İhtiyaç listesi

Kendi çocuğum, hatta ben ve kardeşim dahil olmak üzere tüm akrabalarımın çocukları kreşten itibaren özel okula gittiler, gidiyorlar.

Kolejlerde ihtiyaç listesi olmaz ki? Olsa olsa kırtasiye listesi olur. Onlar da zaten kullanılıyor. İnternette gezinen ihtiyaç listesi fotolarına bakarsanız ne demek istediğimi daha rahat anlayabilirsiniz. (yer temizliyici isteyeni hadi anladım da, traş köpüğü isteyeni gördü bu gözler)

Anlaşmalı kırtasiyeden ya da kendi internet sitelerinden mi aldırdılar yoksa istediğiniz yerden alabilildiniz mi?

Eğer kendi alışverişinizi kendiniz yaptıysanız şanslı gruptansınız diyebilirim. Zira bu sene kitaplara (11.sınıf) 2468 tl verdik ve kendi internet sitesinden aldık. El mecbur durumu yani... Defter,kalem ve formalar hariç..

Not: Bugüne kadar A4 kağıdı isteyen kolej ne görmüş ne de duymuştum. Bir yaşıma daha girdim diyeyim o halde.
İstiyorlar merak etmeyin.
Bende özel lisede okudum kardeşim de abimde,her öğrenci kendi ihtiyaç listesini alıyor (herkes aynı marka,üst kalite) ve herkes kendi aldıklarını kullanıyor. Kağıt isteyeni de gördüm,temizlik malzemesi için para isteyeni de.

Okulların faturalarını devlet ödüyomuş detaylı araştırdım kapalı alan öğrenci sayısına göre bütçe ayarlanıyo bütçe aşılırsada ödüyo

Müdürünüze söyleyin o da öğrensin
Ağızlarını açınca ödenek Yok diyip duruyorlar. Akıllı tahtaya wifi aldiramadik. Bakanlık gelip sistem kuracak diye 2 yıl oyaladilar. 10 tane sınıf var okulda sadece. Köy okulu. Teşekkür ederim bilgi için. Ben bir carlayım ona bir daha bir şey olursa.

Kaynak kitap gereklimi evet gerekli çünkü devletin dağıttığı kitaplarda k8nu anlatılmı değil.
Peki neden senelerdir bunun için bişey yapılmıyo devlet hala daha boşa masraf edip birsürü para harcıyo.madem bizlerin aldığı kaynak kitaplar işimizi görüyo.sonrada diyolar ki iylik yaramıyo.
İki sene önce ögretmenimiz ben velimden ne aidat parası ne başka bi para isterim nede kitap aldırırım.fotokopi çektiriyoz zaten gerek yok dedi.isteyende aidatı verir gider müdüre demişti.
Hem devlet dagıtıyo hem fotokopi bide kaynak valla istese ögrt kitaba gerek görmez.sonuçta aldığımız kitaplarda yaprak şeklinde koparıp veriyo çocuga ödev diye.

Bide şu var beslenme listesi yazıyo .işte abur cubur yasak.evde kendiniz yapın saglıklı olsun vsvs.alta not düşmüş bilmem hangi gün tost günü o gün tostlar ordan alıncakmış para gönderin.
Daha çok şey var yazılcakta oooooo:))))

Kantinden alıncakmış tostlar.
Aldığımız kaynak kitaplarda okulda duruyo verilmiyo.ögretmen koparıp veriyo.

Şu meseleyle ilgili açılan konuları hayretler içinde okuyorum her seferinde. Bu kadar şüphe ediyorsanız eğitimcilerden , göndermeyin o okullara lütfen, kafanıza göre bir yer elbet bulursunuz.
11yıllık Türkçe öğretmeniyim, devlet okulunda görev yapıyorum.
Devlet bize kağıt falan vermiyor arkadaşlar, her sene başında kendi paramla 3-4 top kağıt alır dolabıma koyarım. Keza okulda fotokopi makinesi olmasına rağmen ona da ücret öderiz sayfa başı. Bunların parasını da kendimiz ödüyoruz. Çok gerekli durumlarda veliden para istenir ( ben hiç istemedim ) ama siz o paralarla öğretmenlerin süt banyosu yaptığını falan mı sanıyorsunuz anlamadım.
Sabun istense depoluyor diyorsunuz, parası istense o paralara ne oluyor diyorsunuz.
Ama okula gelince ilk işiniz bu tuvaletlerin hali ne diye sormak oluyor. Kusura bakmayın, günde litrelerce harcanan sıvı sabunu da kendi cebimizden alamıyoruz.

Öğretmenlerin hepsi okul açılınca kırtasiye için 1130 lira kaynak ödemesi aldı
Ama velilerin hiçbirine çocuğun okula başlıyo al şu da sana yok
Ayrıca alınan sadece a4 olmadığı için tabi ne nekadar kaçtane gider hesabı yapılacak git okullar leş gibi bi kova suyla kaç kat siliniyo ama her öğrenciden bir domestos bir asprin isteniyo tahta kalemi vs
okul 36 hafta açıkmış resmi tatiller hava muhafeletinide çıksan 34 hafta eder her öğrenciye hergün 3 kağıt verilse 1 ğaket fazlasıyla yetiyo
Ha öğretmende tahtaya yazmak okuyarak yazdırmak yerine fotokopi çekiyosa bizahmet kendiside alsın malum bununiçin devletten ek ödenek alıyo
Siz kırtasiye ödeneğini çok yanlış anlamışsınız.
Bu para öğretmenin kullanması için verilir, masraflarını karşılaması adına. Öğrenciler için kullanması gerekseydi zaten emin olun şahısların hesabına değil okulun hesabına yatırılırdı.
Ayrıca bir öğretmen zaten yıl boyunca öğrencilerine bin liradan fazlasını harcıyor, bu konuda da şüpheniz olmasın. Bir takım okul forması 250-300 lira tutuyor. Şimdi burdan kaç öğrenciye forma aldığımızı anlatmamıza lüzum yok bence.

Bu konuda genelleme yapmak yanlış , iş iyi bir idarede bitiyor sanırım. Öğretmenlerin bu konuda çok fonksiyonu yok. Yani öğretmenin isteklerini zaten çocuklarımızda görüyoruz kağıt ,kaynak kitap .. vs. Kullanıldığı yer belli.
İdare temizlik isteklerinde bulunup kullanıyorsa onada amenna oda çocuklarımız için.
Fakat İki yıl önce yakinimdaki devlet anaokulu çalışanları eve poşet poşet taşıyorlardı ıslak mendil vs.. hakmi bu şimdi revami.
Koleje gelirsek evet sarf malzemesi istemedi bizden. Kıyafetler okulda satılıyor onada mecburuz , kaynak kitap alıyoruz.. bunlarda şahsi gider tmm dır ama düşünceli olunsa keşke alım gücü yerinde sayıyor ama piyasa uçtu . Allah yardımcımız olsun.

Her okul her ögrt her müdür illaki bir olmuyor.
Gecen sene okulun kıyafeti değişmiş.velinin biri seneye zaten ortaokula başlıyacak bu sene böyle idare etsin dediğinde müdür olmaz biran önce değişcek demişti.bizimkide farklıydı bigün geldi çocuk müdür sınıfta demişki bu okul kıyafetimi.geldi müdür böyle söyledi dedi.
Gecen sene o kıyafeti kullanıyolardı oysaki.

Bizin devlet okulu 1.sınıf listemiz
2top a4 kağıdı 5kg Domestos çamaşır suyu
5 arap sabunu
5 kiloluk sıvı sabun

Ben de şok olmuştum benim çocuğum 2 top a4 kağıdını nasıl kullanacak diye
Domatesi ne yapacaklar çok merak ettim.biz a4 kağıdını bir top aldık bu sene istemedi hocamız ikiye geçti hiç bu istekleri duymadım ben

Şu meseleyle ilgili açılan konuları hayretler içinde okuyorum her seferinde. Bu kadar şüphe ediyorsanız eğitimcilerden , göndermeyin o okullara lütfen, kafanıza göre bir yer elbet bulursunuz.
11yıllık Türkçe öğretmeniyim, devlet okulunda görev yapıyorum.
Devlet bize kağıt falan vermiyor arkadaşlar, her sene başında kendi paramla 3-4 top kağıt alır dolabıma koyarım. Keza okulda fotokopi makinesi olmasına rağmen ona da ücret öderiz sayfa başı. Bunların parasını da kendimiz ödüyoruz. Çok gerekli durumlarda veliden para istenir ( ben hiç istemedim ) ama siz o paralarla öğretmenlerin süt banyosu yaptığını falan mı sanıyorsunuz anlamadım.
Sabun istense depoluyor diyorsunuz, parası istense o paralara ne oluyor diyorsunuz.
Ama okula gelince ilk işiniz bu tuvaletlerin hali ne diye sormak oluyor. Kusura bakmayın, günde litrelerce harcanan sıvı sabunu da kendi cebimizden alamıyoruz.
Çok haklısınız
Kantinden alıncakmış tostlar.
Aldığımız kaynak kitaplarda okulda duruyo verilmiyo.ögretmen koparıp veriyo.
Zaten normali budur.koparıp günlük ev ödevi diye verirler

400 lira bir şey değil ki, çocuğun 1 dönemlik eğitim ihtiyacı için bizim burada oteller var gecesi 600 lira ki bunun hiçbir anlamı yok.sadece tatil ve 1 gecede 600 lira püf diye uçup gidiyor bir koca dönem için 400 lira para değil ama özel bir okulun ekstradan masraf çıkarması saçma tabi ki.

Hanım efendi dalga geçmiş kusurumuzla yanlış anlamışız ne var bunda ikidir domates diye okuyup şaşıyordum
Dalga geçmiş dediğiniz kişi bensem eğer asla dalga geçmedim. Benim gibi yanlış anlayanlar da varmış diyerek güldüm sadece çünkü bence komik. Ben de sıvı sabunla birlikte domates niye istenir diyerek şaşırdım çünkü.

S
Dalga geçmiş dediğiniz kişi bensem eğer asla dalga geçmedim. Benim gibi yanlış anlayanlar da varmış diyerek güldüm sadece çünkü bence komik. Ben de sıvı sabunla birlikte domates niye istenir diyerek şaşırdım çünkü.
Size demedim

Siz kırtasiye ödeneğini çok yanlış anlamışsınız.
Bu para öğretmenin kullanması için verilir, masraflarını karşılaması adına. Öğrenciler için kullanması gerekseydi zaten emin olun şahısların hesabına değil okulun hesabına yatırılırdı.
Ayrıca bir öğretmen zaten yıl boyunca öğrencilerine bin liradan fazlasını harcıyor, bu konuda da şüpheniz olmasın. Bir takım okul forması 250-300 lira tutuyor. Şimdi burdan kaç öğrenciye forma aldığımızı anlatmamıza lüzum yok bence.
Aynen çok güzel yazmışsınız üç kuruşun beş kuruşun hesabını yapıyorlar durumunuz yoksa doğurmasaydiniz o zaman diyesim var okuya okuya içim şişti 400 lira 500 lira para mı yılda bir kere alınan domestos sıvı sabun bence öyle aman aman abartılacak bir şey değil sanki yat alın kat alın araba alın diyorlar..
Bunların dışında konu sahibi haklı o ayrı tutuyorum.zaten özel okula onca para veriyor bir de ayriyetten o parayi vermek kendisine koymuş olabilir.

Mesajıma çok ça sesli gülücük koymuştum ama çıkmamış :) okullarda marka belirterek bişey istemek yasak diye biliyorum ama ne yazık ki yapılıyor

oglum gecen yil gittigi devlet okuluna gidiyor bu yil. gecen yil cok alisamamisti bir gitse 3 gitmemisti. cogu esyasi boyasi vs aynen duruyor yil sonu iade ettiler. bugun toplantida ben sadece eksiklerimizi ve kitabi alayim diyecektim. baktim bir cok veli ogretmenlere yükleniyor hic sesimi cikarmadim arti savundum normal fiyatlar hersey pahalandi falan diye.

benzer seyi bende yasardim cunku o aklima geldi. bizde kitabi kitapcidan temin ederdik kurs merkezine gelirdi. her yil ugrasmak istemiyorum desemde para toplama ve kitap dagitma isi bizdeydi..zerre karim olmadigi gibi eksik cikan paralari da kendi cebimden karsilardim. yada bazen kitap alan olur para vermeyen olurdu mecbur cebimden verirdim. yine de sanki kitapci benim yada pazarlamacimisim gibi hissettirdikleriden nefret ederdim bu isten. o kaydi kuydu tutmak da bir mesele ve sorumluluktu ustelik. kitaplari biz getirtmesek sene sonuna kadar kitap alinmazdi. fotokopu çeksen idare bir sure sonra sorun yapardi. cekmesen kisinin onunde kitap yok. ee alistirmada kitaptan yapiliyor mecbur. piyasa fiyatinin cok altinda indirimli getirmemize ragmen ve istediginiz yerden alabilirsiniz dememize ragmen hep para bizim cebimize giriyor muamelesi yapan olurdu

Back
X