Iki kardeş arasinda kalmak

lutti

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
284
306
303
Almanya
Hayirli ramazanlar hanimlar,
Ben bu konuda gercekten nasil davranacağimi bilmiyorum.
Kiz kardeşimin(Ayşe) bir kiz arkadaşi vardi çok samimilerdi ,yedikleri ictikleri ayri değildi.
Bunlar arada erkek kardeşimle(Ali) arada buluşmuşlar ve Ali evlenmek istediği için bu kizla ilgilenmeye başlamiş.
Fakat tam olarak acilamamiş çünkü Ayşe bu kizi gelinimiz olarak görmüyordu ve arkadaşliğinin bozulur diyordu.Kesinlikle istemiyordu ve bunu Alide biliyordu.
Neyse Ayşenin düğünü vardi ve benim koca gitmiş bu kiza anlatmiş.Yani Ali onunla tanişmak istediğini ileriye dönük evlenmeyi düşündüğünü.

Kiz ve Ali böylece konuşmaya başlamişlar fakat Ayşeden saklamişlar .Sonra kiz ve Ali sürekli Ayseyi ekmişler ve dişlamişlar .
Sonra bir gün annem Aliye ulaşamadiği için Ayşeye sormuş.Ayşede önce Aliye tel etmiş fakat acmamiş.Sonra kiza mesaj atmiş,annem merak ediyor seninle beraberse arasin diye .5 dak gecmiyor Ali annemi ariyor.
Ayşe ve kizin arasi zaten bozulmuştu ve düzeltmek için konuşmaya karar veriyorlar.
Ayşe kiza sormuş gecen galiba Ali seninle beraberdi diye .Kiz bunu yalanlamiş,çünkü zamaninda Ayşeyi çok horgörmüş ve ayiplamis çünkü arada erkek arkadaşinin evinde kaliyormuş.Kendisinin asla böyle davranmayacağini ve bir erkekle asla evlenmeden önce ayni evde durmayi uygun görmezmis .Fakat asla yapmam dediklerini yapmiş.
Böylece Ayşe bu kadar yalan dolan arkadaşliği bitirmiş .Ama onunla beraber Alide konuşmaz olmuş.Bir kere arayipta sormamiş ,ne oluyor diye.
Ayrinti olarak ,Ayşe ikisiylede kavga etmiş ,firtinilar kopartmiş.

Arada benim ,Ayşeyle çok bağliyim onunla çok güzel vakit geciriyorum ve bir dertim olsa koşan Ayşe ,bizimle ilgilenen Ayşe.
Ali biraz sorumsuz ,sosyal yeteniği yoktur .Hiç aramaz sormaz .Hiç evime gelmez .
Aliyi ve kizi evime davet edersem Ayşe benden soğuyacak .Hatta bana güvenmeyecek birdaha.Abla benim arkamda dur diyor beni destekle diyor .
Şimdi belki yakinda evlilik mevzusu olacak ,Alide benim kardeşim .Oda bir abla olarak benden destek bekliyor.
Ben nasil davrana bilirim iki tarafida kirmadan ?

Ayşe Ali"nin evleneceği kıza ne hakla karışıyor?
Evleneceği insanla ilgili ancak anne baba yorum yapabilir. Olmayacak, saçma sapan biriyle evlilik düşünmediği sürece kardeşleri ilgilendiren bir durum yok.
Ben sizin yerinizde olsam ikisiyle de normal ilişkime devam ederim, Ayşe'ye de "adamın kiminle evleneceği bizi ilgilendirmez, kendine gel" derim.

Bunu söyledim ,oda dünyada kizmi yoktuda geldi arkaşimla evleniyor diyor .
Artik arkadaş değil gelun görümce olacağiz diyor.

Arkadaşıyla arasının bozulacağını düşüneceği için başta kendi görüşünü belirtmiş buraya kadar tamam ama sonrası herkesin kendi hayatı Ayşenin tepki vermesi çok gereksiz ve saçma. Sizi de bir taraf tutmaya zorlayamaz herkesin hayatı kendine burda onu ilgilendiren bir durum yok. Eğer bu kadar istemiyorsa bu kadar kızgınsa tek yapabileceği fazla samimi olmamak ama asla saygısızlık yapmaya hakkı yok ne Aliye ne de arkadaşına karşı

Bunu söyledim ,oda dünyada kizmi yoktuda geldi arkaşimla evleniyor diyor .
Artik arkadaş değil gelun görümce olacağiz diyor.

Gelin-görümce olunca arkadaş olunmuyor mu? Bu önyargısıyla bu olanlara kendisi sebep olmuş.
Size "beni destekle" demesi de ayrı çocukluk.
Kardeşiniz olgun olmadığı için gelin kim olsa sorun yaşardı zaten.
Sizden destek bulursa kendisini daha çok haklı görecek ama haklı değil. Ona uyup siz de şimdiden "görümceliğe" başlamayın bence.

Ben de arkadaşımın abisiyle evlendim hala arkadaşız bir sıkıntı da olmadı bazen abisi hakkında da bol bol dedikodu yapıyoruz ki bizi zaten arkadaşım tanistirmisti. Ha görümcelik edeceğim ben her şeye burnumu sokar kıza hayatı zindan ederim derse orasını bilemem. Bence arkadaş olunca çok daha güzel oluyor.

Ayşe saçmalamış,gönül bu ali kızı sevmiş yuva kurmak istemiş ,ayşe hayırlı olsun diyeceği yerde engel olmaya kalkmış kötü kaynana gibi ,zamanın çok içli dışlı oldularda ondan istemiyordur kızı ayşe sırrı vardır ,
Siz taraf olmayın,yuva kurmaya çalışıyorlar burak ne olursa olsun hayırlısı diyin

hiç bişey anlamadım .
Ali ve Ayşe kardeşler ve bende ablalariyim.
Ayşenin kiz arkadaşina Ali talip oluyor fakat olaylardan Ayşeyi uzak tutyorlar .
Sürekli yalan söyleyip Ayşeyi ekiyorlar .
Yakinda Ali evlemeyi düşünüyor ve benden destek bekliyor .
Ayşede onlar beni çok üzdü cok kirdilar diyor
Bende ikisinin arasinda kaldim .
Ali ve kizla görüşsem Ayşe bana kizacak ,Aliyede yardim etmessem vicdanim el vermeyecek

.Kesinlikle istemiyordu ve bunu Alide biliyordu.

yalnız saklamalarının sebebi üstteki..
ayşe saklanmasını hak etmiş..
şımarık çocuklar gibi ben istemiyorum nedir.
insanlar kiminle evleneceğini ayşe ye mi soracak..

ee daha güzel işte..
görümce olunca ne olduğunu sanıyor ki?

Gelin demek düşman demek ya, arkadaştan gelin olmaz
Arkadaş oldukları için birbirlerinin bütün sırlarını biliyorlardır. Elin kızına rahat rahat atar yapamayacağı için istemiyordur.
Sonra karıştırdığı işler bir bir ortaya dökülür maazallah.

Ayse sadece en yakin dostuna kirgin ... ve hakli. En yakin arkadasi herseylerini biliyorlar sonucta ... tuhaf bir durum onun icin...

Bu konudaki en garip kişi eşiniz

Ona ne gidip kıza anlatıyor Ali nin ilgisini

Kardeşlerin arasında kalınacak durum yok

Ayça olsaydı gelin adayı Nasıl davranacaksanız öyle davranın bu gelin adayına da

Özetle karışmayın kız kardeşe de erkek kardeşe de herkes kendi hayatını yaşasın

Ayse sadece en yakin dostuna kirgin ... ve hakli. En yakin arkadasi herseylerini biliyorlar sonucta ... tuhaf bir durum onun icin...
Hah tam budur onun dediği .O beni dostumdu diyor herşeyimizi paylaşirdik .
Şimdi ise bir tuhaf duygu var asla eskisi gibi olamaz hatta bazi konularda acik verebilir diyor

QUOTE="damdan, post: 59900638, member: 370851"]
Bu konudaki en garip kişi eşiniz

Ona ne gidip kıza anlatıyor Ali nin ilgisini

Kardeşlerin arasında kalınacak durum yok

Ayça olsaydı gelin adayı Nasıl davranacaksanız öyle davranın bu gelin adayına da

Özetle karışmayın kız kardeşe de erkek kardeşe de herkes kendi hayatını yaşasın
[/QUOTE]
Tamam da ben diyelim Aliyi ve kizi evime davet ediyorum ve bundan Ayşe rahatsiz olacakmiş .Bana böyle söyledi ve bende davet etmem dedim

kendini düşünmeyip baştan istemem diye mızıkçılık yapacağına en yakın arkadaşına ağzını sıkı tutmasını söyleseymiş ya..
ne alinin ne kızın hayatı umuru değil. sadece kendini düşündüğü için insanların geleceklerine müdahale etmeye çalışmış.
üstelik biri kardeşi diğeri en yakın arkadaşı..

Ayşe birbirini seven çifte neden bu kadar kafayı taktı

Sadece kendisi müdahale etse yine iyi. Ablasını da kışkırtıyor. Yarın bir gün anne babasını da fitlemeye başlar.
Kıza üzüldüm. Arkadaşını iyi seçememiş, eşini iyi seçmiştir umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…