iğrenç tatil

33 yaşında ailenle yaşıyor olsaydın hak verecektim sana çünkü bir yaştan sonra basıyor cidden aileyle yaşamak ama sen kendini kurtarmissin zaten daha ne istiyorsun. Şu an o kadar iyi bir durumdasin ki bence ailesiyle yaşayan bekardan da evli kadından da öndesin. Kafana göre takıl. Ye iç gez. Gezilere katıl hatta, ablan çocuğuna bakadursun.:KK45:

Ben de ev almak istiyorum ama cesaret edemiyorum borcunu ödeyemem diye Güle güle oturum

Ben de bu yanıtı yazdığınız arkadaş gibi 33 yaşındayım, bekarım, benim de evvela gözümde büyüdü ama evimi çok beğenerek aldım, keyifle oturuyorum, seve seve de ödedim borcunu.

Kafama göre dayayıp döşedim, evli arkadaşlarım gelince bayılıyorlar, gece yarılarına kadar oturuyoruz ve onlar bana çok şanslı olduğumu söylüyor, özeniyorlar üstelik hepsinin de maddi manevi gayet yolunda evlilikleri var.

Yani eğer siz mutluysanız, iç huzurunuz varsa kimse size herhangi bir sebeple laf sokamaz eğer yaşam enerjiniz düşükse bugün bekarlığınızı diline dolayan yarın kocanızla alay eder.

Size tavsiyem imkânınız varsa muhakkak o evi alın ve onu huzurla, pozitif insanlarla doldurun ama öncesinde içinizi ferah tutun ve dışarıdan gelen müdahalelerin kötü niyetli olanları eleyecek manevi güce ulaşın.

33 yaşındayım çalışıyorum ailemden aayrı yaşıyorum ama bu bayram aile akrabalar beni tüketti

Enerjinizi alan insanlarla görüşmeyin. Açık açık görüşmemek olmak derseniz bir sonraki bayrama arkadaşlarla veya yalnız güzel bir tatil ayarlayın.

ben de 33 yaşındayım bekarım ve ailemden ayrı yaşıyorum
bana da demiyorlar mı valla diyorlar, akraba kısmısın densizi, görgüsüzü çok oluyor, seçemiyorsun.
ama ben diyorum valla keyfimi bozamam ama çok aşık olur çok istersem o zaman bakarız
sene 2-3 kere tatilime de gidiyorum, 1-2 tanesi yurtdışı oluyor, kafama göre de takılıyorum.
siz kendinizi ezik görmezseniz kimse göremez.
tatil sadece 1 örnek. kendi parası kazanan 33 yaşında bir kadın neden tatile tek gitmekten korksun?? yerler mi sizi??
sizi o fırsatı vermeseniz -bu kadar- üstünüze gelemezler.
ha susmazlar orası da ayrı ama bu kadar üsteleyemezler.
mesela benim kendi evim var- bunu bilen kesinlikle daha bişey diyemiyor. çünkü biliyorlar ki kendileri 20 senelik evliler daha bişeyleri yok. ben de diyorum evlenenin nesi var? benim herşeyim var. haklısın diyorlar. bunun gibi laf düşürmeyin kimseye.

Bravo super anlatmissiniz olayi.konu sahibi sizin de tavriniz bu olmali.cesaretsizsiniz belliki" tek basima tatile gitmekten korkuyorum ev almaktan korkuyorum" demissiniz.biraz cesur olun.surasi kesin siz kendinizi degerli gorurseniz baskalari da gorur.etrafta boyle cesaretsiz depresif takilirsaniz insanlara yorum yapma hakki tanirsiniz.tek basiniza ozgurce yasayabildiginizi kendi kendinize yetebildiginizi hissettirin insanlara.

Evli de olsaniz buraya acacaginiz konu en fazla,bayramda esimle kimin aiesine gidelim vs vs gibi tartismalar olurdu.Nedir bu acele amlamiyorum ki,herkesin gelecegi nokta orasi nasil olsa:KK14:

tok açı anlamıyor tabi.evlenenler evde kalmişları anlamazlar başlık sahibi bacım boşver ben anlıyorum seni.arkadaşlarinla bulusursun sen sap.bi yere gidersin sen sap.yasitlarin evlenmis olur iki muhabbet edersin cocugumdu kocamdi baslar.nedir bu bekar evde kalmislarin cektigi bilmiyorum.

İnsan hep elinde olmayani yada gecmisini ozler ister..evli olsa keske evlenmeseydim bekar olsa ah bi evlensem der..
Evet insan bi can yoldasi hayat arkadasi ask sevgi istiyo.ama burda o kadar cok kadin kaynanam gorumcem eltim kocam diye konu acip dertlerini yaziyo ki okudukca halime sukrediyorum.
Seni uzecek ortamlara girme kimsenin lafiylada kendini ezik hissetme bigun bu gunlerini ozleyeceksin.
Beraber mutlu olacagin biriyle evlenirsin insallah Allah gonlune gore versin.

İnsan hep elinde olmayani yada gecmisini ozler ister..evli olsa keske evlenmeseydim bekar olsa ah bi evlensem der..
Evet insan bi can yoldasi hayat arkadasi ask sevgi istiyo.ama burda o kadar cok kadin kaynanam gorumcem eltim kocam diye konu acip dertlerini yaziyo ki okudukca halime sukrediyorum.
Seni uzecek ortamlara girme kimsenin lafiylada kendini ezik hissetme bigun bu gunlerini ozleyeceksin.
Beraber mutlu olacagin biriyle evlenirsin insallah Allah gonlune gore versin.
Amiiiiin:KK200:

tok açı anlamıyor tabi.evlenenler evde kalmişları anlamazlar başlık sahibi bacım boşver ben anlıyorum seni.arkadaşlarinla bulusursun sen sap.bi yere gidersin sen sap.yasitlarin evlenmis olur iki muhabbet edersin cocugumdu kocamdi baslar.nedir bu bekar evde kalmislarin cektigi bilmiyorum.
Evde kalmış olmak çok zor sanki hiçbişey yasamiyorsun gibihayattan mahrum

Elalemi anlarimda, insanin kendi annesi ablaci bu kdr diretirmi evlende evlen diye ya?
Hayir ne istiyorlar anlamadimki?
" evlende evlen ickili kumarli sarhos farketmez' diyesi var senin ailenin sanki.
Cidden oyle bi hava, tek bunu dile getirmek kaldi acik acik.

Baska bi yonden bakicam. Acaba sana sorarsak. Durust olman gerekirse, sence cokmu secicisin " yok onun kasi yok onun gozu' diye?

Evlenip balayina gidecegime bekar kalip alayina gidecegim demisti komsunun kizi takdir etmiştim, herkes kalmisti oyle :))

Rahat ol bu kadar takma kafana.. Halini soracaklari ne var? Niye magdur havasindasin? Baksana sen keyfine... Niye boyle sartlandiriyorsun ki kendini..

Bekarlar saniyor ki evlilik rio karnavali :))) Keske ben bekar olsaydım :))

Sana niye evlenmedin diyenlere; bana evliliği nicin tavsiye edersin, kendi evliliğinden ornek ver falan desene.. niye eziliyorsun?

Cik disari ailen disinda bir hayat kur kendine.. Arkadaslarin olsun, ablani bekleme gezmek icin...

Evliligin yasi yok, kismetin ne zamansa o zaman.... Boyle depresif olarak insanlari itme. Dans kursuna, aşçılık kursuna falan git...

Esimin akrabasi 35 yasinda, 27 yasinda delikanliyi aldi; ne zengin ne de dünya guzeli... 2 yil oldu gayet iyiler.. Seneye cocuk yapacaklar :)

En doğrusu tika kulaklari rahat birak ruhunu :))

Millet ne derse desin, siz dert etmeseniz bu laflar size dokunmaz, bir de üstüne ağızlarını payını verirsiniz. Bir şekilde bu düşünceler yer etmiş sizde de demek ki. Ancak topluma bu denli endeksli yaşamak mutsuzluktan başka bir şey getirmez. Her birey ayrıdır, herkes kendi koşullarına göre yaşar hayatını. Bir kişiye mutluluk veren bir şey başkası için yük olabilir. Herkes aynı yaşlarda evlenecek, ya da herkes evlenecek, hatta herkes evlilikle mutlu olacak diye bir kaide de yok. Kabul etmeyin bu toplumsal dayatmaları lütfen.

Dışarıdan empoze edilen fikirlerden kendinizi bir arındırın bakalım, düşünün, samimiyetle, siz bu evlilik meselesine neden taktınız? Neden üzülüyorsunuz? Gerçekten de bu kadar üzülecek bir durumda mısınız acaba? Siz çok mu kıymetsizsiniz ki bu kadar çok ihtiyaç duyuyorsunuz başkasına, kendiniz ile mutlu olamıyorsunuz. Elbette hayatınızda biri olmasını istemeniz normal ama bunu hayat memat meselesi yapmanız ya da bekarlığı mutsuzluk kaynağına dönüştürmeniz iyi değil.

Bu konuyu aslında kendi içinizde gayet de çözebilirsiniz. İster kısmet diyin, ister tercih, ne derseniz diyin şu anki koşullarınızı önce bir kabul ederek başlayın işe. Az irdeleyin kendinizi, tanıyın, nelerden mutlu olursunuz, gerçekte kimsiniz, yalnızlık dünyanın sonu mu gerçekten, bunları bir düşünün. Unutmayın ki kendi başınıza, kendi varlığınızla mutlu olamazsanız kimse ile mutlu olamazsınız. Bir düşünün, siz eksik bir varlık mısınız ki birinin sizi tamamlamaya, mutlu etmesine ihtiyacınız olsun. Siz kendi başınıza bir mutluluğu tadın ki, mutluluğunuzun kıymeti olsun, sonra da karşınıza çıkan adamı mutluluğu tanıyan bir kadın olarak iyi bir değerlendirebilin. Bu adam mutluluğuma mutluluk mu katar, yoksa gölge mi düşürür diye sorabilin... Kendi başınıza mutlu olun ki üç kuruşluk neşe veren, biraz ilgi alaka gösteren adama hemen kapılmayın, bu verdiği iki lokma neşeyi burnunuzdan getirdiğinde de kaybetme korkusuyla amenna demeyin. Özetle bu ezbere düşüncelerle kendinize zehretmeyin derim şu hayatı. Bu kadar yüzeysel düşünmeyin. İrdeleyin biraz.

Ayrıca ablanız neden size hava atmış olsun, kanınız canınız değil mi? Annenizi babanızı size emanet etmiş, bundan normal ne var ki? Bir sıkıntınız varsa ablanızdır, çeker kenara söylersiniz zaten, siz söylemeden içine doğmasını beklemeniz hata bence. O konuda da ablanızla iletişiminizi biraz geliştirmeye bakın derim..

Son düzenleme:
Elalemi anlarimda, insanin kendi annesi ablaci bu kdr diretirmi evlende evlen diye ya?
Hayir ne istiyorlar anlamadimki?
" evlende evlen ickili kumarli sarhos farketmez' diyesi var senin ailenin sanki.
Cidden oyle bi hava, tek bunu dile getirmek kaldi acik acik.

Baska bi yonden bakicam. Acaba sana sorarsak. Durust olman gerekirse, sence cokmu secicisin " yok onun kasi yok onun gozu' diye?
Evet öyleyim ne yazık ki

Konumu beğenmedi:confused: tamam bundan sonra hoşuna giden konular acayim:KK49:

Benim hosuma gidip gitmemesiyle ilgisi yok bunun. Hosuma gitmese yorum dahi yazmazdm zaten.

Ama biraz kendine gel, fazla arabesk takılıyosun. Ölüyorumnefes alamıyorum, sonra küfür etmeler sinirlenmeler.. fazla bi arabesque takılıyorsun.

Yahu ablan sana neden hava atmış olsun ki? Heyecanlanmıs tatile gidiyor diye onu anlatmış durmus ne var bunda. Bak bundan bile bir dert bi acı cıkarıyosun.

Biraz relax ol ya, evlenme ne olacak ? Senin degerin mi eksilecek kusurlu mu olacaksn? Sen kendj degerini bil, ve kendini gelistirmeye bak. Zaten senin kısmetin olan gelir seni bulur.

Evet öyleyim ne yazık ki

O zmn diretmelerine azda olsa hak veririm.
Ama yinede kendi kararini kendin vermelisin.
Dogrusu once niyetini belirle ve egerki evlenmek istiyosan taliplerini ciddi bi sekilde gozlemle hemen kestirip atmak yerine. Evlenmek istiyomsun onu bi kararlastiralim??
Eger oyleyse disardan bi goz olarak daha sosyal olmani tavsiye ediyorum. Bayramlasmaya gotursunler neden gitmek istemiyosun? Disariya cik gez toz. Ancak boyle rastlarsin hayatinin askina. Evden oturup annenin ablanin israrlarini dinleyip diretmekle degil. Amaciniz ayni olmali eger yanilmiyosam; evlenmek. Annenin ablanin dediklerine savunmaya gecmek yerine " geziyorum, goruyorum, tanisiyorum, degerlendiriyorum ciddi ciddi" imajini verebilirsin.

Burada evli bayanlar evliligin dertlerinden yazmışlar, ama bekarlığın dertleride var. Mesela yaninizda sizi anlayan birini istiyorsunuz, hayat görüsünüz hobilerinizin aynı olan birisini. Hayat tek basina gecmiyor. Yalnızlik Allaha mahsustur.
Tabi mutlu bekarlarda yazmış, ama her insanin hayattan beklentisi farklidir.
Bu bayram bazi seyler benide üzdü. Herkes eşiyle gezerken, evde köskös oturmak, onlarin mutlu fotoğrafları falan. Biliyorum fotograflar yaniltir, çoğu dogru değildir, ama insan cocugu olsun, hayat arkadasi olsun istiyor. Ben konu sahibini anliyorum.
Ve biri yazmis 25 yasindan sonra baba evinde yedigin lokmalar millete batar. Vallah batiyor. Sanki onlar yediriyor. Millete ne oluyorsa artıkkkkk
Ay cok dolmusum kusura bakmayın...
En kötüsüde millet, sen şu sebepten evlenemiyorsun, öylesin böylesin demeleri. Sanki kendileri dörtdörtlük

Evet evlenmek istiyorum, ama gönlüme göre olan biriyle. Evlenmek için evlenmek istemiyorum... öyle biride daha karsima çıkmadı! Allah tüm evlenmek isteyen bekarlarin karşısina gönüllerindeki gibi hayirli insanlarla karsilastirsin!

Back
X