İki çocuğunun arası 12 yaş olan anneler

Kardeşimle aramda 8 yaş var. Anneme elimden geldiğince destek olmuştum kardeşim olunca. 38inde ikinci kez anne oluyormuşsunuz ben 35imde ilk kez olacağım, şok olacak varsa kendilerine olsun valla. Kocam memnun ben memnun, Çocuk yapmayı da siz dış kapının mandallarına soracak değildim der sustururum herkesi

38 yas gec değil ama arada yas farkı fazla olunca tam bir kardeş ilişkisi olmuyor.abimle 12 ablamla 10 yas var kardesten ziyade onlar da annem babam gibiydi hep.abim liseye yatılıya gitti aynı evde uzun süreli hiç yaşayamadık

Ilk çocuğunuzun büyük olması bana göre güzel bisey aslında (kardesini sever,bakar,kiskanmaz vs) bi de sizin yetistirmenize bağlı ...
Abimle aramda 8 yas var anne babam ona dunyanin merkezi gibi bakmışlar ve 8 yaşında ki koca çocuk ben annemi emerken o da annemi emmiş...
Şuan ikimizde evli barklı insanlarız ve halen onunla anlaşamayız.
Bi yerde lafı geçse hemen söylenir "anne babam seni sevdiler hep"vs diye...
Eğer ilk çocuğunuzu yetiştirme tarzınızda sıkıntı yoksa dünyanın en iyi abi yahut ablası olacaktır..

İnsanları asla memnun edemezsiniz bunu kabul edin önce ☺
Ben de 38 yasindayim bence gayet genciz, ayrica sizin aksinize benim cevremde de herkes, bir tane daha doğur, ilerde pisman olursun baskisi yapıyorlar, ben dusunmuyorum ama dusunuyor olsam 40 yasinda da anne olabilirdim.
Kaç çocuğunuz var?

38 genç yaş ama iki çocuk arasında kardeş ilişkisinden ziyade ikinci anne baba gibi oluyorlar. Ama siz böyle uygun görmüşsünüz veya şartlar bunu getirmiş kimseye laf etmek düşmez. Herkesin şok olması da bence normal. Sonuçta 10 yıldır kardeş olmayınca istemiyorsunuz sanmışlar. Elbette düşündüklerini yüzünüze söylememeleri gerekirdi. İnsanlar böyle işte çok takmamak lazım. Siz ailenize bakın insanları düşünmeyin. Sanki gayrimeşru terbiyesiz kişiler için canınızı sıkmayın

Merhaba buraya da yazmasam çatlıcam.ikinciye hamileyim.ve birinci çocuğumla arası kısmet olursa 12 yaş olacak.Kime söylesem şok oluyor yaşım 38 tamam çok genç bir yaş değil ama iş işten geçmemiş demekki.Ve bu da gözümü korkutuyor,kayınvalidem bile iyi cesaret dedi.Dün bir arkadaşa söyledim şok oldu biz sen düşünmüyorsun sanıyorduk diye toparladı sonra.Başıma ağrılar girdi,şu an hamileliğimi sorgulama derecesine geldim çok mu cesaret gerektiren bir şey yaptım diye moralim bozuldu.tecrübeli annelerden yorum bekliyorum.
İki oğlum var. İlkini 29 yaşında, ikincisini 40 yaşında doğurdum. Şimdi büyüğü 14, küçüğü 3 yaşında. Bende 43 yaşındayım. Çocuk demek bir sürü iş yükü, sorumluluk demek. Bu anlamda kolay olduğunu söyleyemem ama ben kendi adıma yaşımdan dolayı bir sorun yaşadığımı düşünmüyorum. Biraz önce oruçlu olduğum halde günlük sporumu bile yaptım :)
Ayrıca ikisi birlikte çok tatlılar. Biri çok büyük, biri çok küçük :) Diyorlar ya yaş fazla olunca kardeş gibi olmazlar, yine yalnız büyürler diye. Hiç de öyle değil. Onların da kendilerine göre bir iletişim tarzları var. Abi-kardeş ilişkisi 💕

Çevreye bakmayın, onlar herşeye şok olmaya her şeye tepki vermeye hazırdır. Çocuk yapsan şok olurlar yapmasan şok olurlar,evlensen şok olurlar boşansan şok olurlar....hiç bitmez.hayırlı olsun iyi yapmışsınız yaşınız gayet iyi,şu an bir çok kişi 30 dan sonra evlenip 35 sonrası çocuk yapıyor,sizin ikinci gayet normal

Merhaba buraya da yazmasam çatlıcam.ikinciye hamileyim.ve birinci çocuğumla arası kısmet olursa 12 yaş olacak.Kime söylesem şok oluyor yaşım 38 tamam çok genç bir yaş değil ama iş işten geçmemiş demekki.Ve bu da gözümü korkutuyor,kayınvalidem bile iyi cesaret dedi.Dün bir arkadaşa söyledim şok oldu biz sen düşünmüyorsun sanıyorduk diye toparladı sonra.Başıma ağrılar girdi,şu an hamileliğimi sorgulama derecesine geldim çok mu cesaret gerektiren bir şey yaptım diye moralim bozuldu.tecrübeli annelerden yorum bekliyorum.
Ablamla 14 kardesimle 13 yas var aramda ne varmış bunda

Bazıları şuan için çok normal demişte hep olan bir durum bu hatta benim annemin düğününde annennem dayıma hamileymiş aralarında 18 yaş var.. dayımla ablamın arasıda bir buçuk yaş..

İki oğlum var. İlkini 29 yaşında, ikincisini 40 yaşında doğurdum. Şimdi büyüğü 14, küçüğü 3 yaşında. Bende 43 yaşındayım. Çocuk demek bir sürü iş yükü, sorumluluk demek. Bu anlamda kolay olduğunu söyleyemem ama ben kendi adıma yaşımdan dolayı bir sorun yaşadığımı düşünmüyorum. Biraz önce oruçlu olduğum halde günlük sporumu bile yaptım :)
Ayrıca ikisi birlikte çok tatlılar. Biri çok büyük, biri çok küçük :) Diyorlar ya yaş fazla olunca kardeş gibi olmazlar, yine yalnız büyürler diye. Hiç de öyle değil. Onların da kendilerine göre bir iletişim tarzları var. Abi-kardeş ilişkisi 💕
İçime su serptiniz,gözüm iyice korkmuştu

Benim kardesimle aram 15 yas, tamamen abla kardes iliskisi yok ama yari ebeveyn gibi bir sey oldum onun icin. O da yas aldikca aramizdaki ucurum azaliyor, ileride daha iyi olacaktir aramiz diye düşünüyorum. Sonucta o bana ben ona yoldasim.

Ablamla aramda 11 yaş abimle 9 yaş var. Ve inanılmaz mutlu bir çocukluk geçirdim. Ablamda ilk annelik deneyimini benimle yaşadı. Beni çok sever. Çokta iyi anlaşırız.Yani biz bir sorun yaşamadık. Çok yakın olduğunda bence daha büyük sorunlar yaşanıyor gibi.

Yakın arkadaşlarımın kardeşleriyle yaş farkları hep 10 küsür. Gayet de güzel bence. İsteyerek hamile kaldıysanız umursamayın derim Allah analı babalı büyütsün

Benim en yakın arkadaşım kardeş kardeş diye tutturunca 11 yaş farkla kardeşi oldu. Hayırlamaya gittiğimiz günü de hatırlıyorum. Büyüdükçe yanımızda bir çocuk gezdirmek sinir bozucu gelirdi hep. Asla şu arkadaş gibi olan kardeşlerden olmayacaklar derdim. Şimdi biz 35 o 24 yaşında. Mis gibi de anlaşıyorlar. Can yoldaşı oldular. Annesi de iyi ki doğurdum diyor. Çok kafa dengidir. Daha reşit değilken onu da alır tatile giderdik kızkıza bizle ne eğlenşrdi, ne eğlenirdik.
Büyüdükçe de o fark kapandı zaten.
CanınıI sıkmalarına izin vermeyin.
O sizin canınız olacak. Eve neşe getirecek. Kardeşiyle de yaş farkı kaç olursa olsun arası ihi olacak.
Ben tekne kazıntısıyın mesela. Ablamla 10 yaş, küçük ablamla 8 yaş, abimle 6 yaş var. Çocukluğum şahane geçti. Hepsinden daha mutlu bir çocukluk yaşadım. Annem babam daha anlayışlıydı. Bana göz kulak olan, anlamadığımda ders anlatan kardeşlerim vardı.
Eşimin kardeşleriyşe arası ikişer yaş bizim kadad düşkün değiller mesela.
Kuralları yok bu işlerin.
İlla şu kadar yaş bu yaş demek de saçma

Uçuk bir yaş değil ki canım neye şok olmuşlar. Eşimle kardeşleri arasında 14 16 yaş var. Hiçte sıkıntı yaşamadılar. Yaşında genç annelik için.
Agustos anneleri topiğimizde bikaç arkadasımız var cocukları arası 12 15 yaş aralığında olan. Oraya gelirsen , içini kemiren konuları yazabilirsin. Cevaplarlar.

Bu biraz nasip biraz da ebeveynlerin kendini hazır hissetmesi ile ilgili. Demek ki siz kendinizi şu an hazır hissettiniz ikinci kez anne olmaya. Boşverin insanların ne söylediğini 🤷🏻‍♀️

Bakabilecek olduktan sonra 20 yaş farkı olsa ne olacak. Biri bana 12 yil sonra hamileyim dese ben de şok olurdum nasıl gözü almış diye bunda yanlış bir şey yok.

Back
X