ikili test sonucum çıktı...

Beynimm uyuşuyorr, evet evet şu an daki durumumu en güzel tanımlayan gerçek bu 'beynim uyuşuyor'.13. haftadan beri bu vaziyette dolaşıyorum ve bu süreç halada devam ediyor. Aslında buna sebep biraz da benim şımarıklığım oldu çünkü ikinci bir doktora daha gideyim tribine kapıldım. HAmileleiğimin başında Ankara HAstanesi'nden Cem ATABEKOĞLU'na gitmeye başladım ve oldukçada iyi bir doktor olduğuna inanıyorum ama malum hastane ortamı ve çok yoğunnn hasta sayısı uzunn süre beklemelerr beni özel bir doktora gitmeye yöneltti. Cem bey sadece ultrason verilerine bakarak ikili taramaya gerek görmezken ben dayanamayıp dışarıda ikili tarama kan testini de yaptırdım ve yedim okkalı bir tokadı çünkü değerim 1:169 çıktı... Gİttiğim özel doktor üçlüyü bekleyelim ona göre karar verelim dedi ve geçen hafta üçlü yapıldı. Bu aradaki süreçde tuhaf endişeler hiç peşimi bırakmadı tabii ama yinede hep üçlü iyi çıkacak hiç sorun olmayacak düşüncesi hakimdiii. Amma velakinnn olmadı, üçlü sonucumda 1:190 çıktı, tabi doktor konuşalım karar verelim ben Amniyosentezi öneriyorum dedi. Ben bu durumda hastanedeki doktorumu kendime kurtarıcı seçmiş bulunuyorum ve daha önce kendisinin de söylediği gibi 17. haftada gidip kurtar beni bu sıkıntıdan diye yalvarmak istiyorumm. Tabi işin doktor kaprisi kısmı var, sonuçta sen bana güvenmedin mi tribine kapılabilir. Çok uzattım biliyorum ama işin özü şu an ki ruh durumum en başta dediğim gibi beyin uyuşukluğu, ne tat kaldı bende ne tuzz, ah bir de bebişimi üzüyorum vicdan azabı varkii o en beteri. Ben çok kararsızım bi yanım sen kurcaladın aldın cevabı diyor bi yandann cahillik en büyük rahatlıkk hiç bi şey yaptırmasaydım diyorumm ve bu noktadan sonra artık ne desem boşşş. Allah hepimizin sonunu hayır etsinnnn :Saruboceq:

Kızlar benimde tr21 dışında tüm değerlerim normal. TR21 1/107 çıktı ikili testim. Doktor dörtlü istedi. Bende biraz araştırdım ve ikiliden çokda farklı olmadığını anladım ve yaptırmayacağımı söyledim. ıki gün önceki muayenemde detaylı ultrason istediğini söyledi ( istemekten vazgeçmiyor adam :) illa olmayan paramızı harcamamızı istiyor ) 17. haftanda mutlaka detaylıya gir dedi. ınanın içimde ufacık bir korku yok. Bebeğimin sağlıklı olduğuna yürekten inanıyorum. Çünkü ultrasondaki hareketleri olsun değerleri olsun hepsi çok normal. Aslında hiç tecrübeli bir doktor değil. 16. haftama girdim ve ultrasonda bebeğimin oturuşunu gördüm, kordon falan da yoktu yani doktor olsam eminim anlardım cinsiyetini ama benim doktor kesin birşey söylemedi gene. Önce erkek dedi, şimdi kıza benziyor dedi. Kafamızı allak bullak etti. Doktorumu galiba değiştirmem gerekli en kısa zamanda.

ahh şu pozitif ruhh halinden azıcıcıckkk ödünç alabilmem mümkün mü acabaa. Bende bi tuhaflık var galiba, üzülmiyeyimm sakin olayım diyorum ama bir saniye beynimi başka bi şeye odaklayamıyorumm, ben şu amniyosentez sonucunu nasıll bekliyeceğimmm kafamçokkarıştı

Kızlar kan testi sonucumda çıktı, doktora gidemediğim için eşimden faxını istedim! Gidene kadar meraktan ölürüm, yardımcı olursanız çok mutlu olurum.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Aynen yazıyorum kızlar;
*Trisomy 21 için hesaplanan risk,cut off değerinin altındadır.
*Trisomy 18 için hesaplanan risk 1:1363 dir.Trisomy 18 için istatiksel bir risk tespit edilmemiştir.

yaş riski-1:863
biyokimyasal trisomy 21 riski-1:256
kombine trisomy 21 riski-1:341
trisomy 18+NT-1:1363

şimdiden sağolun kızlar hihoyyyt

arkadaşlar benim 2 hamileleiğim il bebeğim cok saglıklı oldu.ama bunda 2 li tarama testim 1/75 risk cıktı.amniyosentez yaptırdık sonucları bekliyoruz.cok moralim bozuk.benimle aynı durumda olan arkadaslar varmı yada benzei durumu atrlatanlar.

Canım benim senin tam olarak riskli çıkan neydi?

Ben şuan 15 haftalık hamileyim, ikili testim de ense kalınlığı 1,9 çıktı diye risk var dediler ve kan değerlerim de düştüğü için, doktorum üçlü teste gerek yok, amniyosentez dedi. Ben tedirgin olduğum için, başka bi doktora gittim, adam gayet olumlu konuştu, şu anda herşey norma dedi, sadece idrar yollarında enfeksiyon olduğu için dün itibariyle tedaviye başladım.(fitil) Martın başında üçlü test yaparız dedi. Amniyosentezde şimdilik söz etmedi. Valla kime inanacağımı şaşırdım. Bakalım bu üçlü testide yapim de bakalım....

:1no2:

selam kızlar sayfaları okudumda bakın ben gecen sene 2. bebeğime hamile kaldım ilk kızımda test falan yaptırmadım gayet saglıklı bir evladım var 2.de hadi yaptıralım dedim yaptırdım ve hastaneden testi aldıgımda trizomi 18 riskim 1:50 idi kriz gecirdim resmen bende inanmadım gittim 3 lü yaptırdım aynı sonuç amniyosentez yaptırdım ve bebeğim zaten öldü karnımda ve dogum yaptım daha dogrusu düşük yaptım amniyosentez sonucu 47 kromozomdu ha birde su var yengem 45 yaşında riski 1:20 cıktı down sendromu ama maşallah tosun gibi kızımız var 2 aylık şimdi yani testler güvenilir degil diye bişi yok siz alın önleminizi Allah ne verirse razı oluyoruz zaten şimdi gene hamileyim ikili yaptırdım Allahıma şükür iyi cıktı ama ben bu testlere güveniyorum sizde öyle yapın bence

benimd1:107 çıkmıştı üçlüm temiz çıkmıştı bir daha hamile kalsam asla yaptırmam bu testi şükürler olsun kızım sağlıcakla doğdu annesine gülücükler atıyo şu anda varmı böyle bir koku doktorlar bu testlerden bizleri korkutmaktan başka bişey yapmıyo en önemlisi ense kalınlığı oda doğru ölçülürse gerçi benim doktorum hep olumlu konuşmuştu hiç stres yapmadım detaylıdada sorubn gözükmemişti içinizi ferah tutun ve bol bol rabbimden dua edip sağlıklı hayırlı evlat isteyelim bunlar olasılık testleri ve temiz çıkması illa bişey olmadığını veya kötü çıkması illa bişey olduğunun göstergesi değil arkadaşlar rabbim kimseye yaşatmasın bu tür durumları

benimde 2.1 çıktı ama sadece ultrasonda ense kalınlığına baktı 3lü test yapmak istiyo 2 li teste güvenmiyo doktorum 3 ün üzerindeki riskliymiş zaten benim normal çok şükür:)

ben ikili test yaptırdım. bana kan ve ulttrason uyuşmuyo, değerlerin çok yüksek, ya ikiz yada bebek küçük dediler. testi tekrarladılar. 3 günlük testi bir haftadır bekliyorum. yarın sonuçları öğrenicem. ama bir haftadır ne yaptığımı, neler hissettiğimi bilmiyorum. ödüm kopuyor birşey olacak diye. başına böyle birşey gelen varmı?

mrb arkadaslar bende bugun ikili test için kan verdim, bir hafta sonra sonuçları alıcam. ensa kalınlığı 1,3 boy 6,81 cm 13+2 haftalık gebeyim 27 yaşındayım. Burun kemiği oluşmuştu gayet sağlıklı dedi dr sizcede ölçüler nasıl normalmi 13. haftalık gebeliğe göre.

ben ikli testimi 12+3te yaptırdım ense kalınlığı:1.8 boy:5.67cm idi bence senin sonuçların geyet normal

Merhaba arkadaşlar benim bebeğim 12 haftalık b hafta ikili test yaptırmam gerektiği söylendi ama ben Alllah korusun o testler olumsuz olsada gebeliği sonlandırmayı düşünmüyorum o zaman neden bu strese boş yere gireyim ki,bi tedavi yapamayacaklar bir de ihtimaller üzerinde düşünüp durucam.Allah herkesin bebeğini sağlıklı olarak kucağına almayı nasip etsin.

merhaba kızlarr... bende ikili test sonucumun sadece bırını alabıldım o da boy ve ense kalınlıgı olanı. daha kan sonucu cıkmadı. sonucum:CRL :56 mm NT: 1.3 mm bebegım 12 hafta+1 gunluk sızce normal miii? ilk gebelıgım cok korkuyorumm(

Allahım tüm anneleri sağlıklı şekilde bebeklerine kavuşmayı nasip etsin.

Hamileliğe alışmak bi yana birde bu testlere beynimizi mahfediyorlar (

İkili teste kadar herşey normaldi.İkili testimi Nisa hastanesinde yaptırdım.Ense kalınlığını 3 mm ölçtüler ve doktor direk amniyosentez önerdi kan testi bile yapmaya grek duymadı.Aynı gün o korkuyla başka bir hekime gittik.Bahçeçi Kliniğine orda ölçümleri 2,8 yapıldı.Kan verdim 3 gün sonra çıktı kan sonuçum temiz miş.Doktorumuz gözünüz aydın beklediğimdende güzel çıktı dedi.Ve ultrasyon incelemesindede herşey noramldi.Burun kemiği,kalp,akciğerlere giden kan akımı bu riskler için bunlarda önemliymiş.Sonra doktor bey isterseniz 16.haftada içinizi rahatlatmak için amniyosentez yaptırın dedi siz bilirsiniz demiş yani.Şimdi benim ne yapmam lazımmmm (( İhtimal bile olsa o kadar korkutucu ki.Birde amniyosentezde düşük riski var doktorlar her ne kadar az ihtimalde verseler korkuyorumm.Nolur bana bişi deyinnn.Benim gibi oluptaa bebeğine sağlıklı şekilde kavuşan anneler yardım edin(((

Allahıma hep dua ediyorum.Bizim gibi olanları ve bizleri affet yarabbim nerde kusur işledikkk nolurr yarabbim bebeğimi sağlıklı şekilde kavuşmayı nasip etttt.Aminnnnnnnnnnnnnnnn

bişey sorucam kızlar.

bu test için kan veriyoruz birde detaylı ultrasona giriyoruz dimi?
yani alttan bakıyorlarmı onu sorcaktım yoksa karındanmı bakıolar detaylı ultrasona ????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…