- Konu Sahibi mavixsxxsxxsxxsxxsx
-
arkadaşlar bu gün şunu öğrendim ve içim rahatladı biraz. benim kayınvalidem devlette bi kadın doğum doktoruna gidiyor ve benim için ikili test yapılacağını ve hastanede yapılıp yapılmadığını soruyor doktorda sadece ultrasonda bakılıyor demiş kayınvalidemde kan testi yapılacak demiş. doktorda ikili testte sadece ultrasonda bakılıyor ama gerek görülürse kan testi yapılır demiş. doktorum beni ultrasonda muayene ederken bana dediki bebeğin burnu oluşmuş bu iyiye işaret dedi down sendromunda geç oluşuyormuş ve emin olmak için kan testi yapılıyormuş ama bakın özelde bana ultrasonda bir sorun yok dedi ama kan testi yapılda sırf para tuzağı demekki arkadaşlar.benim yakın arkadaşım marmara üniversitesine gidiyor ve onada sadece ultrasonda bakılmış kan testi felan yapılmamış. bence sizde moralinizi bozmayın kayınvalidemin sorduğu doktorda öyle söylemiş zaten birazda ticari amaçlı yapılıyr diye ama bunca insanın moralini bozup hayatlarını karartmaya değer mi sorarım size yazık günah vallahi...
kızılbalerın cok tesekkurler boyle seyler okuyunca nasıl ıcım rahatlıyor bılemezsın... benım doktorumda ozel. hastane doktoru. soyledıgıne gore ense kalınlıgı ve burun kemıgı olusumu normalmıs. ama gel gor kı ıste kan testı rısklı cıktı. madem oyle bıze neden bunu yasatıyorlarkı? gunlerdır neler cekıyorum yada bu durumu yasayanlar neler cekıyor haberlerı varmı acaba? ultrasondan sonra cogu yerde kan ıstenmedıgını bende duymustum. hatta eltım bıle ultrason normalse kan vermesende olur demıstı bana. ınsan ne dusunecegını sasırıyor. boyle seyler okuyunca da ıste ıcımız rahatlıyor... tekrar sagolasın walla...
ah be canım ya neden canını sıkıyorsun kı. ben ne yapıyım 196 da 1 ıhtımal cıktı... maşallah bebegıne. bosuna stres yapma kendıne bence arkadasım...
ben 15 haftalık hamıleyım gecen pazartesi gittim ikili test yapılır dusuncesı ile sadece ultrasyona baktı şuan bir sorun yok 22sinde gel 3lü test yapıcaz dedi,şuan acaba ultrasyonda ıkılı teste bakıldımı diye dusunuyorum,bana yardım edermısınız,doktor bey bana ultrasyonda yuzunu kollarını bacaklarını hareketlerini tek tek gösterdı sorun olmadıgını söyledi,endişelenmem gereken bir durum varmı sızce,3lu tarama neden yapılıyor fıkrı olan varmı?..
ikili tarama testi 11-14 haftaları arasında yapılan bi test.önce ultrasonda bebeğin ense kalınlığı ölçümü yapılıyo.aynı gün kan alınıyo ve kanda 2 değere bakılıyo (bu yüzden adı ikili test) çıkan sonuçlar bilgisayara giriliyo ve risk değerleri belirleniyo.bebeğinin hareketlerinin normal olması önemli değil.bu testte önemli olan ense kalınlığı.belki doktor normal gördüğü için bişey söylememiştir sana.ikili testin doğrunuluk oranı %90 civarı üçlü testinki ise %60 civarı.benim doktorum ikiliden sonra kötü sonuç alınırsa direkt amniyosentez öneriyoruz dedi.sonuçta %90 güvenilirliği olana mı inanırsın %60'a mı tabii ki %90 olanına.
burda okuduğum kadarıyla bazı hastanelerde ikili test olarak sadece ultrasondaki ense kalınlığı ölçümü ve burun kemiği oluşumun gözlenmesi yetiyomuş kan testi yapmıyolarmış.doktorun da bunları normal gördüyse kan testine gerek duymamıştır belki.sonuçta bu kan testleri sadece risk oranını veren testler yani fazla takılma bence.en kesin sonucu amniyosentez veriyo.bu ikili üçlü testler falan sadece olasılık hesabı.
benim dr um 2 li test olarak sadece ense kalınlığını ölçtü ve burun kemiğinin oluşumuna baktı normal çıktı.kan falan almadı çünkü bu ikili test denilen şey kanla baktıkları kanıtlanmış bir test değilmiş yani dr um böyle söyledi.herhangi bir güvenirliği yok inanmadığım bir şeyi yapmak istemem dedi.ona göre sadece ense kalınlığı ve burun kemiğinin oluşup oluşmadığına bakmak doğru ve geçerli bişiymiş öle dedi.bende ok dedim.dr u bunları söyleyen varmı başka?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?