ikili test sonucum çıktı...

kızılbalerın cok tesekkurler boyle seyler okuyunca nasıl ıcım rahatlıyor bılemezsın... benım doktorumda ozel. hastane doktoru. soyledıgıne gore ense kalınlıgı ve burun kemıgı olusumu normalmıs. ama gel gor kı ıste kan testı rısklı cıktı. madem oyle bıze neden bunu yasatıyorlarkı? gunlerdır neler cekıyorum yada bu durumu yasayanlar neler cekıyor haberlerı varmı acaba? ultrasondan sonra cogu yerde kan ıstenmedıgını bende duymustum. hatta eltım bıle ultrason normalse kan vermesende olur demıstı bana. ınsan ne dusunecegını sasırıyor. boyle seyler okuyunca da ıste ıcımız rahatlıyor... tekrar sagolasın walla...

bence bu testle rmuhakkak yapılmalı arkadaşlar sallamayın bunları

canım benim de bebeğimin ense kalınlığı ve burun kemği normal ve doktorum zaten bana baştan söyledi burun kmği oluştuğu için korkma dedi senin de bebeğinin oluşmuş burun kemiği o zaman içini ferah tut allahtan başkası bilemez ve bize söylenen kan sonuçları istatistiksel olarak verilen bir sonuç kesin değil yani sakın sıkma canını ve bebeğini de üzme.ben de sıkıyordum canımı ama en iyisini allah bilir gerisi de yalan zaten.marmara üniversitesinde bile sadece ultrasonda bakılıyrmuş ve kan testi istemiyormuş doktorar.

ah be canım ya neden canını sıkıyorsun kı. ben ne yapıyım 196 da 1 ıhtımal cıktı... maşallah bebegıne. bosuna stres yapma kendıne bence arkadasım...

o da bişeymi benimki 96\1 çıkmıştı 3 lü test yaptırdım o iyi çıkmasına rağmen amniosentez yapılsın dendi. onu da yaptırdım bebişim sağlıklı çıktı.. şu anda 34. haftamın içindeyim bundan sonrasını allah bilir tabi... o yzüden 2li 3lü testlere bakıp da kendinize stres yapmayın ultrason görüntüsü iyiyse genelde sağlıklı oluyo bebişler ama içi rahat olmayan amniosentezini de yaptırsıbn

ve kızlar şunu söyleyeyim yapılan bu 2li testlerde sizin kan örnekleriniz alınıyo bebeğe ait hiçbirşey alınmıyor. dolayısıyla değerlendirmede annenin kan özellikleri üzerinden yapılıyo. yani şöyle açıklamaya çalışayım... bir down sendromlu anne adayının kandaki değerleriyle sizinkiler ne kadar birbirinize yakınsa o kadar risk altında oluyosunuz... tamamen istatistiksel ve genellemeye dayanan bi test... yoksa bebeğin sağlığına dair ip ucu veren bi test değil. ama amniosentezde bebeiğin içinde bulunan sıvıdan alındığı için tamamen bebek özellikleri analiz ediliyo dolayıyla da 100% e yakın bi sonuç çıkıyo...

bahair umarım allah bızlerede o temız cıktıgı sonucu gormeyı nasıp eder ınsallah... amnıyosentez bende yaptırıcam 16.haftamı beklıyorum. 1 hafta kaldı ıste. dogru soyluyosun benım kan degerlerım uzerınden bakılıyor sonucta bebege aıt bulgular sadece ultrason degerlerı. bu yuzden amnıyosentez ıstıyorum bende. sonucta rısk cıkmasaydı bıle bı yanılma payı olabılecektı... allah hepımıze saglıklı bebekler versın. amin...

benimde ikili testim riskli çıkmıştı. tekrar yaptırdım bugun aldım sonucu 1:549 çıktı.. diğerine göre yükseldi ama bu seferde genel risk 5000den 3000 e düşmüş. sevinmeliyim üzülmelimiyim anlamadım. doktor standrtlara göre amniosaenteze gerek yok dedi tabi yine de sen bilirisn dedi. aklım çok karışık kötü düşünmek istemiyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun

merhaba bende yeni gördüm bu siteyi ,
bugün ikili test sonuçlarımı aldım,merak içindeyim,sonuçlarımı yazsam yardımcı olurmusunuz
b-hcg 62,4 ng/ml 1,34 düzeltilmiş
papp-a 1,2 mlu/ml 0,42 düzeltilmiş
nt 1,3 mm
crl 54 mm
kombine risk 1:1648 cut off değerinin altında
ikili test 1:289 cut off değerinin altında
yaş riski 1:782
trisomy 18+NT küçük 1:10000 cut off değerinin altında

ben 15 haftalık hamıleyım gecen pazartesi gittim ikili test yapılır dusuncesı ile sadece ultrasyona baktı şuan bir sorun yok 22sinde gel 3lü test yapıcaz dedi,şuan acaba ultrasyonda ıkılı teste bakıldımı diye dusunuyorum,bana yardım edermısınız,doktor bey bana ultrasyonda yuzunu kollarını bacaklarını hareketlerini tek tek gösterdı sorun olmadıgını söyledi,endişelenmem gereken bir durum varmı sızce,3lu tarama neden yapılıyor fıkrı olan varmı?..

ikili tarama testi 11-14 haftaları arasında yapılan bi test.önce ultrasonda bebeğin ense kalınlığı ölçümü yapılıyo.aynı gün kan alınıyo ve kanda 2 değere bakılıyo (bu yüzden adı ikili test) çıkan sonuçlar bilgisayara giriliyo ve risk değerleri belirleniyo.bebeğinin hareketlerinin normal olması önemli değil.bu testte önemli olan ense kalınlığı.belki doktor normal gördüğü için bişey söylememiştir sana.ikili testin doğrunuluk oranı %90 civarı üçlü testinki ise %60 civarı.benim doktorum ikiliden sonra kötü sonuç alınırsa direkt amniyosentez öneriyoruz dedi.sonuçta %90 güvenilirliği olana mı inanırsın %60'a mı tabii ki %90 olanına.
burda okuduğum kadarıyla bazı hastanelerde ikili test olarak sadece ultrasondaki ense kalınlığı ölçümü ve burun kemiği oluşumun gözlenmesi yetiyomuş kan testi yapmıyolarmış.doktorun da bunları normal gördüyse kan testine gerek duymamıştır belki.sonuçta bu kan testleri sadece risk oranını veren testler yani fazla takılma bence.en kesin sonucu amniyosentez veriyo.bu ikili üçlü testler falan sadece olasılık hesabı.

amniyosentez sıvısı alınırken bebegın herhangı bir yerıne iğnenın ısabet etmesi olasılıgı var dıye duymuştum,yanlışmı hatırlıyorum, herkezden alınmadıgınıda bılıyorum,ıkılı test için doktor birsey demedı 3 ludede eger kayda deger bir sorun çıkmazssa ve amniyosentez yaptırıp yaptırmamak benım tercıhıme kalırsa asla dusunmem yaptırmayı, zaten ilerikı aylarda oldugunu biliyorum emın olmamakla. ben her halukarda bebegımı kucagıma almak istyorum allah göstermesın bir sorun çıkarsa dahı aldırmayı asla dusunmem...:Saruboceq:dua etmekten başka bir caremiz olmadıgı kanısındayım.

arkadaşlar ikili testle ilgili bu yazdıklarımın çok öemli olduğunu düşüyorum yaşadıklarımı sizinle paylaşayım. doktorum bebeğimim ilk önce ultrasonda ense kalınlığını ölçtü 1,4 dedi 2nin altı her zaman iyiymiş. sonra kan testi yapıp ikilinin sonuçlarına bakacagını söyledi rutin bişeydi ve hiç endişelenmemiştim ama sonuçlar.... risk gurubuna yakın çıktım 1/379. alt sınır 250imiş. ilk hamileleğim ve haftalar boyu tüm günlerim zindan oldu öyle oldum ki geceleri bile ağlayarak uyanıyordum. ondan vazgeçmeyecegim kesindi ama ne yapacağımı bilemiyordum hep ama hep dua ettim. bi prof ' gittim oda 17 haftada beni detaylı utrasona aldı. sadece burun kemiğinin oluşmuş olası yetmiyo iç organlarını oluşumu. kemiklerinin ölçümü.bir sürü faktörlere bakılıyo. Ultasonda risk çıkmadı, dörtü test de istedi ve tüm bunlara dayanaral herşeyin yolunda olduğunu söyledi. yinede endişeli isen amniyo sentez dedi. Ama ben yaptırmadım. inş bebeğim sağlıklıdır. Yaşadığım tüm kötü günler şu ıKıL TEST ten kaynaklandı anlayacağınız. Bunun bi öngörü olduğunu sakın unutmayın ve bolca dua edin çok büyük bir kısmıda hiç sorun olmuyo aslında. bide şöyle düşünün kalbi heyecanlı heyecanlı atan minik bi kelebege nası kıyarsınız

benimde ense kalınlığım1.14 mm çıktı ikili testte risk düşüktü fakat 3'lü testte risk 1/267 çıktı ilk gittiğim doktor amniyosentez önerdi ben kesinlikle yaptırmayı düşünmüyodum bir başka doktora gittim riskin yaştan kaynaklandığını söyledi ultrosanda detaylı incelemeye aldı benim en başından beri ultrasonla son adet tarihim tutmuyodu bebeğim 2 hafta büyük çıkıyordu ve yapılan testte bundan dolayı bir hata olduğunu söyledi.ıçim çok rahatladı bebeğimde çok sağlıklıymış ve şuna karar verdimki bir daha hamile kalırsam sadece ense kalınlığına baktırıcam bu tip testler sadece kafa karıştırmaktan başka bişeye yaramıyor bence kaldıki kötü bişey çıksa bile 5.ayıma gelmişim ben ona nasıl kıyabilirim herşey allahtan

mafoldumben yazdıklarınızı okuyunca biraz rahatladım arkadaşlar 12 haftalık hamileyim ve ikili testim riski yğksek çıktı ama ense kalınlığı 1.3 ve burun kemigi var ultrason normal ve yaşadığım yerdeki en ii iki dr un verdiği sonucta hemen hemen aynı ben amniosentez yaptırmıycam ve 20. haftamda şişlide prof dr.recep has a detaylı ultrasona gidicem allah herkesin yardımcısı olsun ama o zamana kadar nasıl bekliycem

arkadaşlar merhaba. ikili test sonucum cıktı ve biraz hayal kırıklığı. diğer btün dergerler normalken kombine risk 1:105 cıktı. ense kalınlığı 2.7 13+3 hamilelik haftası. doktorum ikili test yaptırmamı istemedi herkeste böle riskler cıkabiliyo diye. ama yinede yaptırıp huzurlu olmak istedik. kombine riski böyle cıkanlar varmı. daha dogrusu ikili test sonucu riskli cıkmasına ragmen 3 lü testi normal cıkanlar varmı.

hayal38 benimde 125:1 cıktı. ense kalınlıgı 1.3 ve burun kemigide vardı yasım 23 riskim daha az olmalıydı bana doktorum yaptırma deseydi keske ben 18. hafta erken detaylı ultrasona gircem prof.de bence sende git ben 3lü yaptırcaktım ama dr um artık onun önemi kalmadı dedi icini ferah tut allah yardımcımız olsun insallah

zeynepb senin amniyosentez sonuçlarını merak ettim. muhtemelen çıkmış olması lazım. umarım güzel haberler almışsındır.
bende 16. haftamı bekliyorum riskim 1/51 çıktı.

ben cuma günü kendi doktorumla görüştüm. bende geç yumurtlama vardı. sat tarihi testi yanıltıyor olabilir dedi doktorum. ikili testi tekrarlamamı istedi. başka bir yerde tekrar yaptırdım. cuma günü alıcam sonuçları. umarım iyi çıkar. aynı şekilde riskli çıkarsa amniyosentez yaparız dedi doktorum. bu şekilde riskli olup amniyosentez sonuçları da kötü çıkan çok oluyor mu diye sordum, çok nadir dedi. genelde temiz çıkıyormuş yani. zaten etrafımda da amniyosentez yaptıran 5 kişi var,hepsiniz temiz çıktı sonuçları. bunları duyunca içim biraz olsun rahatladı. iyi düşünelim iyi olsun kızlar..

sizin değerlerınız kaçtı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…