• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğrenmek

Normalde çok ufacık şeylerden iğrenen bir insanım ama kızimla aştım sanırım,üzerime kustu yeri geldi,yeri geldi ishal oldu ortalık kaka oldu ilk zamanlar midem ağzıma gele gele temizliyordum ama şu an tuhaf bir şekilde rahatsız olmadan yapabiliyorum temizliğini. Konunuzu okurken ilk aklıma gelen bunu kızımdan başka birine yapabilirmiyim düşüncesi oldu,gecmişe dondüm ve yapamazdım. Sizi çok iyi anlıyorum, babam kanser tedavisi görürken yatalak olduğunda ben anneme destek olamamıştım kişisel temizliğinde,ufak tefek sakal trasi,tirnak kesme vb şeyleri yapabilmiştim sadece. Ki babam benim bu dünyada en sevdiğim insandı mubalağasız. Şu var belki annem olmasaydı mecbur olsaydım yapacaktim ama eminim sizinle benzer hislerim olacaktı bu konuda. Allah annenizinde sizinde yar ve yardımcısı olsun. Kolaylıklar dilerim.

[QUOTE bebeğim de yok, belki olsa ben de alışkın olurdum...
bebeğinkiyle farklıdır herhalde, ben şimdiye kadar hiç bebek altı değiştirilen yerde bile durmadım hemen kaçtım gittim. hiç bebek kucağıma almam mesela üstüme kusar ya da tükürüğü akar diye. öyle de kıl bi insanım ya.[/QUOTE]

Ya okuyunca aklima su geldi, etrafta da gorduklerim duyduklarimdan filan, mesela ondan tiksiniyorsunuz ya, tam da Allah ondan imtihan ediyor, o yuzden sevabiniz da cok olur.
hem "dagina gore kar verir" derler. ne guzel, guclusunuz. sevgiler.

İşte ben o insanlardan biriryim.Allah yardımcın olsun zordur eminim ama annem yaşasaydı keşke ben de ona böyle bakabilseydim belki de allahın sevdiği kulusundur.

yaa başınız sağolsun
çok üzüldüm
ama böyle çektiğini görmek de inanın çok çok çok kötü
her gün gözümüzün önünde daha kötüye gidiyor hem fiziken hem ruhen.

çok uzuldum ALLAHTAN tez sıfa dılıyorum
hayırsız evlat degılısnızkı mıdenızın almaması çok normal...bebekle bır tutulmaz koskoca ınsan....ama napıcaksınız bakıcı tutamayacaksanız mecbur sız yapacaksınız.ALLAH yardımcınız olsun....

bakıcılar da işin bu kısmını istemedikleri için gelmiyorlar zaten. ilk sordukları şey tuvalet meselesi oluyor.
zamanla alışırım dedim ama olmuyor ya :(
önceden hep yanımdaydı şimdi haftada ya da 15 günde bir görüyorum. babam için falan daha zor tabi. sağolun arkadaşım..

merhaba

bende anneanneme baktım 6-7 ay evet yatalak çok zor. bez bağlıyorduk biz temizliyordum ama kendi kızı iğreniyordu. Allah yardımcınız olsun. hissederse çok üzülür bu konuda haklısınız . hissettirmemeye çalışın ..

siz beni en iyi anlayanlardan birisiniz o halde. hiçbir yeri hareket etmiyor bi de. zaten bize muhtaç olduğundan çok üzüntü duyuyor. bi de kırılır üzülürse ben de mahvolurum :(

Acil şifalar dilerim burda yazarken bile zor yaşayana nasıl zordur bilemedim, konuşabiliyor mu peki

İğrendiğin için kendini kötü hissetme bence. Kimse ayıla bayıla yapmayacağına göre. Ben bebeğim olsa onun salyası boku posu midem bulanır yani. Ama bu yapmak istemediğim bakmak istemediğim onu sevmediğim anlamına gelmez. Köpeğin çapağından, başkasının bardağından rahatsız olan bir insanım ben de.
İğrenmenin Hayırsız vefasız evlatla alakası yok. Hepinizin Allah yardımcısı olsun.

amin sağolun
evet tabiki ben de annemi çok seviyorum ama işte bu içimdeki hisler olmasa daha iyi olacak sanırım bu durum çok da değiştirebileceğim bişey değil
babam hiç iğrenmiyor mesela böyle şeylerden
kardeşim ise kan görmeye dayanamıyor

Hissettiklerin normal, belli etmemeye de çalışıyormuşsun, eminim annen de rahatsızdır ama yapılacak bir şey yok

Yalnız ben beslenme deliğinin yarası için bir alet vardı; stoma kit diye; o bağırsak dışarı çıkış deliği içindi de bunun için de var mıdır bir araştırın isterseniz yara olmaması için geliştirmişlerdi; mikrop vs olmasın diye

Ben patent işlemleri ile ilgili sözleşmelerini düzenlemiştim; teknik olarak nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum ama belki bilen de vardır; belki ufacık da olsa bir yardım olur diye yazdım.

bunu araştıracağım çok teşekkür ederim damdan :)

Her evlat siz gibi olsa keşke.. inşallah sağlığına kavuşur da. Aynı durumda siz olsanız gözü kapalı yapardı annenizde.

eminim annem o kadar iyi bakardı ki hem de. diyorlar ya 1 anne 10 evladına bakıyor diye biz 3 kişi bi anamıza bakamıyoruz hakikaten.

Bir de altına kaçırınca üzülüyor demişsin, bunun önüne Geçmek için hep bez kullansanız olmuyor mu?

annem bezi istemeye istemeye taktırıyor. bebek gibi hissediyor sanırım bir de cildi hassas olduğundan hemen kıpkırmızı oluyor hele ki izmir sıcağında. olabildiğince az kullanıyor bezi. ben yokken babam gündüz bağlıyormuş

Tahmin edebiliyorum gercekten cok zor. Rabbim kimseyi elden ayaktan dusurmesin. Anneciginize de hayirli sifalar versin. En zoru onun yasadiklari.
Ama siz cok buyuk sevap kazaniyorsunuz.
Ben boyle seylerden hic igrenmiyorum ama sizi anlayabiliyorum. Kolay gelsin..

Kendini hiç kötü hissetme, bunları çok yakından yaşamış biri olarak seni anlıyorum
Biz annemizi 9 yıl baktık, kolostomi, nefrostomi her türlü torbayı kullandık, balgamını temizledik, dişlerini, altını, üstünü...
Hastanede ben hiç tanımadığım insanlara da bu bakımları yaptım, hastabakıcıların iğrenip dokunmadığı kimsesiz insanların altını temizledim, gel gelelim biri yanımda öğürsün ben de öğürürüm, hele ablam hiç dayanamaz, özellikle kokuya çok hassas ama bu kötülüğünden değil. Annem alınmasın diye maske takardı, içine de azıcık parfüm sürerdi, böyle dayanabiliyorum derdi. Bu senin elinde olan bir şey değil, üzme kendini. Ne mutlu ki annene bakabilme şansın olmuş, dünyada daha büyük sevap var mı ? Hiç dert etme kendine gayet insani şeyler hissettiklerin. Rabbim bu mübarek günlerde şifa versin anneciğine, epey hasta bakmış biri olarak bir küçük önerim olacak, altını mümkün olduğunca bezlememeye gayret gösterin çünkü yara bakımı çok zor ve acı verici, vücudu ne kadar hava alırsa o kadar dayanıklı olur cildi.

attraente çok teşekkür ederim yorumun için
içim rahatladı gerçekten
sizin için de çok zor bir süreç olmuş
kolostomi vs özellikle
ben de belki ablanız gibi yaparım
bez bağlamamaya çalışıyoruz söylediğiniz sebeplerden
Zaten annem de rahat edemiyor.
çok sağolun

Normalde çok ufacık şeylerden iğrenen bir insanım ama kızimla aştım sanırım,üzerime kustu yeri geldi,yeri geldi ishal oldu ortalık kaka oldu ilk zamanlar midem ağzıma gele gele temizliyordum ama şu an tuhaf bir şekilde rahatsız olmadan yapabiliyorum temizliğini. Konunuzu okurken ilk aklıma gelen bunu kızımdan başka birine yapabilirmiyim düşüncesi oldu,gecmişe dondüm ve yapamazdım. Sizi çok iyi anlıyorum, babam kanser tedavisi görürken yatalak olduğunda ben anneme destek olamamıştım kişisel temizliğinde,ufak tefek sakal trasi,tirnak kesme vb şeyleri yapabilmiştim sadece. Ki babam benim bu dünyada en sevdiğim insandı mubalağasız. Şu var belki annem olmasaydı mecbur olsaydım yapacaktim ama eminim sizinle benzer hislerim olacaktı bu konuda. Allah annenizinde sizinde yar ve yardımcısı olsun. Kolaylıklar dilerim.

teşekürler ellanazz
insanın kendi yavrusu olunca bi şekilde yapıyor sanırım bir de mecburiyet var tabi
bi şekilde daha rahat yapabilmem lazım sonuçta onun bize ihtiyacı var

Ya okuyunca aklima su geldi, etrafta da gorduklerim duyduklarimdan filan, mesela ondan tiksiniyorsunuz ya, tam da Allah ondan imtihan ediyor, o yuzden sevabiniz da cok olur.
hem "dagina gore kar verir" derler. ne guzel, guclusunuz. sevgiler.

muhtemelen öyle oldu arkadaşım :)
güçlü olmak zorundayım çünkü ilgilenmem gereken bi annem, eşim ve işim var. kendimi hastalığı öğrendiğimizden beri hiç bırakmamaya çalıştım ama sonra sanki üstümde giderek ağırlaşan bir şey var gibi psikolojik olarak.. vicdan azabı ve üzüntüyle karışık bi his.

Acil şifalar dilerim burda yazarken bile zor yaşayana nasıl zordur bilemedim, konuşabiliyor mu peki

amin hastalığın tedavisi yok hatta giderek ilerliyor. daha iyi günler olacak diyemiyoruz Allah bilir ama bu hastalık böyle. anlıyor ama konuşamıyor

teyzem yatalaktı biz bakıyorduk anneme yardım ederdim altını değiştirirken midesizmiyim neyim hiç iğrenmem bu tür şeylerden , evcil hayvanımın bile kıçını yıkarım hiç iğrenmem ama bazı insanlar iğreniyor bu karakterle alakalı suçlu hissetme bence .

Tahmin edebiliyorum gercekten cok zor. Rabbim kimseyi elden ayaktan dusurmesin. Anneciginize de hayirli sifalar versin. En zoru onun yasadiklari.
Ama siz cok buyuk sevap kazaniyorsunuz.
Ben boyle seylerden hic igrenmiyorum ama sizi anlayabiliyorum. Kolay gelsin..

evet annemin yaşadıkları yanında bizimki ne ki
bi yeri kaşınsa acısa söyleyemiyor bişey yapamıyor
geçen yüzüne sinek konmuş onu bile kovalayamıyor
onun yanında benim böyle hissetmem beni vicdani olarak rahatsz ediyor kadın canının derdinde sen kalkmış bi de iğreniyosun fena olsun diyor beynimde bi ses

Benim annemde boyle hassas. Evladinin bile kusmugu midesini bulandirir hemen. Bazi insanlar boyle yapacak bisey yok.

ben de anneniz gibiyim sanırım
işin ilginci kendimden neden tiksinmiyorum acaba :)

teyzem yatalaktı biz bakıyorduk anneme yardım ederdim altını değiştirirken midesizmiyim neyim hiç iğrenmem bu tür şeylerden , evcil hayvanımın bile kıçını yıkarım hiç iğrenmem ama bazı insanlar iğreniyor bu karakterle alakalı suçlu hissetme bence .

sağlık sektönde çalışabilirsin sanırım arkadaşım :)
ben hemşirelik vs hiç düşünemedim bu sebepten
hele ki laboratuarda gaita ve idrar tahlilini inceleyen çalışanları düşündükçe Allah yardımcıları olsun diyorum. çeşit çeşit insanların örnekleriyle muhatap oluyorlar. bana göre dünyanın en zor işi

evet annemin yaşadıkları yanında bizimki ne ki
bi yeri kaşınsa acısa söyleyemiyor bişey yapamıyor
geçen yüzüne sinek konmuş onu bile kovalayamıyor
onun yanında benim böyle hissetmem beni vicdani olarak rahatsz ediyor kadın canının derdinde sen kalkmış bi de iğreniyosun fena olsun diyor beynimde bi ses

ben de anneniz gibiyim sanırım
işin ilginci kendimden neden tiksinmiyorum acaba :)

Yazik ya Allahim sifa versin. Bir sifasi yok mu? Hep mi böyle olacak?
Hepimiz farkliyiz iste. Ben de sadece bu hayatta göz capagindan igrenirim. Kucuk buyuk farketmez. Elimizde degil ne yapalım.

sağolun sayenizde biraz rahatladım
insani bi durum olduğunu kendime telkin etmeliyim
maske önerisini dikkate alıcam
annemi de bi şekilde üzmeden hallederim inşallah

benim annanemde bir süre yatalaktı. aynı sizin yaşadıklarınızı 45 yaşındaki annemde yaşadı.. anlamasın diye uğraştı kendini kötü hissetti.

ama yapısı bu.. ellerine eldiven taktı ağzınada maske.. öğürüyordu bazende .. anne sen üstüne alınma elimde değil diye gönlünü almaya çalışıyordu..

insan kendi evladında bile böyle hissettiği durumlar olabiliyor küçük oğluma hamileyken büyük oğlumun altını öğürerek temizliyordum mesela..

yada hastalanıp kusunca içim bulanıyor benimde kötü oluyorum.. ama annelik işte yapıyorsun bir şekilde.

seni kınamıyorum aksine takdir ediyorum arkadaşım.. allah herkese hayırlı evlat nasip etsin ne kadar güzel zorda olsa yapıyorsun.. keşke maddi durumunuz elversede bi yardımcı bayan oolsa ..

sağlık sektönde çalışabilirsin sanırım arkadaşım :)
ben hemşirelik vs hiç düşünemedim bu sebepten
hele ki laboratuarda gaita ve idrar tahlilini inceleyen çalışanları düşündükçe Allah yardımcıları olsun diyorum. çeşit çeşit insanların örnekleriyle muhatap oluyorlar. bana göre dünyanın en zor işi
Zor ama işini ehli yapan kişi ler çok az canım orada hasta bakıcılar özelikle komadaki hastaları tartaklıyorlarmış , bir yakınım komada kalmıştı ve altını değiştirirken dövüyorlarmış hakaret ediyorlarmış , öyle anlatmıştı allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin sen yine annene kendin bak kimseye güvenip emanet etme.

Canım psikolojik olarak yıpranmış olmanın etkileri bu düşündüklerin
Yapacağın en son şey bile olmasın kendini suçlamak
Sen anneciğinin kırılacağını düşünerek maske bile takmıyormuşsun
Yeryüzünde insan dışkısının kokusundan rahatsız olmayacak tek bir kişi bile yoktur heralde, ki buna insanın kendi dışkısı da dahil
Kendini suçlu hissetme
Bakıcı mevzusunu bir düşün
Bulamadık demişsin bu işi yapan muhakkak birileri vardır tekrar bi araştırmanı tavsiye ederim
Sen yokken de en azından yarım gün gelmesi annen için iyi olabilir

Allah şifa versin çok geçmiş olsun

Bu konu hayirli evlat hayirsiz evlat meselesi degil ki. Yani tepki verecekler olanlar bastan bunu ayirt etmesi lazim.

Her insanin midesi boyle seyleri kaldirmayabilir. Bazi anneler de bebeklerin altini temizlerken kötü oluyor? Hayirsiz anne mi diyelim yani.

Allah sabir versin ama kendinizi fazla zorlamayin bu tür seyler hastaliga yol açıyor.

allah sizden razı olsu hele babandan, çok etkilendim babanın annene bakması çok güzel bir şey erkekler genelde bu durumlarda kaçarlar. benim de anneannem yatalak annem ve teyzem bakıyor mide muhakkak bulanır bu anneni sevmediğin için değil insanlık hali, benim de 2.5 yaşında kızım var bazen benimde altını değiştiriken midem bulanıyor yani insanlık olabilir, muhakkak eldiven ve maske kullan bu durumu biraz daha kolaylaştırır teyzeme doktor söylemiş.

Back
X