arkadaşlar.babam geldi.dedim ki yemek yerken-aslında çok çekindim çünkü keyifsizdi-
baba dedim içkili olamayacak düğün dedim.
o da iyi nasıl istiyorlarsa öle olsun dedi.ben de çünkü dedim hem onlar istemiyor hem de senin dediğin gibi biizm misafilerimize verilir içki diye birşey yok o mekanda ya herkese göre fiyat hesaplanıyor ya da içkisiz hesaplanıyor dedim.birşey demedi.
anlayacağınız olmayacağını söyledim.ama mutsuz babambelli ki ben üzülmeyeyeim diye bir şey demiyor içine sinmedi sanırım.bir de iki aile karşılaştığında bu mevzunun konuşulmasını atlatırsam sorunsuz bu konu öle böle kapanmış olacak.gönül ister tabi herks çok mutlu olsun ama sanırım bu imkansız.ben de biraz akışına bıraktım.işin keyfini çıkarabilirsem çıkarayım diyorum.hepiniz beni yüreklendirdiniz teşekkürler.inşallah konu alevlenmez tekrar.bana öle olacak gibi geliyor da
Kötü düşünme demedim mi kız sana ben :mymeka:
Olumlu düşün olumlu olsun boshayallersmile
Bak ne güzel babana söylemişsin o da birşey dememiş.Bırak öyle olsun işte.
Dediğin gibi bir de şu toplu konuşma işini halledersen değmesinler keyfine kaydirigubbakcemile5
canım akalın benım dugunumu yapmak ıstedıgım yerdır
o kadarda zor olmazdı bence
babandır elestırmek ıstemem ama konuya yaklasımını cok begenmdım acıkcası
cunku hacı hoca da olsa modernde olsa ıckılı bı dugunde bırısı dozu kacırıp dugunu rezıl edebılır
ayrıca cok ısteyıp ıcmek ısteyen kendı ıcsın baska yerde
yaklasık 4 bın lıra felan farkedıor
o para ıle baska seyler yapılır
baban haksız bence
gene nısanlın ve aılesı ıyı ınsanlarmıs
ben kendı sevgılımı dusunuorumda
sıze akalını onermısler
demekkı parayı sorun etmıcekler
ama bence ıckılı olmamalı
ve ıckı olmazsa nıkah olsun dıe kararı baban deıl sen vermelısın
dugun gelının gunudur
akalın evet çok güzelmiş ama yer konusu bizim için epey sıkıntılı oldurdu gerçekten.ama inşallah senin orası olur canım.çok kibarca dile getirmişssin eleştirilerini de teşekkürler.ama mevzu hep dediğim gibi tam olarak içki değil o biraz bahanesi.he bizimkilerin gönlü onu ister orası ayrı da.sorun yaratmazlardı fikirleri alınsa.ne yapayım canım herkesi memnun edemiyorum.ailemin gözünde sanki hep onlardan yanaymışım gibi oluyor onlar öle düşünüyor halbuki tekk derdim sorun çıkmaması.ama siz beni anlıyorsunuz ne güzel.sağol fikirlerin için
bu arada bana akalında dugun yapılsa
elımle hazırlardım ıceceklerı
o derece ıstedıgım bı yer hehe
canım ınsallah cok gusel gecer dugunun
cok konusturma bence kımseyı ayarlayın ve bı daha konusulmasın bu konu
bu arada kıbarlıgın ve pozıtıflıgın ıyı nıyetın cok hosuma gıttı umarım hep mutlu olursun
Biz de bu tip şeylere gelin adayı karar verir. Diğerleri sadece öneride bulunur. Ben evlenirken de eşimin ailesi yemekli düğün yapmak istediler. Ben de bizim akrabalarımız çok olacak, kimseye sen gel sen gelme, çocuk getiremeyin falan diyeyem, hepsini çağırırsam da siz altından kalkamazsınız, normal düğün yapalım gitsin dedim. Öyle de oldu. Önemli olan senin içine sinecek şekilde olması.
Açıkçası yemekli olacaksa içkili de olmalı diye düşünüyorum.
Kuzenimin kayınpederi de sormadan etmeden hem mekanı hem de fotoğrafçıyı ayarlamış. Kız çok üzülmüştü. Bir çok kişiyi çağıramadılar bu yüzden. Arada kültür ve yetiştiririş farkı olunca maalesef oluyor böyle tatsızlıklar.
Bence nasıl hayal ediyorsan o şekilde yap. Nişanlının ailesi kırılmasın diye kendi aileni ikinci plana atma sakın. Nasıl başlarsa öyle gider. Kız alıyorlar sonuçta. Kız evi naz evi demişler. Sen nasıl istiyorsan öyle yapmak zorundalar.
bizdede şöle bişi vardır nişan tamamen kıza aitir düğünse erkeğe aittir salonu erkek tarafı tutar ve o ayarlar herşeyii ve organizasyonu gelinle damat ayarlar.. evlenicek olan kişi sizsiniz nedir bu böyle içkili olsun olmazsa olmasın nikah olsun demeler??
Ailenizz sizi isterlerken sözde ve nişanda bilmiyormuydu dünürlerinin hacı olduklarını kapalı mütasıp bir aile olduklarını?? bence babanız biraz empati kurmalı BENCıLCE yaklaşmamalı kendi mutluluğundan çok kızının mutluluğunu düşünmeli ve bir içki yüzünden kızının en güzel en özel gününü mahvetmemeli..
Düğününde içkimi içmek istiyor babanız ve yakınlarınız? ozaman onuda şöyle yapın " Düğünden sonra kendi tarafınızla çok çok yakınlarınız olan dayıydı amcaydı enişteydi alın onları ufak bir yere gidin ve babanızında böyle gönlünü alın derim ben size..
Birde Konuyu annenize açın annenizle konuşun önce ve o ikna etmeye çalışssın babanızı...
teşekkürler önerileriniz için.içkisiz olursa kimse ölecek değil elbette.biz onlara saygı gösteriyoruz aynı saygıyı onlardan bekliyoruz biizmkilerin derdi.konunun özü şu sanırım.ben sülalede neredeyse kuzenler arasında falan yani evlenecek ilk kızım.büyük kız kuzenlerim falan evlenmedi.pek niyetleri de yok.o yüzden her açıdan eksiksiz olup biz kız veriyoruz bizim de fikirlerimiz önemli bize niye sormuyorlar dertleri.anladığım bu benim.yoksa bizde evet düğünlerde içki olur ama deli gibi içen bir değildir.babama da söyledim nasıl isterlerse dedi ama tabiki isteğim arzum herkesin içine sinsin.çok şey istiyorum ama sanırmakannehir
hayır tatlım bence sen çok şey istemiyorsun, bence senin en özel en mutlu günün olucak ve sen her iki tarafıda kırmak üzmek istemediğim için ortada kalan tarafsın.
evet anlayabilirim babanın düşüncesini ilk kez kız veriliyor sülalenizde ve herşeyin 4*4'lük olmasını istiyor fakat bence bıraksında içki bari olmasın çünkü sırf düğüne kız tarafı gitmicek onlarında çevreleri ahbapları var ve bu kişiler hacı insanlar.. Haca gitmiş gelmiş birisi asla içkili ortamda bulunmaz tatlım, bak benimde 2 sene önce ablam evlendi dedem ve annanem hacıdır benim , ablamın gelinliğin straplez bir gelinlikti göğüs dekoltesi sırt dekoltesi çoktu haziraranın en koyu sıcağında yapıldı düğün ve inanırmısın biz dedemler takıya geleceği anda ablamın üzerine şal örttük..
Demem şuki haca gitmiş gelmiş kişilere saygımız olmalı ( sonuçta ailen seni verirken nasıl bir aileye verdiğini biliyordu)
tabi ki çok haklısın.benim ailemde de mutassıp insnalr vardır ama onlar içmez ama içene de laf etmez.biizmkiler de öledir onlar da diye düşündü sanırım.ama karşı tarafı da anlıyorum.o yüzden bizimkilere onları savunuyor gibi gözüküyorum çünkü senin gibi düşünüyorum.bu bi saygıdır diyorum.şimdilik sakinledi ortalık inş böle devam eder.sağol canım a.s.
bir de iki ailenin kültür olarak farklı olduğunun hep farkındalardı.ama ben istediğim için ve bunun benim için sorun olmayacağını sööyledğim için onlar içlerine çok sine sine tamam demediler.şimdiki sorunların temeli bu yani bence.ama hala aynı düşünüyorum.ben farklılığın çok olmadığını ve bnm için sorun olmadığını düşünüyorum.
inşallah herşey istediğin gibi iki ailede kırılmadan incinmeden sorunsuz hallolur ve bu mükemmel en güzel en özel günü harika atlatırsınn...
inşallah canım...sizlerle mutluluklarımı da paylaşırım...sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?