Bu sene okul açıldığından beri böyle malzeme listesiyle ilgili öğretmene ve okula yüklenilen bir çok konu açıldı. Sadece burada değil sosyal medyada da aynı.
Sevgili velilerimiz şimdi tek tek size yıl boyunca yapılan bütün etkinlikleri sıralamam zor olur zira 200 e yakın işgünü ve hergün en az 2 hatta 3 taneyi bulan etkinlik sayımız var (okul öncesinden bahsediyorum)
A4 kağıtları sadece bu etkinliklerde değil, idari işlerde, velilerle olan yazışmalarda, okulun yaptığı duyurularda vs bolca lazım olan bir ürün.
Temizlik malzemeleri de hergün kullanılan şeyler. Evinizde kullandığınız kadar düşünmeyin, okullar bir apartmanın bile kaç katı büyüklüğünde bilirsiniz. Yani her öğrenciden alınan 5 lt lik çamaşır suyunun inanın sene sonuna kadar ucu ucuna yettiği yerleri biliyorum. Bir arkadaş ıslak mendil neden bizden alınıyor demiş, ıslak mendil, rulo veya normal peçete de sınıfta çocukların kullandığı şeyler.
Malzemelerde marka belirtilmesinin sebebi de alınan malzemenin yıl sonuna kadar kullanılabilir olması. Marka verilmediğinde ucuz diye alınan boyalar hem çocuğun sağlığı açısından tehlikeli olabiliyor hem de kısa sürede kullanılamaz hale geliyor ve yeniden alınması gerekebiliyor. Bu da aileye ikinci masraf oluyor.
Yazılan malzemelerinde hepsi kullanılıyor emin olun.
Devletin okullara bu tarz malzemelerde ödenek sağlamadığını da belirteyim (herkes öyle olduğunu sanıyor) okullarda çalışan personel bile sınırlı sayıda veriliyor. Ki o da her okula değil. Mesela biz bağımsız anaokuluyuz, bizim personelimizin masraflarını okul karşılıyor (okulun bütçesi veli aidatlarıyla sağlanıyor)
Belirtmeden de geçemeyeceğim; kırtasiye ürünlerinin bu yıl bu kadar zamlanması ne öğretmenin ne de idarenin suçu değil.
Sonuçta istenen şeyler de kaliteli bir eğitim öğretim yılı geçirmek için isteniyor. Sonuçta eğitimciler olarak evimize istediğimiz kadar domestos alabilecek durumdayız çok şükür