İhtiyaç listesi

Görsel eğitim parası harictir okul ücretinden.
Eskiden içindeydi ama veliler itiraz etti herkes sizin belirlediğiniz markayi kullanmak zorunda degil diye sonra çıkarıldı okul ücret kaleminden
Mantıklı, ama listede markasından, cinsine kadar hepsi yazıyor yine. Mesela neon sulu boya istenmiş, daha bulamadık biz.

Surekli mi temizlettiniz . Her gün temizleniyor sınıflar hem sizde para bağışıyla desteklemişsiniz .Yanlız sıvı sabun tuvaletler için çoğu okulda tuvaletlerde sabun olmuyor bağış ve aidat toplanamadığı için. Bağış toplanamayınca böyle bir uygulama yapmışlardır.Okuluna göre degişir

tam bilmiyorum ama devamlı olacak gibi veliler temizlesin dediler kiminin bebeği var kimi çalışıyor olmadı yani heralde her ay olur

Para vermeyen veli oluyor. Okullar ilk kayıtta ne alabilirse o sonra toplayarak maalesef alamıyorlar. Bir sınıfta yarısı para veriyorsa yarısı vermiyor devlet okulunda. Verenlere haksızlık oluyor. Tabii ki devlet karşılasın ama maalesef ödenek olmuyor. Ben idarecilik yapmıştım kötü sayılabilecek bir semtte okul aile birliği para toplamakta cok zorlanıyordu. Çocukların kırdığı kapılar kapı kolları pencereler vs gibi zararlar temizlik malzemeleri ödenekte maalesf yetmiyordu.

Aslında en güzeli devletin karşılaması bu tarz şeyleri veren oluyor veremeyen oluyor almayan da çok oluyordur eminim adamın durumu yoksa bu listeyi karşılayamaz ki

Olamamis demek ki. 52 derslikli okula devletin takdir ettigi 1 hademe var yalnizca. O kisi temizlik yapmaya bile yetisemiyor ki temizlik malzemesi stogunu gozden gecirsin. Cogu okulu pislik goturuyor zaten. Yilda veya donemde bir kere daha kolaylarina geliyor olabilir. Ne de olsa alinacaksa taksit taksit alinmasiyla bir defada alinmasi arasinda fark yok diye dusunmus olabilirler.

en iyisi devletin karşılaması bu tarz şeyleri

devlet anaokuluna başladı benim kızım çarşaf gibi liste vermişler. 400 civarı da benim tuttu.

Arkadaşlar yapmayın etmeyin devlet okullarını bukadar kötülemeyin lütfen ben de bir öğretmenim öğrencilerimden kaynak kitap istemeye korkuyorum fiyatlar yüzünden , eger sizden bu listedeki malzemeler isteniyorsa gerçekten gerekli oldugu için isteniyordur yoksa bir öğretmen sizin getirdiğiniz domestosu, a4 kağıdını vs alıp evine götürmeye tenezül etmez. Kaldı ki siz bunları almazsanız devlette bu ihtiyaçları karşılamayacağı için çocuklarınız eğitim alamaz. Öğretmenin kendi cebinden karşılamasını beklemek gerçekten vicdansızllık olur. Yani sizin yaptıgınız şu hem işim görülsün hem kimse bana dokunmasın eger çocuk okutuyorsanız çocugum eğitilsin istiyorsanız 3-5 e takılmayın rica ediyorum okullarımızı ve öğretmenlerimizi de kötülemekten vazgeçin artık. Sizin dalga konusı ettiğiniz şeyleri emin olun hem okul idaresi hem de öğretmen utanarak istiyordur sizden. Keşke biraz empati yapsanız. Ya da bu konuyu buraya açıp tartışmak yerine dürüst olup gidip öğretmeninize söyleyiniz o size zaten bunu nedenleriyle vcevaplayacaktır. Gerçekten bu düşüncedeki velileri gördükçe gelecege karşı ımudumu kaybediyorum çünkü sizin yetiştirdiğiniz çocuklar bizim geleceğimiz...

Benim kızımda özelde kolejde geçen yıl 900 lira vermiştik kırtasiye masrafı olarak. Bu sene 1700 lira verdim. Ayrıca ilkokul olduğu için okul formasıda aldık okuldan o bile sizin kırtasiyeden fazla tuttu,daha izcilik vb faaliyetler için çadır izci kiyafeti alınacak henüz fiyat bilgisi gelmedi.Bence halinize şükredin.
Tabiki fazla ama beterin beteri var.

Benim anlamadığım özel koleje gönderiyorsanız bu eşyaları neden aldınız? Bunları tedarik etmek okulun görevi değil mi? Okul için o kadar para veriyorsunuz bir de kırtasiye malzemeleri mi alıyorsunuz? Şaştım vallahi. Türkiye’de nasıl oluyor bilmiyorum ama benim çocuklarım burdaki özel okula gidiyor ve biz hiçbirşeyi almıyoruz. Kıyafet,yemek,servis,kırtasiye vs hepsi ücretin içinde. Servis,yemek,kıyafet ücretini anlarım ama kırtasiye mazlezemlerinin parasını vermek çok şaşırttı beni.
Marka belirtip tablet isteyen özel okul var. Bunlar ne ki? İllaki apple olacak dediler ve model belirttiler birde,kızim o okula gitmiyor ama aklımda kalmış.

İlk defa anaokulunda yaşadığım bı uygulama gerçekten harika geldi bana israfın önüne geçildi

Mesela küme olarak oturdular hep her kume nin bir adı vardı öğretmen her kümeye bir tane bı takım parmak boyası çıkarmış mesela
Yapıştırıcı bı tanesino bir kümeye vermiş herkesin ki kullanılmamış yani her öğrencinin tüm malzemeleri elden geçmemiş

Ve sene sonunda Eva kağıtları el işi kağıtları fon kartonlari da dahil sene sonunda kalan tüm malzemeleri eşit olarak tüm öğrencilere pay edildi mesela

60 tane kullanılmamış parmak boyası kaldıysa ikişer ikişer çocuklara dağıtıldı renkler yani kalan malzemele sıfırdi ve bı çoğunu birinci sınıfta kullanabilir şuan oğlum

Bunu kolej yapar mı bilmem ama bizim devlet anaokulunda durum bu bence çok iyi

3 sene öncesi herkes kendinin kini kullaniyordu iyi değil di bir çoğunun ki kayboluyor şu şu okulda kaybın da önüne geçildi hem

ya koleje yıllık ücret veriyorsunuz, üstüne neden malzemeleri siz alıyorsunuz? her yerde böyle biliyorum ama bu mantık saçma değil mi?

Okuluna gore degisiyor bu, bazilari hersey dahil fiyat veriyor, bazilari sadece egitim ucretini alip diğerlerini ayri ayri tahsil ediyor (servis, forma, kirtasiye hatta yemek) cogu zaman disaridan almak daha ekonomik oluyor,
Basit bir hesapla uygun bir kirtasiyeden 800 e alacaginiz malzeme icin okul veriyorsa, egitiim ucretine 1000-1500 tl eklemis oluyor yani, tipki bos ev tutmakla esyali ev tutmak arasindaki fark gibi.

Bizim liste de 460 tl tuttu,geçen yıl 400 civarıydı üstelik bu sene geçen seneden bazı malzameler olmasına rağmen(yani bazıları evde vardı yeni almadım) öyle yani kırtasiye fiyatları uçmuş,en basitinden bir top a4 kağıdının en ucuzu 20 tl.Okul taksitini de 145 ten 160 çıkardılar verdikleri kuru ekmek, domates,helva vb.dişe dokunur birşey yok yani

Arkadaşlar bu da kimine göre dert, kimine göre değil.. geçen açtığım konuda oğlumu koleje kayıt ettirdiğimizi yazmıştım. Bir kaç gün içinde alıştı, alışacagını yazanlar olmuştu. Haklılarmış..
Her neyse.. konu ihtiyaç listesine gelince şöyle. Listedeki herşeyi aldık. 450 TL tuttu. Aldık, ödedik, çok şükür durumumuz var.. özel koleje gönderiyorsan listeyi alacaksınız diyenler olabilir. Konu bu değil. Bana göre listedeki fazlalıklar
**Mesela 20 kişilk sınıftalar. Her öğrenciden bir top A4 kağıdı 20 top eder. 4 yaş grubunda bir yılda 20 top kağıt kullanılıyor mu gerçekten merak ediyorum. Renkli A4ler, kartonlar hariç..
**Bir de 24 renkli boya kutuları. Pastel, kuru boya, sulu boya, keçelisi.. hepsi 24 lü.. yani ben bu yaşımda bu 24 ayrı rengin ismini bilmiyorum. 4 yaşındaki çocuk ne yapacak merak ediyorum..
*parmak boyası hep isteniyor ama hepsi kullanılmıyor, azıcık yetiyor zaten.. Öner’iniz ne derseniz bence bir sınıfa 20x6= 120 parmak boyası bir yıl için gerçekten fazla. Beş kutu alınıp, ücreti tedarik edilebilir..
Yani özetle İSRAF olduğunudüşünüyorum.
Öğretmene herhangi bir şey söylemeyi düşünmüyorum bu konuda..
Ama okul öncesinde çalışanlar aydınlatabilir gerçekten gerekliyse..

Okul oncesi ogretmeniyim.
A4 kagidi haric digerleri olabilir.
Sayi belirtmelerinin sebebi kimi 24lu kimi 10lu aliyor. Sonra sorun cikiyor.

Diger bir yandan sanat ve yarayiciligin gelismesi icin bu kadar fazla renk faydali.

Bizim liste de 460 tl tuttu,geçen yıl 400 civarıydı üstelik bu sene geçen seneden bazı malzameler olmasına rağmen(yani bazıları evde vardı yeni almadım) öyle yani kırtasiye fiyatları uçmuş,en basitinden bir top a4 kağıdının en ucuzu 20 tl.Okul taksitini de 145 ten 160 çıkardılar verdikleri kuru ekmek, domates,helva vb.dişe dokunur birşey yok yani
Hoşgeldiniz

Bu sene okul açıldığından beri böyle malzeme listesiyle ilgili öğretmene ve okula yüklenilen bir çok konu açıldı. Sadece burada değil sosyal medyada da aynı.

Sevgili velilerimiz şimdi tek tek size yıl boyunca yapılan bütün etkinlikleri sıralamam zor olur zira 200 e yakın işgünü ve hergün en az 2 hatta 3 taneyi bulan etkinlik sayımız var (okul öncesinden bahsediyorum)
A4 kağıtları sadece bu etkinliklerde değil, idari işlerde, velilerle olan yazışmalarda, okulun yaptığı duyurularda vs bolca lazım olan bir ürün.
Temizlik malzemeleri de hergün kullanılan şeyler. Evinizde kullandığınız kadar düşünmeyin, okullar bir apartmanın bile kaç katı büyüklüğünde bilirsiniz. Yani her öğrenciden alınan 5 lt lik çamaşır suyunun inanın sene sonuna kadar ucu ucuna yettiği yerleri biliyorum. Bir arkadaş ıslak mendil neden bizden alınıyor demiş, ıslak mendil, rulo veya normal peçete de sınıfta çocukların kullandığı şeyler.
Malzemelerde marka belirtilmesinin sebebi de alınan malzemenin yıl sonuna kadar kullanılabilir olması. Marka verilmediğinde ucuz diye alınan boyalar hem çocuğun sağlığı açısından tehlikeli olabiliyor hem de kısa sürede kullanılamaz hale geliyor ve yeniden alınması gerekebiliyor. Bu da aileye ikinci masraf oluyor.
Yazılan malzemelerinde hepsi kullanılıyor emin olun.
Devletin okullara bu tarz malzemelerde ödenek sağlamadığını da belirteyim (herkes öyle olduğunu sanıyor) okullarda çalışan personel bile sınırlı sayıda veriliyor. Ki o da her okula değil. Mesela biz bağımsız anaokuluyuz, bizim personelimizin masraflarını okul karşılıyor (okulun bütçesi veli aidatlarıyla sağlanıyor)

Belirtmeden de geçemeyeceğim; kırtasiye ürünlerinin bu yıl bu kadar zamlanması ne öğretmenin ne de idarenin suçu değil.
Sonuçta istenen şeyler de kaliteli bir eğitim öğretim yılı geçirmek için isteniyor. Sonuçta eğitimciler olarak evimize istediğimiz kadar domestos alabilecek durumdayız çok şükür ;)

Kendi çocuğum, hatta ben ve kardeşim dahil olmak üzere tüm akrabalarımın çocukları kreşten itibaren özel okula gittiler, gidiyorlar.

Kolejlerde ihtiyaç listesi olmaz ki? Olsa olsa kırtasiye listesi olur. Onlar da zaten kullanılıyor. İnternette gezinen ihtiyaç listesi fotolarına bakarsanız ne demek istediğimi daha rahat anlayabilirsiniz. (yer temizliyici isteyeni hadi anladım da, traş köpüğü isteyeni gördü bu gözler)

Anlaşmalı kırtasiyeden ya da kendi internet sitelerinden mi aldırdılar yoksa istediğiniz yerden alabilildiniz mi?

Eğer kendi alışverişinizi kendiniz yaptıysanız şanslı gruptansınız diyebilirim. Zira bu sene kitaplara (11.sınıf) 2468 tl verdik ve kendi internet sitesinden aldık. El mecbur durumu yani... Defter,kalem ve formalar hariç..

Not: Bugüne kadar A4 kağıdı isteyen kolej ne görmüş ne de duymuştum. Bir yaşıma daha girdim diyeyim o halde.

Son düzenleme:
4.sınıf öğretmeniyim ,bu hafta 500sayfa kağıt kullandım .anasınıfına daha çok gider

Kendi çocuğum, hatta ben ve kardeşim dahil olmak üzere tüm akrabalarımın çocukları kreşten itibaren özel okula gittiler, gidiyorlar.

Kolejlerde ihtiyaç listesi olmaz ki? Olsa olsa kırtasiye listesi olur. Onlar da zaten kullanılıyor. İnternette gezinen ihtiyaç listesi fotolarına bakarsanız ne demek istediğimi daha rahat anlayabilirsiniz. (yer temizliyici isteyeni hadi anladım da, traş köpüğü isteyeni gördü bu gözler)

Anlaşmalı kırtasiyeden ya da kendi internet sitelerinden mi aldırdılar yoksa istediğiniz yerden alabilildiniz mi?

Eğer kendi alışverişinizi kendiniz yaptıysanız şanslı gruptansınız diyebilirim. Zira bu sene kitaplara (11.sınıf) 2468 tl verdik ve kendi internet sitesinden aldık. El mecbur durumu yani... Defter,kalem ve formalar hariç..

Not: Bugüne kadar A4 kağıdı isteyen kolej ne görmüş ne de duymuştum. Bir yaşıma daha girdim diyeyim o halde.

Bizden 3 paket beyaz, 2 paket renkli, 1 paket neon A4 kagidi istendi.
Onceki yillar kayit ucretine dahil ediyorlardi malzemeleri ama cok itiraz gelmis, bu yil liste verdiler kendimiz aldik.
Tabi ki listede ayrica boyalar, kalemler, fen onlugunden, geometrik nesnelere kadar onlarca sey de vardi. Tamamini disaridan aldik.

Bişey diycem, anaokulunda okuyan çocuğa hangi kırtasiye malzemesi ,birde kolej diyosun ..ben başından kırtasiye ücretini ödedim ,kimse de bişey istemedi .büyük kızımda da aynı şekilde olmuştu .baştan ücret ödenir ,yıl boyu velilden başka bosey talep edilmez

Back
X