İki çocuğunun arası 12 yaş olan anneler

Ay milletde bi alem sorgulamayın allah şmdi nasip etmiş bebeğinizin keyfini çikarin valla brbdr 39 yaşindayim 7 yaş arayla iki oğlum var gözum yese benim bile doğurasım var da işte kimseyi takmayın evlat her zaman berekettir huzurdur sağlikla kavusun büyütün bebeğinizi

Benim o
Büyüğü 15 küçüğü 2 yaş 4 aylık
Çok tatlılar çok seviyorlar birbirlerini
Ablamız kardeş istiyordu tabi bu ayrıntıyı atlayamam
Sıfır kıskançlık çok mutlular
Küçük de ablaya aşık
Uyutup bırakabiliyorum abla evdeyken
Yada işim varken yemek yerken vs ilgilenebiliyor kısa süreli de olsa bu da avantaj
Yani 12 yaş güzel bir yaş aralığı bence
İki çocuk peşpeşe büyütmek kadar da yorucu değil
Kardeşimle de aramız 12 yaş
Büyüdükçe yaş farkı da kapanıyor. Sorun olmuyor.
Hiç dert etmeyin

Merhaba buraya da yazmasam çatlıcam.ikinciye hamileyim.ve birinci çocuğumla arası kısmet olursa 12 yaş olacak.Kime söylesem şok oluyor yaşım 38 tamam çok genç bir yaş değil ama iş işten geçmemiş demekki.Ve bu da gözümü korkutuyor,kayınvalidem bile iyi cesaret dedi.Dün bir arkadaşa söyledim şok oldu biz sen düşünmüyorsun sanıyorduk diye toparladı sonra.Başıma ağrılar girdi,şu an hamileliğimi sorgulama derecesine geldim çok mu cesaret gerektiren bir şey yaptım diye moralim bozuldu.tecrübeli annelerden yorum bekliyorum.
Benimkilerin arasında 9 Yaş var ben de hep geç oldu beraber oynayamayacaklar diye üzülürdüm . şimdi ufaklık 9 aylık ve ablasına bayılıyor. birlikte süper vakit geçiriyorlar, ve bebek bakımı konusunda da kızım en büyük destekcim.
Hamile halinizle hiç üzülmeyin birçok insan tanıyorum iki çocuk arası 16-17 Yaş olan .sağlıcakla gelsin yavrunuz insallah

Yani avantajki ne avantaj buyuk varken hersey daha kolay olur
Milletin ne soylediginede bakmayin herkes aklina ilk geleni soyluyor
Komsumda sanirim 10 yas arayla dogurdu gayette iyiler yani iyikide olmus diyor her zaman
Cocuk bakimi buyuk meziyet tabi ilk bir iki sene oldukca zor geciyor ama sonrasi harika

Kime ne yahu çocukların yaş farkından.
Çok bulan kendi 12 yaş fark koymasın araya.
Böyle her şeyi takmayın sizde, ömür geçmez taka taka.

Merhaba buraya da yazmasam çatlıcam.ikinciye hamileyim.ve birinci çocuğumla arası kısmet olursa 12 yaş olacak.Kime söylesem şok oluyor yaşım 38 tamam çok genç bir yaş değil ama iş işten geçmemiş demekki.Ve bu da gözümü korkutuyor,kayınvalidem bile iyi cesaret dedi.Dün bir arkadaşa söyledim şok oldu biz sen düşünmüyorsun sanıyorduk diye toparladı sonra.Başıma ağrılar girdi,şu an hamileliğimi sorgulama derecesine geldim çok mu cesaret gerektiren bir şey yaptım diye moralim bozuldu.tecrübeli annelerden yorum bekliyorum.
Neden canını sıkıyorsunki elalemin dediğinden sanane. Sizinle aynı yaştayız. 3.bebeğim 5aylık.ablası 16 abisi 13yaşında. Ne yapalım yani. Bakacak olan benim. Kimsenin dediğine asla kulak asma. Banada çok şey dediler. Oglun var kızın var niye yaotın.. Tam rahata erdin rahatını bozdun.. Neler neler. İsteyen istediğini konuşsun. İyiki de olmuş yavrum. Evimizin neşesi oldu. Hele bu korona günlerinde okadar iyi geldiki terapi gibi. Kimseyi dinlemeyin. Çocuklarınızla geçireceğiniz güzel günlerin hayalini kurun. Şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz

1numara ile 2 numaranın arası 10 yaş 2 numara ile 3 numaranın arası 8 yaş 3 .'yu 39 yaşında doğurdum evimde su an 1 genç bir ergen birde çocuk var ve araları çok olmasına rağmen güzel anlaşıyorlar

21, 6 ve 2.5 yaşlarında 3 çocuğum var; büyük oğlum 15.5 yaşında idi küçük oğlum doğduğunda herşey öyle güzeldi ki; ama kızım sürpriz bir bebek aralarında 3 yaş olunca çok ama çok zorlandım, ama yine de çok mutluyum birde kızım oldu 😊

Benim en kucuk kardesimle aramda 15 yaş var .bakımında anneme yardimci olurdum hatta hep.huc kimsenin yadirgadiginuda duymadim acikcasi. Gayet normal bi durum kendinizi bos laflar icin uzmeyin.ayrica arada 2 yas olsa bu kezde aa iyi cesaret biri buyumeden 2.yi mi yapiyorsun derler. Millette laf bitmez herseye söylenecek birseyleri vardir yani degmez dusunmeye

Tecrübeli abla yorumu da olur mu:)
Kardeşimle aramda 11 yaş fark var harika bir ilişkimiz var. Bakımı konusunda anneme çok yardımcı olmuşumdur. O minikken küçük anne gibiydim büyüdükçe en yakın arkadaşım sırdaşım oldu.
Ayrıca yaşım 36 ve yaşayan bir çocuğum yok henüz. Siz 38 i ikinci çocuk için geç görüyorsanız ben öleyim mi 😆🙈

Aman gitsinler ötede şok olsunlar. Onlara ne acaba?
Görümcem büyük üniversiteye, onun küçüğü liseye giderken hamile kaldı. Diğerleri büyüdü artık diğerine bakabilirim diye. Kime ne yani?
Sizin yaşınızda sanırım o da, enerjisi yetiyor. Sanki 50-60 yaşındasınız da bakamayacaksınız.
Hayırlısıyla sağlıkla doğsun minnoş

Hormonlardanmi acaba abartiniz? Ortada bi durum yokki. Görende sanır 60 yaşında hamile kaldiniz. 38 yaşında hamilesiniz çok normal.
Sanırım 2.çocuğunuz ondan 12 çok geliyor . Ara verdiniz diye... ama meselà bu 3 .olsaydı ortanca da 7 yaşında olsaydı bu kadar tuhafiniza gitmezdi..tam da sevmelik olmuş sizin için evde neşe olur . Aradaki yaş farkı da kardeşliği daha sevimli hale getirir. Arkadaslarinizin içi geçmiş 😉 böyle insanlara paye vermeyin. Sizin olumsuz düşünceniz olumsuz yorumlara mahal verir.
Bu arada yakın arkadaşımın cocugu 13 en küçüğü de 2 yaşında ortada çocuk da var. Hiçbir zaman bunu tuhaf karsilamadik, karşılayan olsaydı da söylerdi eminim ne bileyim olayı niye abartiniz anlayamadım🤔

33 yaşındayım, 11 yaşında bir oğlum var. 2. İçin tedavi görmem gerekiyor, yani en, en iyi ihtimalle, çocuğum olursa aralarında 13-14 yaş olacak ve ben 36 yaşında olacağım. oğlum çok istiyor bir Kardeşi olmasını. Ben de çok iyi bir abi olacağından eminim. Hatta işimi çok da kolaylaştıracaktır. Evimiz de tekrar bir bebeğin neşesiyle dolacaktır. Hiç olumsuz bakmıyorum yani bu fikre.

yani tam bir çocuğunuz artık yetişkinliğe geçmekteyken, tekrar bebek büyütmenin keyfini yaşayacaksınız. Daha olgun, daha bilgili olacaksınız.

etrafımda çok örnekleri de var. Bir arkadaşım genç anne olmuş, 39 unda, oğlu 17 yaşındayken 2. Çocuğu oldu. Oğlu o kadar sevdi ki kardeşini, yurtta kalıyorken yurdu bıraktı, eve döndü kardeşinin büyüdüğünü görmek için.

diğer bir arkadaşım 40 yaşında evlendi. Tüp bebek merkezi bile size tedavi uygulamayız, Hamile kalma ihtimaliniz yok diye göndermişken hamile kaldı ve 42 yaşında anne oldu, şimdi kızını büyütüyor.

Nasip işi bunlar, başka bir arkadaşım 21 yaşında evlendi, yıllarca çocuğu olmadı. 36 yaşında ilk çocuğu oldu.

Yaşınız geç değil, kardeşlerin arasında da büyük bir sorun olmayacaktır, siz bilinçli olduğunuz takdirde.

İlk çocuğunuz, ne kadar büyük de olsa, belli bir kıskançlık yaşayacaktır. Çünkü şu ana kadar evin merkezi olmuş, tüm sevgi ona verilmiş.

İster istemez, bebek daha yoğun bir ilgi isteyecektir. Siz bu durumda ilk çocuğunuzu da devamlı dahil etmeye çalışın bu sevince. Bebek için alışveriş yaparken, büyük çocuğunuz için de alışveriş yapın. Bebekle ilgilendiğiniz kadar, büyüğüyle de birebir ilgilenin.

bir de sorumluluk yüklerken dikkatli olun. O da artık ergenliğe girmek üzere. Bebeğin sorumluluğu sizde olsun. bakım işleri konusunda çok yüklenmeyin ilk çocuğunuza. Yardım etsin tabi ki, ama onun düzeni de çok etkilenmesin.

bu yaşlarda doğan çocuklar keyif çocuğu oluyor. Eve neşe katıyor. Kutluyorum tekrar, sağlıkla alın inşallah kucağınıza bebeğinizi ve başka türlü söyleyenlerin dediklerine hiç kulak asmayın. Hiç mantıklı sözler değil zaten.

Benim o
Büyüğü 15 küçüğü 2 yaş 4 aylık
Çok tatlılar çok seviyorlar birbirlerini
Ablamız kardeş istiyordu tabi bu ayrıntıyı atlayamam
Sıfır kıskançlık çok mutlular
Küçük de ablaya aşık
Uyutup bırakabiliyorum abla evdeyken
Yada işim varken yemek yerken vs ilgilenebiliyor kısa süreli de olsa bu da avantaj
Yani 12 yaş güzel bir yaş aralığı bence
İki çocuk peşpeşe büyütmek kadar da yorucu değil
Kardeşimle de aramız 12 yaş
Büyüdükçe yaş farkı da kapanıyor. Sorun olmuyor.
Hiç dert etmeyin
İnşallah öyle olur 🙏

Benim de kardeşimle 12 yas var.duzgun yetistigi surece sıkıntı yok. Ama minik cocugunuza ergen yavrunuzu ezdirirseniz birbirlerine düşman gibi büyürler.

Tecrübeli abla yorumu da olur mu:)
Kardeşimle aramda 11 yaş fark var harika bir ilişkimiz var. Bakımı konusunda anneme çok yardımcı olmuşumdur. O minikken küçük anne gibiydim büyüdükçe en yakın arkadaşım sırdaşım oldu.
Ayrıca yaşım 36 ve yaşayan bir çocuğum yok henüz. Siz 38 i ikinci çocuk için geç görüyorsanız ben öleyim mi 😆🙈
İnşallah ilerde yaş farkı kapanır.

yaşım 45 ve ben halaa allaha dua ediyorum rabbım sağlıklı bir evlat ver kızıma kardeş olsun diyorum ,
bu gun hamıle kalsam aralarında 13 yaş olur ,

ne mutlu ne güzel ki o duyguyu birdaha tadacaksın , şükür de

Benim kizlarimin arasi 10 yas,cokda guzel oluyor buyuk kizim cok kollayip gozetliyor bakiyor kardesine.Millette bir tuhaf size ne ayol karar vermis yapmışlar..

Back
X