- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
- Konu Sahibi philosophy
-
Kıyamıyosun ama verdiğinde hatırlamıcaksın bile....Sadece fazlalık hepsi...Ben verdim hatta çeyizimin yarısını geri anneme verdim. yatak örtüsü ve birkaç tencere var verilecek. Ev ferahladıkça toplamasıda kolay oluyor.
Mesela 5 kombin iş için,5 kombin dışarıda,5 kombin daha şık düğün bayram özel gün vs. Mesela bir parca alırken de o kombinlere uygun almak,ayakkabı konusu da net olabilir.her çeşit moda olan değilde kendi tarzına uygun olan olabilir.makyaj malzemesi de belli olsun kullandiklarim bittikce aliyim misal 3 tane fondötenim var hâlâ kozmetik dükkanı gezip fondöten bakiyorum.bunu ben de düşünüyorum
mesela 5 çesit kombinim olsun,sürekli onları giyip durayım gibi
hem ne giyeceğim derdi olmaz hem de temiz,ütülü dolapta beklerler önceden hazırlanmış olarak
ya da haftanın hergünü için 1 kıyafet belirlenebilir
bu fikirlerimin normal olmadığını biliyiorum ama bana benzeyen insanlar bulunca içimdekileri söyleyiverdim :))))
Yemek konusu da çok sıkıntı aynen hep alıp çöpe atıyoruz ne kadar israf,günah halbuki.Kesinlikle. Bir de fazladan aldigim yemek alisverisleri var... Tatilden bir döndüm bütün mutfak kelebek olmus. Aldigim paket kuru yiyecekler hep kkurtlanmis, kelebek yuvasi olmus. Bugün temizledim. Ama o paketleri atarken kendimden kacmak istedim resmen. Insanlar acliktan ölüyor benim oaketler dolapta cürüyor. Artik almak yok. Kendimden nefret etme derecesine geliyorum cöpe yemek atarken. Allah affetsin. Bir daha böyle hata yapmayacagim. Insallah bu konuda israf etmem en azindan. Hem cebe de zarar.
Her yeri temizlemek lazim. Bu sayfada sayesinde disiplinimi koruyorum.
http://blog.milliyet.com.tr/sadelikteki-saadet/Blog/?BlogNo=346135 hoşuma gitti özellikle son kısımdaki ev hayallerimi süslüyor aslında.
Beni de yiyecek kısmı etkiledi herşeyi karıştırıp yiyoruz kafamız da karışıyor haliyle.nasıl bir içerik olsun neleri paylaşalım karar verip açalım yeni topik.Yazı çok güzel özellikle deterjan kısmı benımde dolaplarım dolu ama dogal sabun kullandığımdan beri duş jelleri kaldı vermeye de kıyamadımhımm bugün onlara çare buluyum. Evde bende halıyı sevmem hatta vitrinim yok diye çok laflar işittim. Ben en iyisi vermeye devam ediyim başka bir topik açılsada orda ne yaptıklarımızı yazsak iyi olurdu.
Kesinlikle. Bir de fazladan aldigim yemek alisverisleri var... Tatilden bir döndüm bütün mutfak kelebek olmus. Aldigim paket kuru yiyecekler hep kkurtlanmis, kelebek yuvasi olmus. Bugün temizledim. Ama o paketleri atarken kendimden kacmak istedim resmen. Insanlar acliktan ölüyor benim oaketler dolapta cürüyor. Artik almak yok. Kendimden nefret etme derecesine geliyorum cöpe yemek atarken. Allah affetsin. Bir daha böyle hata yapmayacagim. Insallah bu konuda israf etmem en azindan. Hem cebe de zarar.
Her yeri temizlemek lazim. Bu sayfada sayesinde disiplinimi koruyorum.
Beni de yiyecek kısmı etkiledi herşeyi karıştırıp yiyoruz kafamız da karışıyor haliyle.nasıl bir içerik olsun neleri paylaşalım karar verip açalım yeni topik.
Tam olarak nasıl bir sayfa olmalı onu anlamadım,fikri olan arkadaşlar yazsın sekillendirelim,ortak karar alalım.bu sayfadan farkı olsu.burda düşüncelerimizi orada yaptıklarımızı yazalım mesela,olabilir mi? Ben düşüncede aktif ama icraatte çok zayifimdir.bütün fikirlere açığım bu konuda.bu topiğin sahibi açsın bence yeni topiği.
onun sayesinde toplandık hepimiz ne de olsa...
bu konu bdv de olduğu için arada erir gider.Tam olarak nasıl bir sayfa olmalı onu anlamadım,fikri olan arkadaşlar yazsın sekillendirelim,ortak karar alalım.bu sayfadan farkı olsu.burda düşüncelerimizi orada yaptıklarımızı yazalım mesela,olabilir mi? Ben düşüncede aktif ama icraatte çok zayifimdir.bütün fikirlere açığım bu konuda.
Sade hayat çok güzel olur. Birçok konuyu kapsıyor.peki nerede açalım kaybolmamasi adına?bu konu bdv de olduğu için arada erir gider.
daha uygun bi başlık altında olabilir.
sade hayat olabilir başlığı, bu topiğin başlığı da olabilir.
o gün içinde neye elimizi uzatıp almadıysak, ya da sade hayat için evden neyi uzaklaştırdıysak, ruhumuz maneviyatımız için ne yaptıysak yazabiliriz.
ya da alıp pişman olduklarımızı, yapıp ya da yapmayıp pişman olduğumuz şeyleri yazabiliriz.
Bende makyaj malzemesi alıp kullanmayanlardanim. Ama hafif bir makyaj yapıyorum yine de.çok net bir kaç ürün kalsın ıstiyorum elimde ama, bunlar bitene kadar almiycam ama.Sadelikten söz acmisken.. Cildime aslinda zarar veren ve varsa artik almiyorum. Makyaj yapmiyorum, alinca kullanmiyorum cünkü. Esim beni sade olma konusunda egitti aslinda. Saclarimin boyasiz daha saglikli olduguna inandirdi. Ki öyle de. Sadece sacim icin sampuan kullaniyorum. Ve senelerdir sabun kullaniyorum. cildimizi aslinda kimyasallar kisa sürede yipratiyor. Saclarim kendine geldi. Ne boya, ne krem ne yumusatici lazim. Bunlardan tasarrufum var. en son 3 sene önce krem aldim, bütün kremlerm cöpe gidecek. Önceden bu tür alisverisler yaparak bakimli oldugumu sanirdim. Ama esim bir gün söyle demisti hic aklimdan cikmaz. Ben alisveris yapiyordum aa bak bu krem iyi mi falan diye ona sormustum alalim diye. O da; ne yaparsan yap cildin zaten yaslanacak. Onlar bunu engellemeyecek dedi. Hakliydi. Aslinda yasimi yasamam lazim. Zamani geldiginde dogaya uygun bir sekilde yaslanacagim. Simdiki gencligimi kozmetikle kapatmak istemiyorum. Ancak yaslanirsam makyaj yaparim dedim ben de artik.
Yarim sene önce bes alti tane ruj almistim. Toplamda 80 90 Tl yi buluyor. Simdi nasil pismanim. Kullanmadim da. Bu harcamalar aslinda cok gereksizmis. Tabi ben makyaj seven ve yapanlara birsey diyemem. Alip benim kullanmayanlara tavsivem artik almayin olacak =)
açıkçası ben kk yı pek bilmiyorum. izlediğim bi kaç konu var.Sade hayat çok güzel olur. Birçok konuyu kapsıyor.peki nerede açalım kaybolmamasi adına?
Bende makyaj malzemesi alıp kullanmayanlardanim. Ama hafif bir makyaj yapıyorum yine de.çok net bir kaç ürün kalsın ıstiyorum elimde ama, bunlar bitene kadar almiycam ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?