İki arada bir derede kaldım :( napsam bilmiyorum :(

Eumelia

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
21
0
6
35
Ankara
Merhabalar herkese

Ben bu foruma yeni katıldım ve böyle bir dertleşme bölümünüz olduğunu gördüm. Çok mutlu oldum çünkü benim de bir derdim var ve kime danışsam bilemedim.

Ben 24 yaşındayım ve 20 yaşımdan beri devam eden bir ilişkim var. 4 yıldır beraberiz ama sevgilim Mısırlı. Buraya tatil için geldiğinde tanışmıştık onunla. 4 yıldır o buraya gelir ben Mısır'a giderim ve bu şekil yürütüyorduk ilişkimizi. Artık okulumun bitmesini bekliyorduk evlenmek için ve ben artık okulumu bitirdim işe başladım bile. Birbirimizi çok seviyoruz ve daha çok uzatmak istemiyoruz bekleme sürecini. O da 28 yaşında artık beklemek istemiyor haliyle. Ama bir problemimiz var, o da benim ailem. Aslında aileler bu ilişkiyi başladığı günden beri biliyorlar ama benim ailem biraz karşı çıkıyor başka ülkeden diye. Sevgilimin işi nedeniyle ben Mısır'da yaşamayı kabul ettim. Çünkü tekrar baştan her şeye başlamasını istemiyorum, çok emek verdi işinde bir yerlere gelebilmek için. Ama ailem ya Türkiye'de yaşarsınız ya da olmaz diyor. Sevgilim annem üzülmesin diye evde bir oda onun olur bizimle kalır bile dedi. Hangi erkek yapar bunu bu devirde? Ama annem kabul etmiyor hiçbir şeyi. Bir yandan annem üzülsün istemiyorum öbür yandan Türkiye'de bir düzen kurmanın çok zor olacağını da biliyorum sevgilim için. Ben zaten iş hayatında yeniyim orada tekrar başlamam bir şey değiştirmeyecek ama sevgilim için çok zor olacak. O zaten 4 yıl öncesinden bize ev bile kurdu Mısır'da. Ev hazır şu an. Şimdi her şey hazırken ben böyle mutluyken, annemin mutsuzluğu beni çok mutsuz ediyor. Kızlar yardım edin nolur napmalıyım sizce? Annemi üzmek istemiyorum ama Türkiye'de yaşarsak da sorunların bizim ilişkimizi de kötü etkilemesinden ve sevgilimin Türkiye de iş bulamamasından korkuyorum.

Hayırlısı ne ise o olsun.
Annen baştan beri bildiğine göre aklının bir köşesinde gitme ihtimalin vardır mutlaka.
Bence iş ciddiye dönünce seni kaybetme korkusu sarmış.

Sen Mısır'da yaşayabilecek misin ? Uyum sağlayabilecek misin ? Çalışacak mısın ? Erkek arkadaşının ortamı,ailesi nasıldır ?
Ben annen olsam en çok bunlardan endişe ederim.Bir de tabii sık gelmeyeceğinden korkarım :)

Belki annenle Mısır'a gidip görseniz faydası olur mu bilemedim.

çok yüzeysel bir bakış açısı olacak ve hoşunuza gitmeyecek belki ama ben olsam,

kızımı Mısıra göndermek istemezdim.Avrupa falan belki ama Mısır deyince hoş bir izlenim bırakmıyor bende:26:

burda bir bayan daha yazmıştı uzun zaman önce,Mısıra gittiğini ve orda yaşadığı korkunç şeyleri.

isterseniz arşivden aratıp bakabilirsiniz.

İlişkimizin ilk yılı annem bunları merak ettiği için birlikte Mısır'a gittik. Hem aileyle tanıştık hem ortamı gördük. Ben çok beğendim ailesiyle de hemen anlaştık. :) Annem de yaşanılabilinir bir yer olduğunu söyledi. Ama şimdi orada başıma bir şeyler gelmesinden korktuğunu söylüyor. Sık sık giderim aslında ben de özlerim annemi O da gelir hem odası da olcak kendine ait. Ama nedense istemiyor bunları söylesem de beni dinlemiyor bile.

Annen yalnız mı kalacak ? Baban ve kardeşlerin var mı ?

Haklısınız. Annem de Mısır olduğu için biraz kaygılı zaten. Aslında deneyimlerini duymadım kimsenin. Dediğiniz gibi bayanın yazdıklarına bir bakayım aslında tecrübe edinmiş de olurum teşekkür ederim. :)

anneniz bu ilişki ilk başta gelip geçici mi sandı? sorun çıkaracak olsa Mısır'a gidip gelirken siz sorun çıkarmalıydı?

iş ciddiye binince tedirgin oldu sanırım.

ayrıca erkek arkadaşın şuan için iyi görünüp annende bizle kalır demiş olabilir. farklı bir ülke-kültür,sosyal hayat ve iş hayatın nasıl olacak? ailesi nasıl?

siz iyice ölçüp tarttınız umarım.. çünkü seyahat etmeniz gibi evlenince ha deyince ailenizin yanında olmayacaksınız..

bence iş resmiyete girmeden ailecek bir Mısır turu ve damat adayı-ailesi-evi için gidin.

Başta geçer dedi evet ama iş ciddiye binince tedirgin oldu... Ailesi modern insanlar. Yani tabi bize göre yine farklılar ama Arapların yobazlarından değiller. Biz zaten ailesiyle uzun süredir sıkı fıkı olduk. Hatta ablalarıyla birlikte tatile çıktık. Annesiyle babasıyla şahsen tanıştım. Başta kaygılarım vardı ama tanıdıkça çok sevdim. Dediğim gibi benim annem babam ayrı. Ama onların aile yapısı da çok ilgimi çekti. Yakınlıkları birbirlerini gözetmeleri. Benim özlediğim şeyler... Tabi ki kültür farklılığı sorun yaratacak ama ben uyum sağlayabileceğimi düşünüyorum. :)

arkadaşımın kardeşide arabistanlı biriyle evlendi orda yaşıyor çokta mutlu bir tane oğlu var insan isteyince her türlü ortama uyum sağlıyabiliyor siz eminseniz mutlu olacağınıza inanıyorsanız bir şekilde annen ikna olacaktır seni göndermemesinin sebebi ne uzağa gitmen mi yoksa erkek arkadaşına güvenmemesi mi:44:

ben aradım ama bulamadım o konuyu,link paylaşacaktım.herkes aynı olmaz tabi ama o pek hoş şeyler yazmamıştı.özellikle ailesiyle ilgili.
çok zor bir durum gerçekten,Allah yardımcınız olsun.

canım sevgilinin türkiye de yaşama ihtimali yok mu hani annen de bir nokta da haklı.

Erkek arkadaşıma çok güveniyor ama uzakta olmamı istemiyor. Arap ülkesi olması onu ayrı bir korkutuyor. Onu da anlıyorum, bir kızıyım sonuçta ama böyle de arada kaldım işte. Umarım ben de arkadaşınızın kardeşi gibi mutlu olurum. :)

Hani normalde diyeceğim ki,insanlar nerelere gurbete gelin veriyorlar kızlarını ama şu an ki zamanda,şu an ki siyasi ve stratejik şartlarda Mısır,yani orda yıllarca yaşamış,işini gücünü kurmuş Türler bile geri dönerken,mısırlılar bile Türkiye ye veya başka ülkelere kapak atmanın çaresini ararken:44:

canım sevgilinin türkiye de yaşama ihtimali yok mu hani annen de bir nokta da haklı.

Orda avukatlık yaptığı için Türkiye'de o işi yapması mümkün değil, yabancı olduğu için. Buraya gelirse işini yapamayacak. Diploması boşa gidecek. O kadar avukat olup da burada öylesine bir yerde çalışması çok haksızlık olur ona. Keşke gelebilse de kimse üzülmese...

Çok haklısınız... Annemin de korkuları bu yönde. Ama aşk işte... 4 yıldır beraberim ve Allah'a çok şükür bir problemimiz olmadı şimdiye kadar. Böyle birini de kaybetmek istemiyorum.

yani bir şekilde ortak bir karar bulmak gerekiyor. Sonuçta iki seven var sizlere de yazık olsun hiç istemem:26: annen haklı bir yandan sizin haklı sebepleriniz var bir yandan umarım en hayırlı bir şekilde sonuçlanır. Annen belki sevgilinle tanışıp konuşursa biraz yumuşayabilir yada fikirleri değişebilir

Tanışıp konuştular. Hatta çok iyi de anlaştılar ama annem Mısır'a gitme işi ciddi bir şekilde gündeme gelince böyle söyledi...
Bu arada yukarıda bir bayan arşivden bir üyenin Mısır'a gidip yaşadıklarıyla ilgili yazdığı konuya arşivden ulaşabileceğimi söylemişti ama ben yeni olduğum için nereden bakacağımı bilemedim.. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

valla ne desem bilemedim canım
acaba bu konuyu mü kast ediyorlar
www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/649639-esim-misir-a-gidecegim-tutturdu.html

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…