İlk 3 ay çok zordu. Emzirme hayatta tutma cabasi... 3-12 ay arası süperdiGerçekten 0-1 çok zordu (bizimki ağlak be durmayan kolik bebekti) tam 1 iyi heralde derken 2,5tan bildiriyorum buralar kaos, 3 yaşta bi güncelleme daha gelecek mi sahi
Benim kızım üç aylıkken oğlana hamile kaldım. Benimde yanında yardım edebilecek kimsem yoktu, bir iki sene tabi ki zorlandım, ama iyi ki de öyle olmuş diyorum şimdi arkadaş gibiler.Merhaba arkadaşlar, 2 yaşında kızım var yeni doğum yaptım bir de oğlum oldu. Tamamen planlamadan oldu... Şimdi annemlerdeyim her şey iyi hoş ama 1 ay sonra başka şehre yani evime döneceğim artık... Tecrübeli anneler sorum şu nasıl ikisiyle ilgileneceğim ağlıyorum bazen nasıl yapacağım diye yani oğlan ağlıyor çok huzursuz kızım da ilgi bekliyor.. Uyuma saatlerinde ben birini uyuturken annem diğerini uyutuyor evde ne yaparım bilmiyorum... Annem gelemez kayınvalidem yok yani gurbette kimsemiz yok... Bazen oturup ağlıyorum işte komşular kızına yazık değil miydi büyüseydi diyorlar, zor işin yandın diyorlar.. İyi şeyler duymaya o kadar ihtiyacım var kii
Merhaba arkadaşlar, 2 yaşında kızım var yeni doğum yaptım bir de oğlum oldu. Tamamen planlamadan oldu... Şimdi annemlerdeyim her şey iyi hoş ama 1 ay sonra başka şehre yani evime döneceğim artık... Tecrübeli anneler sorum şu nasıl ikisiyle ilgileneceğim ağlıyorum bazen nasıl yapacağım diye yani oğlan ağlıyor çok huzursuz kızım da ilgi bekliyor.. Uyuma saatlerinde ben birini uyuturken annem diğerini uyutuyor evde ne yaparım bilmiyorum... Annem gelemez kayınvalidem yok yani gurbette kimsemiz yok... Bazen oturup ağlıyorum işte komşular kızına yazık değil miydi büyüseydi diyorlar, zor işin yandın diyorlar.. İyi şeyler duymaya o kadar ihtiyacım var kii
Benimki kız, büyüdükçe kolaylaşır diye düşünüyorum en zoru uykusuzluktu 24 ay resmen 3 saat uykuyla gezdim nasıl dayandım nasıl psikolojim sağlam kaldı şaşıyorum bendeİlk 3 ay çok zordu. Emzirme hayatta tutma cabasi... 3-12 ay arası süperdikoyduğum yerde duruyorlardı. Erkek olan 10 aylıkken yürümeye başlayınca micti işte ağzımıza. Allah sağlık sıhhat versin de çok zorladı bizi. Bir cok tehlikenin içinden almaya calisiyordum. Abuk sabuk yerlere sıkışıyordu. Alaturka tuvaletin içine yuz üstü girmişti mesela. Ay kabustu ya. Kapısı Aralık kalmış ben diğeriyle ilgilenirken erkek olan erkenden emekledigi için, gitmiş girmiş oraya. Bı ses geliyor weeeaaa diye sonra boğuk bir waaa sesi. Meğer WC nin icine sokmuş kafayı arada kollarından destek alıp kafayı kaldırıyor sonra yine içinde kafası. Öyle gördüğüm ani unutamiyorum. Annemle de konuşuyordum telefonda, telefonu firlatmisim. Allah'ım başka birşey olsa ya sifonu çeker ya alıp çöpe atarsın ama yavrun işte. Alıp banyoda paklamaya çalıştım. Daha neler var neler. Bu oğlan bizi çok yordu. 4 yaşında hala aynı. WC ye kafa sokmuyor şükür ama bugün banyodaki tuvalet fırçasının suyunu ikinin kafasına dökmüş. Hala b.kla uğraşıyor resmen. Beni çıldırtıyor. Neyse ki bu hafta yaz okulu başlıyor. İkizi böyle değil. Şükür eskiye göre harika herşey. Daha iyiler yani.
Oğlum 2 buçuk yaşındayken kızım doğdu. Doğumdan 3 gün sonra herkesi gönderdim. İkinci çocukta tecrübeli olduğumuz için daha kolay her şey. Şimdi kızım 6 aylık, oğlum 3 yaşında. Bir şekilde olup gidiyorMerhaba arkadaşlar, 2 yaşında kızım var yeni doğum yaptım bir de oğlum oldu. Tamamen planlamadan oldu... Şimdi annemlerdeyim her şey iyi hoş ama 1 ay sonra başka şehre yani evime döneceğim artık... Tecrübeli anneler sorum şu nasıl ikisiyle ilgileneceğim ağlıyorum bazen nasıl yapacağım diye yani oğlan ağlıyor çok huzursuz kızım da ilgi bekliyor.. Uyuma saatlerinde ben birini uyuturken annem diğerini uyutuyor evde ne yaparım bilmiyorum... Annem gelemez kayınvalidem yok yani gurbette kimsemiz yok... Bazen oturup ağlıyorum işte komşular kızına yazık değil miydi büyüseydi diyorlar, zor işin yandın diyorlar.. İyi şeyler duymaya o kadar ihtiyacım var kii
Ben kendime güvenirdim ama sanırım benimde dönmem lazım artık... Bu sürece tek alışmam lazım teşekkür ederimOğlum 2 buçuk yaşındayken kızım doğdu. Doğumdan 3 gün sonra herkesi gönderdim. İkinci çocukta tecrübeli olduğumuz için daha kolay her şey. Şimdi kızım 6 aylık, oğlum 3 yaşında. Bir şekilde olup gidiyor
İkinci kızımı kucağıma aldığımda ilk kızım tam iki yaşındaydı. Bizimki sürpriz bebek de değildi, tamamen kendi isteğimizle oldu.
İlk zamanlar çok zor, bunu kimse inkar edemez. Babaya da çok iş düşüyor.
Ben çoğu zaman ikisini birlikte uyutup ben de onlarla uyumaya çalışıyordum dinlenmek için.
Büyüğün uyumak istemedigi zamanlarda tablet açıyordum bazen. Yanımda durmak istediğinde birini emzirirken diğerine kitap okuyordum veya birini emzirirken diğerini ayağımda sallıyordum.
Bebeğin emme saatlerine göre bazen büyükle baş başa parka markete vs gidiyorduk.
Sling ve kanguru ilk bir yıl beni çok rahatlattı, kesinlikle tavsiye ederim. Benim küçük de çok ağlayan uyumayan huzursuz bir bebekti. Bir yaşına kadar sırtımda kanguruda büyüttüm.
Parka veya markete giderken küçüğü kanguruya koyardım, büyüğü de Bebek arabasına koyardım o şekilde gider gelirdik.
İkinci kızımı kucağıma aldığımda ilk kızım tam iki yaşındaydı. Bizimki sürpriz bebek de değildi, tamamen kendi isteğimizle oldu.
İlk zamanlar çok zor, bunu kimse inkar edemez. Babaya da çok iş düşüyor.
Ben çoğu zaman ikisini birlikte uyutup ben de onlarla uyumaya çalışıyordum dinlenmek için.
Büyüğün uyumak istemedigi zamanlarda tablet açıyordum bazen. Yanımda durmak istediğinde birini emzirirken diğerine kitap okuyordum veya birini emzirirken diğerini ayağımda sallıyordum.
Bebeğin emme saatlerine göre bazen büyükle baş başa parka markete vs gidiyorduk.
Sling ve kanguru ilk bir yıl beni çok rahatlattı, kesinlikle tavsiye ederim. Benim küçük de çok ağlayan uyumayan huzursuz bir bebekti. Bir yaşına kadar sırtımda kanguruda büyüttüm.
Parka veya markete giderken küçüğü kanguruya koyardım, büyüğü de Bebek arabasına koyardım o şekilde gider gelirdik.
Ben de bunu düşünüyordum nasıl ikisiyle dışarı çıkarım diye sling mantıklı çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız
Ben de bunu düşünüyordum nasıl ikisiyle dışarı çıkarım diye sling mantıklı çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız
Sling mantıklı ne demek
Bir şey çok merak ediyorum uyutma işini nasıl yaptınız kızım 2 yaşında hareketli aynı odada uyutmaya kalksam olmuyor hemen uyanıyor oğlan ağlayınca nasıl yapacağım onu bilmiyorumBenim kızım üç aylıkken oğlana hamile kaldım. Benimde yanında yardım edebilecek kimsem yoktu, bir iki sene tabi ki zorlandım, ama iyi ki de öyle olmuş diyorum şimdi arkadaş gibiler.
Bu saattten sonra moral bozmanın anlamı yok, komşulara söyleyin kızınıza yazık olacak bir durum yok, cami avlusuna bırakmadınız sonuçta, sadece kardeşi oldu.
Siz de ağlamayın, Allah sağlıklı iki evlat vermiş öpe koklaya büyütün. Bu bir süreç unutmayın, gerçekten çok çabuk büyüyorlar.
Ben hamile olduğumu öğrenince kızın odasını ayırdım, doğru mu yaptım bilmiyorum ama kardeşi doğduktan sonra ayırırsam belki kardeş yüzünden olduğunu düşünüp kıskanabilir diye doğumdan önce ayırmıştım. 6-7 aylıktı, hiç zorlanmadık odasını ayırırken.Bir şey çok merak ediyorum uyutma işini nasıl yaptınız kızım 2 yaşında hareketli aynı odada uyutmaya kalksam olmuyor hemen uyanıyor oğlan ağlayınca nasıl yapacağım onu bilmiyorum
Aaa yalnız değilmişim, mutlu oldumBir şey çok merak ediyorum uyutma işini nasıl yaptınız kızım 2 yaşında hareketli aynı odada uyutmaya kalksam olmuyor hemen uyanıyor oğlan ağlayınca nasıl yapacağım onu bilmiyorum
Darısı başıma Allah bağışlasın evlatlarınızBenim çocuklarımın arasında 16 ay. Benim çocuklar sıralı uyurdu. Küçük uyurdu uyandırdı karnını doyurup ilk kızımı uyuturdum kucukle ilgilenirdim ilk kızım uyaninca küçük ikinci uykuya yatirirdim. Zor,yorucu ama o güç içinde, hepsinin çözümünü bulabilirsin sadece kendine karsi anlayışlı olmayi unutma. Şimdi hepsi bir rüya gibi, çocuk planlamasında yaptığım en güzel şey. Biri 3. Diğeri 4. Sınıfa geçti. O hallerini izleyip tekrar çocuk dusunebilecek cesaretim bile var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?