ikilemde kaldım ask mı mantık mı?

Amaan bunları 19 yaşında oldugun için takıyosun yani sevgi bitmiş..Benim eşim altyazısız izliyo benim ingilizce tarzanca, ne dedi ,ne dedi diye dürtüklemekten izletmiyorum sürekli durdurup tercüme ediyo ama beraber izlemezsemde küsüyo alışkanlık olmuş sessiz sessiz izleyemiyorum diyo

bahsettiğin yeni çocuğun yanında iyi vakit geçirebilmen onunla anlaşabileceğin ilişkinizde ya da evlilik hayatınzda şimdiki sevgilinle yaşadııklarından daha güzel olacak anlamı cıkmaz ki canm
daha çok küçüksün kimlerden hoşlanacaksın
bence bu sevgilinden ayrıl çünkü ona yazık ediyorsun.lise mezunu diye hor görmeye başlamışsın bile şimdiden .ailene anlattında istemedi mi?
bir kere ailen değil sen istemiyorsun onun uğruna mücadele etmeye bile gücün kalmamış tükenmiş aksine gözlerin açılmış yeni yeni ilşki kurma peşindesin. bence net bir insan değilsin. kendinden başka çevrendekileri de düşünmelisin.
bir de bu ilk sevgilin mi?

sen 2.cocugun yaninda 1.cocugu unutuyorsan zaten 1. asik falan degilsin demektir..2.ask ve mantik her ikisi de olmali, yoksa bir yerlerden bir zamanda fire verir..ancak ask heyecani yerine sevgiye alacagi icin mantigini da kalbinin susturmasina, gormezden gelmesine izin vermemelisin...ask heyecanini yasamayan cogu kisinin icinde uhte kalabiliyor ve maceraya ativeriyorlar kendilerini..neyse kisa keseyim..

anlasmazligin ne olduguna bagli.. sevginin cozmesi demissin ya, ona cevaben konusuyorum.. esin calisip didiniyodur ama maddi olarak skntilisinizdir, sevdigin icin yaninda durursun, sevgi ustesinden gelir evet, sarilinca da gecer..
ama misal adam paranoyaktir, takintilidir, sevgi ustesinden gelemez, cunku adam sorunlu oldugundan zaten sevgini de anlamaz.. sarilinca da gecmez..
yani sevgi ustesinden gelir mi sorusunun cevabi; duruma gore degisir..
sen evlilikten ne bekledigine karar ver oncelikle.. o zaman lise-univ mezunu sığlığından kurtulur mesele.. ha insan isteyebilir denk bi okul mezunu olsun, tercihindir, bsy denemez.. ama evlilik sadece bununla olmaz.. baska uyumsuzlugunuz varsa, onu dusun degerlendir..
ha bi de sevgilim dedigin sahsı cok sevseydin; baska birinden 'cok hoslaniyorum' demeye utanirdin

Bakin sekerim, hayatta hicbir sey ve hic kimse duragan kalmaz. Hayat degisir, insanlar farkli durumlara girer, o yuzden dusunceleri degisir, degisen dusunceler duygulari degistirir.

Simdi sen universiteye basladin, universite ortamina girdin, yetiskinlik yolundasin. Bu cocukla iliskiye basladiginda lise cagindaydin sanirim, yani cocuktun, sevgilin cocukluk askin. Ama senin icin cocukluk devri artik bitti, hayatinda yeni bir doneme giriyorsun. Cocukluk askin , cocukluk doneminde kalmali, cunku sen degistin, icinde bulundugun durum da degisti. Liseye giden kizla ayni insan degilsin artik, farklilastin, o yuzden eski senin sevdigi kisiyi sevmemen normal. Hayatin boyunca ilk askini sevemezsin, cok az kisi ilk askiyla evlenir cunku hayatta insanlar degisir, evrim gecirir. Isi gucu , hayati oturmus yetiskin insanlar bile olduramadiklari zaman ayriliyor, bu yasta hele evliligi dusunmen bana cok garip geldi.

Yani sucluluk duyacak bir seyin yok, senin icin lise cagi artik kapandi, yeni bir hayatin var. Diger universitlei kizlar gibi flort edeceksin, yasitlarinla gezip egleneceksin , dogrusu da bu. Bence sevgilinden ayril, bu iliski senin kalbinde bitmis zaten, sadece vicdan azabi olarak yasiyor ama inan bana vicdan azabi yapacak bir seyin yok. Hayat insanlari baska yonlere goturuyor, baska yonlere buyutuyor, evrimlestiriyor, ne kadar istesen de bazen elinden bir sey gelmez. Iliskiler basliyor ve bitiyor , her iliski evlilikle sonuclanmiyor sonucta, kendini bu kadar suclamani gerektirecek bir durum gormedim ben, biten iliskini daha fazla surume derim.

Son düzenleme:
Dun aksam ayrıldım kızlar canm nasl yanyo bi bilseniz. Allahm gecer mi bu acı?

insan hayatta ne acılar yaşıyor.....geçmez sandığın acılar geride kalıyor bitiyor
zaman gerek zaman
daha gençsin
hakkında hayırlısı olsun
bir süre kendini bulmaya çalışmalısın

hayatim boyu asik oldugum tek adamdan, tek celsede bosandim :) sirf ilerisi karanlik oldugu icin..
sen sevdiginden degil, kafanin bulanik oldugundan aci cekiyorsun.. gecer

Ask birgun biter , ailenin onaylamayacagini dusundugun biriyle cok zor bence mutlu olabilecekmisin acaba? Ustelik bence egitim durumunuzda cok onemli cunku sosyal cevreniz ona gore sekillenecek. Diger yandan mantiginin uydugu insandan hoslaniyorsunda yani vicdanı bi kenara bırak sen nasil mutlu olucaksin en onemlisi bu . Sevgiler :)

Kendimi o kadar caresiz ve boslukta hissediyorun ki. Keske o ayrılsaydı benden de bana bu sucluluk duygusunu yasatmasaydı bi de en azından beni bırakan adamn arkasndan niye uzuluyum diye avuturdum belki kendimi. Ama şimdi hem onun hem de kendi hayatımı mahvetmis gibi hissediyorum. Onun oldugu sehirde durmak bile istemiyorum icim acyo kalbim sızlyo. Kendi kendime donatella yapma sen onla bi gelecek gorebilseydin zaten brakmazdn diyorum ama olmuyo. Evlendigimizde daha cok mutsuz oluruz gibi hissettim. Ama simdi her yerde her seyde onun hatırası var dayanamyorum bogulcak gibi oluyorum

Cok tesekkur ederim ama su an o kadar kotu durumdaym ki napcagmı bilemiyorum nefes alamyorum sanki. Hem bi insann hayallerini yıkmaya ne hakkm vardı. Cıkp dese ki ben cok mutluyum baska birini seviyorum o zaman cok daha iyi hissederim heralde

Bide soyle dusun senin kafanda soru isaretleri var baskasi var yani buda haksizlik degilmi ? Eminim oda kendine uygun birini bulur zamanla. Herseyden once kendin icin yasa arkadasim.

Sen istediğin kadar üniversite oku bu kafayla hiçbir yere varamazsın. Resmen kandırıyorsun çocuğu.

Birisine aşıkken , diğerinden hoşlanamazsınız.
Ya aşıksınızdır ya da hoşlanıyorsunuzdur.
Bence kendinize dürüst olun.
Problem sevgiliniz ile aranızda geçen sorunlar değil problem başka birisinin olması..
Vicdan demeyin inanmam.

Aynı şeyi erkek arkadaşının sana yapabileceğini rollerinizi değişip düşün canım .. Şimdiden sende ki bu soru işareti ile mümkünü yok yürümez iyisi mi zararın neresinden dönersen kardır demişler oğlan artık senin için ümitlenmesin sen bunları düşünürken.. Seven insan 4 sene beraber olmuşsa hiç bir pahasına bırakmaz sevdiğini..

Sekerim, sevsen zaten baskasindan hoslanamazdin, sevmiyorsun. Bitmis iliskiniz senin kalbinda, duydugun sey ask acisi degil, vicdan azabi. Sen aci cekmiyorsun , sucluluk hissediyorsun.

Ben de senin yerinde olsam ayni seyi yapardim. Hoslandigin cocugun yanina git, neselen, onundeki hayati dusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…