Teşekkür ederimbende boyle olsun istemezdim ama insan duygularını kontrol edemiyo iste
kucuk seylere acaba bosuna mı takılıyorum yoksa boyle kucuk kucuk seyler ilerde birlesip buyuk sorun yaratır mı bunu merak ettim =( egitim durumunu zaten biliyodum en basından beri ama insan buyudkce daha iyi anlıyo. Onun meslegiyle ilgili bi sorunum yok ama egitim demek sadece meslek ya da para demek degil ki. Ilgi alanları sosyal cevreler falan cok farklı oluyo ben bunların sorun cıkarmasından korkuyorum. Evlenip cocuk sahibi olup sonra ayrılmak istemiyorum. Yol yakınken donmek daha mantıklı degil mi ? Yoksa asla hor gormuyorum onu lise mezunu oldugu icin . Alnının teriyle ekmegini kazanan insana her zaman saygım varSende başka birine karşı duygular hissetmişsin. Elbette bu duygulardan emin olamazsın hemen. Belki ilişkinde yaşadığın sorunlardan kaynaklanmıştır, belki de gerçekten artık aşk alışkanlığa dönmüştür. İçinde bunun adını koymadan, ayrılmak doğru olmaz. Belki de anlık bir şeydir, belki de gerçek anlamda hoşlantı ya da sevgi değildir, insanlar her zaman duygularından emin olamaz ki. İlişkini harcamanda yanlış olurdu düşünmeden karar verseydin.
Ama senin durumun farklı bence. Hem aile, hem kültürel hem de gelecek beklentilerindeki farklılıklardan bahsediyorsun. Ayrıca çok küçük şeylere takılmaya başlamışsın. ( türkçe dublaj ya da alt yazılı izlemek gibi) Doğru olanı yaptığını düşünüyorum. Ve aldattığını da düşünmüyorum. Senin için hayırlısı olsun.
Boyle seyler duydukca daha iyi oluyorum cok tesekkur ederim. Onun uzulmeycegini iyi olacagını tekrar baskasını sevecegini bilsem ben de bu kadar uzulmeyecegim ama onu yarı yolda bıraktıgmı dusundukce cok fena oluyorum. Cok sevdim onu herseyden herkesten cok sevdim. Hala da cok seviyorum ama eskisi gibi degil galiba eksik olan bisey var gibivakti zamanında benzer bir durumu bende yaşadım. ben ünv deydim ve uzun yıllardır ilişkim olan kişi ortaokul mezunuydu. evliliğe çok yaklaştığımız bir zaman ilişkimizi sorgulamaya başladım ondan soğuduğumu fark ettim. eğitim durumu, maddi durumu, hepsi bana batmaya başladı. o çok yakışıklı bulduğum adamın pantolon paça boyuna bile takılmaya başladım. sonra
başka birinden hoşlandığımı fark ettim. sevgilimden ayrıldım.
velhasıl üzerinden 8 yıl geçti, şimdi bambaşka biriyle evliyim, ve çok mutluyum, o ayrıldığım sevgilimin de evlendiğini öğrendim, üstelik ayrıldıktan sonra intihar girişiminde bile bulunan adamın çok çok mutlu bir evlilik yaptığını öğrendim ve onun adına çok mutlu oldum. anladığım şu ki, eğer başkasına ilgi duyabiliyorsan demekki hayatındaki kişi eski önemini yitirmiş. devam etsem ikimiz için de işkenceye dönebilirdi, ama şimdi ikimiz de çok mutlu yaşamlardayız...
demem o ki arkadaşım, sevdğin adamın hiçbirşeyi seni rahatsız etmez. kültürü, mali durumu, eğitim durumu vs. olduğu gibi doğal haliyle seversin onu ve gurur duyarsın herşeyinden. eğer bunu yitirdiysen boşuna ona da umut verip hayatında yer işgal etme, kendine de eziyet etme.
merak etme, ne sen ne de o ayrıldınız diye acıdan ölmeyeceksiniz:)
kucuk seylere acaba bosuna mı takılıyorum yoksa boyle kucuk kucuk seyler ilerde birlesip buyuk sorun yaratır mı bunu merak ettim =( egitim durumunu zaten biliyodum en basından beri ama insan buyudkce daha iyi anlıyo. Onun meslegiyle ilgili bi sorunum yok ama egitim demek sadece meslek ya da para demek degil ki. Ilgi alanları sosyal cevreler falan cok farklı oluyo ben bunların sorun cıkarmasından korkuyorum. Evlenip cocuk sahibi olup sonra ayrılmak istemiyorum. Yol yakınken donmek daha mantıklı degil mi ? Yoksa asla hor gormuyorum onu lise mezunu oldugu icin . Alnının teriyle ekmegini kazanan insana her zaman saygım var
Kim o dedi, onda olup bende olmayan ne var dedi. Diyecek bisey bulamadım bende hic bisey yok dedim. Bi anlık bi zaaftı dedim. Gercekten dusundum gorunus olarak ondan daha iyi degil duygusal anlamda da beni cok seviyo zaten baskasna ihtiyacım yok. Tam olarak durust olamadm ona karsı galiba seni eskisi gibi cok sevmiyorum diyemedim =( bu konuyu bi baskası acsa bende farklı seyler dusunurdum. Demek ki sevgilisini sevmiyo ki başkasından hoslanyo derdim ama insanın kendi basına gelince oyle olmuyo malesef. Sevgilimi sevdigim halde boyle bisey yapabildimBaşka birinden etkilendiğini duyunca tepki verdimi peki
Insan duygularını kontrol edemiyo malesef. Sizin adınıza da cok uzuldum. Inanın bende cok zor durumdayım dagılmıs bi haldeyim. Insan kendi basına gelmeyince anlamyo anlayamıyo. Bundan bi yıl once bana donetalla sen baska birinden hoslancaksın deseler asla olmaz oyle bisey derdimErkek arkadaşımın birkaç ay önce bana yaptığını siz şu anda 4 yıllık sevgilinize yapıyorsunuz. Ne kadar acı bir durum erkek arkadaşınız için, bunu tahmin bile edemezsiniz siz. Ben erkek arkadaşımı affettim, ama bunları okuyunca tekrar ben yaşamışçasına üzüldüm, canım yandı. Belki size yapılan yorumları okuduktan sonra şimdi erkek arkadaşımla o konuları açıp kavga bile edeceğiz. . Neyse. . Şu an yaptığınız bencillik. Bırakın bencilliğinizi bir kenara. Ben nasıl mutlu olurum diye düşünmekten karşınızdakini aldatıyorsunuz resmen. Şu an siz seçeceksiniz. Seçen kişi sizsiniz. Karşınızdaki kim? Kimi kimle kıyaslayıp değer biçiyorsunuz? Bu hakkı kendinizde görüyorsunuz. Daha da söyleyecek hiçbir şeyim yok. .
Kim o dedi, onda olup bende olmayan ne var dedi. Diyecek bisey bulamadım bende hic bisey yok dedim. Bi anlık bi zaaftı dedim. Gercekten dusundum gorunus olarak ondan daha iyi degil duygusal anlamda da beni cok seviyo zaten baskasna ihtiyacım yok. Tam olarak durust olamadm ona karsı galiba seni eskisi gibi cok sevmiyorum diyemedim =( bu konuyu bi baskası acsa bende farklı seyler dusunurdum. Demek ki sevgilisini sevmiyo ki başkasından hoslanyo derdim ama insanın kendi basına gelince oyle olmuyo malesef. Sevgilimi sevdigim halde boyle bisey yapabildim
Bu cocuk baskasiyla görüşüp seni biraksa o zaman kendino aldatilmis hissetme.tabiki herkes evlenme zorunda degil.2 srne bunla 3 sene onla takilirsin artik..Baya yanlıs anlasıldım ben burda. Cocuktan hoslandıgmı anladım aynı gün gelip buraya konu actm ve o aksam da bitirdim. 4 yıl biriyle oldum diye evlenmek zorundamıym yani ben? Tamam vicdan azabı cekiyorum ama sizin dusunceleriniz de fazla abartılı. O zaman herkes ilk sevgilisyle evlensin... malum insanlara umut verip sonra ayrlmak yanls ya..
Sen orda burda ask acisi cekiyorum demiyor musun her yerde aglak yorumlarini görüyorum.bitinin senle iliskidi olsa sonra baskasiyla gorusse gidip onla olmak icin seni terk etse ona kizma o zaman.insanlarin yasamda evreleri vardir diye dusun.bana gore 19 yasinda kizin sevgiliso olmasi bastan asagi yanlis.okuyan bir kiz sonucta.15 yasindan bahsediyor .o zaman baslamis...istedigimi yazarim bana saygilu ol ne demek zirva.ne oluyiruz ya.su bdvye yszmak istemiyorum artik burdaki insanlar bi tuhaf.kendi gibi düşünmüyor diye hemen alinti yapip hakaret ediyorlsr.birdaha yorum yapma bsna.otur derdine agla ok mi...cevap bile vermicem yazin durun yada..Ne munasebet, sevmiyorsa bitmisse bitmistir, kiz niye kendine eziyet etsin ? Her ayrilan baskasini yariyolda mi birakiyor , kim ilk sevgilisiyle evleniyor ? her iliskide evlenme/ayrilma olasiligi 50-50 , bu yetiskin insan iliskileri icin. Insanlarin iliskileri bitebiliyor, ben de terk edildim ama olgunlukla karsiladim. 19 yasindaki kiz cikti etti diye evlenmek zorunda mi, cocukluk aski, cocukluk doneminde kalmis, hayatinin bu donemini geride birakmis bu kiz. Cocuk kafasiyla sevdigin biriyle butun yetiskin hayatini gecirmek ne kadar mantikli ? Sacma sapan konusmayin Allah askina.
Cunku yarin evlenicek saniyor bu genc hanim..sonucta kadinlar bu yaslarda hemen evlenebiliuor ama erkeklerde oyle degil iste okul bitecek askerw gidicek is bulucak kariyer yspicak ooo zaman cok...
Bu kzi da evlenme delisiyim, meraklisiyim dememis ki zaten, o da normal bir sekilde okulunu bitirir, eline ekmegini alir, sonra evlenmeyi dusunur. Hemen mi evlensin 19 yasinda? Hoslaniyorum demis, yarin evlenicem zannediyorum dememis. Bu kziin yarin evlenme istegi oldugu gibi bir sonuca yazdiklarindan varamadim.
Butun paragrafiniz bastan asagi zirva, 19 yasindaki kiza su yazdiklarinz icin yaziklar olsun. Sacmaladikca sacmalamissiniz.
Sevgilini zaten gözden çıkarmışsın. Bence ötekiyle görüşme bile sevgilini aldatmak oluyor. O kadar yılın hatrına bari ayrıl.Cok büyük bi ikilemin icindeyim nolur bana yardım edin. Elestirelere açığım ama lutfen cok kırıcı olmayın.
Benim 4 yıllık bi iliskim var onu seviyorum ama birbirimize pek uygun değiliz acıkcası egitim olarak. Ilerde ailem acısından sorunlar cıkacak. O lise mezunu ben unv okuyorum.
Ikincisi de son zamanlarda o kadar cok kavga ediyoruzki artık hic anlasamaz olduk. Bu da ikimizi de yıpratıyo.
Ama onu bunlara ragmen hala seviyorum eskisi kadar cok olmasa da hala ona asgım onsuz yapamam gibi geliyo cok alıştım. O da ben sensiz yapamam nolur beni brakma bi daha baskasını sevemem hayatta hic mutlu olamam tarzı seyler soyluyo. Bu zamana kadar hep evlilik hayalleri kurduk onu yarı yolda bırakmak istemiyorum vicdan azabndan ölürüm heralde. Ama evlenirsek de mutlu olabilirmiyiz emin degilim. Benim hayallerimdeki gibi toz pembe bi evlilik olmayacagını anladm.
Diğer tarafta yeni tanıştgm bi cocuk var bana ilgisi var hissediyorum. Bende ondan cok hoşlanıyorum.Yanındayken zaman cok guzel geciyo gayet iyi anlasıyoruz. Mantıgıma da cok uygun. Ama yanından gittigimde sevgilim aklıma geliyo ona olan sevgimin ne kadar cok oldugunu anlyorum.
Biliyorum yaptıgım cok yanlıs hayatımda olan bunca zaman iyi anımda kotü anımda yanımda olan bana hep destek olan adama bunu nasıl yaparım? Ben boyle biri degilim gercekten.
Sonuc olarak bi tarafta bunca yıldır beni cok seven benimde onu cok sevdigim yarı yolda bırakrsam inanılmaz vicdan azabı duyacagm ama artık eskisi gibi anlasamadıgımz ve ailemin onaylamayacagı sevgilim, diger tarafta hoslandıgım sevebilecegim ve mantık olarak da bana uyan yeni cocuk. Sizce ben ne yapaym ? Bi heyecan arayısı ugruna bunca yılımı heba etmeyryim mi? Iki gundur gozume uyku girmiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?