öncelikle cesaret ve cevap verdiğiniz için teşekkürler.sorun işte bizimkilere göre onların fikirlerinin alınmadan apar topar olduğunu düşünmeleri.ve işte bizim de çevremiz varmış falan filan.inşallah her iki taraf da anlayışı elden bırakmaz.basit gibi gözüküyor ama benim tarafımdan bakılınca da işin iiçinden çıkılmaz gözüküyor.ödüm kopuyor iki taraf birbirne düşecek diyebenneyaptımkibence babanızla sakince konuyu açıklayarak konusun.onların istediği hiçbirşey olmamış zaten babanızda mutlaka ikna olacaktır bu nedenden ayrılıkmı olurmuş hiç.iki tarafta birbirine saygı anlaşıyış gösterirse düğününüzde sorunsuz olur
:bbo: yok orası olmasın bizim akrabalara uzak gelemezler...yok şurası olmasın orda içki yok :bbo:
Baştan aşağı saçmalık...
Arkadaşım düğüne gelmek isteyen her halükarda gelir sen neden dert ediyorsun ki bunu.Herkesin nasıl gelceğini düşünürseniz ooo...Hem birine yakın tutalım derken bir başkalarına ters olabilir,ayarlayamazsınız ki böyle birşeyi.
Ayrıca baban bu işten pek memnun olmamalı ki herşeyden sorun çıkarıyor anladığım kadarıyla.
Bence ne sen ne de nişanlın laf getirip laf götürsün.
Ailelerle bir akşam oturun anlaşın enine boyuna.Sen nişanlınla bir yer beğensen bile aileler karşı çıkacak baksana.Sizin de burnunuzdan gelecek.
En iyisi toplu bir ortamda herkesin istediği yeri söylemesiyle ortak bir karar alınması bence.
bir araya gelirlerse restleşirler diye korkuyorum.evet ailelerin pek birbine uygun olmadığını düşündüğünden belki de zorluk değil de bizim de dedğimiz olsun diye düşünüyor.şahhane oldu aslında ben beğendim diye.kapora fln verildi.ama işte gölbaşı olayı cidden sakattı çünkü önünden dolmuş otobüs geçmiyor ve bnm çok yakınlarımın arabsı yok.e taksi de olmaz.ondan dolayı orası ters dendi.
cevap için sağol.sizle paylaşınca biraz hafiflemiş hissettim kendimi
sorma su yazını okurken gözlerim doldu inanO zaman babanla yumuşak bir dille konuşup ikna etmeyi dene canım..
Tatlı dil çoğu zaman işe yarıyor inan ki.
Ay ne mutlusundur sen şimdi ya opuyorumnanaktan bu tür olayların mutluluğunu gölgede bırakmasına izin verme sakın.
evet aynen işte arkadaşım.bana da soruyorlar ama babam benle konuşmadılar diye takıyor.ben kız veriyorum.benim de prensipleirm var falan filan.ne güzel siz atlatmıssınız.Allah mutlu etsin inşallah sizi.ben de inşallah kkötü bişi olmadan atlatırımdüğün arefesinde her ailede yaşanır bu tarz şeyler. benim düğünümde temmuzda. nişanlımın tarafı düğün tarihiden tutta evi eşyayı hiçbirşeyi aileme sormadılar. yine annemler bişey demedi. olur ilk mürvetleri heyecandan atlamış olabilirler bilmemne. gerçi bana soruyolardı şimdi yalan diyemem. ama hani babamda istediki bukadar bir araya geliyoz kızımı alıyosunuz onun babası olarak banada bişeyler sorulsaydı.
neyse bizimkiler bu olaylara bişey demedi. biz nişanlımla bi ev baktık beğendik diye laf oldu. neymiş efendim nişanlımın babası gitmiş görmüş beğenmemiş neden ona sorulmamış sanki o verecek parasını yada o oturacak orda. bunun için bizi ayırmaya bile kalktılar. şuan onlarla görüşmüyorum düğün hazırlıklarım tam gaz devam ediyo rahatlık varmış diyorum. kafam rahat herşey istediğim gibi oluyo.
yani şu sıralar böyle şeyler yaşanır. insanlarda düğün telaşı stresi oluyo. bide iki ayrı aile ona o uymaz ona o.
arada gençler kalıyo aslında.
iki tarafıda mutlu edelim derken çok yoruluyo insan. bişey anlamıyo bugünlerden.
evet aynen işte arkadaşım.bana da soruyorlar ama babam benle konuşmadılar diye takıyor.ben kız veriyorum.benim de prensipleirm var falan filan.ne güzel siz atlatmıssınız.Allah mutlu etsin inşallah sizi.ben de inşallah kkötü bişi olmadan atlatırım
inşallah atlatırsın canım inan içten dua ediyorum. çünkü nekadar zor olduğunu biliyorum.
inan nişanlımda bende 1 hafta yemek yemedik. okadar zayıfladıkki artık çirkinleştik yani:)
napıcan işte yine iş size düşüyo orta yolu nişanlınla birlikte bulmaya çalışacan. babacım haklısın şöyle böyle tatlı dille durumu anlat. zaten son günlerimiz falan üzmyelim birbirimizi bu konular için de damardan gir:)
meslektaşız sanırımyerimseniben çok doğru dedikleriniz.ben zaten olduğunca evde olanların çok azını annlatıyorum yoksa çoktan birbirlerine girerlerdi:1closedeyes:Böyle durumlarda her 2 tarafıda %100 memnun etmek herzaman mümkün olmuyor malesef, oyüzden karşılıklı bitakım beklentilerden taviz verilmesi gerektiğini düşünüyorum, tabiki hayati meseleler hariç..
ancak gördüğüm kadarıyla ortada hayati denecek bir durum yok, baban biraz daha anlayışlı olabilir bu konuda.
Yani eviniz için yapılması gereken herşey yapılıyorsa , bir eksiğiniz kalmıyorsa, yemekli düğündeki içkide eksik olsun çok önemli bi nokta değil kanımca :ecrin_bebek: Konu "neden içki yok" değil anlıyorum, konu size sorulmadan böyle yapılması, ancak dediğim gibi çok kafaya takılcak bi detay değil, sizin mutluluğunuz için böyle ufak şeyleri görmezden gelmeleri gerekir...
siz sakin olun, fevri davranışlar sergilemeden yumuşak bir dille anlatın kendinizi, ve arkadaşın dediği gibi nişalınızla pek konuşmayın annem bunu dedi babam bunu dedi diye, daha fazla üzülüp gerilmenize yol açaropuyorumnanaktan
tadını çıkarmaya çalışın bu günlerinaklinialirimsmile
benim bildiğim düğün gününü erkek tarafı ayarlar yani öyle kız tarafıyla oturup konuşmaya filan gerek yok,babanız birz fazla abartıyo bence,hacı adam evledının düğününde içki istemez elbette düğünü organize eden onlar olduğuna göre bu konuya müdahale etmemesi gerekir babanızın,saygı göstermesi gerekir...
siz siz olun herşeyi aileleri ortaya katarak halletmeye çalışmayın nişanlınızla beraber halledin aksi halde her kafadan bir ses çıkar,siz ikiniz konuşun karar verin ve uygulayın yetişkin insanlarsınız çocuk değilsiniz ki...
inşallah atlatırsın canım inan içten dua ediyorum. çünkü nekadar zor olduğunu biliyorum.
inan nişanlımda bende 1 hafta yemek yemedik. okadar zayıfladıkki artık çirkinleştik yani:)
napıcan işte yine iş size düşüyo orta yolu nişanlınla birlikte bulmaya çalışacan. babacım haklısın şöyle böyle tatlı dille durumu anlat. zaten son günlerimiz falan üzmyelim birbirimizi bu konular için de damardan gir:)
cnmmm erkek tarafı istedigi gibi düğün yapar, kız tarafını ne yeri ne düğünde verilcekler ilgilendirmez..aynı şekilde kına gecesinide erkek tarafını ilgilendirmez kız tarafı istedigi gibi yapar..bence babanın karışması yanlış ..bunu için sorun çıkartmayın bence sonradan senin başın agrır..
sorma su yazını okurken gözlerim doldu inan
mutlu olmm lazımken stresten bişi anlamadım.halbüki Allah kısmet ederse düğünüm istediğim gbi güzel bi yerde olacak
ama bu meseleler offfff.inşallah herşey yolunda diye mesajlarla sonlandırım bu konuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?