• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocuk ve öğretmenliğe atanma

Ingilızceden atanmak çok kolay. Eğer iyi bi temeliniz varsa sınava girmeniz bile yeterli olacaktır. Ha tabi nereye atanabilirsiniz onu bilemem. Ama viraz bile calismayla rahatca atanirsiniz

Bence şimdiden sıkı bir şekilde başlayın. Matematikten de YouTube dan ders videolarıyla burkac soru daha artırabilirsiniz. Bu atamada olmazsa da inşallah sonraki sınava güzel puan alırsınız. Eğer bebeğin gazı olmazsa ilk 1 yıl sakin geçiyor, bol bol uyuyor. O uyudukça çalışırsınız.

İngilizceden atanmak diğer branşlara göre kolay demiş herkes bende katılıyorum buna ama kişiyi tanımadan hemen gaza getirmekde yanlış. Sonuçta bilgi birikimini bilmiyoruz, konulardan sınav sisteminden uzak kalmış. Çoğu şeyi unutmuş . Alan bilgisi, gk, gy eğitim bilimleri öyle ha demeyle 70 alınmaz. Sıkı bir çalışma lazım. Rakipleriniz dershaneye gidiyor. Siz ise evde hazırlnacaksınız üstüne de çocukla ilgilenceksiniz. Yeni mezun ve çocuksuz biri için İngilizceden atanmak dedikleri gibi çok kolaydır. Ama siz kendinizi çok iyi ölçün tartın .Ayrıca oturmuş bi düzeniniz varsa atanısanız en az 2 -3 yıl başla şehirde olacaksınız bunu göze alacak mısınız? Amacınız illa atanmak değil maddi durum düzeltmek ise dershanelerde çalışablir veya özel ders verebilirsiniz

Ben iibf çıkışlıyım. Bilgilerim tazeyken 80 puan almışlığım bile var vaktinde. Oo bile yetmedi tabi o da ayrı mesele. Şimdi girsem sınava 60 alamam gibi geliyor

Ben 13 yıl önce KPSS’ den 80 alıp İzmit’e atanmıştım . Ama gece gündüz çalışmıştım ikinci dönem . 11 tane matematik , 4 tane geometri çözmüştüm . Sürekli deneme yapmıştım , dershaneye gitmiştim . Mezun olduktan 37 gün sonra öğretmen olmuştum .
Ama siz yıllardır uzak kalmışsınız . Bir çok konuyu unutmuşsunuz diye düşünüyorum. Alan sınavı yoktu bizim zamanımızda . Sonuçta kullanılmayan şeyler unutulur . Bence siz bu sene elinizden geleni yapın ve eksiklerinizi görün .
Tamam atamadı diğer branşlara göre biraz daha iyi ama yine de çok çalışmak lazım.
Hem keşke o borç mevzusunu yazmadan anlatsaydınız derdinizi . Çünkü öğretmenlik gerçekten zor ve bir sürü sorumluluk gerektiren bir meslek .
13 yıllık öğretmenim 5100 TL maaşım . Ek ders her okulda yok , kurs açma fırsatınız da olmaz , çünkü çocuklar küçük .
Deneyin bakalım . Ayrıca atandığınız yere eşiniz gelebilecek mi ? Bir çok arkadaşım doğuda görev yaptı ve gerçekten çok zorlandılar .

Yanlış anlaşılmak istemem ama ortalama zekası olan herkes 70i alır. Kpssye girmiş biri olarak söylüyorum.
İşte kızcağız daha önce girmiş alamamış ki "atanamadım" diyor..daha önce çalışmayı hiç düşünmedim demiyor arkadaş

Yanlış anlaşılmak istemem ama ortalama zekası olan herkes 70i alır. Kpssye girmiş biri olarak söylüyorum.

Zekamdan suphem yok ama alamam ben herhalde. Cunku oturup sinavda o sorulara odaklanmak bile bir iş. Egitim hayatina ara vermis, evlilik cocuk ev isi derken bambaska bir hayata kök salmis bir insanda bu odaklanma gucunu ve konsantrasyonu yakalamak bile bir is.

Matematiği boş verin

Alan ve eğitim bilimleri önemli

Onların katsayıları yüksek

En sonra gk gy gelir

60 soru var gy de siz Türkçe yapın gk tarih coğrafya yapın yeter

Eğitim bilimleri önemli hadi alanı yapsanız bile bence eğitim çalışmanız lazım

Bu arada öğretmenlik mezunu falan değilim yani bu bilgilerim duyduklarınla siz biraz araştırın bana çok kopuk geldiniz konudan

Bir de atanırsanız da gidebilecek misiniz eşinizin işi ne 3-4 yıl çakılı atıyor en az

Şehrinizde varsa özel okul hatta öğretmen arayan kreş bence o tarz yerlerle de görüşün

Kreşte İngilizce öğretmeni olursunuz çocuklar da o arada büyür
Onu da düşündüm tabi. Iki cocugum da kuçük olacak kreşe verip çalışabilir miyim diye. Iki çocuğa nasıl bir indirim yapıyorlar acaba bir de en küçük kaç aylıkken kreşe veriliyor pek bilmiyorum

İngilizceden atanmak diğer branşlara göre kolay demiş herkes bende katılıyorum buna ama kişiyi tanımadan hemen gaza getirmekde yanlış. Sonuçta bilgi birikimini bilmiyoruz, konulardan sınav sisteminden uzak kalmış. Çoğu şeyi unutmuş . Alan bilgisi, gk, gy eğitim bilimleri öyle ha demeyle 70 alınmaz. Sıkı bir çalışma lazım. Rakipleriniz dershaneye gidiyor. Siz ise evde hazırlnacaksınız üstüne de çocukla ilgilenceksiniz. Yeni mezun ve çocuksuz biri için İngilizceden atanmak dedikleri gibi çok kolaydır. Ama siz kendinizi çok iyi ölçün tartın .Ayrıca oturmuş bi düzeniniz varsa atanısanız en az 2 -3 yıl başla şehirde olacaksınız bunu göze alacak mısınız? Amacınız illa atanmak değil maddi durum düzeltmek ise dershanelerde çalışablir veya özel ders verebilirsiniz
Amacım elbet Birgün düzgünce çalışıp atanmak. Borc olsun veya olmasın. Ama bazı durumlardan dolayı daha erken bir şeyler yapmam lazım diye düşündüm. Özel ders için birkaç siteye kaydoldum ama maalesef bu aralar bulamiyorum gecen sene dershane ve özel ders vererek çalıştım ama küçük bebeği dershanede çalışarak verecekleri ücretle kreşe bile gönderemem yetmez diye düşünüyorum. Bakacak kimse de yok bu arada. Atanırsam daha iyi maş alırım diye düşündüm

Ben 13 yıl önce KPSS’ den 80 alıp İzmit’e atanmıştım . Ama gece gündüz çalışmıştım ikinci dönem . 11 tane matematik , 4 tane geometri çözmüştüm . Sürekli deneme yapmıştım , dershaneye gitmiştim . Mezun olduktan 37 gün sonra öğretmen olmuştum .
Ama siz yıllardır uzak kalmışsınız . Bir çok konuyu unutmuşsunuz diye düşünüyorum. Alan sınavı yoktu bizim zamanımızda . Sonuçta kullanılmayan şeyler unutulur . Bence siz bu sene elinizden geleni yapın ve eksiklerinizi görün .
Tamam atamadı diğer branşlara göre biraz daha iyi ama yine de çok çalışmak lazım.
Hem keşke o borç mevzusunu yazmadan anlatsaydınız derdinizi . Çünkü öğretmenlik gerçekten zor ve bir sürü sorumluluk gerektiren bir meslek .
13 yıllık öğretmenim 5100 TL maaşım . Ek ders her okulda yok , kurs açma fırsatınız da olmaz , çünkü çocuklar küçük .
Deneyin bakalım . Ayrıca atandığınız yere eşiniz gelebilecek mi ? Bir çok arkadaşım doğuda görev yaptı ve gerçekten çok zorlandılar
Haklısınız uzak kaldım. Maddi olarak bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Iki cocukla doğuya gitmek hiç kolay olmayacak bunu da biliyorum.

Matematik çalışmayın konu sahibi, onun yerine alana ağırlık verin. Çıkmış soruları mutlaka çözün. Ben mezun olduktan 10 sene sonra 2 aylık çalışmayla 78 aldım. Ama eğitim bilimleri temelim vardı, mezun olduğum sene çok çalışmıştım ve çok severim eğitim bilimleri konularını. Bizim alan da çok zevkli. Kendinizi 70 alayım yeter diye şartlamayın, ne kadar yüksek puan alırsanız o kadar merkezi bir yere gidersiniz sonuçta.

Ben ilk oğlum doğduktan sonra YDS’ye girdim . Gece kolik ve meme bağımlısı bir bebekle uğraşmıştım . Sabah sınava mecburen uykulu ve yorgun girdim . 2 yıl önce girdiğim sınavdan 94 almıştım 😂 o sınavda 20 sorudan sonra bir uyumuşum bir uyumuşum , gözetmen sınav bitti uyan artık dediğinde ; daha yeni emzirdim aç değildir o demişim . Kadın nasıl gülüyor. Allah razı olsun , aylardır böyle güzel uyumamıştım demişim .
Bebekle de sınava girilmiyor ki .

Yapım gereği her zaman hiç bir şey için geç değildir derim. Zor olabilir, şartlar uygun olmayabilir, hatta imkansıza yakın da olabilir ama bir yerden başlamak lazım. Ben, konu sahibi bunların farkındadır, illa ki buraya yazmadan önce bir araştırma yapmıştır, daha önceden denemiştir diye düşünüyorum. Çünkü İngilizce öğretmeni olmuşsa bunları da yapmıştır normal şartlarda. Gerçekçi olmak iyidir ama bunu şu an bir şeyleri denemek üzere olan biri için çok uygun bulmuyorum. Çünkü konu sahibi, muhtemelen, gerçeklerin farkında, kendi kafasında tereddütleri var , şu an motive edilmek, cesaretlendirilmek istiyor. Sonuçta kpss den ,mesela 35 almış birine veya ataması senede 3,5 kişi olan bir branşa atanırsın demiyoruz, henüz yola çıkmamış birine çalışırsan olur diyoruz, kaldı ki diğer branşlara göre de avantajlı. Ama şu bir gerçek, rakipler de aynı durumda. Herkes sıkı çalışıyor. Bunları da göz önüne alarak çok çalışıp işi şansa bırakmamak lazım. Daha önce de dediğim gibi olursa olur, olmazsa koskoca bir senem var diyerek daha iyi çalışmak lazım.

Yanlış okumuşsunuz daha önce hazırlanmamış çocuklarını büyütmek istediği için.
Ben onu sınava girdi atanamadı,evlendi çocuk derken sonrasında hazırlanamadı olarak yorumladım.Hayırlısı olsun arkadaş için ,inşallah herşey gönlüne göre olur.

Isin icinde olmasak,bilmesek 2000 tane ingilizce ogretmen adayi sinava giriyor da 1500 u atanacak sanacagiz.Hani makas o kadar kisa yani.Cok kolay atanmak yieaa,ortalama zeka,adin soyadini yaz zaten 70 alirsin tarzi yorumlara gercekten ilginc.Taban puani 60 olan tum ogretmenler gerizekali ,90 alanlar super zeka yaftasinin yumusatilmis hali.Yazik cidden.

Konu sahibi,gercekci olacaksak isin zor.6 aylik hamilesin,bir cocugun da var.Sansini dene tabi ama bilgilerin tazelenmesi,sinav stiline ait sorular vs vs .Umarim motivasyonun sinava kadar yuksek olur.

Merhabalar. Öncelikle ben öğretmenlik mezunuyum ama atanamadım. Sonra evlilik oldu çocuklar oldu derken hep erteledim. Simdi 6 aylik hamileyim. Eşim çalisiyor ama dün çok borcu olduğunu öğrendim. Maddi olarak bir şeyleri yoluna koymam gerekiyor. Iki cocukla nasil olur kpssye çalışmak bilmiyorum. Ikinci çocuk dogmadan 3 4 ay sonra kpss sınavları var 3 4 ay akşamlari çalışsam olur mu acaba. Bölümüm İngilizce bu arada
Hamileyken sınava hazırlanan ve 8 aylık gebeyken sınıva giren biri olarak, 81 alan biri olarak başlayın diyorum kendı adıma diyorum Allah oyle bir kolaylaştırıyor kı siz bile şaşıracaksınız karnımın iriliğinden masa da oturmak zor oluyor du ama her okuduğumı hemn öğrenoyrıdım, tarihi kulalaklıkla dinledim, bu arda benım matematiğim zaten iyiydi kpps de hiç Çalışmamadım yinde de fula yakın yaptım, matematiğinz kotuyse video karla destek alın, karnınızda kı bebeğin mucızesine inanın ve başlayın

Matematik çalışmayın konu sahibi, onun yerine alana ağırlık verin. Çıkmış soruları mutlaka çözün. Ben mezun olduktan 10 sene sonra 2 aylık çalışmayla 78 aldım. Ama eğitim bilimleri temelim vardı, mezun olduğum sene çok çalışmıştım ve çok severim eğitim bilimleri konularını. Bizim alan da çok zevkli. Kendinizi 70 alayım yeter diye şartlamayın, ne kadar yüksek puan alırsanız o kadar merkezi bir yere gidersiniz sonuçta.
Maşallah size. Nasıl yaptınız peki 10 sene sonra ne yaptınız 2 ay?

Isin icinde olmasak,bilmesek 2000 tane ingilizce ogretmen adayi sinava giriyor da 1500 u atanacak sanacagiz.Hani makas o kadar kisa yani.Cok kolay atanmak yieaa,ortalama zeka,adin soyadini yaz zaten 70 alirsin tarzi yorumlara gercekten ilginc.Taban puani 60 olan tum ogretmenler gerizekali ,90 alanlar super zeka yaftasinin yumusatilmis hali.Yazik cidden.

Konu sahibi,gercekci olacaksak isin zor.6 aylik hamilesin,bir cocugun da var.Sansini dene tabi ama bilgilerin tazelenmesi,sinav stiline ait sorular vs vs .Umarim motivasyonun sinava kadar yuksek olur.
Bu konuya son yorumum. Fazlaca alıngansınız, evet ataması kolay, evet fazla soru yapmaya gerek yok atanabilmek için. 80+ puan alan branşı söylese gerçekçi bakar ilk sene zor derdik ama şu an zor değil atanır gayet. Atanmaması için çok ciddi aşamaları yok. Gerizekalı da demiyorum, burda da alınganlık yapmışsınız.
Kendim de hemşireyim, bana soranlara okuma yazman varsa atanırsınız diyorum. Çünkü atanır, puanlar düşük. Atanamıyorsa isteği ve hırsı yoktur, sınava girip alık alık bakıyordur. Başka da birşey demiyorum.

Back
X