• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Iğneden korkuyorum yardimm karar veremedim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ylzumutcm

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2019
531
391
23
Hanımlar iyi geceler doğumuma 3 aydan az kaldi ama ben belden mi yoksa genel anestezi mi olsam karar veremedim igneden korkuyorum deneyimlerinizi yazip öneride bulunur musunuz

İki dogum yaptım ikiside belden uyusturma seklindeydi
İlkinde hiiiiçç hissetmedim
İkincide cok ugrastı doktor,ne hikmetse yerini bulamıyorum iyice egilmen lazım falan dedi ve tam üç kez o igne batırıldı
Dayanılmayacak bi acı degil
Bende kan aldırmaktan aşı olmaktan korkan bi insanım ama ben yaptıysam herkes yapar

Hanımlar iyi geceler doğumuma 3 aydan az kaldi ama ben belden mi yoksa genel anestezi mi olsam karar veremedim igneden korkuyorum deneyimlerinizi yazip öneride bulunur musunuz
Benim dogumdan önce bronşit olmuştum o yüzden anestezi Dr genel anestezi olmaz dedi belden aşağı uyusturuldu igneyi hissetmedim bile

Yanlız bacakları hissetmeyince çok korktum daha sonra sakinleştim başimda bi Dr daha vardı sürekli konuştu benimle iyi yanı bebeğini ilk sen görüyorsun aglamasını duyuyorsun çok güzel bir duygu

Saglıklı dogumlar diliyorum şimdiden

Ben iğne kan fobisi olan biriyim.
Doğum korkumda en üst seviyedeydi.
Doktoruma çok güvenmem beni çok rahatlattı.
Epidural anastezi oldum.(spinal anestezi ile çok farklı)
Ve 10tane aynı yöntemle dopurabilirim.
Tabiki her doğum şekli herkese aynı olmayabilir.
Ama dayanılmaz şeyler değil kesinlikle bunu söyleyebilirim

İğne saç teli gibi zaten, inanın hiç hissetmiyorsunuz. Bende sıfır acı oldu, 2 kez yaptırdım.

Benim tavsiyem elbet ilkinde de verilmiştir ama ekstra sakinleştirici isteyin, 2. Doğum başında çok stres yapınca istedim, o saniyeden sonra “allahım hiç bitmesin” dedim. Böyle kışın üşüyüp koltukta mayışıp hafif uyku çöker, yatağa gitmeye üşenirsiniz çok tatlı bir miskinlik gelir ya aynen öyleydi. Hatta oğlumla olan ilk fotoğraflarım hep huzur dolu, yüzümde bir rahatlık, mayışma :KK45:

Genel anestezi oldum. Sorulara cevap verirken uyumuşum. Uyandığımda herşey bitmiş odaya gidiyirdum

İğneden bende korkarım, hiç popoms iğne vurdurmam, kolundan eziyetle kan aldiririm ama o an beline minik bı iğne,sonra yat, hicbisey hissetmiuorsun.

Son doğumumu spinal anestezi ile yaptım.Önceki iki doğumum genel olmuştu.Genel anestezi olduğum iki doğumumda uyandıktan sonra benim için çok zordu.Hem ağrılarım aniden başlamıştı, hem de dünyadan habersiz geçirdiğim o dakikalar beni çok yormuştu.Son doğumumda çok rahattım.Üstelik iğneyi filan hiç hissetmedim.Azıcık bile acı duymadım açıkçası.Ağrı da yavaş yavaş geldi, geldiğinde de tekrar ağrı kesici yaptılar ve çok rahattı.üstelik çıkardıklarında bebeğimi de görebildim.

Ben iğne kan fobisi olan biriyim.
Doğum korkumda en üst seviyedeydi.
Doktoruma çok güvenmem beni çok rahatlattı.
Epidural anastezi oldum.(spinal anestezi ile çok farklı)
Ve 10tane aynı yöntemle dopurabilirim.
Tabiki her doğum şekli herkese aynı olmayabilir.
Ama dayanılmaz şeyler değil kesinlikle bunu söyleyebilirim
Banlanmisim cevap yazamadim yorumlariniz ici cok tesekkurler.. epidural nasil oluyorki cnm bahseder misin

Benim dogumdan önce bronşit olmuştum o yüzden anestezi Dr genel anestezi olmaz dedi belden aşağı uyusturuldu igneyi hissetmedim bile

Yanlız bacakları hissetmeyince çok korktum daha sonra sakinleştim başimda bi Dr daha vardı sürekli konuştu benimle iyi yanı bebeğini ilk sen görüyorsun aglamasını duyuyorsun çok güzel bir duygu

Saglıklı dogumlar diliyorum şimdiden
Igne kalin bir ignemi yani girerken hissettiren cinsten mi

canım öncelikle hayırlı olsun. belden uyusturarak oldu arkadaşımın doğumu, 4 cm açıklıgı varken yapmışlar. neredeyse hiç ağrı hissetmemiş. ben de çok kararsızım ama sanırım belden uyuşturarak olucam :)

canım öncelikle hayırlı olsun. belden uyusturarak oldu arkadaşımın doğumu, 4 cm açıklıgı varken yapmışlar. neredeyse hiç ağrı hissetmemiş. ben de çok kararsızım ama sanırım belden uyuşturarak olucam :)
Acikligi varken neden sezeryan olmuşki yazik olmuş:( ben de belden cok istitorum ons cesaretimi toplarsam

Bayil komple gitsin 😉 igneden korkuyosan orda yapilanlari gormen panik olmana neden olabilir

epidural gerçekten çok kolay hemşire koluma damar yolu açarken bile çok daha fazla hissettim. anlamıyorsunuz zaten. masaya oturuyorsunuz. sırtınızı kambur yapın diyor doktor. sonra bir sinek ısırığı o kadar yatıyorsunuz. sonra bebeğiniz 10 dk içinde doğuyor. ilk siz görüyorsunuz. bebeği size gösterirken çok çoktan ameliyat yerini kapamaya başlıyorlar ayaklarınız uyuşuk olduğu için ilk ağrılı saatler rahat geçiyor. yavaşta ayaklarınız açılırken hemşire size ağrı kesici yapıyor. çok rahatsınız oh. zaten çok heyecanlı olduğunuz için iğne falan düşünülmüyor.

epidural gerçekten çok kolay hemşire koluma damar yolu açarken bile çok daha fazla hissettim. anlamıyorsunuz zaten. masaya oturuyorsunuz. sırtınızı kambur yapın diyor doktor. sonra bir sinek ısırığı o kadar yatıyorsunuz. sonra bebeğiniz 10 dk içinde doğuyor. ilk siz görüyorsunuz. bebeği size gösterirken çok çoktan ameliyat yerini kapamaya başlıyorlar ayaklarınız uyuşuk olduğu için ilk ağrılı saatler rahat geçiyor. yavaşta ayaklarınız açılırken hemşire size ağrı kesici yapıyor. çok rahatsınız oh. zaten çok heyecanlı olduğunuz için iğne falan düşünülmüyor.
Epidural ile spinal farklı ama sizindi epidural miydi

Back
X