iki arada bir deredeyim

aysenazzz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.496
21
158
38
kafam karmakarısık.cıkamıyorum işin içinden kızlar.
önümüzdeki ay eşimin abisinin oglunun sünneti var ve ben gitmek istemiyorum.
çünkü bugüne dek yanımda görmedim kimseyi.3,5 yıllık evliyim.
ayrı sehirlerde oturuyoruz. bana hiç gelmediler. 2 yıl içinde cok zor zamanlar gecirdim.
önce ailevi sorunlarımız oldu kendi ailemle ilgili.üstüne babamı kaybettim.
sonra abim rahatsızlandı.ve en sonuncu olarak en zoru yavrumu topraga verdim gecen sene.
4 ay cift gördüm beynimde kitle cıktıgı için.eltim cocugumu gömdügümde bir telefon bile etmedi.
kaynım geldi sadece cenazeye. sonrada bir daha hiç oda gelmedi.
bu sene eltim rahatsızlandı istanbula geldiler.herseye ragmen agırladım oda nerdeyse geceye dogru geldiler.
Bir kızımı alan Rabbim baska bir kız evladı verdi bana sükürler olsun ve kızım 4 aylık oldu.
kapımı acmadılar.ben kayınvalidemlere gittim gecen hafta. yakınlar onlar aynı sehirdeler.
biz oraya gidince geldiler ve 9 yasındaki ogullarının eline bi ceyrek verip kızımı taktırdılar.
cok zoruma gitti o takı benim.ben oraya takı için gitmedim sonucta.
takan cocuk olunca geride veremedim o anda cocugun kırılmasını istememdim.
sonra sinirden agladım onlar gidince dert yandım kayınperderime falan. takıyıda bıraktım orda.
benim yerime sizde sünnette takın gelmicem bende dedim.
şimdi kafam allak bullak.bir yanım herseye ragmen git Allah rızası için diyor.
bir yaNIM senin cocugun degersizmi neden hep sen yapıyorsun diyor.

Son düzenleme:
canım bence gitme senin yaşadıkların çok ağır şeyler neden gidesinki
ben gitmem kesinlikle ölüm bu hadi doğumda aramadı ama baban ölmüş kızın ölmüş Allah rahmet etsin
ama iyilik başka bişey sana gelene gidilir sen kavalidene gidince seni çağırdı mı peki
bence gitme kimsenin düğününü kalabalık göstermek zorunda değilsin
ihtiyacı olduğunda hatırlayanlardan nefret ediyorum

babam öldüğünde kaynım geldi eltim bir defa aradı sadece.
esim sadece 2 kardes.bir bu abisi var.içim içimi yiyor.
kopsunlar istemem ama sadece esim sahip cıkıyor.
biz oraya gidince görüyoruz sadece onları.

Asla gitmem. Cocugun olmus yaninda olmamis, otesi yok.

Allah rahmet eylesin, kiziniza uzun omurler versin..

Canim ya,dünya ölümlü ailedir iyi günde kötü günde diyecegim ama,sende bi insan evladisin ,sana gösterilmemis o deger,amaaa eger dersen ben Allah katinda o cocuk icin gidecegim,onu cok iyi anlarim.
Amcam dügünüme gelmedi,babam kuzenimin kine gitti....

eşin ne diyor bu konudA

eşim bana karsı yorumda bulunmuyor.oda düşünceli.dayısıyla falan dün konustugunda zoruma gidiyor diyor.
ben simdi sünnete geleyim diyorum burdakide el kızı yanında bulundu mu diyor haklı olarak.
oda benim farkımda.haklı oldugumu biliyor ama ne bileyim.

benide bu düşündürüyor.Allah rızası için diyorum ama zorumda gidiyor be canım.
kendimi iyi kötü düşünmedim ama insanın evladı söz konusu olunca hersey değişiyormus.
zaten cocugu öyle bir yetiştirmişki eltim sadece cıkar üzerine.
ne babaanneyi biliyor ne dedeyi.
4 aylık bebegi deli gibi kıskanıyor.

2 kişiyi topraga vermişin... bence gitme
insanlar komşuya kacıp gidiyo ya. bi bireyini kaybedince...

canım bebeğini kaybetmişsin ama bak rabbim bir tane daha vermiş
ona uzun sağlıklı ömürler verisn allahım

bence sen yinede sırf allah rızası ve o küçük çocuk için git
takını tak otur kalkma ve çık git...
onlar utansın hoş utanma varsa tabiki
ama eşini yalnız bırakma derim ben
büyüklük sende kalsın onlar ezilsinler boşver
sen kazanacağın derecatı düşün

evet bir yanım böyle söylyor ama bir yanımda neden zora sokuyorsun kendini diyor.
onlar bana gelmiyor ben onlara bir dolu masraf yapıp gidiyor olacagım.
degmez diyorum. bu ay yeni geldik ordan. cocuk amcayı bilmiyor.
kimseye sevgisi yok. 4 aylık bebegi nasıl kıskandığını anlatamam.
benimde yegenlerim var.kıskanıyorlar ama bu lşekilde değiller.

başınızdan çok zor şeyler geçmiş..
ben sizin yerinizde olsam kesinlikle gitmezdim
siz gitseniz de utanmazlar hatta gitmeseniz bir de ayıplarlar yani bu modeller böyle
kendinizi yorduğunuza degmez, arayıp agız ucuyla hayırlı olsun dersınız cok bıle

kesinlikle suclar eltim eminim.kendi yapmadıklarını görmez o.

vallahi ben normalde git be kardeş iyilik sende kalsın derdim inan bak...ama bu biraz ağır olmuş,sonuçta siz akraba olmuşsunuz düğününe değil ama ölümüne yanında olmalılardı..onların düğünü bırak gitme şayet kocan gönül koymayacaksa.

kocam haklı oldugumu biliyor benim kızım kızların onunda evlatları sonucta.

Bence haketmeyen insanlara değer verdikçe daha küstah davranma hakkını da veriyoruz... Bedavaya kimseye hürmek edip de kendinizi yormayın. Siz ondan daha mı değersizsiniz ? Karşılıksız vermek allaha mahsus ...

Babanız ve kızınız için başınız sağolsun ,allah sabır versin... Kızınıza da sağlıklı bir ömür dilerim.

Normalde bu kadar net konuşmam Allah rızası ama bu bambaşka bir şey kesinlikle gitmemelisiniz ne kadar değersiz hissetmişsinizdir kendinizi Allah rahmet eylesin başınız sağolsunbir telefon etmek atlayıp gelmek bu kadar mı zor Allah aşkına hiç gerek yok herkes kendi değeriyle kalmalı

Pek eltiniz aramazken gelmezken kaynın ona bir şey demiyor mu yeğeni öldüğünde kendisi aramış gelmiş neden karısını getirmemiş ara dememiş bu kadar mı vicdansız yani bu kadın anlamadım ailede herkes bunu kınar ayıplar. Bence siz gitmeseniz bile eşiniz gitsin madem ölüme bile gelmedi bilemeyiz tabi sonuçta onunda durumunu çocukları var mı müsait miydi ama aramadıysa bile hayret kaynınızın bunu rica etmesi lazımdı öncelikle. Çocuğu bahane edin gitmeyin o zaman ama eşiniz gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…