iki kişilik yalnızlık..her evlilikte bu böylemi?

minerva34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2012
23
1
0
Ankara
3 senelik evliyim ama sanırsınız ki 30 senelik evli,emekli çiftler gibiyiz.Hoş,onların bile bizden daha fazla paylaşımları vardır,ne de olsa yaşanmışlıklar vardır.Bizde doğru düzgün yaşanmışlıkta yok. En iyisi biraz detaya gireyim.Nereden başlayacağımıda bilemedim şimdi..

Biz eşimle mesafeli bir flörtten sonra evlendik. Mesafe derken,farklı şehirlerdeydik. Önümüzde iki seçenek vardı;ya evlenip beraber yaşayacaktık,ya da ayrılıp farklı yol çizecektik. Velhasıl, evlendik ve ben farklı bir ile geldim.Epey süre işsiz kaldım. Eşimden başka görüştüğüm kimse yoktu. Fanusta yaşayan balık gibi akşamları onun gelmesini bekliyordum. Bu böyle 2 sene kadar sürdü.Ben uzaktan eğitimle yüksek lisans yaptım bu arada.Yine işe başvuruşlar ve yine kabul edilmemeler..Yalnız yaşamaya alıştım nihayetinde.

Bu süre içinde birkaç kursa gidip aktivitelere katıldıysamda hiçbiri çevre yapmak adına pek bir işe yaramadı. O ortamda insanlarla 3-5 laf ederseniz ediyorsunuz,o kadar. Sonrası gelmiyor. Zaten herkesin yaşadığı sorun bu değil mi; güvenilir ve kafa dengi arkadaşlıklar kurmak.. Daha doğrusu kuramamak...Neyse. Zaten artık asosyal, sosyal fobi yaşayan biri oldum çıktım. Bir de evlendiğimden beri sürekli hastalıklarla uğraşıyorum. Hep bir yerimde birşey çıkıyor. Resmen hastaneye taşınsam yeri yani.

Eşimle başından beri normal bir cinsel hayatımız yoktu.Vajinusmustum. En sonunda yendim,bu seferde ne eşim tarafından ne benim tarafımdan herhangi bir cinsel istek olmadı. Birbirimize karşı cinsel ilgimizi başlamadan bitirdik sanırım. Psikolojik yardım aldım, yaşam koçunada gittim ama bir arpa boyu yol alamadım. Yine aynıyım.

Eşime gelince; inanın çok ama çok iyi biri. Evet, çok yakışıklı biri değil. Hatta evlenirken bazı arkadaşlarım "sana hiç yakışmıyor" tarzında üstlerine vazife olmayan laflar etmişlerdi. Oysaki o beni inceliğiyle,saygınlığıyla,hayat vizyonuyla etkilemişti.

Çok şükür; benim bir dediğimi iki yapmayan,hatta bana benden bile iyi davranan, her konuda bana karşı son derece töleranslı,sabırlı,anlayışlı bir eşe sahibim.Hayata bakışı olsun,fikirleri olsun son derece taktir edilen biri.
Bir kez olsun bana el kaldırmayı bırakın, hakaret bile etmemiştir. Keza bende öyleyim.
Birbirimize karşı hep saygımızı koruduk.Elbette ufak tefek atışmalar,didişmeler oldu ama şiddetli kavga 1-2 kez olmuştur;onda da yine saygıyı elden bırakmadık.

Kişisel tercihlerimize ve alanlarımıza müdahale etmedik. Zor günlerimizde bile beni mutlu etmek adına herşeyi yapar. Gelirimiz çok üst olmasada, çok şükür bize yeten bir gelirimiz var.Saygın bir işi var.Evine bağlı,eldekilerini evine ve bana harcayan biri. Buraya kadar herşey normal...

Gelgelelim paylaşımlarımız çok az. Heyecan yok. Ortak paylaşımlar çoğunlukla yok..Ne bileyim, kimileri öyle bir anlatıyorki sanki hep sevgililermiş gibi sürekli şamata,gırgır,romantik edalardalar...Ya atıyorlar ya da biz çok çabuk birbirimize karşı olan heyecanı ve ilgiyi kaybettik. Çoğunlukla o Tv başında, ben bilgisayar başında. Bunun gibi çoğu konuda ayrı takılıyoruz.

3 gündür yurt dışında; bu hafta içi gelecek. Ben sanki onu hiç özlemedim...Sanki o da beni pek özlemedi...Ama bir de birbirimize olan alışılmışlık var...Off,bilmiyorum. Ne zaman sorsam, ilgisini kaybetmediğini,beni sevdiğini söylüyor.Ama birşeyler eksik oysaki. Son zamanlarda bıdı bıdılara da başladık ufaktan...

Sormak istediğim, tüm bunlar evlilikte normal mi? Çoğu evlilik böylemi?
Bazen keşke evlenmeseydim dediğim oluyor.
Bazen de "evlenmeseydim ne yapacaktım, onla flört bunla flört nereye kadar" diyorum.
Huzurlu bir evliliğim var ama mutsuz gibiyim. Eşim var,ama çoğu yaptığım faaliyette tekim.Her şey sıradan ve rölantide sanki. Kendimi ayrık otu gibi hissediyorum.Sıkıldım.

Benimle fikirlerinizi paylaşırsanız sevineceğim.Ayrılmalımıyım,yoksa evlilik denilen şey bu mudur yani?
Bu arada,elbette evlenirken her gün evde rodeo yapmayı beklemedim :) Fakat biz herşeyi çok çabuk mu tükettik sanki..Hemde başlamadan.

merhaba;

Yeter ki insanların ruh dünyaları monotonlaşmasın Ruhun dinamikliği ise aradaki saygı ve diyalog iklimine bağlıdır Konuşabilen bir çift monotonluk sürecine girme riskini taşımaz diyebilirim...sıkıntı iletişimde bence...

belki sizin monotonluk dediğiniz eşinizin kendine seçtiği bir yaşam tarzıdır ..

tüm bunları kendisiyle konuşarak aşabilirsiniz...

genellemek yanlış olur
ama sizin durumunuz birçok evlilikte var kabul etmek lazım..
yalnız sizde monotonluk biraz erken başlamış
bilmiyorum siz bişeyler yaptınızmı bu durumu değiştirmek için ama
minik süprizler ,hediyeler,eşinizi şaşırtacak planlar yapın
tatile çıkın
hiçbişey yapamıyosanız akşam yemeğinizi çıkıp park da yapın
yani bir gününüz diğerinin aynısı olmasın
eşinizi bu tempoya alıştırın
zamanla bu planları kendisi bile yapabilir belki

Son düzenleme:
benım evlenmeyı dusundugum kişiyle de ilişkimiz monotonlaştı en korktugum sey ilerde bırbırınden ılgısız bır karı koca olmak...

durumun farkındasınız sız değiştirmek ıcın bır seyler yapabılırsınız adım atabılırsınız bence...
işe ilk once beraber yapacagınız aktıvıtelerden deıl de ruh halınız konusma seklınız ve hareketlerınızden başlayın,az ve sessız konusan sureklı yorgun ısteksız moddan kurtarın kendınızı...bıraz canlanın..berbaer bır seyler yapmaya ısteklı gorunun..

Belki eşinizin yapısı ile alakalıdır
Kimi insanlar çok şen şakrak olmaz, esprileri havada uçuşmaz.
Hani siz biraz verici olsanız.
Eşinizden beklemeden siz harekete geçin:)
İllaki bu evrelerde bu gibi sorunlar olabilir.
Ama siz ayrılayım mı diye yazmışssın.
Ona şaşırdım açıkcası
Hem eşinizi çok iyi seviyorsun vs.
Hemde ayrılmayı düşünüyorsunuz
Bunlar aşılmayacak durumlar değil ki!

evvliliğinizi çabuk tüketmişsiniz demeyelim ona sadece birbirinize alışma süreciniz biraz uzamış .. belki birbirinden uzak bir flört döneminizden sonra bile iletişim kopukluğunuzu gidermek,birbirinizi tanımak için çabanızı yeterli derecede sarfetmemişsinizdir.monotonluktan kurtulmak tek başına olacak bir durum değildir.birbirinizi tanıyabileceğiniz ve birlikte yapabileceğiniz aktivitelerde bulunmaya gayret edin..

Monotonluk dediğimiz şey sadece evlilikte değil herkesin hayatında yer alan bir durum değil mi ?
Eğer sizin hayatınız monoton olmasaydı inanın evlilikteki monotonluk size dokunmazdı bile.
Önce kendi hayatınızda bazı değişiklikler yapabilirsiniz fakat unutmayın ki bu değişiklikler bile birgün monotonlaşmaya mahkumdur.

Evliliğin en özel gerekenlerini yaşıyorsunuz.
Sevgi,saygı,ilgi, huzur, önemsenmek v.s
Geriye olan durumlar çok normal.
Monotonlaşmakta bir insani hal.
Elbetteki arada sizin, arada eşinizin ufak farklılıklar katması gerekiyor evliliğinize ama bunda çok büyük beklentiler olmamalı.

Bu arada arada eşinizinde uygun zamanlarında farklı faliyetlerde yer ayırıp-ayarlayıp farklı zaman geçirebilirsiniz beraber.
Cinsel hayatınızla ilgili bazı canlanmalar yapmalısınız, bu şart.
Bunu kural haline getirmeden canlandırabilirsiniz.

Bunun dışında huzurunuzla oynamayın bu düşüncelere batarak derim ben.

Bunu bazen bende düşünüyorum... "bişeyleri çabuk mu tükettik ? " diye..:26: Yaklaşık 3 yıldır evliyiz bizde ve ben hala o flört dönemindeki heyecanı yaşıyorum eşime bakarken, onu düşünürken ama o öyle değil sanki..belkide erkekler daha çabuk tüketiyor bişeyleri..biçoğu için evlendik mi tamam sevgiyi belli etme gülme eğlenme dönemi bitiyor maalesef Benim de keşke eşim ilk evlendiğimiz ya da flört dönemimizdeki gibi olsa dediğim çok oluyor.. Ama değişti çok değiti.. Nerde benim için ölüp biten romantik aşık nerde şimdi işten eve, evden işe, kendi halinde takılan adaaam Ama olsun yinede beni sevdiğini biliyorum ve en önemlisi karşılıklı saygı ve sadakat canım Halimize çok şükür Ne kötü durumda olanlar var.. Onları düşündüğümüzde biz bulmuş da bunuyoruz valla

canım hiç mi bi yere birlikte gitmiyorsunuz. sinema, bowling.... falan gibi yada nebiliyimbir yere gidip sohbet etmek gibi.

yani bende 4 yıllık evliyim. 3 yaşında bi kızım var. kızım uyuduktan sonra genelde akşamları eşim tv. izler ben bilgisayar başındayım.
çok nadir birilikte film falan izleriz. bazen çıkıp dolaşırız. ben beğenmesemde eşimin beğendiği filmlere gideriz.bazen bi kafede oturup tavla oynarız.konsol oyunu aldık beraber oynuyoruz arada. bizim evliliğimizde monotonlaşıyor diyorum bazen kendi kendime. yani monotonlaşıyor diyorum ama indiana jons gibi maceradan maceraya atılıcak halimizde yok hergün farklı bişi yapalım desem. yapılabilinicek şeyler sınırlı. şimdi biraz monotonluğumu almak için ismek kursuna başlıcam.

diyeceğim bana göre tüm evlilikler aynı kimseninki macera dolu yada romantizm dolu değil ama bu benim fikrim

o halde ben size şöyle söyleyeyim; evliliğe giden bir ilişkim vardı, daha birinci yılımız bile dolmamıştı ama sanırsınız 30 yıllık evliyiz! benim içim kıpır kıpırdı sanki onu ilk sevdiğim an ki kadar tazeyken duygularım, onda maşallah duygunun duyarlılığın inceliğin zerresi kalmamıştı. sorsan ama seviyordu! kişiden kişiye ilişkiden ilişkiye de değişebiliyor, bazıları gerçekten hayat boyu sevgili gibi kalabiliyor. çok imreniyorum. yine de şükredin ki eşiniz evine düşkün sorumluluk sahibi bir insanmış. siz anladığım kadarıyla biraz heyecan, romantizm olsun istiyorsunuz. ondan gelmiyorsa siz yaratın. yalnız bir önemli nokta var ki, bakın vajinismusu yenmişsiniz ama diyorsunuz ki sonradan cinsel ilgi bitti. daha 3 yıllık ilişkide cinsel ilgi biterse siz bundan sonra ev arkadaşı olursunuz. bence bu konuda mutlaka atılım yapın. belki de monotonluk bunun eksikliğinden kaynaklanıyor. evlilikte çok önemli. iki taraf içinde yaşamsal bir önemi var cinselliğin. bence mutlaka bu konuda bişeyler yapın.

arkadaşım yazdıklarını hiç sıkılmadan ama hiç şaşırmadan okudum,cicim ayları bitmiş bir evliliği tanımlamışsın,malesef evlilikler belli bi süre sonra monotonlalşıyor ne yazıkki,bu doğal,3.senesinde ilk günkü gibi olanına rastlamadım bende.ama sizin evliliğinizin güzel bir yannı var,birbirinize olan saygınızı kaybetmemiş olmanız...(bu arada sürekli hastalandığından bahsetmişin,ben hastalandığını düşünmüyorum,sanki yalnızlıktan kendini dinliyormuşun gibi geldi bana)

sema maraşlının 40 adımda muhabbet olsun kitabını tavsiye ederim.

birşeyleri değiştirmek istersen muhakkak ilk değişime kendinden başlaman lazım.

senin ondan beklediklerini sen ona fazlasıyla ver muhakkak karşılığı gelir.

bide bi yerde okumuştum,karşı tarafa beni sevmiyorsun beni beğenmiyorsun benle ilgilenmiyorsun gibi laflar erkeğin bilinçaltına yerleşirmiş o düşünceler onda yoksa bile bi saatten sonra kendi fikri gibi benimsemeye başlarmış,o yüzden o tarz lafları ederken 2 kez düşünelim..

Son düzenleme:
burada arkadaşların sunduğu yada sunacağı seçenekleri mutlaka deneyin şans verin evliliğinize kurtulması için elinizden geleni yapın

ama baktınız olmuyor evliliğinizle ilgili düşünceleriniz değişmiyor bebek yapmadan ayrılmak en iyisidir,
bebekten sonra bu imkansız kimse babasız bir çocuk büyütmek istemez dolayısıyla çok uzun hatta ölene kadar sürecek bir esarete dönüşebilir

iyi düşünün derim ben hayat zor çabalamadan imkansız kurtarmayı deneyin :)

9 gun sonra esimle evleneli 6 senemiz biticek yeri gelir bizde birimiz tvnin karsisinda birimiz bilgisayarin karsinda vakit geciririz ama sonrada bir film secip beraber sinema gecesi yapariz misir patlatiriz cips cola hepsini yanimiza tasiyip iskilari kapatip seyrederiz tabi genelde ben cogu filmin sonunu seyredemem uyuyup kalirim ertsi gunu askim bana gine uyup kaldin der filmin sonunu anlatir bence sende boyle biseyler yap mesela beraber begendiginiz dizileri beraber syredin biz esimle seksenlere bayiliyoruz birde kuzey guneyi beraber seyrederiz bolum bittimi haftaki bolumun yorumunu yapariz bence sende hafta sonlari beraber ikiniz begenecegi aktiveteler ayarlayin boylelikle hayatiniz biraz daha canlanir biz hafta icinden ayarlariz cunku ancak oyle erken uyanirim yoksa gunubirlik aktivetelerde beni uyandirabilene ask olsun ancak saat 3 den sonra hazir olurum kisaca gun bitmis olur
birde cinsel hayatini renklendir degisik atesli ic camasirlari al beklemedigi anda karsisina cik laf aramizda erkekler buna bayilir vs vs vs iste boyle boyle hayatiniz dahada renklenir bence herzaman kadin renklendirir evliligi erkekden beklersen cok beklersin canim

eşin yokmuş,dönüşüne bir sürpriz hazırlasan,onun için hazırlık yapsan belki birşeyler değişmeye başlayabilir.başta biraz zorlama olsa da sonra alışırsınız belki

Vakit ayırıpta fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Her biriniz güzel şeyler yazmışsınız hatta benim farkında olmadığım şeylere değinmişsiniz.

Aslında ben birşeyleri değiştirmek için çok uğraştım. Bir kaç defa tatil ayarladım. Ufak tefek aktiviteler organize ettim ama insan birazda karşı taraftan bekliyor bir plan/program falan..O kadar beraber ortak birşey yapalım diye -afedersiniz- yırtındım;ama inanın işten başka hiçbir ilgi alanı yok :)

Aslında onu birazda böyle kabullendim.Fakat artık sıkılmaya başladım. Dedim ya, bizim cicim aylarımızda olmadı. O heyecanı yaşayamadım. Flört döneminde zaten uzaktaydık birbirimize, paylaşımlarımız azdı. Telefon ve msn ile görüşürdük :) Sanıyorum flört döneminde yaşayamadıklarımızı ben evlilikte yaşanma beklentisi içine girdim.

Fakat haklısınız; sevgi-saygı sanırım sahip olduğumuz en kıymetli şey; sırf heyecan yok,monotonlaştı diye bu ilişkiyi bitirmeyi düşünmek sanırım fazla uç ve mantıksız bir düşünce.

Yalnız yazdıklarınızı defalarca okudum.Sağolun..Bana da iyi geldi yazmak, çünkü etrafımda paylaşabileceğim kimse yok.

merhaba aynı bizi anlatmışsınız :) benim evliliğimde 4.yıl bitti,bende başka bir ile evlendim bende iş rıyorum ama bulamıyorum tek fark benim 3 yaşında bir oğlum var.bizde saygıyı elden hiç bırakmadık bir ara bende sizin gibi düşünmeye başladım ve hergün yeni bişeyler ayarlıyordum yapmak için arkadaşlara gitmek ve eve misafir çağırmak için.daha sonra kendimi dinledim de biz bu şekilde daha mutsuz olduk yani biz bunu hayat tarzı şekline dönüştürmüşüz.ikimizde sakinlikten ve huzurdan yanayız.inan bununla daha sonra çok mutlu olacaksın.ben evlendiğimde hem aöf okudum,hem kpss hazırlandım hemde çocugum oldu neredeyse 3 yıl hiç evden çıkmadım sayılır.şimdi çok mutlu ve huzurluyum.hatta annem daha gürültülü daha aktif bir yaşamdan hoşlanır ve sürekli beni eleştirir ama ben böyle çok mutluyum.huzur,saygı ve sessizlik...bir arkadaşın dediği gibi ayrıca sizin hasta olduğunuzu sanmıyorum sadece yalnızlıktan kendinizi dinliyorsunuz çünkü evlendiğim ilk yıl hastahanenin bütün acil servisindeki arkadaşlarla tanışmıştım :))

belki ufacık bi bebek hayatınızı değiştirebilir :) ne dersin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…