iki arada kaldım ne yapacağımı şaşırdım:(

Siz ne istiyorsunuz? O ne der bu alınır mı ile devam etmeyin çok yıpranırsınız. Ben nişandan sonra yorgunluktan var ya bayılacaktım. Bir de eşimin ailesi hurra kaldılar. İki gün kendime gelemedim. Uykumda bile pasta börek dağıtıyordum.
Bebeğine baktığınız arkadaşınızın işi önemli de sizinki değil mi? Nişan bu. Bir de arkadaşlarınız sizin için geliyor. Hoş onlar da gezmeye mi geliyor? Siz kendinizi düşünün biraz. Nişanlınızla aynı şehirde misiniz? İlk gününüzü beraber geçirseniz ya ayy ne güzel olur

Onlarla alıp sonrasında gezdirmek gibi özel olarak ilgilenmen gerekmiyor. Ne düşüncesiz ne bencil insanlar yahu.

Nişana gelecek arkadaşlarınıza teşekkür edip , ekstra gezme imkanınız bulunmadığını , arzu ederlerse şu an nişana gelmeyip daha uygun bir zamanda izinlerinizi ayarlayıp gezmeye gelmelerini söyleyin o zaman.

Konunuza yazan arkadaşlar , bebeğe ücretli baktığınızı , dolayısıyla işin önceliğiniz olduğunu söylemişler.

Siz halen ; bebeği baktığınız kişinin yakın arkadaşınız olduğunu ve arkadaşlarınızın sözlerini tekrar ediyorsunuz. Aslında siz de izin almak istiyorsunuz gibi gözüküyor.

Bu durumda bebek bakıcılığı işinizden ayrılmanız daha sağlıklı olacaktır.

Kimbilir o insanlar da ne kadar gerilmiştir. Onlarla bir konuşma yapmışsınız ki kadın kendi işi dışında , kocasının da izin alamadığına kadar paylaşmış.

akraba arkadas kmseyi istemiyo benimle gezmek istiyomuş. konuştuk anlattım durumu nişan bitince dönecekler

hayır ben gezmek istemiyorum ben hem dersime gitmek hem de bebişin yanına gitmek istiyorum. ayrıca nişan sonrası maddi açıdan bu gezi beni zaten zorlayacaktı yani hiç bi şekilde oluru yoktu benim için ama arkadaşım cok ısrarcı konustu alttan alttan sonucta o kadar sehirdısından geliyoruz senin için gezmeye gidelim imasında bulundu. nişan heyecanımı bile bastırdı şu konu nerdeyse keşke gelmese de böyle laflar duymasam diyecem

Bu iş,benim düğünüme gelen 2 arkadaşımın ojelerinin,manikurlerinin ben hazır olduktan sonraya kalmasi ve esimle 2 saat kendilerini beklememize benziyor sanki kendi nisaninda ya da düğününde bile insan birilerini mutlu edebilecek miyim diye bir cabaya giriyor ve kendini arka plana atıyor.Bunu yapma.Cunku bir işe yaramaz arkandan yine dedikodun döndürülür,emin ol.Bence nisana gelen arkadaşların karşılık beklemeden gelmeli sonuçta gelme amaçları o,gezmeye başka bir zaman özel olarak rahat bir zamanda gelsinler.Bebek annesi de sana güvenmiş ve surekliligi olan bir şey ben olsam bebege bakardım.Kendi kendine plan yapan arkadaslarim da ister gelsin ister gelmesin

Cok zora gireceksen gelme,alinmam de bence.Madem nisana geliyorsun niye herseyi ona bağlıyorsun dimi ama

O zaman : arkadaslarınıza nişana zahmet etmemelerini , nikaha veya düğüne gelmelerinin daha doğru olacağını söyleyin. Bu şekilde davranmak : yalandan güleryüz göstermenizden daha iyidir

Ücretli bakıyorsanız, iş tamamen değişir. Bakmak zorundaysanız bebeğe yani başka alternatif yoksa, simdiden arkadaşınızla konuşun plan yapmasın..

Bence cocuga ucret karsiliginda bakiyor.
Evet oyleymis
Bebek bakımı için ücret alıyormuş. Aile de o baktığı için başka bir bakıcı ayarlamamış. Kadın iş yerinde önemli bir günde bakıcı arkadaşlarını gezdirecek diye izin alamaz ki.
Evet cok haklisiniz. Ucretli oldugunu bilmiyordum. O zaman konu sahibi arkadasiniz gezemeyecek. Ama sorun etcegini sanmiyorum nisan icin geliyor sonucta gezmeye gelmiyor ki. O kadarda anlayissiz degildir umarim yani.

Şehir dışından gelen arkadaşın bebeği olan arkadaşının nasıl bir çözüm bulmasını bekliyormuş acaba? Gökten zembille mi inecekmiş bebek bakıcısı. Alternatifi olsa zaten o da sizi zor durumda bırakmazdı. Tamam böyle bir teklif yapar gayet de güzel olurdu bebeğe bakabilecek biri olsaydı, ama karşı taraf başka bakıcı bulamayacağını belirtmiş daha uzatmanın anlamı ne. Bu kadar bencillik de pes.

Şehir dışından gelen arkadaşiniz çok beklenti içinde size gece gece böyle dusundurmesi bile kendini önemsediğini gösteriyor. Nisan gününüz sizin için önemli bu kadar başkalarının gönlünü yapmak için strese girmeyin. Biraz kendinizi düşünün heyecanlı ve akılda kalıcı özel anlarinizin bu muhabbetle mi hatırlanmasıni istiyorsunuz

Bebeği de alıp gezin, o da hava almış olur. Tabii çok küçük degilse. Akşam da anne babası sizin bulunduğunuz yere arabayla gelip alsınlar.
Güzel bir çanta hazırlasın annesi, maması, meyvesi atkı şapkası hazır olsun, bolca bez ve kıyafetler oldu bitti.

Arada kalacak mesele ne burada? Arkadaşınızla aranızda bir iş anlaşması var. Pazartesi önemli olduğunu da önceden belirtmiş. Diğer tarafta sonradan gelip hayat akışınızı değiştirmeye çalışan insanlar var. Bir de onların aklına uyup bu durumu yönetemeyen, bebekli arkadaşınızı da paniğe sokup onu napacağım ben deme konumuna getiren siz varsınız.
Yapılacak şey basit. İzin alamayacağınızı, önceden yapılmış planları değiştiremeyeceğinizi kesin bir şekilde belirteceksiniz.
Ben burada bebekli arkadaşınıza üzüldüm kusura bakmayın. Parasıyla bebeğine baktırıyor ama son dakika bencil ve hadsiz arkadaşlarına hayır demekte zorlanan arkadaşı yüzünden endişelenmek zorunda kalıyor.

Evet oyleymis

Evet cok haklisiniz. Ucretli oldugunu bilmiyordum. O zaman konu sahibi arkadasiniz gezemeyecek. Ama sorun etcegini sanmiyorum nisan icin geliyor sonucta gezmeye gelmiyor ki. O kadarda anlayissiz degildir umarim yani.
sorun etti malesef ben hasta da olabilirmişim o zaman kim bakacakmış bebeğe başka işim de çıkabilirmişim bebeğine baktıgım arkadasımın nasıl alternatifi olamazmış benim şehirdısından arkadasım geliyomuş anlayıslı olmalıymış daha uzadı böyle... hatta nişandan önceki gün gidelim gezmeye teklifi bile geldi dedim sacmalama anneme yardım edicem evde bi ton hazırlık var iş var aa dogru tabi dedi kapattık konuyu...

Ne gezme merakiymis Venedik'te falan mı yaşıyorsunuz yani bebek baktığınız arkadaşınız öncelikli olmalı. Ya da bilmiyorum iki çocuk annesi olarak taraflı yorum yapıyor da olabilirim gezme işini tamamen iptal edin gelen arkadaşınız size değer veriyorsa sizinle evde oturur yoksa gelmesin zaten. Sizin önemli gününüzde destek olmaya gelmeli, köstek olmaya değil. Yaptığı çok ayıp.

Şehir dışından gelen arkadaşınız kendi keyfi için size sormadan plan yapmış, bencillik ve düşüncesizlik ediyor.

Arkadaşınız çok bencil,Sizin bebek bakmak zaten işiniz,daha önce pazartesi için söz vermişsiniz.Keyfi gezmek için ,anneyi ve bebeği mağdur etmemelisiniz.Bu sizi güvenilmez yapar,Ben olsam bu durumda size selam bile vermem.

Ya sizin kendi fikriniz yok mu?
O onu dedi. Bu bunu dedi.
İşinize gitmeniz lazım. Hasta değilsiniz ki rapor alasınız. O sizin işiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…