iki çocukla annemin yanına sığındım ve boşanıyorum

topikcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
21
0
86
İzmir
29 yaşındayım .2tane oğlum var. Biri 4 diğeri 2.5 yaşında. Büyük oğlum otistik,eğitim görüyor. Diğeride hiperaktif. Eşim madde bağımlısı , kumarda herşeyini kaybetmiş. Beni ikinciye 8 aylık hamileyken aldatmış ve bu 3yıl sürmüş,sorumsuz ilgisiz soğuk insanlıktan çıkmış bir varlık. Boşanmak istemiyor,seviyorum diyor ama her haltıda yiyor. 2 aydır annemlerde yaşıyoruz çocularımla birlikte. Babamla annemde sorun yaşıyor babam evden ayrıldı.Annemin 500 milyon olan maaşıyla kıt kanaat burda geçinioruz,eşim derseniz şimdi sigara almaya parası yokki çocuklarına bir çikolata alsın. Eşimin ailesi arada elime para sıkıştırıyolarki gelirleri yüksekoldugu halde.Sosyal güvencemiz yok,geleceğimi düşünüorumda karanlıkki çocuklarıma nasıl bir gelecek verecğim.Mesleğim yok nerde çalışabilirim çalışabilmem için boşanmam lazım.kocam ne yardan ne serden geçio. ben yanında olayım ama yine o bildiği gibi yaşasın.Annemin yanına 2 çocukla sığındım ama ikiside sorunlu annemin kafa kaldırmıyo yaşlı haliyle. ne için yaşadıgımı bilmiorum. çocuklarım için yaşıorum ama ben onlara nasıl bir gelecek sunacağım.

allah yardımcın olsun inanki denecek bir söz bulamıyorum
ne biçim bi adam bu yaaa rabbim derdini verdiyse dermanınıda vercektir sende evlatların için yaşamalısın cnm rabbim yardımcın olsun

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Cnm mesleğin olması şart değil herhangi bir işte olabilir kocan bir işte çalışmıyomu nafaka davası açabilirsin boşanmadan,allah bir kapı kapanırsa diğerini açar cnm inş maddeyi bırakır

Üzüldüm durumunuza. Ama sabırlı olun. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla eşiniz umutsuz vakka. Kaymakamlığa gidip yeşil kart çıkartabilirsiniz. Ayrıca artık çocuklar devlet güvencesinde sağlık açısından. Ben öyle biliyorum. Anneniz kirada mı? Babanız evi terk etse bile hala babanız. Size maddi manevi yardımcı olabilir. İş konusunda da pek bişey diyemeceğim ama elinizden gelen ufak tefek bir işle başlayabilirsiniz. Bir şekilde ayakta durmaya çalışın. Eşiniz anladığım kadarıyla pek değişme hevesinde değil. O zaman bırakın gitsin. Hem kumar, hem madde bağımlılığı hem de aldatma maşallah herşey var. Siz n`olur güçlü olun.

Durumunuz çok zor. İçim acıdı, nefesim bitti çaresizliğinizi okurken. Eşinizin yanına dönmeseniz iyi olacak. Küçük part time işler bulamaz mısınız? En azından katkısı olurdu. Ya da evde yapabileceğiniz birşeyler.
Kaymakamlık ve belediyelerden de yardım alabilirsiniz

öncelikle çok geçmiş olsun. .

çok üzüldüm durumunuza . . yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal durumuna gelmişsiniz . .Ama emin olun bunların hepsi gecici. .Siz yeterki umudunuzu kaybetmeyin. Kendinize güvenin .
kadın sığınma evleri var olduki ailenizin yanında kalmak istemezseniz yada kaymakamlıktan yardım alın . 18 yaşına kadar her çocuk ister aile bireyleri ister sigortalı olsun ister olmasın sağlk güvencesinden yararlanabiliyor .Birz bu konuyu araştırın . .
bu arada bi avukata danışın evliliğiniz hakkında . .Eşiniz çirkin davranışlarını bırakacağa benzemiyor .Onunla bir ömür geçmez ne yazıkki . hem çocuklara hem size yazık
Allah yardımcınız olsun

okurken uzuldum bende,Umudunuzu yitirmeyin, bir kapi acilir elbet.
Allah yardimciniz olsun.

Allah yardımcınız olsun zor gerçekten.
Bir çıkar yol mutlaka vardır ama çocuklara bakacak biri lazım işte, ailenizin de bakacak durumu pek yok anlaşılan. Yine de inanıyorum ki, elbet bir çıkar yol çıkacaktır karşınıza.
Eşinize dönmeniz de birşey ifade etmiyor ki, adam zaten kendine bile bakamıyormuş, bir de böyle bir adam çocuklarına ne verebilir, 2 tane erkek evlat, babalarını örnek alıp, sonları onlar gibi olmasın inş.
En kısa zamanda Rabbim bir çıkar yol göstersin inş.

Canım gerçekten çok zor yaşadıkların.Allah yardımcın olsun.ama ne kadar güçlüsün okuyunca şaşırdım gerçekten. Devlettan alabilecein bir yardım yokmu acaba,bir araştırsan,muhtarlıa falan başvursan. Ya da iş bulmaya çalışsan ,tanıdık vasıtasıyla falan.Mesela çocuk bakabilirsin, ya da bir mağaza da yardımcı olabilirsin bazı işlere..Allah yardım eder hiç üzülme.Annene şükret en azından kabul etmiş sni yanına.Bazı aileler istemiyor bile.Eşinden şikayetçi de olabilirsin. Sonuçta onun madde bağımlılığı yüzünden çocuklarında sağlık sorunu olmuş olabilir... Kadın sığınma evleri de bir çözüm olabilir.İnternet kullanan aklı başında bir bayansın.Araştırmayı denesen.Daha önce tecrübesi olmayanlara bile iş var ayrıca internette.. Üzülmemeye çalış lütfen,herşey düzelicektir.Dibi görmeden yüzeye çıkamayız bazen.Şimdi seniç için de aydınlık vakti geliyor bence,inanıyorum.

Çalışabilmen için neden boşanman lazım, orasını anlamadım ben?

allah yardımcın olsun canım.bu adamdan sana hayır yok boşanman senin için en doğrusu olacak
bende yeşil kart çıkarmanı belediye yada valilikten yardım istemeni öneriyorum.bu şekilde yardım alan çok aile var.evde el işi de yapabilirsin küçük bir katkı olabilir aklıma şimdilik bunlar geldi:44:

Öncelikle çocukların ve kendin için yaşayacaksın ayakta kalmak zorundasın,
kendin için yeşil kart müracatın da bulun, çocukların için se zaten devlet 18 yaş altı sosyal güvencesi olmayan çocukları 18 yaş altı kapsamına alıyor,
ücretsiz rehabilitasyon merkezleri de var bildiğim kadarıyla,
mesleğin olmasa da vasıfsız çalışılabilcek bir çok iş var cüzi rakamlara olsa da,
zaten eşinden bir hayır yok kendi ve çocuklarının geleceği için boşanmalısın,
Hakkında hayırlısı olsun canım sen biran önce toparlanmalısın ki çocuklarına iyi bi gelecek veresin

Durumuna üzüldüm bir kadın olarak haklarını bilmende fayda var annende yaşadığına sanırım bunun bir müddeti var savcıya ıspatlarsan ve kocan madde bağımlısı nlduğunu bir komşun şahitlik yaparsa boşanman gerçekleşecektir böyle mağdur kadınlar için avukatlık yapan bayanlar mevcut ilgilenmem soruşturman gerek ancak o vakit yeşil kart ve yardım para verilir bence sen belediyeye veya valiyeye git evde oturup sorunlarını çözemezsin

Cnm mesleğin olması şart değil herhangi bir işte olabilir kocan bir işte çalışmıyomu nafaka davası açabilirsin boşanmadan,allah bir kapı kapanırsa diğerini açar cnm inş maddeyi bırakır

eşim şu anda ne yapıyor hiç bir bilgim yok babası abisi ve kendisi ortak iş yapıyorlardı .Ama şimdi meçhul ne yaptıgı.nafaka durumunu araştıracagım teşekkür ederim.

Annemin kendi evi şükür.Babam ise anneme ne kocalık nede bana ve abime babalık yaptı o kendi aleminde bir adam.Daha ne oldu ne yapmak istiyosun ne derdin var diye bana sormadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…