iki çocukla annemin yanına sığındım ve boşanıyorum

Ya çok üzüldüm elbette.
Ama çenemi tuttamayacağım. Adamın sizi aldattığını sonra öğrenmişsiniz de madde ve kumar bağımlısı olduğunu ne zaman öğrendiniz?
İki çocuk yapıp aldatılana kadar.... Sağlık ocaklarında tüm korunma yöntemleri bedava.

çok üzüldüm canım benim ya hem de nasıl
ne diyeceğimi bilemiyorum en cok evlatların için üzüldüm evde yapabileceğin işler bulabilsen diycem ama o da zor

Kumar oynadıgını herşeyini kaybedince öğrendim babasından.Madde bağımlısı oldugunuda sana hiçbir zararım yok bırakamıyorum bırakırsam sinirli olurum sen üzülürsün şeklinde savundu kendini.Bende bana zararı olmasında içsin mantıgıyla görmeezden geldim. İkinci çocuğa ise kazara hamile kaldım aldırmanın günah oldugunu bildiğim içinde doğurdum

Eşim boşanmadıgım müddetçe benim karşıma dikilir.Yoluma çıkar işyerime gelir o yüzden istemiyorum canım korkuyorum.

Çalışmana mı kızar yani?
E adam sana para da vermiyor, ne yiyecek, içecek bu yavrucaklar?
Karşına dikilecek diye evden dışarı çıkmıyor musun, tehdit mi ediyor?

Bu adam senden nasıl boşanacak, belki yıllarca süründürecek mahkemede?
Sen onca zaman çalışmayacak mısın bu mağdur durumda ve gencecik yaşında?

Çalışmak zorundasın, eşim karşıma dikilir diye bişey yok..

Çocuk aldırmak günah ama şimdi o çocuklara bunları yaşatmak günah değil.Durumuna çok üzüldüm, allah yardımcın olsun arkadaşım. Kürtaja karşı olan arkadaşlar. Buyurun, yardım eli uzatın arkadaşımıza.

Konunuzda bi daha cevap yazmayacağınızı söylemiştiniz. Şimdi buradan mı devam edeceğiz

Ayrıca konu sahibi ne yapaliceğini soruyor. Maddi durumu sizinki gibi de değil farkettiyseniz. Eminim maddi durumu iyi olsaydı pek bir sorun yapmayacaktı kendisine

Son düzenleme:
Bu arkadaşa çocuklarıyla ilgili keşke korunsaydınız denebilir ancak. Ama olan olmuş. Ve artık keşke için çok geç. Sadece bundan sonra ne yapılabilir onu konuşmak gerek

biz manevi olarak yardım edebiliriz ancak burdan
asıl yardımı Rabbim verecektir bu kadar zorluğa göğüs gerdiği için
hem bu dünyada hem de öbür dünyada
hemen vermeyecek tabi ama bundan bikaç yıl sonra hayatında çok şey değişecektir olumlu yönde sabrettiği için
ve ne günler yaşamışım gecti gitti şükür diyecektir

Arkadaşla aynı koşullardasınız neredeyse, arkadaştan daha başarılı ve doğru bir sonuç elde etmiş değilsiniz, başkalarının hayatlarıyla mı doğruluğunuzu ispatlıyacaksınız.
Siz de arkadaşta, keşke zamanın da düşünüp, o çocuklara hamile kalmasaydınız, ha aldırmışsınız ha doğurmuşsunuz, hangisi daha iyi sizce, sizin ki mi çok doğru ?
Sizi alkışlayalım o zaman aldırdığınız için.

Günahını vebalini bilmem, herkesin kendi inancı, kendi vicdanı..
Ben bir canlının hayatına son verme hakkına sahip olunamayacağını söylüyorum.
Aynı zamanda bir çocuğu sevgisiz bir ortamda büyütme hakkına da kimse sahip olamaz.

Korunmayıp, ertesi gün hapını içmeyi de 2 gün sonrasına bırakmış bayansın..
Güvenmediğin adamla korunmadan seviş, ertesi gün hapını da ertesi gün içme..
Hatalar sana ait..
"Kucağında çocukla mahkeme kapısında kalmamak adına", çocuk "atsan atılmaz, satsan satılmaz" bir "şey" olduğu için senin fikrince, aldırıp kurtuldun.
E şimdi bu konuda ne yapmaya çalışıyorsun??
Kürtaj provaskoyunu mu..??
Vicdanını başka şekilde rahatlat bence..
Hala başkasına verecek aklın var, pes..

Son düzenleme:

Ben de tam bunları yazacaktım. Mutlaka mükfatını alacaktır. Gece kalkp çocuğunun üstünü örten anne bile mükafatını alırmış.
Hem yalnız başına olmaktansa, çocuklar umut olacaktır. Onlar için güçlü ve mutlu olacaktır. Onlar için yaptıkları, çektikleri sıkıntılar gururlandıracaktır eminim.

"Doğru adamdan hamile kalan kadınları" değil, "yanlış adamdan hamile kalıp doğuranları" baz alıyor eskidenolsa kendine.. Onlarla kıyaslayıp kendini, güya çok bilinçli bir seçim yapmış oluyor.

"Baba olmanın sorumluluk istediğini" gebe kaldıktan sonra fark eden kadınlar ne yazık ki aldırsalar da doğursalar da bebeğe yazık etmiş oluyorlar..

Aldıranlar en azından kendi hayatını kurtarmış oluyor..
Aldırmayıp doğuranlarda, eskidenolsa'nın ifadesi ile "atsan atılmaz,satsan satılmaz" birşeyle devam etmek zorunda kalıyor yoluna..

Ya biraz gerçekçi olun allah aşkına. Sevgi pıtırcığı gibi ne böyle. Baba baba mı şimdi? Ne yardan ne serdenmiş oh ne ala. Böyle burdan ses vermekle olmuyor işte. Hadi birer kap çorba verebilin de görelim.Ya da iş bulun arkadaşa. Hadi hastalandığında doktora götürün o küçük çocuğu.Böyle adama bir çocuk alana ikincisi bedava. Ne kadar hassaslaştınız birden.Nabıza göre şerbet.

Biz mi güvenmediğin adamla halvete zorladık seni arkadaşım, biz mi korunmana engel olduk..
Onu da söyleyeceksin yakında, az kaldı..
Neredeyse aldırdığın o bebek suçlu, senin rahmine düştü diye.
Bir masum var, o da sen..
Hayatta 2 yanlıştan birini seçmek zorunda değilsin, farkında mısın..
Yani tek bir doğru var, fakat yanlış seçenek sayısı çok fazla..
Konu sahibi de hatalı, sen de..
Doğru olan, güvendiğin bir adamla beraber olmaktı.
Veya amacın sadece cinsellik yaşamaksa, önlem alabilirdin.
Erkek için "sırf o daha fazla zevk alsın diye, ben mi korunayım" diyorsun.
Ancak aynayı kendine tutup, "sırf biz daha fazla zevk alalım diye, o bebeğe yazık mı olsun" demiyorsun..
Hadi korunmadın, gebe kaldın, aldırdın. Ona da lafım yok..
Bari provakasyon yapma buradan, ayıptır..

Arkadaşlar.Böyle bir adama ikinci çocuk yapılırmı tarzında düşüncelere saygı duyuyorum.Ama eşimin bukadar adice değişeceğini, bizi böyle bu durumlara sokacağını bilseydim korunmaz mıydım.Ben 8 aylık hamileyken başladı herşey.Eşim yine madde bağımlısıydı ama bana zararı yoktu.Ben sadece büyük oğlum otistik diye istemedim ikinci çocugu.bu konuda yanlış anlaşılmak istemem.

Son düzenleme:

hz. eyüp ün hikayesini okumanı şiddetle tavsiye ederim
hem sağlığını hem zenginliğini hem evlatlarını kaybediyor tam 12 yıl boyunca çile çekiyor
ama sabrının karşılığını fazlasıyla alıyor
daha sağlıklı daha zengin ve eskisinden daha cok cocuk sahibi oluyor
bi oku derim:)

yarın hangimizin ne olacağını kimse bilemez..olan olmuş 2 çocuğunuz var..asla sizi eleştirmem bu konuda..Çünkü çocuklarınızın başındasınız..onların sorumluluğundan kaçmıyorsunuz..onların geleceği için ne yapabilirim diye düşünüyorsunuz..size saygı duyuyorum..

Konu sahibi arkadaşım..
senin durumunda olan onlarca yüzlerce kadın var..Öncelikle güçlü ol..
Eşin için yapılabilecek birşey yok..annenin yanına sığınmakla çok doğru yapmışsın en azından yeni hayatına başlayıp birşeyleri yoluna koyana dek annen senin için en güvenilir kapı olacaktır.
Öncelikle işe eşinden boşanarak başlamalısın. Önce gidip mahkemeye boşanma dilekçeni ver ve barodan ücretsiz avukat talep et böyle bir hakkın var canım.. Zaten mahkleme böyle bir adamı tek celsede boşar bekletmez. Bu konuda baronun sana atıyacağı avukat sana yol gösterecektir.
Boşanma davası açar açmaz ilk işin iş aramak olsun. Çocuklarının özel durumu ve yaşlarından dolayı tam zamanlı bir iş problem olur ancak daha esnek örneğin evlere verilen el işi yada temizlik gibi işler ile bir müddet gelir elde edebilirsin. Zaten annen ile yaşıyorsun şimdilik.Boşandıktan sonra nafaka durumuna göre kendine bir düzen kurarsın..
Allah yardımcın olsun..
Ama güçlü olmalısın. olacaksında.. Çocukların var onlara sahip çıkacaksın ve onlar büyüdüğünde herşey çok farklı olacak..

Ya güzelim neyi ispat etmeye çalışıyorsunki sen..
Bir kere arkadaşımız o iki yavrusuna senin yaptığını yapıp allah affetsin beni demiyor. Hala yaptığın işe onay bekliyorsun ya pess pesss pes..
Hadi senin istediğin olsun güzelim..
Arkadaşlar hadi hep birlikte eskidenolsa arkadaşımızı tebrik edelim..
Kendisine, kötü bir kocadan çocuk sahibi olmadığı için, durumu kendi lehine çeviren kararında ötürü kocaman bir alkış istiyorum..
Bununla birlikte hala aynı adamla yaşıyorsa ve hala boşanmayarak yanlışının ucunu hala bırakmadıysa daha çoşkulu bir alkış lütfen...

İstediğin olmuşsa eğer arkadaşım lütfen gerçekten destek bekleyen kişilerin konularını saptırma..
Git kürtaj olanlar buraya diye bir başlık aç ordan istediğin desteği alabilirsin..

Site kurallarını unutarak,atışmalara,polemiğe kavgaya devam etmeniz durumunda haklı haksız gözetmeksizin tartışan herkes uyarı alacaktır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…