ikilemde kaldım ask mı mantık mı?

vakti zamanında benzer bir durumu bende yaşadım. ben ünv deydim ve uzun yıllardır ilişkim olan kişi ortaokul mezunuydu. evliliğe çok yaklaştığımız bir zaman ilişkimizi sorgulamaya başladım ondan soğuduğumu fark ettim. eğitim durumu, maddi durumu, hepsi bana batmaya başladı. o çok yakışıklı bulduğum adamın pantolon paça boyuna bile takılmaya başladım. sonra
başka birinden hoşlandığımı fark ettim. sevgilimden ayrıldım.

velhasıl üzerinden 8 yıl geçti, şimdi bambaşka biriyle evliyim, ve çok mutluyum, o ayrıldığım sevgilimin de evlendiğini öğrendim, üstelik ayrıldıktan sonra intihar girişiminde bile bulunan adamın çok çok mutlu bir evlilik yaptığını öğrendim ve onun adına çok mutlu oldum. anladığım şu ki, eğer başkasına ilgi duyabiliyorsan demekki hayatındaki kişi eski önemini yitirmiş. devam etsem ikimiz için de işkenceye dönebilirdi, ama şimdi ikimiz de çok mutlu yaşamlardayız...

demem o ki arkadaşım, sevdğin adamın hiçbirşeyi seni rahatsız etmez. kültürü, mali durumu, eğitim durumu vs. olduğu gibi doğal haliyle seversin onu ve gurur duyarsın herşeyinden. eğer bunu yitirdiysen boşuna ona da umut verip hayatında yer işgal etme, kendine de eziyet etme.

merak etme, ne sen ne de o ayrıldınız diye acıdan ölmeyeceksiniz:)

kucuk seylere acaba bosuna mı takılıyorum yoksa boyle kucuk kucuk seyler ilerde birlesip buyuk sorun yaratır mı bunu merak ettim =( egitim durumunu zaten biliyodum en basından beri ama insan buyudkce daha iyi anlıyo. Onun meslegiyle ilgili bi sorunum yok ama egitim demek sadece meslek ya da para demek degil ki. Ilgi alanları sosyal cevreler falan cok farklı oluyo ben bunların sorun cıkarmasından korkuyorum. Evlenip cocuk sahibi olup sonra ayrılmak istemiyorum. Yol yakınken donmek daha mantıklı degil mi ? Yoksa asla hor gormuyorum onu lise mezunu oldugu icin . Alnının teriyle ekmegini kazanan insana her zaman saygım var

Boyle seyler duydukca daha iyi oluyorum cok tesekkur ederim. Onun uzulmeycegini iyi olacagını tekrar baskasını sevecegini bilsem ben de bu kadar uzulmeyecegim ama onu yarı yolda bıraktıgmı dusundukce cok fena oluyorum. Cok sevdim onu herseyden herkesten cok sevdim. Hala da cok seviyorum ama eskisi gibi degil galiba eksik olan bisey var gibi

sözde birini severken başkasından hoşlanmak.o yokken onu unutup başka bi çocuğa kendini kaptırmak, çok zor çünkü ortada sevgi yok bnce en önemlisi sadakat hiç yok diyebiliyoruz çok rahat.aslınsda kültür farkını fazlasıyla önemseyip eski sevginizi zedelemişsiniz zira şuan gerçekten seviyo olsaydın o yokken onu aklından çıkarıp başkasına ilgi duymazdın.hani hep derler ya ilki kalbine yetseydi diğerine ihtiyaç duymazdın. yani sanırım artık 4 yıllık sevgilin tam anlamıyla kalbine hükmedemiyo. bu şekilde bir evlilik yaşanır mı? bilemiyorum... yanii hakkında hayırlısı olsun.

Birisi ile beraberken, başka birilerinden hoşlanıp ama sevgilimi seviyorum diyenlere bitiyorum.
Sevginin ne olduğunu bilmiyor olabilirsiniz ama en azından ne olmadığını öğrenin.
Sizin hissettiğiniz sevgi olamaz.

Bak canım benim çevremde hiçbir zaman bu şekilde evlilik yapan biri olmadı. Ama erkeklerin bu konuyu kompleks yaptığını babamdan biliyorum. Bizimkilerin eğitim durumunda sıkıntı yoktu ama dünya görüşü konusunda çok farklılardı.

Yazdığın diğer mesajların birinde ailen beni istemez tarzında bir cümle kurduğunu söylemiştin eski sevgilinin. Bu bile, onunla sorun yaşayacağının göstergesi. Bir erkeğin özgüvenli olması çok önemli. Öyle demek yerine, ne olursa olsun kendimi sevdirir ve ispat ederim demeliydi bence.

Ayrıca zevklerinizin farklı olması değil mesele. Bizde nişanlımla her konuda aynı değiliz ama ortak zevklerimizde var elbette. Demek ki sizin ortak zevkleriniz daha azmış ki sen endişelenmeye başlamışsın. Film konusunda bile düştüğünüz ayrılık seni dehşete düşürmüş bence. Küçücük bir konuda bile uzlaşamıyorsak, diğer farklılıklarımızı nasıl aşacağız diye düşündüğünü anladım ben.

Hor görmediğini elbette biliyorum, hor görsen yıllarını paylaşmazdın. Bu şekilde düşünme, ben ah aldığını ya da mutsuz olacağınızı düşünmüyorum. O da kendisine yol çizecektir ve eminim kendisiyle benzer isteklere sahip biriyle de mutlu olacaktır.

Umarım sende çok mutlu olursun. Ki olacaksın da.

nerede huzurlu hissediyorsun o çok önemli...bazen sorunlardan kaçış için kafalar karışabilir...sevgilini seviyorsan gerçekten gelip geçici bi durum için pişman olma tatlım

Erkek arkadaşımın birkaç ay önce bana yaptığını siz şu anda 4 yıllık sevgilinize yapıyorsunuz. Ne kadar acı bir durum erkek arkadaşınız için, bunu tahmin bile edemezsiniz siz. Ben erkek arkadaşımı affettim, ama bunları okuyunca tekrar ben yaşamışçasına üzüldüm, canım yandı. Belki size yapılan yorumları okuduktan sonra şimdi erkek arkadaşımla o konuları açıp kavga bile edeceğiz. . Neyse. . Şu an yaptığınız bencillik. Bırakın bencilliğinizi bir kenara. Ben nasıl mutlu olurum diye düşünmekten karşınızdakini aldatıyorsunuz resmen. Şu an siz seçeceksiniz. Seçen kişi sizsiniz. Karşınızdaki kim? Kimi kimle kıyaslayıp değer biçiyorsunuz? Bu hakkı kendinizde görüyorsunuz. Daha da söyleyecek hiçbir şeyim yok. .

Başka birinden etkilendiğini duyunca tepki verdimi peki
Kim o dedi, onda olup bende olmayan ne var dedi. Diyecek bisey bulamadım bende hic bisey yok dedim. Bi anlık bi zaaftı dedim. Gercekten dusundum gorunus olarak ondan daha iyi degil duygusal anlamda da beni cok seviyo zaten baskasna ihtiyacım yok. Tam olarak durust olamadm ona karsı galiba seni eskisi gibi cok sevmiyorum diyemedim =( bu konuyu bi baskası acsa bende farklı seyler dusunurdum. Demek ki sevgilisini sevmiyo ki başkasından hoslanyo derdim ama insanın kendi basına gelince oyle olmuyo malesef. Sevgilimi sevdigim halde boyle bisey yapabildim

Insan duygularını kontrol edemiyo malesef. Sizin adınıza da cok uzuldum. Inanın bende cok zor durumdayım dagılmıs bi haldeyim. Insan kendi basına gelmeyince anlamyo anlayamıyo. Bundan bi yıl once bana donetalla sen baska birinden hoslancaksın deseler asla olmaz oyle bisey derdim

Gerçekten zor bir durum olmalı ...
Ben olsam kabullenemezdim ama erkekler bizim kadar duygusal değiller
Atlatır yani sende atlatırsın umarım .

Tabiki mantığına uyanla birlikte ol.
Vicdan azabı, sensiz yaşayamam, bir daha sevemem hepsi hikaye.
Herşey unutulur. Yeni insanlarla yeni hayatlar kurulur. Dolu örnek sayarım bunla ilgili.
Zaten etrafımda böle çok sevdiği ilk sevgilisiyle ne eğitim ne kültür ne iş anlamında uygun olmadıkları halde evlenen bir kişi oldu, o da boşandı. Millet deneye deneye en iyisini buluyor. Nerdeyse bütün arkadaşlarım aşkından öldükleri sevgililerinden ayrıldılar başkalarıyla mutlu oldular.
Ayrıca böyle daha kötü. Ayrılırsak vicdan azabı çekerim diyorsun da asıl şu an başkasından hoşlanıp onla görüşürken çekmelisin. Ayrıca aynı anda iki kişiyi sevemez insan. Başkasından hoşlanabildiysen gönlün sevgilinden geçmiş demektir bence. Alışkanlık sürdürüyordur ilişkiyi.

Aaa bu olay bana çok tanıdık geldi. Benimkisi o kadar uzun süreli bir ilişki değildi ama yeni birisiyle tanışınca diğerine olan sevgim azaldı gibi. Kendi kendime sürekli mazaretler buldum onu sevmemek için zaten anlaşamadığımız çok nokta vardı. Şimdi senin ilişkin belli ki sorunlu zaten öyle olmasa yeni arayış olmazdı ama şundan da emin ol ki birinin mutsuzluğu üzerine mutluluk kurulamaz. Şimdi sana mantıklı gelen o adam var ya ileride ondan da sıkılacaksın ve yeni bahaneler bulacaksın kendine. Şahsen bende böyle oldu. İkisi de bitti neticede...
İnşaAllah hayırlısı olur hakkında üzmeden, üzülmeden...

Donatella, butun sayfalari ve yorumlari okudum. Pek sik yorum yazmam ama sana yazmadan edemedim.

1. Yanlis birsey yapmadigini, yasadiklarinin gayet insani oldugunu dusunuyorum. Hoslanmissin birinden, hislerini o kisiyle paylasmamissin bile, ve onca yillik sevgilinden ayrilma cesaretini gosterebilmissin.

2. Seviyorum ama baskasindan hoslandim cumlesi aslinda gayet anlasilir bir cumle bana gore. Hani desen ki korkutuk asigim ve baskasindan hoslaniyorum, o zaman mantiksiz gelebilir kulaga. Ama sadece sevgi-kaldi ki sevginin de dereceleri olabilir- baskasina ilgi duymani engelleyecek diye bir kural yok.

3. Ayni seyi erkek yapsa yerden yere vururduk denmis. Benim sevgilim benle iken baska birinden hoslandigini farketse ve o kisiyle hic bir sey yasamadan benden ayrilsa, hatta senin yaptigin gibi bunu durustce soyleseydi ben onu yerden yere vurmazdim. Cok uzulurmuydum-kesinlikle evet. Ama insanlar degisiyor, duygular da degisebilir ve bunun icin kimsenin kimseyi suclamaya hakki yok.

4. Bu kadar yildir aklin nerdeydi diyenlere-seni ayrilmaya goturen son nokta baskalarindan hoslanman. Evet diger sorunlar hep vardi belki ama duygularin bir sekilde iliskini yurutmene yetiyordu demek. Duygularin azalmis ki baskasindan hoslanmissin, bu kadar basit. Bunun icin kendini suclu hissetme.

5. Yasin cok kucuk, bu kadar erken bir yasta tamamen icine sinmeyen biriyle zaten evlilik dusunme. 4 yil ciktim evlenmem lazim gibi bir mantik yok. O da sen de cok gencsiniz ve onunuze daha bir suru insan cikacak. Hatta bence hicbir yasta icine sinmeyen biriyle evlenmemek lazim, bu da ayri konu ya.

6. Aliskanligindan ve onu insan olarak sevmenden oturu aci cekeceksin bir sure. Ama geciyor emin ol. Gececegini dusun, ve kararli ol. Karsindakinin baskisiyla, vicdan azabi yuzunden bir karar alma.

Bu cocuk baskasiyla görüşüp seni biraksa o zaman kendino aldatilmis hissetme.tabiki herkes evlenme zorunda degil.2 srne bunla 3 sene onla takilirsin artik..

Sen orda burda ask acisi cekiyorum demiyor musun her yerde aglak yorumlarini görüyorum.bitinin senle iliskidi olsa sonra baskasiyla gorusse gidip onla olmak icin seni terk etse ona kizma o zaman.insanlarin yasamda evreleri vardir diye dusun.bana gore 19 yasinda kizin sevgiliso olmasi bastan asagi yanlis.okuyan bir kiz sonucta.15 yasindan bahsediyor .o zaman baslamis...istedigimi yazarim bana saygilu ol ne demek zirva.ne oluyiruz ya.su bdvye yszmak istemiyorum artik burdaki insanlar bi tuhaf.kendi gibi düşünmüyor diye hemen alinti yapip hakaret ediyorlsr.birdaha yorum yapma bsna.otur derdine agla ok mi...cevap bile vermicem yazin durun yada..

Burda aldatilma olaylarina artik yapicafim tek yorum ne var canim cocuk baskasindan hoslanmis olucak bundan sonra.kendi basiniza gelince ooo beddular vs girla gider dimi..

Sevgilini zaten gözden çıkarmışsın. Bence ötekiyle görüşme bile sevgilini aldatmak oluyor. O kadar yılın hatrına bari ayrıl.
Üni. Mezunu olunca insana birden aydınlanma gelmiyor. Insanın karakteri iyi olduktan sonra lise falan fark etmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…