İki derede bir arada kaldım çok zor durumdayım..

Konudaki kişinin ailesi de arkasında. Yani gitse gider. Bu korkaklık nedir yani, o kendine acımıyor biz niye acıyalım? Gerçekten yardıma muhtaç olsa yardım edelim yani. Yok, koca merakı. Diğer mesaj sahibi arkadaş da "dayakçı koca düzelebilir" gibi bir mesaj vermeye çalışmış gibi ama o da kendini kandırıyor. Yardım istemeyen kadınlara biz burada ah vah canım cicim etsek ne, etmesek ne.
Ben eşi düzelir mesajı vermeye çalışmadım, başıma gelenleri anlattım. Yorum yaparken hamile kadın onu da düşünelim derken de o kendini düşünmese de biz acımasız yorumlar yapıp iyice üzmeyelim demek istedim. Belli ki ayrılmaya korkuyor. Belki de destek almalı ve özgüvenini tazelemeli. Bu acımasız yorumlarla sadece daha fazla üzüntü kaynağı oluşturup o çok düşündüğünüz karnındaki bebeği strese sokarsınız. Hani kadın düşünmüyor kocası düşünmüyor ve bebeği sizler düşünüyorsunuz ya, yorum yaparken de düşünün. İnsan çaresiz hissedebilir ailesi arkasında bile olsa ve mantıklı olanı yapamayabilir. Bu yüzden konu sahibine yüklenmek yerine belki yol göstermek daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Yazdıklarını tekrar okusan çok iyi olacak ne dediğin hiç anlaşılmıyor. Ama şiddet, hakaret içeren saçma sapan bir evliliğin var ve hamilesin. Bunu anladım. Kimseye kolay kolay "aman boşan nolacak" demem de allah için sen boşan. Ailende arkandaymış zaten. Adam resmen eziyet ediyor sana.

Ben eşi düzelir mesajı vermeye çalışmadım, başıma gelenleri anlattım. Yorum yaparken hamile kadın onu da düşünelim derken de o kendini düşünmese de biz acımasız yorumlar yapıp iyice üzmeyelim demek istedim. Belli ki ayrılmaya korkuyor. Belki de destek almalı ve özgüvenini tazelemeli. Bu acımasız yorumlarla sadece daha fazla üzüntü kaynağı oluşturup o çok düşündüğünüz karnındaki bebeği strese sokarsınız. Hani kadın düşünmüyor kocası düşünmüyor ve bebeği sizler düşünüyorsunuz ya, yorum yaparken de düşünün. İnsan çaresiz hissedebilir ailesi arkasında bile olsa ve mantıklı olanı yapamayabilir. Bu yüzden konu sahibine yüklenmek yerine belki yol göstermek daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
Kocasından gördüğü şiddet,attığı ters takla,annesiyle kocasının kavgası ve tüm bu olayların sonucunda hissettiği veya hissetmesi gereken stres ve üzüntü çoçuğu düşürmesine neden olmuyor ama konu sahibi buradaki yorumlara üzülüp bebeğini düşürebilir diyorsunuz...
Sizinki sanırım eşinden şiddet gören kadın dayanışması.
Allah hepinizi şiddetçi kocalarınızın şerrinden korusun.

Kocasından gördüğü şiddet,attığı ters takla,annesiyle kocasının kavgası ve tüm bu olayların sonucunda hissettiği veya hissetmesi gereken stres ve üzüntü çoçuğu düşürmesine neden olmuyor ama konu sahibi buradaki yorumlara üzülüp bebeğini düşürebilir diyorsunuz...
Sizinki sanırım eşinden şiddet gören kadın dayanışması.
Allah hepinizi şiddetçi kocalarınızın şerrinden korusun.
Ben size düşürür demedim sözlerimi çarpıtmayın isterseniz. Bebeği düşünmüyor kendisi ve kocası bari siz düşünün yprum yaparken bu kadar acımasız olmayın dedim! Emin olun şiddet görmeseydim de hem cinsimle dayanışma içinde olur çaresizliğine bir yol arardım yargılayıp onu ipe göndermeden önce...

Sisteme giremediğim için cevapsız kaldı yazdıklarınız. İnsan başına gelmeden bazı şeyleri anlamıyor ben de sizlerin yerin de olsaydım sizin kadar gaddar yazmazdım o kesin ama hemcinsimin yanlış yaptığını ve biran önce boşanması gerektğini anlatmaya çalışırdım. Ama şimdi benim yaşıma gelince bazı şeyler ve bu durumlardan dolayı psikolojim fazlasıyla bozulduğundan dolayı sağlıklı düşünemiyor olabilirim sizin ak dediğinizi ben kara görüyor olabilirim . Ama bu yüZden oh canıma değsin modunda olmak yerine sağlıklı karar veremeyen bu insanın yazış tarzına vs ıvır zıvırından çok çaresizliğine , sağlıklı düşünememesi üzernde durup yardımcı olsaydınız bu kadar üzgünken bir tık daha üzülmeseydim. Dilerim hiçbirinizin başına bu yaşadıklarım gelmez hiçbirnizin benden daha fazla saçmalamayacağı kesin değil.

Ben size düşürür demedim sözlerimi çarpıtmayın isterseniz. Bebeği düşünmüyor kendisi ve kocası bari siz düşünün yprum yaparken bu kadar acımasız olmayın dedim! Emin olun şiddet görmeseydim de hem cinsimle dayanışma içinde olur çaresizliğine bir yol arardım yargılayıp onu ipe göndermeden önce...
Yanlış okumuşum evet 'bebeği strese sokar' demişsiniz,bu konuda hata bende, çarpıtma yok kısacası.

Yargılama?İpe gönderme? Bunlar da nerden çıktı.Biraz yavaş gidin isterseniz.

Ben ve bir kaç üyenin yaptığı konu sahibinin ve/veya sizin bakış açınızı eleştirmek,tartışmak.
Her konu açanla aynı fikirde olup onu destekleme zorunluluğumuz yok.
Tartışma kötü veya yanlış bir eylem değil.

Yanlış okumuşum evet 'bebeği strese sokar' demişsiniz,bu konuda hata bende,çarpıtma yok kısacası.
Yargılama?İpe gönderme? Biraz yavaş gidin isterseniz.
Kusura bakmayın benim sinirlerim harap oldu son günlerde. Çok zor şeyler yaşıyorum. Konu sahibini herkes acımasızca eleştirince haklı da olsalar kıyamadım ve hamile hamile üzerine gitmeyelim istedim. Kırdıysam özür dilerim. Üzüntüme verin...

Kusura bakmayın benim sinirlerim harap oldu son günlerde. Çok zor şeyler yaşıyorum. Konu sahibini herkes acımasızca eleştirince haklı da olsalar kıyamadım ve hamile hamile üzerine gitmeyelim istedim. Kırdıysam özür dilerim. Üzüntüme verin...
Kırılmadım niye kırılayım?
Benim duygularımın bir önemi de yok bu konuda.
Ayrıca ben bu platformda duygularımla değil daha çok aklımla hareket etmeye çalışıyorum.
Üslubumuzu koruduğumuz sürece her konuda tartışabiliriz,birbirimize muhalefet edebiliriz,benim için sorun yok.

Back
X