İhtiyaç listesi

Aynen çok güzel yazmışsınız üç kuruşun beş kuruşun hesabını yapıyorlar durumunuz yoksa doğurmasaydiniz o zaman diyesim var okuya okuya içim şişti 400 lira 500 lira para mı yılda bir kere alınan domestos sıvı sabun bence öyle aman aman abartılacak bir şey değil sanki yat alın kat alın araba alın diyorlar..
Bunların dışında konu sahibi haklı o ayrı tutuyorum.zaten özel okula onca para veriyor bir de ayriyetten o parayi vermek kendisine koymuş olabilir.
İnanın hayretler içinde okuyorum bu tarz konuları. Anlayamıyorum, ya insanlar çok ikiyüzlü, ya da bize hep iyiler denk geliyor.
Bunca yıllık öğretmenim, hiçbir velimden böyle yaklaşımlar görmedim. Kimseden parasal imalar duymadım.
Hatta toplantıda velilerden birkaçı sınıfa perde yaptıralım, masalara örtü diktirelim gibi taleplerde bulundular, gerek görmediğimi söyledim. Kitaplık yaptırmak isteyenler vs vs.
Yani bu talepler hep velilerden geliyor, biz de onaylasak bu sefer de bak bak para istiyorlar mı diyecekler arkamızdan? Nedir yani anlamıyorum ki, gerçekten alınan temizlik ürünlerini sırtımıza bağlayıp eve mi götürdüğümüzü sanıyorlar?

İnanın hayretler içinde okuyorum bu tarz konuları. Anlayamıyorum, ya insanlar çok ikiyüzlü, ya da bize hep iyiler denk geliyor.
Bunca yıllık öğretmenim, hiçbir velimden böyle yaklaşımlar görmedim. Kimseden parasal imalar duymadım.
Hatta toplantıda velilerden birkaçı sınıfa perde yaptıralım, masalara örtü diktirelim gibi taleplerde bulundular, gerek görmediğimi söyledim. Kitaplık yaptırmak isteyenler vs vs.
Yani bu talepler hep velilerden geliyor, biz de onaylasak bu sefer de bak bak para istiyorlar mı diyecekler arkamızdan? Nedir yani anlamıyorum ki, gerçekten alınan temizlik ürünlerini sırtımıza bağlayıp eve mi götürdüğümüzü sanıyorlar?
Bizim ogretmenimiz olabilirmisiniz acaba...1 sinifa giden dunya pamugu kizimin ogretmenide utana sıkıla cocuklara gunes geliyor perdemiz yok ama diye soze basladi.bizde masa ortusu sira minderi ve perde siparisini hemen verdik.elinde olsa kendisi yapar oylede ozverili bir kadin.okula bagis onemli bence

• Beğen
Reactions: Den
Biz ilk çalıştığım okulda her öğrenciden 1 top kağıt isterdik.Okulun kağıdı yoktu çünkü.

Biri bir gün bir topun 1/5i kadarını getirdi.Annesi seneye de kullanırsın demiş.

O günden beri kağıt konusunu düşünüyorum.Fotokopilerimi de aza indirdim.

Yok her insan sorunlu olmuyor, kimisi niye kaynak kitap aldırmıyorsunuz diye dert yanıyor hatta.çoğu velim benden kaynak kitap için isim almıştı yani her insan böyle değil de bu "bir derdim var" klübü bütün dert analarının bir araya toplandığı yer sanki :) hayır yani her şeyden dert yanıp olumsuz yorum yapıyorlar. 300 lira 400 lira 500 lira para odemisler sanki bir milyon lira kredi çekmisler de borca batmislar :) ayıptır ya. Allah başka dert vermesin yani..

Bizim ogretmenimiz olabilirmisiniz acaba...1 sinifa giden dunya pamugu kizimin ogretmenide utana sıkıla cocuklara gunes geliyor perdemiz yok ama diye soze basladi.bizde masa ortusu sira minderi ve perde siparisini hemen verdik.elinde olsa kendisi yapar oylede ozverili bir kadin.okula bagis onemli bence
Ortaokul öğretmeniyim:KK36:
Okula bağış gerçekten önemli ama malesef gördüğünüz gibi insanların aklından neler geçiyor. Üzülmemek elde değil. Belki diyorum, sınıf öğretmeni olsam daha kolay olurdu, 20-30 öğrencim olurdu, daha rahat yetişebilirdik ihtiyaçlarına. Branş öğretmeninin bir sürü öğrencisi oluyor, her girdiğimiz sınıfta ayrı dram.
Hele şu göçmen çocuklar...İnanın yetişmek mümkün değil ama elimizden geleni yapıyoruz.
Yaklaşık 80 öğretmeniz okulda. Şu bir haftadır sürekli para topluyoruz aramızda, kimisi evinden bir şeyler getiriyor vs vs. Birinin de öf dediğini duymadım, 5 lira da olsa elinden geldiğince yapıyor herkes. Bu kadar nefret toplamayı hak edecek ne yaptık bilmiyorum.
Hoş, dediğim gibi ben hiçbir velimden böyle imalar duymadım, yüzüme gülüp arkamdan böyle konular falan açıyorlarsa fena :)

Yok her insan sorunlu olmuyor, kimisi niye kaynak kitap aldırmıyorsunuz diye dert yanıyor hatta.çoğu velim benden kaynak kitap için isim almıştı yani her insan böyle değil de bu "bir derdim var" klübü bütün dert analarının bir araya toplandığı yer sanki :) hayır yani her şeyden dert yanıp olumsuz yorum yapıyorlar. 300 lira 400 lira 500 lira para odemisler sanki bir milyon lira kredi çekmisler de borca batmislar :) ayıptır ya. Allah başka dert vermesin yani..
Amin amin...
Üstteki arkadaşa da yazdım, bana da diyorlar şunu alalım bunu yaptıralım. Asgari düzeyde talepte bulunuyorum. Olumsuz tepkiyle de hiç karşılaşmadım.
Dediğiniz gibi burası seçmece bir grup olsa gerek.

• Beğen
Reactions: Den
Ortaokul öğretmeniyim:KK36:
Okula bağış gerçekten önemli ama malesef gördüğünüz gibi insanların aklından neler geçiyor. Üzülmemek elde değil. Belki diyorum, sınıf öğretmeni olsam daha kolay olurdu, 20-30 öğrencim olurdu, daha rahat yetişebilirdik ihtiyaçlarına. Branş öğretmeninin bir sürü öğrencisi oluyor, her girdiğimiz sınıfta ayrı dram.
Hele şu göçmen çocuklar...İnanın yetişmek mümkün değil ama elimizden geleni yapıyoruz.
Yaklaşık 80 öğretmeniz okulda. Şu bir haftadır sürekli para topluyoruz aramızda, kimisi evinden bir şeyler getiriyor vs vs. Birinin de öf dediğini duymadım, 5 lira da olsa elinden geldiğince yapıyor herkes. Bu kadar nefret toplamayı hak edecek ne yaptık bilmiyorum.
Hoş, dediğim gibi ben hiçbir velimden böyle imalar duymadım, yüzüme gülüp arkamdan böyle konular falan açıyorlarsa fena :)
Sanmiyorum cunku artik velilerde bilinclendi.cocuklari iyi egitim alsin istiyor.en azindan sahit olduklarim oyle.
Bizim ogretmenimiz cok yipraniyor cok uzuluyorum.cok sabirli ve sevecen bir kadin.bunu kullanmak isteyen velilerde var tabii.
Ben benim cocuguma egitim vermek icin kendini parcalayan ogle yemegi yemeden toplanti yapip cocuklarina egilen bir ogretmenin degil perde kitap kalem.. cayini kahvesini bile almam lazim.
Sizin isiniz hem zor hem kutsal ogretmen denildiginde dugme iliklenirdi eskiden saygi vardi.simdi bazi firsatci(anasinifindaki ogretmenimiz )meslegi kotuye kullaniyor boylece linc kampanyasi yapiliyor.sevgiler ogretmenim

Domatesi ne yapacaklar çok merak ettim.biz a4 kağıdını bir top aldık bu sene istemedi hocamız ikiye geçti hiç bu istekleri duymadım ben
Menemen yapıp bütün okul yiyeceklermiş:KK53:

Şaka bir yana domates değil domestos çamaşır suyu istediler

Niye şaşırdın ki ? Öğretmenler tras olmuyor o köpükle :) madem sülalen özel okullarda büyüdü ,bunu bilmen lazım :) derste çocuklar etkinlik yapıyor köpükle ..
Demek kolejlerde traş köpüklü etkinlik yok. Krem şanti kullanıyorlar zaar :halay:

Yazdığım onca şeyden bunu çıkartmanız da bambaşka bir ironi.
Ben kötü bir şey dememişken nedir bu laf sokma çabası?

Neyse, uzatmayalım bence.

25tl lik bir dönem boyunca okunacak orjinal hikaye kitabini aldiramadik bazilarina ya daha da lafim yok artik. Bu tur şeylerden öğretmenin cebine giren bir sey yok rahat olun. Aksine sikayetlik bir durum olusmasin diye tutar minimumdan hesaplanmaya calisilir.

Öyle bi durumum yok ama olsa da gönderemezdim ilk öğretim tüm masrafı servisi yemeği 25 bin miş her yıl arttığını düşünürsem 4yılda çocuğuma burdan 1+1 ev alırım tabi öyle vi param olmadığı için konuşuyorum işte
Size de saygım var iyi bi eğitim alacağından şüphe yok ama fazla fuzuli masraf yaptırıyolar çünkü kaç renk parmak boya lazımsa herkese şu renk denebilir di ki her renkten 3tane olur biz öyle yapmıştık ki yarısından fazlası kaldı okulda 24lü boyalar da gereksiz benim görüşüm A4 tamam hadi yeri geliyo bize yollamak için de çok çekiliyo çizgi çalışması falan çok kullanıyolar ama ne bileyim çok geldi bana

Bizin devlet okulu 1.sınıf listemiz
2top a4 kağıdı 5kg Domestos çamaşır suyu
5 arap sabunu
5 kiloluk sıvı sabun

Ben de şok olmuştum benim çocuğum 2 top a4 kağıdını nasıl kullanacak diye
Bizim okulda da kızım 1e başladı bu arada A4ü diğer sınıflar 2top aldırmış biri müdüre gitmiş bizim öğretmen ücretli öğretmen dinlememiş 1top istedi
Sınıf ihtiyaçları için de 10tl istedi yeter şimdilik biterse konuşuruz dedi öyle aşırı bi liste vermedi ama tabi okul pis yakında temizlikçi şu bu para ister müdür verelim yeterki temiz olsun çocuk wc pis diye girmiyo 5saat tutuyo hoş okulda bende girmezdim iyiki bana çekmiş gelmiyo çocupun enfeksiyondan korkuyorum

Kesinlikle çoğu israf.Mesela her sene sulu boya aldırmışlar inanın evde dört beş palet doğru düzgün kullanılmamış sulu boya var.Dediğiniz gibi malzemeler topluıca alınmasa bittikçe alınsa güzelde bu sefer de öğretmen onunla uğraşmak istemeyecek.Hayat pahalılığı üç beş kutu boya hesabı yapar duruma getirdi insanları.5 TL ye aldığımız 1 top a4 kağıdı 20 lira olmuş!
Geçen sene beğendiğim ilkokul çantası 80tl idi lisanslıydı bu sene 280dedi aynı çantaya şok oldum dolar yüzünden diye diye yiyolar bizi ortalık çok pahalı

Bizim okulda da kızım 1e başladı bu arada A4ü diğer sınıflar 2top aldırmış biri müdüre gitmiş bizim öğretmen ücretli öğretmen dinlememiş 1top istedi
Sınıf ihtiyaçları için de 10tl istedi yeter şimdilik biterse konuşuruz dedi öyle aşırı bi liste vermedi ama tabi okul pis yakında temizlikçi şu bu para ister müdür verelim yeterki temiz olsun çocuk wc pis diye girmiyo 5saat tutuyo hoş okulda bende girmezdim iyiki bana çekmiş gelmiyo çocupun enfeksiyondan korkuyorum
Size yine iyiymiş mecbur aldık Biz müdürü kayıt formunu üzerine malzemeleri alındı notu düşüyordu
Yeter ki her şey hakkıyla kullanılsın
Çocuklar sıkıntı çekmesin, bu kadarcık la batmayız.

Size yine iyiymiş mecbur aldık Biz müdürü kayıt formunu üzerine malzemeleri alındı notu düşüyordu
Yeter ki her şey hakkıyla kullanılsın
Çocuklar sıkıntı çekmesin, bu kadarcık la batmayız.
Bide biz ücretli öğretmenşiyiz diye sınıf değiştiren veliler oldu diğer sınıflardan 8ile 10 kişi eksiğiz sınıfı kapattırmak isteyen de oldu biraz ondan da alınmadı yoksa isterdi bizden de

Ben ikizleri devlet okuluna verdim 1500 tl her biri için istediler.Okuldan ayrı bir anaokulu olduğu için 160+390 (temizlik harcamaları vs) ödeniyor.Kolejin masrafını düşünemiyorum çok pahalı gerçekten

Bu sene oğlun 4 .sınıfa gidecek öğretmen 4 yılda 6. Top A4 u istiyor almadım almayi da düşünmüyorum

Evet katıliyorum özellikle a4 gibi seylerin okulun karşılaması lazim. Ben ilkokula veya liseye başlarken de hep istendi bunlar. Annem her defasında sinir olurdu. Bende. Büyüdüm hala sinir oluyorum. Deģil kolej devlet okullarinda bile bin tane sey isteniyor. Düzeni anlayamıyorum :(

Back
X