iki çocukla annemin yanına sığındım ve boşanıyorum

Eşinizle sevişmeden önce onun hayırsız olduğunu, bir çocuğu olsa babalık yapmayacağını bilmiyor muydunuz? Sen korunmadın, o korunmadı, 72 saat sonra ertesi gün kullandın, Allahın işi hamile kaldın, koşa koşa aldırmaya gittin.

Madem babasının cibiliyetini biliyordun, şehvetin esiri olmayıp sevişmeyecektin arkadaşım!

Üstelik herşeye rağmen çocuklarına sahip çıkmış bir anneyi örnek gösterme istersen; konu sahibi arkadaş herşeye rağmen mücadele ediyor, çocuklarını emtia gibi görüp, mahkeme kapılarında ben nasıl sürünürüm diye düşünmüyor!

Biz sevgi pıtırcığı değiliz, hepimizin dertleri var, katı olduğu noktalar var. Burda en fazla derdini dinler yol gösteririz.

Siz de yaptığınızın ve arkasına saklandığınız bahanelerin yanlış olduğunun farkındasınız. Yediremiyorsunuz kendinize ve burda bizlere saldırıyorsunuz.

Ne diyeyim, dilerim kürtaj yaptırırken duygularınızı ve mantığınızı da aldırmamışsınızdır.

Neyse o kadar sinirlendim ki kendimi kaptırmışım yazmaya

Arkadaşım işin çok zor; Allah yardmcın olsun öncelikle. Sen bir yola baş koyduğunda mutlaka engeller yavaş yavaş kalkar ortadan. Şöyle olmuştu, başıma şu gelmiştileri bir kenara bırakalım. Ne yapacağına, elimizden neler gelebileceğine karar verelim. Keşkeyle Acaba evlenmiş hiç doğmuş.

Ben çalışamam eşim rezil eder, kapıya dayanır diye düşünme. Belki çok basit bir örnek ama yarım gün temizliğe gidebilirsin.(Mesleğin olmadığı için söylüyorum) Yarım gün sinemalarda çalışabilirsin. yarım gün bebek bakabilirsin. Annen yarım gün çocukları idare eder herhalde. Eşine duyurmanın bir mantığı yok şuanda. Yani "bak ben ayaklarımın üstünde durabiliyorum" u ona gösterme şimdilik. Hele bi kendini sağlama al sonrasına bakarsın.

Hasta yavrun için de devletin yapabileceği birşeyler vardır mutlaka. Kaymakamlığa uğradın mı hiç. Bazı yerlerde devletin sağladığı imkanlarla tüm gün kreşe alıyorlar vs. Onu da bir araştır istersen.

İnsanın istedikten sonra yapamayacağı hiçbirşey yok. Yeter ki iste v e kendine güven.

evthasta olan cocukjlar için devlet 3 ayda bir maaş ödüyor az da değil 700 lira kadar
ve sanırım anneye de veriliyor
bu hafta hatta istersen git yarın aralştır mesela maliyeye gidebilirsin oradan seni yönlendirirler ve belki iş de bulabilirler
Allah yardımcın olsun cnm

raporlu çocugum için aylık bağlamıyolar çünkü özürü yüzde 40.

canım ya yüzde 50 ve üzeri mi olması gerekiyor yoksa
üzüldümşimdi
oğluşun nasıl peki yüzde 40 ise ilerde bildiğim kadarıla otistik olanların düzelme şansı cokcok fazla
Allah şifa versin

raporlu çocugum için aylık bağlamıyolar çünkü özürü yüzde 40.

Canım buna bence sevinmelisin ki çocuğunun durumu çok ağır değil eğitimle zaman içinde çok çok iyi durma gelebilir..
Sen sabır gösterdikçe allah sana kapılar açacaktır o yüzden maneviyetını güçlü tut..
Bence ilk iş kangren olmuş evliliği bitirmek. En azından geçmişi geride bırakıt yoluna bakarsın. Bunun için en yakın adliyeye gidip dava aç masrafları karşı tarafa ait olmak üzere birde maddi durmun olmadığını belirtip baradan avukat tayin etmelerini iste..
Avukatla tüm detayları konuş sana alabileceği en yüksek nafakayı alsın. Sonrasında kendine yeni bir başlabngıç yparsın yavrularınla. Mademki annen ile babanda birlikte değiller anneciğinde kol kanat gerer size bugünden daha iyi olursunuz zamanla..
Kolay değil arkadaşım ama güçlü ol.. insanların başına daha kötü şeyler gelebiliyor..

Lütfen herkes yorumlarında saygıyı ve terbiyeyi elden bırakmasın.
Bu topiğin konusu ve konu sahibi bellidir,farklı topiklerin,farklı kişilerin konularını ele alarak konuyu saptırmayınız,aksi halde haklı haksız gözetmeksizin uyarı verilir...

İşte konumuz:

insanların önceden açtıkları konuları okuyup...
o insanlara hakaret ederek aşağılayabiliyorsak...
eminim kendimiz insan üstü bir varlığız....

ben hiç bir zaman bir derdim vara konu açmayı düşünmüyorum..
Rabbim açtırmasın...
eleştiriyor musunuz, hakaret mi ediyorsunuz belli değil....

topikcik...
Allahtan umudunu kesme...
Rabbim yardımcın olsun...

Canım, çalışmak konusunda ne düşünüyorsun son olarak? Çalışacağın yer illa ki bir işyeri olmak zorunda değil. Mesela çocuk bakabilirsin? O zaman işyerine gelip seni rezil etmek gibi bir şansı olamaz. Hatta fabrika tarzı bir yerde çalışsan, zaten güvenlik onu içeri sokmaz.
O kadar uzun boylu dğeil yani, çekinme bu kadar. Sen çekindikçe güç bulacak çünkü.

Son düzenleme:
Sevgili konusahibi arkadaşım. Bu zor durumda bile ne yapman konusunda fikir istediğiniz için, çocuklarından vazgeçmeyip onları devlet korumasına vermeyi düşünmeyip onlar için çabaladığınız için sizi tebrik ediyorum. Çocuk esirgemeler bunun için var elbette ki ama. Bunu çare görmediğiniz ve sahip çıkmaya çalıştığınız için kutluyorum sizi

Son düzenleme:

Acaba eskidenolsa rumuzlu arkadaş, gelip bu konuda herkes gibi fikir mi beyan etmiş..
Yoksa kendi konusunda fikir beyan etmiş olan (ancak fikirleri kendisine uymayan, ters düşen) kişileri tartışmaya mı davet etmiş..

Bu konu ile kendi konusunu bağlayan, birleştiren bizler miyiz, yoksa kendisi mi?

Hem sizin, hem de "insnaları açtıkları konular yüzünden, başka başlıklarda aşağılayanlar var" diyen arkadaşların bir kez daha değerlendirme yapmalarını saygılarımla rica ediyorum.

Bu konuyu da elbette uzatmayacağım, bu son mesajım. Burada konu sahibi arkadaşımıza, bir işe girmesi ve ayaklarının üzerinde durması için güç vermemiz gerekiyor.

Devletten hiç hakkı olmadığı halde maaş alan nice insanlar var..
Malesef..
Nasıl ödeyecekler bu vebali, kul hakkını bilemiyorum.
Benim maaşım her ay ortalama yüzde 45'i devlete vergi olarak kesiliyor. Verdiğim emeğin, kazandığımın paranın ne kadarı benim cebime giriyorsa, bir o kadarı da devletime gidiyor.
Ve bunun karşılığında, konu sahibi gibi zor durumda olan vatandaşların, zor durumda oldukları müddet boyunca yardım alabilmelerini istiyorum.
Babasının maaşını almak için kocasıyla anlaşmalı boşanan, sahte engelli raporları alan, bir köşeye fırlattığı annesi için "sanki ona bakıyormuş gibi" bakım parası alan (aylık 500 TL) insanlar öyle bir yararlanıyorlar ki bu imkanlardan.. Çok sinirliyim, yakaladığımı ihbar ediyorum, 2 oldu şu ana dek..

Aynen öyle. Aklıma gelmezdi buradan ona cevap yazmak.

Şimdiye kadar okuduğum mükemmel cümlelerden birtanesi. Aklımın bir kenarına yazdım..
Keşkelerin ve acabalarım oldukça hatırlayacağım..

Ne zaman geçmişi düşünüp tüh ya desem ya da gelecek için endişelensem bi silkelenip bu cümleyi aklıma getirirm innuk.

Şimdi aklıma geldi bakım parası. Sağol ipek yaa unutmuştum tamamen.

Sen çocukları alıp kaymakamlığa git; özür oranının %40 olması yeterli diye biliyordum ki ufak bi araştırma yaptım internette %50 yazıyor
özürlü bakım parası | SGK | Sosyal Güvenlik Kurumu | Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunları | SGK Sicil Sorgulama | Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik | Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Dökümü | Yeni SSK Kanunları | SGK Bağkur | SGK Emekli | SGK İşçi

şu sitede de bilgi var ama ben öğle arasında kaymakamlıkta bir arakdaşım var onu arayıp soracağım...

Çıkmadık candan umut kesilmez.

arkadaşlar bakım parası almak için arkadaşın şartlarının yeterli olmadığını düşünüyorum... en iyi biginin kaymakamlıklardan alınacağını düşünüyorum...
Bakımını yaptığınız aile bireyi olan engellinin hayatını başkalarına muhtaç olarak sürdürmesi esastır. Yani tuvalete gitmek, yemek yemek, elbise giymek, ellerini yıkamak gibi işleri engelli bireyin sizin desteğinizle yapması gerekir. Bu durumda “ağır engelli” statüsü kazanmış olur""

Benim kayınbiraderim geçmiş zamanda psikolojik travma sonucu evde yattı uzun bir süre.Ve 1,5 senedirde babasıyla güzel iş yapıyorlar dükkanları var.Daha dün gitmiş heyete girmiş hasta numarası çekip ve malulen emekli oldu şimdi ayda 600yada 700 maaş alacak.Bende kayınbiraderim olmasa şikayet edicem ama kızıyorum sadece kul hakkı yediği için.Daha önce kaçak elektrik kullandılar yakalandılar ceza yedi hala akılları başına gelmedi..

Canım ya seninkinin ailesi tam şaka gibiler yani..
Alahım ya neler var ne insanlar var..
canım sende şikayet et neden etmeyeseinki nerden bilecek senin ettiğini gerçi aldığı rapor sahte değilse bişe çıkmaz şikayet etsende ama nafile işte..
birileri çalışşsın diğerleri onun sırtından geçinsin..Maalesef bizim ülkemiz böyleee
Sen ne karar verdin tatlım ne yapıcaksın şimdi..

Bana dün burdan ışık tutan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.Dedikleri gibi önce muhtara gittim.Babam muhtarın arkadaşı ve ona zaten benim durumumu anlatmış.Kaymakamlıgı aradı,orada konuştugu bir bayan gelsin görüşelim demiş.Hemen bugün gitmek istiyorum ama bayan pztesi gelsin demiş.Dün akşam boşanma dilekçemide hazırladım onuda öbür hafta gidip aile mahkemesine vereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…