- Konu Sahibi obenimsevdam
-
Mrb arkadaşlar,
6 aylık evliyim ve 2 aylık da hamileyim..eşimle severek evlendik 6 yıl aradan sonra ve eşimle çok mutluyuz .bebeğimiz bu iki kişilik dünyamıza daha şimdiden büyük neşe kattı .
Benim sorunum düğünden beri devam eden küslük problemi.Akrabalarında bulunduğu imam nikahımızın kıyıldığı gün düğün gününden iki gün önce hoca mehir konusundan bahsediyordu eşime sordu ne kadar verirsin diye oda dedi işte . kadar veririm sonra kayınvalidem dedi ki ;elini el üstüne vurarak ee hoca ,gelinde illa isterimde isterim diye tutturursa oğlumun yakasına yapışırsa dedi .Hoca da elbette isteyecek hakkıdır dedi Neyse ki nikah kıyıldı bitti,hoca gitti Sonra beni çok seven teyzemin kocası babam olmadığı zamanlarda bize babalık yapan adam dedi ki kv ye,bu kız dedi 6 yıldır ne altın ne para pul istedi mi sizden dedi sen şimdi şu kadarcık şeyin hesabını yapıyorsun dedi .Sen dedi bu kızı alda başının tacı yap dedi .Haklıydı elbet,çünkü yıllardır bir şey istemedik onlardan 6 sene boyunca,düğünde bile sadece bir künye taktılar başkada hiçbirşey.Düşünüp altı yıl boyunca almadılar.Zaten ne ailem nede ben maddiyatın hiç konusunu yapmadık onlara .Ne nikah elbisemi aldı,ne saçımı yaptırmak için para verdiği,ne de başka bir şey maddi hiçbirşey görmediğim gibi manevi zaten hiç tatlı dilini göstermedi .zaten kadının dili yılan gibi zehirli herkesi kırdığı çok oldu
neyse bu kadın o günden beri ailemle hiç konuşmuyor .büyüktür diye annem bayramda gitti,ama o geri gelmedi hiç kardeşim geldi Türkiyeden hoş geldin e bile gelmedi Ve bu durum beni çok rahatsız ediyor ailemin bu güne kadar kimseyle küslüğü olmamıştır bana tuhaf geliyor bu durumlar Eşime söylüyorum annen çok ayıp ediyor diye,oda diyor ki ne yapayım diyor koca kadın bize dokunmasında küserse küssün diyor .benim ayrı evim ayrı derdim var uğraşamam onunla diyor Hamile olduğumu öğrendiğim de hep hayalim vardı iki aileyi bir arada toplayıp bu müjdeyi vermek ama bu küslük bu hayalimi bile elimden aldı ..yani bazen diyorum senin ailene küs olan insana nasıl anne diyorsun diye nasıl yüzüne gülebiliyorsun diyorum kendime Babalar konuşuyor sadece kv annemle ve babamla konuşmuyor ilerde çocuğum olacak nasıl olacak böyle küslük bilemiyorum .bu kv kendi öz kardeşine 10yıl küsmüş kadın .eşim bile dedi kindar kadın diye . komşuları bile konuşmuyor görmüyor musun dedi,bişey söylesem sana kinlenecek dedi .bizim mutluğumuz yetmez mi diyor? Takma kafana diyor..Ama işte rahatsız ediyor bu durum beni..Kendisi haksız olduğu yere küslük yaratması canımı sıkıyor halbuki küsmesi gereken benim o nikahta beni küçük düşürdüğü için ama kadın da benim de benim egosu var
uzun oldu kızlar kusura bakmayın .
bu küslük durumunda bana akıl verin ne yapayım?eşimin tutumu doğru mu sizce?Bende kayıtsız mı kalayım bu duruma?Olumlu yada olumsuz her türlü yorumunuza açığım Teşekkür ederim
benden yaşca buyuksunuz ama nedense kendimi bu knulara çok yakın görüyorum yakınmda çok şahit olduğum için galiba bu gibi olaylara.bence kocanızın tutumu doğru.eviniz ayrı yolunuz ayrı.siz size düşen görevi yapın gerisine karışmayın bence
evet haklı olabilir eşim evimiz ayrı ama yarın çocuk olunca yada ben hamilelğim de zor dönem geçirsem nasıl bir arada olacaklar....bu beni iyice strese sokacak....birşey demiyorum zaten kv me barışın falan diye hiç bir kelime etmedim etmem de zaten.....ama diğer türlü saygıda kusur etmiyorum hiç....
evet karışmadığımız için şuan huzrluyuz ne eşim ne ben bu konuyu açıyoruz ailelerimize...bazen annem diyor ne kindar kadınmış diye...sana zarar vermesinde biz önemli değiliz diyor...bazen annemde diyor böyle daha iyi diye....bencede karışma böle daha huzurlusunuzdur... bak eğer oturup kalksalar görüşseler laf sokmalar felan olur.. k.valide ile annemleri eşimin doğum günü süprizi için çağırmıştım. k.valide öle bir laf etmişki babama... babam birdaha gitmedi onlara.... ben babamı zorlamam/zorlayamam. şimdi kırkyılda bir otururlar.. ama öle el gibi... bölesi daha iyi.
ailemin her tülü arkamda olması bana büyük güç ve destek veriyor...hatta ailem diyor biz küsüz ama sen saygında kusur etme ,sen eşinle mutlu ol biz ömür boyu küs olsak da bieşey farketmez diyor...iş yerinde boş vaktim oluyor devamlı kitap okur yada nette bebekle ilgili herşey araştırırım ama düğünden beri aklımdan gitmeyen bir konu,takmamayı öğrenemedim bir türlü yapı olarak kendimden çok başkalarını düşündüm hep ama bu huyumdan vazgeçmeyi öğrenmem lazım...kayınvalidenizin ve annenizin aynı anda yanınızda olmasını gerektiren durumlar oldugunda hbr veririsiniz gelir gelmez kendi bileceği iş varlığı mutlu etsin tabi ki ama yoklu üzmesin sizi.aslında bence bunu bu aralar takmanızın neden hamilelik olabilir.kafanızı başka şeylerle meşgul edin.kitap okumak bunun en iyi yoluymuş.psikolgum demişti kitap okuyun hamilelik ve bebkle ilgili mesela :)
ikiside elbette yanımda olacak çünkü ailelerimle aynı semtteyiz...komşular zaten ailelerim...annem çalıştığı için gündüz yanımda olamaz ama kv çalışmıyor o olur muhakkak ama annemin yanımda kalıp bana en çok onun destek olacağından eminim...sızın yapabılecek cok bıseyınız yok
ama bebek dogdugunda mevludu hastanesı yanınızda kalacak kısı kım olacak
bu kadar kıncı bırı ıse nasıl oalcak?
Mrb arkadaşlar,
6 aylık evliyim ve 2 aylık da hamileyim..eşimle severek evlendik 6 yıl aradan sonra ve eşimle çok mutluyuz .bebeğimiz bu iki kişilik dünyamıza daha şimdiden büyük neşe kattı .
Benim sorunum düğünden beri devam eden küslük problemi.Akrabalarında bulunduğu imam nikahımızın kıyıldığı gün düğün gününden iki gün önce hoca mehir konusundan bahsediyordu eşime sordu ne kadar verirsin diye oda dedi işte . kadar veririm sonra kayınvalidem dedi ki ;elini el üstüne vurarak ee hoca ,gelinde illa isterimde isterim diye tutturursa oğlumun yakasına yapışırsa dedi .Hoca da elbette isteyecek hakkıdır dedi Neyse ki nikah kıyıldı bitti,hoca gitti Sonra beni çok seven teyzemin kocası babam olmadığı zamanlarda bize babalık yapan adam dedi ki kv ye,bu kız dedi 6 yıldır ne altın ne para pul istedi mi sizden dedi sen şimdi şu kadarcık şeyin hesabını yapıyorsun dedi .Sen dedi bu kızı alda başının tacı yap dedi .Haklıydı elbet,çünkü yıllardır bir şey istemedik onlardan 6 sene boyunca,düğünde bile sadece bir künye taktılar başkada hiçbirşey.Düşünüp altı yıl boyunca almadılar.Zaten ne ailem nede ben maddiyatın hiç konusunu yapmadık onlara .Ne nikah elbisemi aldı,ne saçımı yaptırmak için para verdiği,ne de başka bir şey maddi hiçbirşey görmediğim gibi manevi zaten hiç tatlı dilini göstermedi .zaten kadının dili yılan gibi zehirli herkesi kırdığı çok oldu
neyse bu kadın o günden beri ailemle hiç konuşmuyor .büyüktür diye annem bayramda gitti,ama o geri gelmedi hiç kardeşim geldi Türkiyeden hoş geldin e bile gelmedi Ve bu durum beni çok rahatsız ediyor ailemin bu güne kadar kimseyle küslüğü olmamıştır bana tuhaf geliyor bu durumlar Eşime söylüyorum annen çok ayıp ediyor diye,oda diyor ki ne yapayım diyor koca kadın bize dokunmasında küserse küssün diyor .benim ayrı evim ayrı derdim var uğraşamam onunla diyor Hamile olduğumu öğrendiğim de hep hayalim vardı iki aileyi bir arada toplayıp bu müjdeyi vermek ama bu küslük bu hayalimi bile elimden aldı ..yani bazen diyorum senin ailene küs olan insana nasıl anne diyorsun diye nasıl yüzüne gülebiliyorsun diyorum kendime Babalar konuşuyor sadece kv annemle ve babamla konuşmuyor ilerde çocuğum olacak nasıl olacak böyle küslük bilemiyorum .bu kv kendi öz kardeşine 10yıl küsmüş kadın .eşim bile dedi kindar kadın diye . komşuları bile konuşmuyor görmüyor musun dedi,bişey söylesem sana kinlenecek dedi .bizim mutluğumuz yetmez mi diyor? Takma kafana diyor..Ama işte rahatsız ediyor bu durum beni..Kendisi haksız olduğu yere küslük yaratması canımı sıkıyor halbuki küsmesi gereken benim o nikahta beni küçük düşürdüğü için ama kadın da benim de benim egosu var
bu küslük durumunda bana akıl verin ne yapayım?eşimin tutumu doğru mu sizce?Bende kayıtsız mı kalayım bu duruma?Olumlu yada olumsuz her türlü yorumunuza açığım Teşekkür ederim
Mrb arkadaşlar,
canım ya çok üzüldüm senin durumu da ...kv de herkesle küs olduğu için demek ki kadının huyu buymuş...ve kv ailene seni ahlaksız yetiştirmiş demesi yaşına göre hiç de yakışır bir davranış değil,kendinin ne olduğu göstermiş olmuş...söylüyorum ailemde zaten artık takmıyorlar,onlar alışık değillerdi böyle küslüğe ama insanın başına herşey geliyormuş hayatta...yuvanda eşinle mutlu huzurlu olmanı diliyorum...tıpkı benim kvdem, benim evliliğim. Maalesef ne yaparsan yap kvden değişmez, bunu ona anlatamassın.
bizimkide düğünden sonra küstü, sen sebebini bari biliyorsun, ben onuda bilmiyorum.
Ona göre sebep ailemin beni ahlaksız yetiştirmesiymiş. Bana görede tavan egosu, kibirliliği, ve ailemin ona verdiği sözleri tutmamasının hesabını sormasın diye,
Benim kv demde babası, teyzesi, görümcesi, eltisi vs ile küs :) daha doğrusu diğerleri onunla konuşmuyor ve hatta bana çekilecek çile değil nasıl katlanıyorsunuz diyorlar.
Bebebeğim oldu gelmedi, sırf ailemle karşılaşmamak için, mevlidim oldu ayrı odalarda durdular, annemler çok üzülüyordu başta ama onlarda anladılar ne mal olduğunu, kimse kimseyle görüşmüyor 6 yıldır.
Bende kvdeme bana verdiği değer kadar değer veriyorum ayda 1, 15 te bir 1 saat uğruyorum.
Kızıma zaten annemler ablamlar bakıyor, ona sadece ayda bir görmek yakışır doğumuna bile gelmemiş torununu,
kendi kibrinde boğuluyor seninkide böyle olacak hiç üzülme su akar yolunu bulur. Ailene de durumun kendileriyle alakalı olmadığını, kendisinin genelde, kendi akrabaları da dahil, insanlara bakış açısının bu olduğunu anlat. Ben çok üzüldüm eşimle aramı bozdum inan değmezmiş.
evet düğünd ölümde dediğin gibi bir araya mecbur gelecekler,o zaman zaten kimin ne olduğu daha çok belli olacak tavır ve davranıştan...eşime hep açıyordum bu konuyu ama açmıycam,boşuna kocamla huzursuz ortam yaratmayayım....böylesini daha hayırlı demekki...inş sende huzurlu olursun yuvanda...canım aynu durum bende de oldu..kv ailemi görmek istemiyorki ailemde aynı sen gibi hiçbişi istemediler..kv banada bişey yapmadı...aynısı inen hatta daha beterini yaşadım ben düğünden önce..aileme bana bir sürü hakaret etti..şimdi ailem suççlu bigi kv ailemle görüşmüyor..bu ilk zamanlarda beni üzdü ama şimdi eşinin dediği gibi sorun olmasın bulaşmasında hiç gçrüşmesinler umrumda değil..doğumda ölümde mecburen bir ayara gelcekler aynı düğünde olduğu gibi..boşver bizimde böle olsun takma kafana..eşinede baskı falan yapma onlar napsın kocaman kadınlar..hiç üzme kendini bebişine ve kcana ver kendini..görüşüp problem çıkmasından daha iyi emin ol.
canim gercekten esinin tutumu dogru sende ona uy derim dogumda vs de kv olmazsa olmaz diye birsey yok sen cagrini yaparsin gelirse gelir gelmezse kendi bilir ya esin terslik yapip onu tutsa ve sana dunyayi dar etse daha mi iyiydi? bence hamile halinle hiic kendini germe su akar yolunu bulur sonucta senlik birsey yok hayirlisi buymus de gec:)
çok şükür Rabbime eşim benim yanımda,Allah razı olsun ondan....takmamak en iyisi...bebeğim için,eşim için yuvamda huzurum için...aynı kuzenimin kaynanasını anlatmışsın, kadının huyu bu,
canını sıkma, laflarını duymamaya çalış,eşinle aran iyiyse gerisi boş zaten.
haklısın elbette her insanda kusur olur ama benim kv her konuda bilmişlik taslayıp kendini beğenir..bana daha yaptığım birşeyler için eline sağlık güzel olmuş demedi...daha kızım bile demez hala ismimle hitap eder,nişanlıykende öyleydi....hala öyle..o yüzden hoş göremiyorum onun tavrını...herkes der buzdolabi gibi insan diyebence hiç takma kafana sen yine saygılı davran kv ne yeter, kocan bile takmıyomuş bak boşver gitsin
ben de imam nikahında ağırlığımca altın istemiştim :) ama eşimle aramızda bi espiriydi bu
şahit ben kabul etmem dedi gülüştük falan
sonra kv nin kulağına gitmiş bu
Bi gün kv nin yakın arkadaşı var benim memleketlim onları davet etmiştik bize kv kp de var tabi ben mutfakta çay koyuyorum kv dedi ki "ne kadar geri zekalıca bişey ağırlıpınca altın istemek"
duydum ama duymazdan geldim çok çok iyi bi kadındır böyle 1-2 lafı daha var duyugum duymazdan geldiğim ama çok takmıyorum o kadar kusur kadı kızında da olur diyorum görmezden geliyorum
canım ya çok üzüldüm senin durumu da ...kv de herkesle küs olduğu için demek ki kadının huyu buymuş...ve kv ailene seni ahlaksız yetiştirmiş demesi yaşına göre hiç de yakışır bir davranış değil,kendinin ne olduğu göstermiş olmuş...söylüyorum ailemde zaten artık takmıyorlar,onlar alışık değillerdi böyle küslüğe ama insanın başına herşey geliyormuş hayatta...yuvanda eşinle mutlu huzurlu olmanı diliyorum...
evet düğünd ölümde dediğin gibi bir araya mecbur gelecekler,o zaman zaten kimin ne olduğu daha çok belli olacak tavır ve davranıştan...eşime hep açıyordum bu konuyu ama açmıycam,boşuna kocamla huzursuz ortam yaratmayayım....böylesini daha hayırlı demekki...inş sende huzurlu olursun yuvanda...
çok şükür Rabbime eşim benim yanımda,Allah razı olsun ondan....takmamak en iyisi...bebeğim için,eşim için yuvamda huzurum için...
haklısın elbette her insanda kusur olur ama benim kv her konuda bilmişlik taslayıp kendini beğenir..bana daha yaptığım birşeyler için eline sağlık güzel olmuş demedi...daha kızım bile demez hala ismimle hitap eder,nişanlıykende öyleydi....hala öyle..o yüzden hoş göremiyorum onun tavrını...herkes der buzdolabi gibi insan diye
evet haklı olabilir eşim evimiz ayrı ama yarın çocuk olunca yada ben hamilelğim de zor dönem geçirsem nasıl bir arada olacaklar....bu beni iyice strese sokacak....birşey demiyorum zaten kv me barışın falan diye hiç bir kelime etmedim etmem de zaten.....ama diğer türlü saygıda kusur etmiyorum hiç....
eşinde herşeyin farkında olması bize büyük destek oluyor....haklısın evimizdeki huzuru bozmasınlarda başka biişey istemem...Bazen diyorum,bir oğlu daha var inşalalh öyle bir gelin öyle bir dünür alırsında burnunda fitil fitit getirirlerde işte o zaman benim ve ailemin değerini anlarsın diye içimden geçirmiyor değilim...Allahıma havale ediyorum....Hep derler ya küçük gelin gelince büyüğün değeri anlaşılmazmış...aynen böle kuzummm..
ben kv ile görüşüyorum...eşim için ona saygımı gösteriyorum..eşimde olan biteni biliyor zaten..
ikimizde ailelerin görüşmesi artık umrumuzda değil..dediğim gibi ölümde doğumda bir araya gelirler yeetrde artar bile..benim evdeki huzurumu bozmasınlar gerisi boş..
benim kv demde anneme terbiyesiz kızın demişti..bu laf içimde yara..ama eşim için sustum..birgün herkes dediği lafları yiyecek..ben sabırla Allahımın o günleri göstermesini bekiliyorum..eşimide kendimide üzmüyorum
Bunu bırakın kayınvaldieniz düşünsün. Siz neden rahatsız oluyorsunuz. Kend aileniz ve siz çok abartmadan üstünüze düşeni yapın. Baksaınıza kadın rahatsızlık duymuyor, siz kendinizi yıpratmayın
Boşverin Allah aşkına
alışık değilim ben böyle kasvetli küs ortamlara....şuana kadar ne akramda ne de ailemde küslük gördüm küs ortamda bulundum..o yüzden ister istemez engel olamıyorum düşüncelerime...evet hiç umrunda değil,bazen annem bana sorar hani iyimi nasıl falan diye ama onun bir kere oğluna sorduğunu duymadım sormaz bile...Ay bu arada ben mihir istemedim.. Sanırım sormadılar da
Elinden gelenlerin fazlasını yaptılar neyse artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?