- Konu Sahibi kimsebilmesindiye
-
slm kızlar,
iki ara bi deredeyim yardımınıza ihtiyacım var
kirada oturuyorum hatta dahada kötüsü kv ve kp oturuyorum...
ev almaya karar verdik.aynı apartmanda birisi yüksek giriş diğeri 3. kat daire. Özellikleri yüksek giriş 3. kata göre yaklaşık 2-3 metre daha büyük.odalar daha şekilli...ancak amerikan mutfak...mutfak kısmı harıç normal adımla 6 adıma 6 adım (normal yürürken atılan adım gibi) koltuk takımımı değiştirip daha minik kullanışlı bir takım almam gerekecek .balkon yok 3. kat daireyse küçükte olsa balkonlu..ve dediğim gidi yüksek girişten çocuk odası yatak odası ve banyosu daha küçük. mutfak salon ayrı.salonun büyüklüğüde 5 adıma 8 adım...gelelim asıl soruna...iki ev arasında şuanda en az 25 bin tllik bi fark var...bu fark bizi kesinlikle zorlayacak. sorduğum bi kaç kişi okadar fark için 3. katı almaya değmeyeceğini yüksek girişinde kolay satılabileceğini ve amerikan mutfak olayına bisüre sonra alışabileceğini söyledi..
benimde bi aklım bikere alacaksın zorlan dıyor diğer aklım yüksek girişi al rahat rahat öde borcu sonra sat daha büyüğünü alırsın diyor...eşim kararı bana bırakmış durumda ama bende yanlış bir karar vermek istemiyorum...
iki ev piyasaya göre uygun ve tanıdık oldugu için onlardan birini alamak istiyoruz..
yüksek giriş daire olursa arka tarafa küçükte olsa bi balkon yaptırılabiliyor ki yaptıracağız orası olursa... yüksek girişin altında ev var sıcak soğuk sorun olmaz diye düşünüyoruz.üst çıkıntısıda yaklasık 1,5 metre kadar yan tarafındaki evle kıyasadığımızda yüksek giriş yan binadaki 1. katta ki eve denk geliyor.ben şuan 3+1 eve 650 tl kira veriyorum
balkonu odayı küçülterek yaptırırız dıye düşünüyoruz.bişekilde halledebiliriz diyoruz ... manzara falan yok ya bina lar arasında bi ev ben sadece çamasır asabileceğim 1m2 bi balkon olsun yeter diyorum...evin kullnım alanı 80-82 m2 arası fiyat olarakta 120 bin. 3. kat olanda 145 bin tl...aranızda bu rakamları düşük bulacak olan olabilir.
kalabalık misafiri düşündüm ama zaten çalışan bi insanım öyle sürekli agır misaifrlerim olmaz gelende arkadaşlarım olur...kalmaya gelenlerde görümcm yengem falandır.semt olarakta eşimin çocuklugunun geçtiği yer ve herkesi tanıyoruz...ayrıca evin çevresinde kv annem halamlar abimler oturuyor....
ha buarada kızlar balkonu nekedara yaptırabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?