• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocuk ve öğretmenliğe atanma

Ay atanırsınız hele ki İngilizceden atla deve değil.

Ayrıca bazı öğretmen arkadaşların bu kolay atanmıyoruz şöyle emek böyle emek duyarından gına geldi artık. Az çok hakimim olaya en kolay ve en çok kontenjana sahip meslek öğretmenlik. Çok kutsal bi meslek ona sözümüz yok ama atom parçalanmadığı da aşikar. Ortalama zekaya sahip her birey planlı bi çalışmayla atanıyor gayet. Konu sahibi de atanır baltalamaya gerek yok kadını. Şimdiden hayırlı olsun :)

Zor değil. Ne yazık ki o sistem göründüğü gibi ilerlemiyor hanımefendi. 68 alıp atanamıyorum. Hadi kendimi geçtim 70 alıp atanamayan arkadaşım var.
Hiçbir şey söylemiyorum artık.

Evet kolay değil

Evet son yıllarda 70 e kadar düşmüyor belki

Ama bir 90 da gerekmiyor

Yahut 2 yıl boyunca toplam 15 kadro için insanlar dizilmiyor

88 aldığım yıl alanımda toplam 23 kadro açılmıştı mesela

Evet benim puanım yetmedi ama o insanlar atandı demek ki fazla çalışmışlar ya da sınavda stresi daha iyi yönetmişler

Yine 20-30 alan branşın yanında 1000 gibi sayılarla alan branş avantajlı

Tabii ki herkes atanamıyor aman sınava gir yeter atanırsın yılları geçeli çok oldu

Çalışmaya devam, gönlünüzce olsun her şey

Merhabalar. Öncelikle ben öğretmenlik mezunuyum ama atanamadım. Sonra evlilik oldu çocuklar oldu derken hep erteledim. Simdi 6 aylik hamileyim. Eşim çalisiyor ama dün çok borcu olduğunu öğrendim. Maddi olarak bir şeyleri yoluna koymam gerekiyor. Iki cocukla nasil olur kpssye çalışmak bilmiyorum. Ikinci çocuk dogmadan 3 4 ay sonra kpss sınavları var 3 4 ay akşamlari çalışsam olur mu acaba. Bölümüm İngilizce bu arada
Bir suru ingilizce kurslari var ozel ders verebilirsinizde

Burası yine ben şu kadar başarılıyım, sizin meslek şu kadar kolay, aman çok isteseydin, çalışsaydın atanırdıncılarla dolmuş. Evet evet aynen öyle🤣
Bu bir bdv klasiği, özellikle de konu sahibi öğretmense veya öğretmenlik mezunuysa yorumlar genelde bu minvalde.
Şaşırmıyorum artık...

Merhaba inşallah gönlünüzdeki olur. Başkası yazdı mı bilmiyorum. Artık atamalar kadrolu değil sözleşmeli olarak yapılıyor. Kadroya geçmeden eş durumu yapılamıyor. Üç sene sonunda kadroya geçiliyor daha sonra eş durumu ile eşinizle birleşebiliyorsunuz. Yani toplamda üç buçuk sene sonra aile mazereti yapabiliyor. Eşiniz yanınıza gelemeyecekse bu durum sizi çok yorar. Çocuklarınız da varmış. Ben üç sene boyunca 10 saatlik uzaklıkta eşimin yanına gidip geldim. Eşim işinden dolayı gelemedi ben eş durumu yapamadım. Neyse üç sene doldu. Pandemiden dolayı da yarım dönem uzaktan geçiyor. Öyle böyle bitti ama gelin bize sorun

Merhaba inşallah gönlünüzdeki olur. Başkası yazdı mı bilmiyorum. Artık atamalar kadrolu değil sözleşmeli olarak yapılıyor. Kadroya geçmeden eş durumu yapılamıyor. Üç sene sonunda kadroya geçiliyor daha sonra eş durumu ile eşinizle birleşebiliyorsunuz. Yani toplamda üç buçuk sene sonra aile mazereti yapabiliyor. Eşiniz yanınıza gelemeyecekse bu durum sizi çok yorar. Çocuklarınız da varmış. Ben üç sene boyunca 10 saatlik uzaklıkta eşimin yanına gidip geldim. Eşim işinden dolayı gelemedi ben eş durumu yapamadım. Neyse üç sene doldu. Pandemiden dolayı da yarım dönem uzaktan geçiyor. Öyle böyle bitti ama gelin bize sorun

Öğretmen arkadaşlar yine çemkireceklerdir ama
sizin en azından kadronuz belli, tayininiz belli, kontenjan belli, puan belli, süre belli (bu son dönemki mülakat garabetini saymazsak ki saymayalım bu sefer de siyaset diye mevzu olur....)

tabi bu güzel bir şey
benim demek istediğim "siz yine iyisiniz" değil. bu yönlerden diğer kurumların ne kadar berbat olduğu. olması gereken zaten "eş durumu" diye bi şey varsa, olacaksa (mesela başka ülkelerde yok) herkese olması, olmayacaksa kimseye olmaması.

zira istediğin kadar evli ol çocuklu ol asla eş durumu tayini vermeyen kurumlar da var bu ülkede. çakılı kadro diye bir şey var. ya da kağıt üzerinde hakkı olmasına rağmen pratikte asla muvafakatname vermeyenler var. var da var. benim 3.5 senedir sınırın 0 noktasında görev yapan bir tanıdığım, tatin hakkı olmasına rağmen katiyen gelemiyor mesela, vermiyor kurumu, oysa çoğu öğretmen tanıdığım zamanında sade 2-3 ay doğuya gidip eş durumu yapıp evinin dibindeki okula geldi 15 senedir de o okulda çalışanı var..onlar öyle yaptığı için kabak şimdikilere 3-3.5 sene olarak patladı tabii. ama en azından süre dolunca gelebiliyorsunuz!

evet öğretmenlikte de öngörülemeyen şeyler olduğunu biliyorum, 4-4-4 yapılınca sınıf öğretmeni fazlası oluşmasını ya da x branş öğretmeni olmasına rağmen y branşı da verebilir diye bir şey çıkartmalarını, norm kadro meselesini... tüm bunlara rağmen en mantıklı ve şeffaf süreç yine de sizde, bunu da teee 80'lerde kurumu eğitim durumu tayini vermediği için kazandığı üniversitesini okuyamayan bir babanın kızı olarak yazıyorum. bazı kurumlar 40 senede bir arpa boyu yol gidemedi...MEB şahane değil evet ama çoğu kurum korkunç, üstelik daha az personeli olmasına rağmen.

Biraz çalışsanız bile halledersiniz. Bölümünüzün ataması çok kolay

Back