İki çocukla yatma sıkıntımız

sanırım farklı düşünen ben tekim :KK70:
ben olsam onu öyle yollamazdım. sarılıp yatardım. bebek beşiğindedir muhtemelen. sizin yatağa 2,5 yaşındaki rahatlıkla sığardı. zaten birkaç yıla isteseniz de yatmaz sizinle. oğlum 4 yaşında Allah bağışlar inş. sarılıp yatınca bütün sıkıntım geçiyor.
Bir komşum vardı, eşini bir trafik kazasında kaybetmişti. O da çocuklarına üzüldüğü, acıdığı için onların her istediğini yapıyordu. Erkek çocuğu bu yüzden 11-12 yaşına kadar annesiyle yatıyordu. Sonra artık çocuk büyüdüğü için ayırmak istedi ve oğlunu tek başına yatmaya alıştırması çok zor ve uzun bir zaman aldı.. Çocuk annesinin kokusuna alıştıkça, annesini bırakması o kadar zor oluyor..

Oğlumda bizle yatıyor 29 aylık oldu geçen kış beşiğinden bi geçiş yaptı :D hala bizimle uyuyor bi bana sarılır bi babasına bugünlerin kıymetini bilmek lazım benim fikrim böyle zaten büyüyünce istesekte bu kadar zaman geçiremiycez

Bence ufakliginda ayri odasi i olmali benimi kizim suan 4 yasinda dogar dogmaz ona oda yaptim birkerde yatagimizin icine getirmedim hep odasinda uyudu geve lambasi ne bilmez gece kapatirim kapisini aglamaz bile bebeken alistirmak cok onemli
Aynen katılıyorum. Ben de oğlumu doğduğu günden itibaren kendi odasına kendi yatağına yatırdım. Şimdi 15 aylık.3 aylık olduğundan beri sütünü içerir ,yatağına bırakır kapısını kapatır çıkarım kendi kendine uyur. Yatağından başka yerde uyumayı sevmiyo.

off bizde dışladık:))
6 aylıkken ufaklığıda dışladım oldu bitti.
Cnm ya konu dışı olacak ama benim oğlum gece iki bir memeye kalkiyo ya ayrı odaya alıştıran insanlara hayranım nasıl basardiniz ben yatağında yatırıyorum en fazla iki saat sonra uyanıyor emiyo gene yatağına alıyorum yine aynı iki saat sonra kalkiyo artık üçümüz aynı yatakta yatiyoruz sürekli meme ağzında basedemedim bu durumdan rahatsızım nasıl basardiniz yaaa

Canim bizimde ayni seyl gecerli ama ben kizimi herseyi goze alarak 35 günlüken yandaki odama tasidim esyalarini(suan4 yasina yakin) benimki meme emiyordu ama ben mamaya kalkiyordum yilmadim usanmadim bir gecede 20 defadan fazla kalktigimi bilirim ama hic yilmadimm. Hic yanima getiripte bikere yatirmadim oyuzdrn pes etmeyin
Simdi kizim 4 yasinda vee beni yaninda yatirmiyor anne kapimi ort ben uyuyacagim diyor en onemlisi bunu cocugun akli ermeden yapmak :KK16:

İlk zamanlar bende büyük kızıma karşı vicdan azabı cektim. Sonra işler yoluna girdi. Küçük de 1 yaşına girince onu da ablasının odasına gönderdim. Şimdi akşam herkes odasında yatıyor sabah 4 kişi uyanıyoruz :KK48:. Gece kızlar birbirini kaldırıp pespese odaya girip yatağa çıkıp yanımıza yatıyorlar. Son zamanlarda yanımıza yattıklarını farketmiyoruz bile.

Bence kızınıza gaget iyi yaklaşmışsınız ve konuşmuşsunuz. Taviz vermeyin.

Cnm ya konu dışı olacak ama benim oğlum gece iki bir memeye kalkiyo ya ayrı odaya alıştıran insanlara hayranım nasıl basardiniz ben yatağında yatırıyorum en fazla iki saat sonra uyanıyor emiyo gene yatağına alıyorum yine aynı iki saat sonra kalkiyo artık üçümüz aynı yatakta yatiyoruz sürekli meme ağzında basedemedim bu durumdan rahatsızım nasıl basardiniz yaaa
Canım ben gece de 8 kere kalktığımı biliyorum, bu bazen saatte bir oluyordu bazen 20 dk da bir.
Ayrı odadaydı Benimde. Mecbur kalkıyordum emzirirken uyuyup kalmamak için elime telefon alıyordum.
Zaten Benin oğlumla aynı yatakta yatabilecek bir insan daha tanımıyorum. O kadar kurtlu yatıyor ki, değil yan odaya, yan apartmana geçmeye bile razıyım :D

Ben eşimi dışladım:KK45:2. Olursa yine eşimi dışlarım üçümüz yatarız:KK53:eşle yatakta Birlikte yatmasak da olur ama bebişle yatınca çok mutlu oluyorum

Canım ben gece de 8 kere kalktığımı biliyorum, bu bazen saatte bir oluyordu bazen 20 dk da bir.
Ayrı odadaydı Benimde. Mecbur kalkıyordum emzirirken uyuyup kalmamak için elime telefon alıyordum.
Zaten Benin oğlumla aynı yatakta yatabilecek bir insan daha tanımıyorum. O kadar kurtlu yatıyor ki, değil yan odaya, yan apartmana geçmeye bile razıyım :KK70:
:)) Aynen cnm benim oglanda öyle yatıyor sabaha kdr küçücük bı alanda yatiyorum daha 18 aylık bilmiyorum emzirmeyi kesince uykusu düzene girer diyorlar bı 6 ay daha sabredicem malesef

Neyin nasil olacagi konusunda tedirgin biri olarak butun yorumlari okudum ama sanirim ben de esimi dislayacagim bir muddet :)

Oglum 15 aylik, hala memede uyur. Biberon, mama ya da emzik aliskanligi yok. Onunla beraber besigiine girerim, emerek uykuya yatar. Sabaha karsi kalkar, ise gitmem gerektigi icin yanimiza alirim beraber yatariz sabah kalkana kadar.

Bebis gelince bizim odaya besige alacagim. Sonra duruma gore uygun bir ayda abisiyle ayni odada yatiracagim. Tabi durum ne olur simdiden bilemiyorum :)

Esim isterse yatar tabi bizimle ama cogu kez uykusunun bolunmesinden hoslanmadigi icin ayri odada yatmayi tercih etmisligi var. Cok sukur, bizim iliskimize bir zarari olmadi bu durumun.

Merhaba arkadaşlar,

Benim bir kızım (2,5) ve yeni doğmuş bir oğlum var henüz 25 günlük.
Kızım neredeyse 1 yıldır ayrı odada yatıyor pek sıkıntı çıkarmadı sadece sabahları erken yanımıa geliyor kardeşi gelince de bu şekilde oldu. Kardeşi benim bitişiğimde beşikte yatıyor.

Kızım kardeşi geldikten sonra sadece bir keresinde 1 gibi gelmişti babasına 'benim odama git sen' demişti bende hayır orası senin odan ama demiştim ağlayarak gurur yapmış gitmişti bende çok üzüldüm tabi barıştık sonra.
Ama genelde pek sıkıntı çıkarmıyor odasında yatmakta. Eşimle ben bu sıralarda sanki üçümüz bir odaya dolmuş onu dışlamış gibi hissediyoruz. Gece hep üstünü açıyor gidip örtüyorum. Geceleri o orada durdukça azap çekiyorum önceden böyle değildik kardeşi gelince böyle bi his çıktı bizde. Ama gel gelelim eşle ayrı yatmayı da mantıklı bulmuyorum özgüven açısından çünkü uzun bi süreç olacak 2 yıl gibi sonra kardeşi ile bir aynı oda da yatacak.
Bilmiyorum anneler Fikir verin sizler naptınız ? yanyana odalarımız bu arada.

vala ben çalışan anneyim. 6 aylıktı yatağını ayırdığımızda. kendi odası var odasında uyur hep. fakat son 6 aydır bazı geceler yanımıza gelmek istiyor kırmıyoruz. ben de babası da özlüyoruz. o da bizi özlüyor akşama kadar. çok sıkıntılı huysuz olmadıkça üçümüz birlikte sarılarak uyuyoruz. bazen ateşli veya mızmız olduğunda babası gidiyor. ben açıkçası çocuklar büyürken tamam kurallar olmalı ama katı katı kurallara karşıyım. ama kıskançlık ama özlem ama canı sizinle yatmak istiyor olabilir bence geri çevirmemelisiniz süreklilik arz etmedikçe.
2-3 sene sonra gel desen de gelmeyecekler çünkü ve bu mis günlerini de bir daha bulamayız.
hele sizinkinin kardeşi var bebek sizin odanızda yatarken onu göndermenizin mantığını henüz kavrayamaz. tabi ki anlat ve dediğim gibi süreklilik arz etmemesine özen göster ama arada da sizinle yatması bence sakıncalı olmasa gerek..

Bizde geçtik bu süreçlerden , ben hiç yatağına göndermedim aramıza kıvrıldı yatti, bir geldi iki geldi üç geldi sonra sıkışıyorum kendi yatagim daha rahat dedi gitti. Hiç bilimsel değil ama o çocuğun sadece anne kucağına ihtiyacı var o anda bunu unutmayın

benimkilerde düşkündü memeye. uyanınca gidiyordum. yürümeye başlayınca onlar gelmeye başlıyor zaten.

Aralıkta doğum yapacagım kızımla oğlumun arası 27 ay olacak
Biz de eşimle bu konuyu konuştuk ve şöyle bir karar aldık
Ya bir süre alışana kadar kızımla babası birlikte yatacak
Ben odam da beşikte bebekle
Yada eşim ve ben yatagımızda, yatagımızın yanında beşik ve yerde yer yatagında kızımız
Yaza kadar hem alışır hem odada üşümez dedik
Belki kızınıza böyle bi teklif sunabilirsiniz bir süre bizimle uyumak ister misin
İsterse ki ister
Yer yatagı yaparsınız
Sonra cocukları birlikte odadan çıkarır kendi odalarına geçirirsiniz

Bizimde esim dışlandi 3.5 yasinda buyuk kizim 2 yasinda kucuk kizim beraber yatiyoruz. Esimde baska odada yatiyor bende senin dustugun vicdan azabina dusup yanima aldim

Bak Benim oğlum da aynı 3 yaşına girene kadar bizle yatrcam sonra ikisini bir ayırcam .. dışlanmış hisseder çok etkilenir die düşündm ben .
2,5 yaşında bebek o daha.
Benim gibi yapın yatağını odanıza taşı 3 yaşına basınca diğeri 6 aylık oluo ikisini bir odaya ayır.. ara ışığı açarsın kapılarda aralıklı olursa rahat duyarsın.
Kendi oğlum geldi gözmn önüne . Yanınızda yatmak istiyosa yatsın uyuyunca koyarsınız yerine ama odasına göndermeyin lütfen..

Back
X