iki kişilik yalnızlık..her evlilikte bu böylemi?

okudukça gülgül öldüm herkes aynıymış yaa canım benim allah yardımcın olsun benim evlliğim 5. yıla giricek nerdeyse bende hep kendinden verenlerdenim yengeç burcuyum eee böyle olmasa olmazda bence çünki 2,5 yaşında bir kızımız var.eşim kötü biri değil ama başak burcu erkeği illet huyları var mesela gün boyu ev temizlersin eee evde çocukta var yerde bir oyuncak görrr ve bomba ya aşkım sen bu evi neden temizlemiyosunn ne diceksin buna yaa halimize şükrediyorum yşiinede allahım yardımcın olsun... bende arkadaşa katılıyorum gelince büyük bi süpriz yap

Evet böyle çok evlilik var ama çoğunda,kadınların işleri,arkadaş,akraba veya komşuları oluyor.
Veya erkenden çocuk sahibi oluyorlar.Böylece yalnızlık çekmiyorlar.
Daha doğrusu,eşleriyle birşey paylaşmadıklarını anlamıyor,anlasalar bile fazla önemsemiyorlar.
Geç farkedince de zaten alışıp benimsemiş oluyorlar.

Ben çok iyimser olamadım aslında.
Yani isterse dünyanın en iyi,en mükemmel erkeği olsun.
Seni etkilemedikten sonra,gönlüne hitap etmedikten sonra neye yarar ?

Yalnız,cinsellik azımsanacak bir sorun değil.
Cinsellik,eşler arasında kıvılcımlar uçurur,ilişkiye heyecan katar.
Belki bu sorunu aşarsanız,birbirinize bakışınız değişebilir.

Arkadaşların yorumlarını okudum. Herkes gayet iyiniyetli bir şekilde, yapıcı öneriler getirmeye çalışmış. Ancak, siz ilişkiye heyecan getirmeye zaten çalıştığınızı, çabaladığınızı söylemişsiniz. 3 senelik evlisiniz ve evliliğinizde anladığım kadarıyla hiçbir zaman tutkulu bir cinsellik olmamış. Ben tüm sorunlarınızı da buna bağlıyorum. Bizde genelde tüm erkeklerin cinselliğe aşırı derecede düşkün oldukları gibi bir önyargı var fakat hepsi öyle olmayabiliyor. Anladığım kadarıyla sizin eşiniz de öyle biri. İyiniyetli, yumuşak huylu ama duygu ve ihtiras azlığı olan tiplerden. Doğru mu?

Açık konuşacağım ama, bu evliliğin size mutluluk getireceğini düşünmüyorum. Bunları kafaya takmaya ve sürekli umut etmeye devam edeceksiniz ancak bir yerden sonra sizde de kalan son duygu kırıntıları uçup gidecek ve ruhsuz bir enkaz haline geleceksiniz. Evet, insanlar dayak, aldatma, kumar, içki ya da ailesel problemler gibi birçok büyük sorun yaşıyor ama bir evlilikte bunlar yok diye o evlilik illa doğru evliliktir denemez bana göre. Siz çok iyi iki arkadaş olabilirsiniz, iyi iki dost olabilirsiniz ama evlilik bunları da kapsayan bunlardan öte bir şey değl mi? (Sizi iyi anlıyorum, yakında benim de benzer konumu görürseniz şaşırmayın.)

bence şükredin, hayat size çok iyi davranmış. Anlattığınıza göre harika bir eşiniz var, dırdırlarımız başladı demişsin. Dırdırları bırakın, kavgalar bile ilişkiyi güçlendirir. Tabi kötü kavgaları demiyorum ama basit tartışmalar vs. bence ilişkiyi besleyen şeyler:) Yaşamızını renklendirmek senin elinde, özel yaşamınız düzene girmiş sanırım. Farklı şeyler yapıp daha etkileyici olmayı denebilirsin, ikiniz adına sürpriz planlar yapıp güzel bir yerlere gidebilirsiniz. Bebeğiniz olsun bir de, o zaman yaşamın renklerini görürsün:) Her ilişki bambaşka, kendi evliliğini başka evliliklerle karşılaştırma...

selam arkadasim bende 3 yillik evliyim ve iki cocuk sahibiyim emin ol evde zaman gecirmekten esime cok patlamisligim vardir ama sanirim bazi sikintinar evllilikren cok sey beklememizden kaynaklaniyor diye dusunuyorum

Yok hayatim bunlarin hepsi mi boyle ben anlamiyorum ki bugun cimartesi ve kahvalti yaptigimizdan beri esim oyun oynuyor dahasi bir arkadasiyla telde de konusuyor hem oynuyor hemde oymadigi kisiyle konusuyor benim gunler haftalar ve aylardir duydugum arkadasiyla konustuklari be bol bol kufur ama hayatimiz monoton mu ona gore degil tabi ama birde bana sorun hayati yasamimi monotonlastormamak bizim elimizde sabahtan aksama kadar yalniz basima bekleyecegime komsularimla vakit gecirdim aksam geldiginde tokum dediginde kendim yemek yerdim artik yemeklerde onu yalniz birakiyorum... Salonda oyun oynarken ben yalniz kalacagima icerife oturup onu yalniz birakiyorum... Anlatmak istedigim su zihniyetimizi dusuncelerimizi ve bakis acimizi degistirmek gerekiyor

hayat size şanslı davranmış...
tadını çıkarın ve şükredin...

benim fikrim su
evlilikte erkekler zaten genelde anlattigin gibi ama sanirim sende biraz öylesin
senin civil civil olup enerji yayman lazim
benim esimde seninkinden farksizdi ben ama ben öyle degilim zaten denge lazim

evet aslında evlilikler kısmen öle . yada bır dönem böle bır cıkmaza gırıyor. farklı haytlarınz olmalı evlılık o zamn daha ıyı oluyor canım. mesela dedıgın gıbı bizde bır zamnlar böleydık bırbırımzden baska kımsemız yoktu kımseyle karısmıyorduk sankı böle romantık bırbırımzle ılgılenleım ev kusu ask yuvamız modunda sonra bırbırımıze sarıyorduk tartısıyorduk . ama simdi benım arkadslarım var. eşimin arkadsları var. kızımız var. zamn zamn o arkdaslarıyla cıkar. ben arkadslarımla. ev oturmaları seklınde bırbırımıze gelmeleer gıtmelr . piknıkler yemekler cesıtlı organızasyonlar . ama tabıkı her gun hergun degıl. öle bır beklentımızde yok zaten. simdi daha ıyıyız . ben kızımla cıkıyorum . yada eşim kızımı alır cıkar. yada beraber cıkarız dolasırız .

beklentını cok yuksek tutma canım. hayat bu yanı. annen baban nasıl evlılk yasadı . zamn zamn ıyı zamn zamn kavgalı. babam anneme bazen pamugum derdı- bazende ne suratsızsız derdı. hayat ınıslı cıkıslı. tek duze degıl. sen kendıne ortam bulmaya calıs eve tıkılma. eşinde anlattıgına göre ıyı bırı . cekılmez degıl yanı. daha ne ınsanlarvar sapık vs vs şükret halıne

neyse cenem dustu bol şans dılıyorum

Yaşadıklarımız birebir aynı,farklı şehirler,sürekli pencerede bekleyişler,problemli bir cinsel hayat vs.
İlk bir yıl böyle geçti bizde de.6 yıllık evliyiz.
Çok sıkılıyordum,ailemi arkadaşlarımı komşularımı özlüyordum.
İşin kötüsü alışamadım da buraya mezhep ayrılığı yüzünden kimse de gelip gitmedi evime(hala da gelmiyorlar)mahalleden,onun akrabalarından.Oysa ben çok sıcak bir mahallede büyüdüm.Salya sümük geçti 1 yıl anlayacağıneşime de zehir ettim herşeyi.
Aileme boşanacağım demek istedim ama onlar bu evliliğe zamanında karşı oldukları için diyemedimOysa asla yalnız bırakmazlar beni.
Sonra düşündüm,eşimle problemim yoktu kio hep destek oldu bana,hastayken ilgilendi(epilepsi hastasıyım),aileme maddi manevi destek oldu,sesini bile yükseltmedi hiçbir zaman.Cinsellik konusunda da anlayış gösterdi,ben de ilaçlar kullandım,idare ettik
Saygılı,seviyeli,fedakardır eşim.Gerçi evdeyken bilgisayar başındadırsürekli,ben de kitap okurum.Ayda bir iki dışarıda kahvaltı yaparız,bazen akşamları çıkarız yemeğe,hava almaya vs.Birkaç arkadaşımız var iki haftada bir de onlara gider geliriz.Siz de de vardır herhalde bu kadar.
Öyle gecelikle,bebekle olacak işler değil bence bunlar hele bu yüzden bebek yapılmasına çok kızıyorum o oyuncak mıBen de hamileyim.Allah nasip ederse bir bebeğimiz olacak,sıkıntıdan değil ama eşimden benden bir parça olsun artık zamanıdır diye istiyorum yavrumu.
Sen de zamana bırak biraz,olduğu gibi kabul et,bu halini sevmiyor musun,ne kendi ne de onun ömründen çalma,sonlandır evliliğini.
Ama öyle mükemmel bir evlilik yok,hatta bence bizler en iyileriyiz.Dürüst,saygılı iyi eşlerimiz var e maddi durumlarımız iyi,sağlıklıyız da..
Ben öyle yaşlanmak istiyorum,aksiyon olacak diye asla riske atmam ilişkimi..Sen de düşün ne istediğini hayattan.Neyse çok uzattım özür dilerim..
Sevgiyle kal..

tabiki normal şekerim.
şu an forumdaki hatunların hepsi bilgisayar başında, kocalar da tv başında
önemli olan, sen bilgisayarın o tv.nin başındayken birbirinizin varlığından mutluluk duyuyor olmanız.
ne yapacaksınız yani, her akşam dans mı edeceksiniz körebe mi oynayacaksınız.
sanmaki herkes romantizmin doruğunda yaşıyor.
hayat öyle bişey değil.
cinsel konuya biraz çaba göstersen iyi olur.

yanlız değilsin bu konuda bak seninle aynı durumda ne çok insan var bende dahil :))
yaşadığının bir çoğunu bende yaşadım.7 senelik evliyim.yabancı şehir,farklı kültür,farklı insanlar..herşey alışılmışın dışında olunca insan da bi bocalama içinde oluyo hep...ve bu durumda hayatımızın merkezi hep eşlerimiz oluyo....beklentiler daha da çoğalıyo yanlızlıktan haklısın..ama ne güzel ki sana değer veren bi eşin var.bunu düşün ve mutlu ol bence...
ama sana önerilerim de yok değil;
bende monotonluktan hep şikayet ederdim ama sonra çözüm buldum ...evde saklambaç,körebe isim şehir ve daha bir sürü oyun oynuyoz eşimle vallahi bak..önceleri sen delirdin herhalde diyodu.ama sonra eğlenceli olduğunu o da fark etti :)))hatta bi keresinde gardıroba saklandım eşim arıyo beni bulamıyo evde.sonra birden atldım dolaptan o kadar korktuki tansiyonu yükselmişti
şimdi 5 yaşında oğlum var onunla hep beraber oynuyoz :))
bunları yaparken ki mutluluğumu en değerli pırlantalara bile değişmem...dene

çok garip ama yazınız bana huzur verdi bilmediğim bi şekilde:) galiba bir çoğumuz aynı sorunu yaşıyoruz.bizde pek farklı sayılmayız,hele de çocuklar doğduktan sonra..ondan önce birbirimize daha çok vakit ayırıyorduk,birlikte bir sürü şey yapıyorduk ama çocuklarımız olduktan sonra tüm hayatımız onlar oldu.normal sohbetlerimiz de bile sadece onlardan bahseder olduk..evet baya monoton bir hayatı yaşıyoruz şu anda.sık sık bunu konuşuyoruz,değiştirmek için uğraşıyoruz ama bazen tıkanıp kalabiliyoruz..sevgimiz hala ilk günki gibi ama ilgimiz aynı değil sanki..

biz eviliğimizi renklendirmek adına neler yapıyoruz biraz bahsedeyim..ikiz bebeklermizden fırsat kaldığı zamanlarda tabii :)

1 gecemizi sinema gecesi yaptık,ikimizinde sevdiği bir filmi izliyoruz..daha doğrusu izlemeye çalışıyoruz..

günde 40 dk.kitap okuma saatimiz var,okuduktan sonra ne okuduğumuz hakkında konuşuyoruz..galiba en çok bunda başarılıyız:)

bazen çocukları anneme bırakıp 2 saatliğine yalnız birşeyler yapmaya çalışıyoruz (ama aklımız hep onlarda kalıyor)

ve günlük sohbetlerimizde sohbetin konusu çocuklara geldiğinde birbirmiiz uyarıyoruz ama pek başarılı olduğumuz söylenemez

ama yine de şükür,Allah büyük dertler vermesin :)

Son düzenleme:

ne alem bir çiftmişsiniz,şaka gibi vallahi
Mutluluğunuza maaşallah

şu anda kanepenin birinde eşim uzanmış televizyon izliyor.diğerinde ben,eşimin tabiriyle göbeğimde leptopla net başındayım

tek aktivitem eşimin,su getir,meyve getir,cola getir diye bitmeyen istekleri.göbeğimden bilgisayarı sık sık bırakarak isteklerini yapmaya çalışıyorum

valla acaba ilişkinizdeki sorun hiç sorun olmamasımı diye düşünmeye başladım
herhalde eşin bi kadın iş arkadaşıyla baygın baygın konuşsa telefonda içindeki kaplan uyanırdı mesela
belkide ikinizde çok iyi hoş insanlarsınız ama birbirinize uygun değilsinizdir bu da olabilir
ben eğer durumunuz uygunda beraber yurtdışı seyahatlerine gidin derim:13:
belkide yaşadığınız yer küçükse mümkünse daha büyük bi şehre geçmelisiniz
ayrıca bende arkadaşlar gibi evlilikte cinsel çekimin çok önemli olduğunu düşünüyorum
aksi taktirde kardeş kardeş aynı evde oturmak gibi bişey olur evlilik
ben herkesin evliliğinin böyle olduğunu düşünmüyorum
evet akşamları herkes kendi köşesine çekiliyordur, evet monotonluk vardır
ama ne bileyim yazdıkların bunlarında ötesinde gibi geldi

Son düzenleme:

zaten evlilikte cinsellikte sorun varsa sıkıntılar çoğalıyor.ilk önce bu sorunun çözülmesi gerekir.

aslında bazı şeyleri hızlı tükettiğimizden dolayı sıkıntılarımız bence eşinin değerini iyi bil..Onu anlamaya çalış ona onun hoşlandığı şekillde yaklaş.Demişsin o işinden hoşlanıyor sende ona işi ile ilgili önerilerde bulun.Damardan gir :) güzel yemekler hazırla iş stresini ona unuttur.Onun erkek olduğunu hissettir (cinsel yönden de).Eşinin mesleği ne ama bilmiyorum ama işine aşıksa ona işi ile ilgili bir hediye alabilirsin.Emin ol bu onu çok mutlu edecek onu önemsediğinin farkına vardır inan herşey yoluna girecektir.Ayrıca A sosyol olmak önemli değil şurda takılanların çoğu a sosyal insanlardır.Birde hasta oluyorum şu facebook ta mutluluk pozu verenlere bakılım insanlar ne anlar ki özelini paylaşmaktan...Bakın araştırmalara göre bir insanın mutluluğu diğerini mutsuz ediyormuş.Sen bu kafa ile giderrsen daha çok yanlızlık çekersin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…