iki aile düğün konusunda anlaşamıyor

konu zaten yukarıda da belirttim içki meselesinden ziyade prensip meselesi bu prensip lafına da gülmeye başladım ya nese:tomato:
ben bu lafları diyerek aileme saygısızlık yapmadığımı anlamış oldum sizler sayesinde.yani düzgünce ifade ettiğimde haklı olduğuumu.içim rahatladı.acaba bende mi sorun var.ailemi onların gözünde değersiz mi kılıyorum.onlara sorulmadan yapılınca diye düşünüyordum.ama sizler de beni destekleyince anladım.çok teşekkürler.inaşallah olumlu gecer konuşma

inşallah canım.güzel dileklerin beni çok mutlu ediyor.

Karşı taraf sizin isteklerinize karşı çok toleranslı davranmış, keşke babanız da biraz esnek olabilse bu konuda. Ama o da biricik kızı yuvadan uçtuğu için böyle davranıyordur belki. Siz bi konuşun onların her istediğinizi kabul ettiğini falan onların bu isteğini de biz kabul edelim deyin. Sonuçta hacı hocadan içkili düğün istemek de bir çeşit saygısızlıktır. Baktınız siz konuşunca olmuyor, bırakın aileler oturup konuşsun. Ne de olsa yüz yüze gelindiği zaman daha hoşgörülü ve anlayışlı konuşmalar oluyor bu şekilde yumuşar belki baban. Umarım bu küçük sorunu hasarsız atlatırsınız... opuyorumnanaktan

eşimle ben kimseyi karıştırmadan her şeyi kendimiz yapmıştık,kimisi düğün istedi kimisi nikah,umursamadık ,biz ne istiyorduk önemli olan oydu hatta düğün alışverişimizi,eşyalarımızı her şeyimizi sadece eşim ve ben gidip yaptık,aileler ilk başta söylendi neden bizde görmüyoruz gelmiyoruz alışverişlere diye ama biz susturduk onlarda saygı duymak zorunda kaldılar.
burda sana bizim yaptığımızı yap demem çünkü en başta hep aileler konuşmuş planlamış her şeyi,bu durumda sana tavsiyem babanla sakin bir şekilde konuşup annenden de yardım alarak ikna etmendir,orta yolu bulunur herşeyin a.s.

Babanızı anlayabiliyorum.Onun adına üzüldüm.Kızı evleniyor, kendi ailesinin isteklerini ilk planda düşüneceğine şimdiden elin oğlunun babasını kostikleyip, işte o hacı içmez , o yüzden içkili yapamayız diye onların saflarında duruyor, beni ezip geçiyor, zaten hepsi bunların böyle, bak büyüt besle sonra zibidinin birisi gelsin alsın kızını ...diye dertleniyordur :gitme:
Anlayışla yaklaşın bence, bizim evlilik öncesinde de içkili-içkisiz konuşması olduğunda, ben "Bizim taraf içer de oynar da söyler de" demiş içkili-yemekli tercihimi aileme bile sormadan yapmıştım, ha onların tarafında da çok hacı-hoca vardı.Nikah ile düğünü ayrı yaptık.İçmeyen ya da içkili yere katılmak istemeyen nikahımıza geldi, tebrik etti, içen ve içkiyi sorun etmeyenler de yemeğe geldiler.Belki böyle bir seçim yapabilirsiniz ya da içkisiz yemekli bir düğün, sonrasında içki içip dans etmek isteyenleri -daha ziyade gençleri- bir bara ya da benzeri yere götürüp iki tarafı da hoşlayabilirsiniz.
Sonuçta çok gergin zamanlar, insan öyle geriliyor ki birisi "aa kaşının altında gözün var " dese tekme tokat girişesi geliyor.İlişkinize odaklanın, yeni evinize, eşinize, güzel bir hayata atacağınız yeni adımlara odaklanın.Hepsi geçecek, umarım çıkmaz tabii ama ufak aksilikler, terslikler, sıkıntılar da olacak.Düğün gününüzün güzel geçmesi için aldırmamaya bakın, he deyin, geçin.Gülümseyin.Umarım herşey istediğiniz gibi geçer.
*Babaya çok yüklenmeyin, üzüldüm ona çok, gidip bir sarılın benim için :gitme:

Eeee kendileri gelsin içmesin o zaman canım. Ben de buna karşıyım işte. Maliyet falan kabul edilebilir de biz hacıyız içkisiz olsun lafına da sinir oluyorum şahsen. İsteyen içer istemeyen içmez. Başkasının içkisinden de günaha girilmez.

işiniz çok zor canım. bizim burada aileler düğüne karışmaz gençler hangi ay gün istiyorsa olur. biz eşimle kendimiz gidip ayarlamıştık şak diye salonu falan. işiniz zor. okuyunca şaşırdım.
ama sakin olmalısın. ortalığı yatıştırmalısın. babanın sakin zamanında düğün konusu yeniden açıp aslında oğlan tarafının değilde bunu nişanlının ayarladığını söylemelisin. işi inada bindirmee senin dediğin oluyor benim dediğim oluyor yapmaya gerek yok. en güzel günleri tartışmayla anmak istemiyorum biraz da beni düşünün diye söyle

ben babama çoook düşkünümdür sormayın ondan bu kadar üzülüyorum.sakince durumu izah edicem babacım dicem benim nazım size gecer başkasına mı dicem zaten dayanamam ağlarım bensenağlama hepiniz çok şekersiniz iyiki açmısım konu.çok iyi geldiniz bana hepiniz

cnm benimde 1 ay sonra düğünüm var zorluklar oluyor ama orta yolu sen bullll gerçekten yüz göz olmayınnn sonradan sana laf söz etmesinler:)sık dişini az gelip gecer bunlarr üzülmen senin yanında kalır:)

aynen bunları da söyleyeceğiğm.akıl akıldan üstündür.fikileriniz için sağolun

ailelerin bir araya getirmekten çok korkuyorum ne bileyim ya ipler koparsa diye.halbukki belki daha sakin olunur ama ne bileyim.babam da duygusal biraz inşallah siizn de fikir ve yardımlarınızla onun da gönlünü hoş ederim

ben de artıık çok karıştırmadan işin içinden çıkmaya çalışacağım.benim fikrim buydu onlara yüklenmeyein diyeceğim.

bence karşı tarafın isteği çok normal
ne güzel istediklerini en güzel şekilde yapmaya çalışıyolar
ucuza kaçıp hevesinizi kırmıyolar okadar şeyde isteyiversinler bence doğru benim ailemde içkili istemez kesinlikle bende içkili bi ortamdada düğünüm olsun istemem açıkçası tmm içen içer o onun sorunu kimsenin kimseye karışma hakkı yok ama sorun çıkmaması için bişeylere tölerans görtermek lazım
bencede baban fazla abartmış ama dediğin gibi sorun sadece içki konusu değil zaten kız veriyo sıkıntılı kaydirigubbakcemile3 stres atıyodur
tatlım fazla üstünde durup bu güzel günlerinde sende canını sıkma opuyorumnanaktan

maliyet de var işin içinde ama diğeri daha ağır basıyor sanırım.düğünü biz yapsak karıştırtmazdık tabi ama erkek tarafı yaptığına göre bişi denemiyor işte.

yapı meselesi ben çook dertlenirim birileri mutlu olmayınca hele bu babam olunca.o da mutlu olsun istiyorum ondan üzülüyorum.ama daha sakin olmaya çalışcağım.

cnm benimde 1 ay sonra düğünüm var zorluklar oluyor ama orta yolu sen bullll gerçekten yüz göz olmayınnn sonradan sana laf söz etmesinler:)sık dişini az gelip gecer bunlarr üzülmen senin yanında kalır:)

evet yüz göz olmasınlar diye bu kdr çırpınıyorum yoksa banane kendiniz halledin sorununuzu derdim. üzülmemeye çalışacağım.tekrar mutluluklar şimdiden sizeeeeeeeea.s.

yaa düğünü erkek tarafı nerde isterse orda yapar bizde

usulen sordular tabii bizde siz nasıl uygun gördüyseniz öyle olsun dedilk

aynı şekilde nişanda da bize karışmadılarrr

içki konusunda bizde her 2 taraf içer ama

kimsenin günahını alamayız içki verip milleti arabayla gecenin bir vakti yola salmayı bizim vicdanımız almadı dğrusuu.....

bence sizin sorununuz aşılmıycak bişey değil istedğiniz yerde zaten yapılıomuş

sizde içkiden feeragat edin ne olur ki?????

bence hiçbir şey oolmaz.ben de dertlenmiyorum ama üstteki msjlarda da belirttim.sorun içkiden ziyade başka şeyler.ama dedikleriniz doru.aşılmayacak birşey değil elbet ama herkesin gönlü olsun diye dertleniyorum o kdr

arkadaşlar.babam geldi.dedim ki yemek yerken-aslında çok çekindim çünkü keyifsizdi-
baba dedim içkili olamayacak düğün dedim.
o da iyi nasıl istiyorlarsa öle olsun dedi.ben de çünkü dedim hem onlar istemiyor hem de senin dediğin gibi biizm misafilerimize verilir içki diye birşey yok o mekanda ya herkese göre fiyat hesaplanıyor ya da içkisiz hesaplanıyor dedim.birşey demedi.
anlayacağınız olmayacağını söyledim.ama mutsuz babam belli ki ben üzülmeyeyeim diye bir şey demiyor içine sinmedi sanırım.bir de iki aile karşılaştığında bu mevzunun konuşulmasını atlatırsam sorunsuz bu konu öle böle kapanmış olacak.gönül ister tabi herks çok mutlu olsun ama sanırım bu imkansız.ben de biraz akışına bıraktım.işin keyfini çıkarabilirsem çıkarayım diyorum.hepiniz beni yüreklendirdiniz teşekkürler.inşallah konu alevlenmez tekrar.bana öle olacak gibi geliyor da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…