Hayırlısı ne ise o olsun.
Annen baştan beri bildiğine göre aklının bir köşesinde gitme ihtimalin vardır mutlaka.
Bence iş ciddiye dönünce seni kaybetme korkusu sarmış.
Sen Mısır'da yaşayabilecek misin ? Uyum sağlayabilecek misin ? Çalışacak mısın ? Erkek arkadaşının ortamı,ailesi nasıldır ?
Ben annen olsam en çok bunlardan endişe ederim.Bir de tabii sık gelmeyeceğinden korkarım :)
Belki annenle Mısır'a gidip görseniz faydası olur mu bilemedim.
çok yüzeysel bir bakış açısı olacak ve hoşunuza gitmeyecek belki ama ben olsam,
kızımı Mısıra göndermek istemezdim.Avrupa falan belki ama Mısır deyince hoş bir izlenim bırakmıyor bende:26:
burda bir bayan daha yazmıştı uzun zaman önce,Mısıra gittiğini ve orda yaşadığı korkunç şeyleri.
isterseniz arşivden aratıp bakabilirsiniz.
Annen yalnız mı kalacak ? Baban ve kardeşlerin var mı ?
anneniz bu ilişki ilk başta gelip geçici mi sandı? sorun çıkaracak olsa Mısır'a gidip gelirken siz sorun çıkarmalıydı?
iş ciddiye binince tedirgin oldu sanırım.
ayrıca erkek arkadaşın şuan için iyi görünüp annende bizle kalır demiş olabilir. farklı bir ülke-kültür,sosyal hayat ve iş hayatın nasıl olacak? ailesi nasıl?
siz iyice ölçüp tarttınız umarım.. çünkü seyahat etmeniz gibi evlenince ha deyince ailenizin yanında olmayacaksınız..
bence iş resmiyete girmeden ailecek bir Mısır turu ve damat adayı-ailesi-evi için gidin.
Haklısınız.Annem de Mısır olduğu için biraz kaygılı zaten. Aslında deneyimlerini duymadım kimsenin. Dediğiniz gibi bayanın yazdıklarına bir bakayım aslında tecrübe edinmiş de olurum teşekkür ederim. :)
arkadaşımın kardeşide arabistanlı biriyle evlendi orda yaşıyor çokta mutlu bir tane oğlu var insan isteyince her türlü ortama uyum sağlıyabiliyor siz eminseniz mutlu olacağınıza inanıyorsanız bir şekilde annen ikna olacaktır seni göndermemesinin sebebi ne uzağa gitmen mi yoksa erkek arkadaşına güvenmemesi mi:44:
canım sevgilinin türkiye de yaşama ihtimali yok mu hani annen de bir nokta da haklı.
Hani normalde diyeceğim ki,insanlar nerelere gurbete gelin veriyorlar kızlarını ama şu an ki zamanda,şu an ki siyasi ve stratejik şartlarda Mısır,yani orda yıllarca yaşamış,işini gücünü kurmuş Türler bile geri dönerken,mısırlılar bile Türkiye ye veya başka ülkelere kapak atmanın çaresini ararken:44:
Orda avukatlık yaptığı için Türkiye'de o işi yapması mümkün değil, yabancı olduğu için.Buraya gelirse işini yapamayacak. Diploması boşa gidecek. O kadar avukat olup da burada öylesine bir yerde çalışması çok haksızlık olur ona. Keşke gelebilse de kimse üzülmese...
yani bir şekilde ortak bir karar bulmak gerekiyor. Sonuçta iki seven var sizlere de yazık olsun hiç istemem:26: annen haklı bir yandan sizin haklı sebepleriniz var bir yandan umarım en hayırlı bir şekilde sonuçlanır. Annen belki sevgilinle tanışıp konuşursa biraz yumuşayabilir yada fikirleri değişebilir
Tanışıp konuştular. Hatta çok iyi de anlaştılar ama annem Mısır'a gitme işi ciddi bir şekilde gündeme gelince böyle söyledi...
Bu arada yukarıda bir bayan arşivden bir üyenin Mısır'a gidip yaşadıklarıyla ilgili yazdığı konuya arşivden ulaşabileceğimi söylemişti ama ben yeni olduğum için nereden bakacağımı bilemedim.. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
valla ne desem bilemedim canım
acaba bu konuyu mü kast ediyorlar
www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/649639-esim-misir-a-gidecegim-tutturdu.html
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?