- Konu Sahibi mavixsxxsxxsxxsxxsx
-
bu teste ne kadar güvenmeli karar veremedim ben.bende cuma günü yaptırdım sonuçları galiba yarın alıcam. bir arkadaşım kafamı karıştırdı.hamileyken o da yaptırmış sonuç kötüymüş bunun üzerine başka testler istemiş doktoru yine kötü.arkadaşıma sormuşlar aldırmak istermisin diye buda kabul etmemiş şimdi 5 yaşında yakışıklımı yakışıklı gayet sağlıklı bir oğluşu var hiçbir sorunları yok.bu testlerde yanılma payı varmı..
benim dr um 2 li test olarak sadece ense kalınlığını ölçtü ve burun kemiğinin oluşumuna baktı normal çıktı.kan falan almadı çünkü bu ikili test denilen şey kanla baktıkları kanıtlanmış bir test değilmiş yani dr um böyle söyledi.herhangi bir güvenirliği yok inanmadığım bir şeyi yapmak istemem dedi.ona göre sadece ense kalınlığı ve burun kemiğinin oluşup oluşmadığına bakmak doğru ve geçerli bişiymiş öle dedi.bende ok dedim.dr u bunları söyleyen varmı başka?
senağlamaarkadaşlar benim de moralim çok bozuk(( ultrasonda herşey normal çıktı hatta doktor burun kemiği oluşmuş down sendromlu bebeklerde geç oluşur dedi ben o gün rahatladım ama şimdi kan testlerimi aldım doktor istatistiki olarak 3600 de 1 sakat olma ihtimali var dedi ayrıntılı ultrasonda anlarız 5. ayda dedi çok kafam karıştı çok üzgünüm.
benim ikilide 1/50 risk çıktı iki hafta sonra amniyosentez yapılacak.. yazdıklarınızı okuyunca keşke hiç ikili test yaptırmasaydım dedim.. ama bi kere riskli olduğunu duyunca insan amniyosentezi boşver diyemiyo işte... çok mutsuzum gebeliğin tadını çıkaramıyorum..
bende iki hafta sonra yaptıracam testi . bende size bunu soracaktım kan testi mi yapıyolar diye ve ücreti ne kadar özelde yaptıranlar için soruyorum. offf kafam karıştı yaptırmasam mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?