- 7 Nisan 2017
- 756
- 337
- 53
- Konu Sahibi Esmermeleq
-
Öyle dynce bi saat bkarım ben sonra asagı atarm diyoTamam Birgün herşeyi o yapsın herkes farklıdır biraz rahat ol çocuklarınla ilgilen hergün ev süpürme
daha çok küçük canım ne anlar yapmadan benim oğlum geçenlerde burnumu ısırdı kıtırt diye ses geldi kemiğim kırıldı sandım çocuk bu normal görmek lazım tabi ki yapmasını teşvik etmiyceksin yaptığının yanlış olduğunu anlatacaksınEvet huyundan kaç kere diyorum herseyi konuşuyor biliyor anlıyor zeki bi çocuk ama konu kardese gelince sözde çok seviyor sevgiden öldüreck nrdeyse
Bana bnim kızım sadece böyle inat ters gbi geliyordudaha çok küçük canım ne anlar yapmadan benim oğlum geçenlerde burnumu ısırdı kıtırt diye ses geldi kemiğim kırıldı sandım çocuk bu normal görmek lazım tabi ki yapmasını teşvik etmiyceksin yaptığının yanlış olduğunu anlatacaksın
evet oturuyorum sefam olsun diyinKndi yanındada aynılar ama işte anlamıyor ev bi gün dagnk olsa sn çok pissn aksama kdar otryon dior
her çocuğun yaramazlıkları vardır bi evladın büyümüş bak sende o dönemlerden geçmişsin herkesin mizacı da farklı yanlışı uyarıcaz sadece küsebilirsin mesela onunla ablası da küsebilir bakalım napcak ben küsüyorum hemen gelip sarılıyor oğlum herşeyi anlıyolar da işlerine gelmiyoBana bnim kızım sadece böyle inat ters gbi geliyordu
Tamm canım anlıyorum seni ama çocuğuna zarar veriyorsun hatta ikisine de büyük kızın uyuyunca sev diğerini yada ikisini de eşit sevmeye çalış ortasını bul yoksa daha büyük sorunlar çıkabilirBu konuda çok haklısn.ben çok öpüp sıkarak seviyorm.büyük kzım boğdun diyp kaçıyo ama kçüğü itirazsz brde hep kucagmda o bebek die ilgisi faazla.hep söyle dşünüyorm büyüğüde bebek kn çok sevdm bu nden mahrum büyüsn
İşte bnimde cnm skılıo laf glmesin istiyorum hç bzen sabahları uyanmk bile istemiyorum gene aksama kdar itiş kalkış söz dnlememe aksam napyonki anca otr dmelerevet oturuyorum sefam olsun diyin
sakın laf söylüyor diye kendinizi ezik hissetmeyin
Küsüyorum özr dilerm anne bida yapmycm dio bes dk snra gne ypyoher çocuğun yaramazlıkları vardır bi evladın büyümüş bak sende o dönemlerden geçmişsin herkesin mizacı da farklı yanlışı uyarıcaz sadece küsebilirsin mesela onunla ablası da küsebilir bakalım napcak ben küsüyorum hemen gelip sarılıyor oğlum herşeyi anlıyolar da işlerine gelmiyo
geçer zamanla bu huyu çok üstüne gitmeyin bizimki de tırnak yiyo görünce uyarıyorum ama gizliden yapıyo yine inşallah geçer zamanlaKüsüyorum özr dilerm anne bida yapmycm dio bes dk snra gne ypyo
Kzım aksam onda uyyo snrada bnim pil bitio.kndimi kçüğümde yürüynce çok gzel olck hrsey die avutuyorm.tabi kcaktan inip yürüyeblrse abla korksndanTamm canım anlıyorum seni ama çocuğuna zarar veriyorsun hatta ikisine de büyük kızın uyuyunca sev diğerini yada ikisini de eşit sevmeye çalış ortasını bul yoksa daha büyük sorunlar çıkabilir
Amin insallah gözü çkarmadan kolu bacagı koparmadan gcergeçer zamanla bu huyu çok üstüne gitmeyin bizimki de tırnak yiyo görünce uyarıyorum ama gizliden yapıyo yine inşallah geçer zamanla
Teşekür ederm aslında ddim ya çok akıllı.başlarda hiç kıskanmıyor sanıyordm.çnkü çok dşkün kardesine.meger kıakandgı için skboğaz ediomş.kçüğümün gözleri renkli.duman rwngi her gören masallah degişmeyeck galiba renkli olck çok gzel dio.acaba ondan yapıyo olablrmiyeni bebek gelince diğeri gözümüzde birden büyüyor elimize olmadan.
aslında oda çocuk ve aslinda onun daha çok ihtiyacı var size.üstelik evin tek çocuğu sizin babasının ailenin tek ilgi odagiyken birden ikinci plana geçiyor.
kızınız ciddi anlamda kıskançlık duyuyor .ama kıskandığı kardeşi değil sizsiniz.
sizin ilginizi çekmek için yapıyor.belki deniyor kendince.
tepkinizi ölçüyor ve siz her seferinde daha fazla tepki verdikçe daha çok hirslaniyor.
ona yapma diye bagirip bebeği kucaginiza alıp cok mu acıdı canım diye severseniz yanlis yaparsınız.
2 yaş dikkatin kolay dağıldığı bir dönemdir.
dikkatini dağıtın.ilgisini başka şeylere kaydirin hissettiğinizde.
parmağını tutun öpun.kardeşini nasil sevecegini gösterin.
bak oda seni seviyor ablası diye aralarında bağ kurmasını sağlayın.
bebeğinizin ihtiyaçları için ondan yardım alın.hadi beraber yapalım şunu bana yardım edermisin deyin.kardeşine ait yaptığınız şeylere onuda dahil edin.
kardeşinden uzaklaştırmak yerine daha çok yaklastirararak zarar vermesini engelleyin
kizinizla daha çok ilgilendiğiniz sevdiğinizi hissettirin oda bebek bak ağlıyor yapamıyor senin gibi kendi başına.
senin gibi akıllı olup büyüğüne kadar yardım edelim beraber gibi konuşun.
kolaylıklar dilerim.saglikla büyütun insallah..
Baya sokuyo ama küçük gözünü kapattgı halde açnca kırmızı oluo içi ve içinde beyaz bişe olusuyo..çapaga bnzerSizin dikkatinizi o şekilde çekmiş. Bunun farkında o yüzden yapıyor. Muhtemelen küçüğü sevdiğiniz zamanlar dağa çok yapıyordur. Parmak sokma konusunun üstünde durmayın onu yaptığı zaman tepkisiz kalın, bir kaç gün bunu deneyin.
Anlıyorum tepkisiz kalmak çok zor ama sizde biliyorsunuz, iki yaşındaki de daha bebek. Sabırla deneyin lütfen. Sizi çok iyi anlıyorum emin olun.Baya sokuyo ama küçük gözünü kapattgı halde açnca kırmızı oluo içi ve içinde beyaz bişe olusuyo..çapaga bnzer
tabiki olabilir.kendinizi onun yerine koyun..koca koca insanlar neleri kiskanmiyoruz yeri gelince.Teşekür ederm aslında ddim ya çok akıllı.başlarda hiç kıskanmıyor sanıyordm.çnkü çok dşkün kardesine.meger kıakandgı için skboğaz ediomş.kçüğümün gözleri renkli.duman rwngi her gören masallah degişmeyeck galiba renkli olck çok gzel dio.acaba ondan yapıyo olablrmi
Tşekrler.kızım çok gzel çok akıllı dyincs hayr bn gzel deilm eda güzel dio zatentabiki olabilir.kendinizi onun yerine koyun..koca koca insanlar neleri kiskanmiyoruz yeri gelince.
onun yanında kardeşinin fiziksel özelliklerini öne çıkararak konuşmayın.
kızınız daha ön planda tutun.
bebek anlamaz zaten.ama kızınız anlıyor.
benim kızımın gözleri daha güzel.
tabiki kardesininkide güzel ama kiziminki daha güzel bakin deyin.ve ortamdakileri dahil edin.yanlizkende ne kadar akıllı ve güzel olduğunu soyleyin.
ayy kardesinde senin gibi olsun degil mi?
diye sorun mesela.
kardeşine cephe alacak sekilde konuşmayın ama tam tersi kardeşini ön plana çıkararak da buna neden olursunuz.
orta yolu bulmanız lazim.asıl ilgi odağı asıl sevdiginiz kızınız ama bebeginizinde size ihtiyacı olduğunu hissettirin.
dedigim gibi bebeginizle dair seylerde kizinızdan yardım isteyin.ortak edin.
onu tek basina bırakıp bebekle yanliz ilgilenmeyin.
kontrolunuz dahilinde dokunmasına izin verin.
tekrar kolaylıklar dilerim..:))
Benimde kızım iki buçuk yaşında oğlum dokuz aylık dediğin şeyleri artık yapmıyor çok şükür ilk zamanlarımız felaketti yeni doğmuş bebeğin bacağını ısır kanat morarmış tirnagiyla tam göz altını kanatmis tabi her fırsatta şiddet kardeşine çok dikkatli davrandım kızıma onun bebek olduğunu anlatmaya çalıştım şükür duzeldikk ama bu günlere gelene kadar offff neler yaşadık şimdi sever oyun oynarlar çok sukurİki buçuk yaşındaki kızım 8 aylık kızımın gözüne parmağını sokuyor.dur yapmadan anlamıyor ne desem zıttını yapıyor bazen nefret ettiriyor çok inatlaşıyor hiç söz dinlemiyor ne yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?