Ya biraz gerçekçi olun allah aşkına. Sevgi pıtırcığı gibi ne böyle. Baba baba mı şimdi? Ne yardan ne serdenmiş oh ne ala. Böyle burdan ses vermekle olmuyor işte. Hadi birer kap çorba verebilin de görelim.Ya da iş bulun arkadaşa. Hadi hastalandığında doktora götürün o küçük çocuğu.Böyle adama bir çocuk alana ikincisi bedava. Ne kadar hassaslaştınız birden.Nabıza göre şerbet.
Keşkeyle Acaba evlenmiş hiç doğmuş.
raporlu çocugum için aylık bağlamıyolar çünkü özürü yüzde 40.
raporlu çocugum için aylık bağlamıyolar çünkü özürü yüzde 40.
29 yaşındayım .2tane oğlum var. Biri 4 diğeri 2.5 yaşında. Büyük oğlum otistik,eğitim görüyor. Diğeride hiperaktif. Eşim madde bağımlısı , kumarda herşeyini kaybetmiş. Beni ikinciye 8 aylık hamileyken aldatmış ve bu 3yıl sürmüş,sorumsuz ilgisiz soğuk insanlıktan çıkmış bir varlık. Boşanmak istemiyor,seviyorum diyor ama her haltıda yiyor. 2 aydır annemlerde yaşıyoruz çocularımla birlikte. Babamla annemde sorun yaşıyor babam evden ayrıldı.Annemin 500 milyon olan maaşıyla kıt kanaat burda geçinioruz,eşim derseniz şimdi sigara almaya parası yokki çocuklarına bir çikolata alsın. Eşimin ailesi arada elime para sıkıştırıyolarki gelirleri yüksekoldugu halde.Sosyal güvencemiz yok,geleceğimi düşünüorumda karanlıkki çocuklarıma nasıl bir gelecek verecğim.Mesleğim yok nerde çalışabilirim çalışabilmem için boşanmam lazım.kocam ne yardan ne serden geçio. ben yanında olayım ama yine o bildiği gibi yaşasın.Annemin yanına 2 çocukla sığındım ama ikiside sorunlu annemin kafa kaldırmıyo yaşlı haliyle. ne için yaşadıgımı bilmiorum. çocuklarım için yaşıorum ama ben onlara nasıl bir gelecek sunacağım.
Arkadaşlar.Böyle bir adama ikinci çocuk yapılırmı tarzında düşüncelere saygı duyuyorum.Ama eşimin bukadar adice değişeceğini, bizi böyle bu durumlara sokacağını bilseydim korunmaz mıydım.Ben 8 aylık hamileyken başladı herşey.Eşim yine madde bağımlısıydı ama bana zararı yoktu.Ben sadece büyük oğlum otistik diye istemedim ikinci çocugu.bu konuda yanlış anlaşılmak istemem.
Çocuk aldırmak günah ama şimdi o çocuklara bunları yaşatmak günah değil.Durumuna çok üzüldüm, allah yardımcın olsun arkadaşım. Kürtaja karşı olan arkadaşlar. Buyurun, yardım eli uzatın arkadaşımıza.
Sevgili konusahibi arkadaşım. Bu zor durumda bile ne yapman konusunda fikir istediğiniz için, çocuklarından vazgeçmeyip onları devlet korumasına vermeyi düşünmeyip onlar için çabaladığınız için sizi tebrik ediyorum. Çocuk esirgemeler bunun için var elbette ki ama. Bunu çare görmediğiniz ve sahip çıkmaya çalıştığınız için kutluyorum sizi
Acaba eskidenolsa rumuzlu arkadaş, gelip bu konuda herkes gibi fikir mi beyan etmiş..
Yoksa kendi konusunda fikir beyan etmiş olan (ancak fikirleri kendisine uymayan, ters düşen) kişileri tartışmaya mı davet etmiş..
Bu konu ile kendi konusunu bağlayan, birleştiren bizler miyiz, yoksa kendisi mi?
Hem sizin, hem de "insnaları açtıkları konular yüzünden, başka başlıklarda aşağılayanlar var" diyen arkadaşların bir kez daha değerlendirme yapmalarını saygılarımla rica ediyorum.
Bu konuyu da elbette uzatmayacağım, bu son mesajım. Burada konu sahibi arkadaşımıza, bir işe girmesi ve ayaklarının üzerinde durması için güç vermemiz gerekiyor.
Şimdiye kadar okuduğum mükemmel cümlelerden birtanesi. Aklımın bir kenarına yazdım..
Keşkelerin ve acabalarım oldukça hatırlayacağım..
Şimdi aklıma geldi bakım parası. Sağol ipek yaa unutmuştum tamamen.
Sen çocukları alıp kaymakamlığa git; özür oranının %40 olması yeterli diye biliyordum ki ufak bi araştırma yaptım internette %50 yazıyor
özürlü bakım parası | SGK | Sosyal Güvenlik Kurumu | Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunları | SGK Sicil Sorgulama | Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik | Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Dökümü | Yeni SSK Kanunları | SGK Bağkur | SGK Emekli | SGK İşçi
şu sitede de bilgi var ama ben öğle arasında kaymakamlıkta bir arakdaşım var onu arayıp soracağım...
Çıkmadık candan umut kesilmez.
Devletten hiç hakkı olmadığı halde maaş alan nice insanlar var..
Malesef..
Nasıl ödeyecekler bu vebali, kul hakkını bilemiyorum.
Benim maaşım her ay ortalama yüzde 45'i devlete vergi olarak kesiliyor. Verdiğim emeğin, kazandığımın paranın ne kadarı benim cebime giriyorsa, bir o kadarı da devletime gidiyor.
Ve bunun karşılığında, konu sahibi gibi zor durumda olan vatandaşların, zor durumda oldukları müddet boyunca yardım alabilmelerini istiyorum.
Babasının maaşını almak için kocasıyla anlaşmalı boşanan, sahte engelli raporları alan, bir köşeye fırlattığı annesi için "sanki ona bakıyormuş gibi" bakım parası alan (aylık 500 TL) insanlar öyle bir yararlanıyorlar ki bu imkanlardan.. Çok sinirliyim, yakaladığımı ihbar ediyorum, 2 oldu şu ana dek..
Benim kayınbiraderim geçmiş zamanda psikolojik travma sonucu evde yattı uzun bir süre.Ve 1,5 senedirde babasıyla güzel iş yapıyorlar dükkanları var.Daha dün gitmiş heyete girmiş hasta numarası çekip ve malulen emekli oldu şimdi ayda 600yada 700 maaş alacak.Bende kayınbiraderim olmasa şikayet edicem ama kızıyorum sadece kul hakkı yediği için.Daha önce kaçak elektrik kullandılar yakalandılar ceza yedi hala akılları başına gelmedi..
Canım ya seninkinin ailesi tam şaka gibiler yani..
Alahım ya neler var ne insanlar var..
canım sende şikayet et neden etmeyeseinki nerden bilecek senin ettiğini gerçi aldığı rapor sahte değilse bişe çıkmaz şikayet etsende ama nafile işte..
birileri çalışşsın diğerleri onun sırtından geçinsin..Maalesef bizim ülkemiz böyleee
Sen ne karar verdin tatlım ne yapıcaksın şimdi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?