ikili test sonucum çıktı...

Merhaba, ense kalınlığı sorunu (3,2 mm) mevcut gebeliğimde bende de çıktı. Ve evet amniyosentez önerildi. Doktorum şöyle söyledi; Gebeliği sonlandırabileceksen risk durumunda, o halde yaptırmalısın amniyosentezi. Yok eğer ne olursa olsun doğurucam diyorsan boşuna testin riskine girme.
İçim öyle rahat ki yaptırmadım, zira burada pek çok kadın tıpkı senin ve benim yaşadığımızı yaşayıp, sağlıklı bebeklere sahip oldular. Olmayanlarda oldu, olacakda ama takdiri ilahi işte oda. Allah dilerse sapasağlam yaratma kudretine sahip şüphesiz dimi? E o halde down yahut başka bir sendromla bu bebek bizlerin rahminde büyüyorsa bir bildiği vardır O'nun. Zor zamanlar elbette.. Allah yardımcımız olsun. İnşallah sağlıklı olur bebeğin. 3 ve üstü risk unsuru hem niye kendini üzüyorsun ki??

Merhabalar arkadaşımm inş. sorunsuz şekilde bebeğini kucağına alırsın,hepimiz alırız.

İlk ölçümleri yapan doktor bana öyle şeyelrden bahsettiği korkuyorum.Mevlam herşeyin en doğrusunu bilir tabi ki.Ama içimdeki şüphe beni uyutmuyor ne uykum kaldı nede iştahım.Hamileliğim zor geçiyordu zaten dahada zorlaştı.Bulantım ve halsizliğimden dolayı çok çektim.Ve şimdie bu sorun çıktı.KORKUYORUM.Bir türlü içimde ki sesi susturamıyorum.

Canım sadece ense kalınlığımı sendede benim gibi tek faktör ?Doktorlar tek bir olasılıkla amniyosentez olmayabilirde diyorlar her doktroa ayrı bişi söylüyor ?

Benim değerlerim çok düşüktü
dr amniosentes dedi. önce sizin gibi düşündüm. Allah iyi verince iyi , hasta verince aldıralım denmez falan dedim.eşimde karşı çıktı.oda ben herşeye kabulüm dedi..
Dra ben olmayacam dedim.bana şunu söyledi...

Dr:sen çok bencilsin
ben: Neden
dr.sadece annelik içdüdünü-egonu tatmin etmek için anne olmak istiyorsun, diğer yandan doğan çocuk acı çekince yine anne oldum ben diye gerinecekmisin.
Ben: Ağlıyorum.
Dr:bak tıp ilerledi.allah akıl veriyor. Insanlar bunu kullanıyor. Testler geliştirilior.ozaman allah bize akılı iyi yönde kullanalım diye vermişse, bizde bu çocuk riskli -testle anlayalım diyoruz...
Dr:sakat olunca kim bakacak ona
ben: Ben bakıcam. Sakatta olsa anneye evladı ağır gelmez.
Dr:tmm sen bakıcan .farzet öldün . Kim bakacak
ben:??????
Dr:eğer sakatsa baştan alınır.sen daha çok doğurursun, anne için kolay değil ama sen kendini değil bebeği düşün.
Doğar sonra kazada olur sakatlık allahtan dersin.ama bile bile bi sakat bebek doğurmak, ona acı çektirmek istiyorsan hadi güle güle...
Ben çıktım ordan. Kafam karışık

anneme gittim moralim bozuk .o aralar mahalledeki komşuyu gördüm . Elarabasında 4 yaşındaki kızı .down sendromlu. öle bakıyor, içim acıdı. Oynayanlara öylece bakıyor. Yürüyemiyor,konuşamıyor. Sadece bakıyor.belkide özeniyor sokakta koşan çocuklara, belki susadı, belki belkiii ya annesi ölürse
kim bakar bu yavruya.dr un dediği geldi aklıma... Napar bu, kim bakar...
Eşimi bile dinlemedim. Gittim hastaneye, amniosentez oldum.olurken o iğne batarken bebeğim,n kesesine sadece dua ettim allahıma. Sonuç bir ay sonraydı. Geçmedi bir ay. Bebişimde tutundu annesine. Inadına sıkı sıkı tuttuk birbirimizi... Sonuç %100kromozom bozukluğu yoktur. Sonuçu alınca çok ağladığımı hatırlıyorum... çok şükür. Bebeğim işlem sonu düşebilirdide.rabbim yardım etti.

Kötü çıksaydı aldıracaktım.çünkü amniosntez%100 kesin sonuç veren bi test.neden aldıracaktım.
O hep diğer çocuklara özendikçe, ben hergün ölecektim, ya sonrası. Ben ölürsem???

Kızlar ben yaşadıklarımı ve düşüncelerimi anlattım...herkes kendince haklı haksız göreilir beni... Bi anne için bebeğine kıymak çok zor hatta imkansız. Ama tek taraflıda düşünmeyin...

Inş güzel haberler alırsınız. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın

Evet sadece ense kalınlığı sorunu oldu, kan değerlerim sorunsuzdu. Ense kalınlığıyla ilgili Prof.Dr.Alkan Yıldırım' dı bana amniyosentez konusunda önceki mesajda yazdıklarımı söyleyen. Gebeliği sonlandıracaksan yaptır demesine rağmen, yinede pek çoğu gibi amniyosentez yapılmalı ve sonucuna göre gebelik sonlandırılmalı taraftarıydı biryerde. Onlar tıpa güveniyor elbet. Ama önce Allah'a tevekkül benim içinde önemli olan.
Yaptırırsan amniyosentezi ki çok vaka okudum burada, neredeyse yüzde doksanı güzel sonuçlar alıyor ve inşallah sende alırsın. Benim durumumda bu hafta belli olacak birkaç gün sonra uzun haftalardan sonra ilk kez doktora tekrar gidicem, detaylı ultrason vaktim geldi, amniyosentez yaptırmadığım için korkarakda olsa burada görmeyi umudediyorum bir sorunu varsa bebeğin. Hayırlısı inş.

iNŞ.HİÇ BİR SORUNU ÇIKMAZ CANIM BENİM.

Hepimiz için hayırlısı olsun.Bende ne yapıcam bilmiyorum.

daha öncede yazmıştım,aynı ense kalınlığı(3.3mm) bende yaşadım ikili testte.ama hem ikili hem 4'lü kan sonuçlarım ve detaylı ultrasonum temiz çıktı.bazen bebeğin yatış pozisyonuyla ilgili böyle çıkabiliyomuş ölçümler.ben amniyo istemedim,5 yılın sonunda kavuştum yavruma,sorunluysada benim kuzum o,isteyen bencillik desin,isteyen annelik çokta dert etmiyorum,içim çok rahat.inanıyorumki hepimiz Allah'ın izniyle sağlıkla kucağımıza alıcaz kuzularımızı.

Maşallah.testinizin sonucuna çok sevindim. Tüm bunlara rağmen (doktorla konuşmanız, gebeliğinizi sonlandırma düşünceniz, komşunun çocuğu vs..)
Ne denli zor olacağını şuan tahmin etmek, düşünmek, düşüncesinden kaçmak vs.. kolay değil elbette. bu ihtimal ilk günler beni deli gibi korkutsa ve rüyalarıma girsede, pek çok downlu çocuk sahibi anne ve onların tecrübelerini okudum. bu çocuklarla birlikte çalışan insanların öykülerinide..
Onların hep "gerçek insan" olarak nitelendirildiğini birer "melek" olduklarını. Her birinden öğrenilecek bambaşka şeyler olduğunu... neyse. Ben
iyimser olmak zorundayım belki, kötümser olursam ona kıyabilir, hükmünü kendim verebilirdim. Bu konuda düşünmeyi bile bıraktım artık. İyi olacağına dair ümidim ağır basıyor ve tabii dualarımızda. Kimse başına gelmeden anlayamaz, bilemez elbet. Konuşmak kolay bazen. Sizin gibi düşünen uygulayan, benimle aynı fikirde olan uygulayan birsürü kadın.. Hayırlısı herkesin hakkında..

Onu dünyaya getirmek mi? yoksa nefesini kesmek mi? hangisi bencillik? herkese göre değişiyor. Yanıtlar bu ikisi arasında gidiyor geliyor. Ben ikili testten ve sonuçlarını elime aldıktan sonra (1/75 yüksek risk) diğer testlerin hiçbirini yaptırmadım dahası o günden bu yana (2 ay oldu) doktora da gitmedim. Çok rahat bir anne adayı olmakla suçlanıyorum çevremdekiler tarafından. Yok ama değilim tek bildiğim orada yanlız Allah'a emanet olduğu.

sizlere bir sorum olacak hanımlar...

dün doktor kontrolüm vardı 11+4 olmuş bebeğim, ense kalınlığı normal gelişimi güzel dedi ama ikili test istemedi...5 hafta sonra gel üçlü test yapıcaz dedi...

aynı durumla karşılaşan varmı acaba ?

Biraz önce 9 aylık hamile olan ve bebeğini bekleyen bi anne adayı olan arkadaşımla görüştüm.Durumumu sordu anlattım.Testi yaptır o riski al dedi bana .Sanada yazık o çocuğada böyle bi risk varsa.Ben dayanamıyorum artık bu şüpheyle yaşamaya beklemeye.Bebeğim şuan 14 haftalık oldu.Allahım nolur yardım et bize....Nolurrr(

Sakin ol birazcık ve bu kadar korkma, senin bebeğinin ense kalınlığı riskin epeyce altında. Endişelenip aceleyle hareket etme. Amniyosentez içinde çok iyi araştırma yapmalısın, kendin ve bebeğin için sakinleşmelisin. Allah yardım eder dileyen dua eden herkese. Bak bu linki bi incele, %6 lık riskte bile değil bebeğin.
İkili test - Vikipedi

Çok sağol linki inceliyorum şuan..

test yapıpta düşük olmasındanmı korkuyorsunuz, yoksa test sonucu kötü çıkarsa diyemi korkuyorsunuz.
eğer düşük olur diye korkuyorsanız ikili testte bebek çok hareketli olmadığı için daha kolay sıvı alınıyor.
3lü testte biraz büyüdüğü için hareketli olduğunda ultrasonla sıkıştırıyolar bebişi öle sıvı alıyorlar. 3 saat yatıyarsun. 10 günde evde yatıyorsun. o kadar... işlem sonrası 3 saat içinde bebişin çiş yaparsa o delik kapanıyor. allah yardımcınız olsun...sağlıklı bebekleriniz olsun inş. benimde 279/1 ihtimaldi...

10 GÜN YATMAK MI.Ben çalışıyorum2-3 gün zorlayıp izin alırım diyordum ama 10 gün çok zor.Bebek çiş yaptığında o delik kapanmıyor o sıvı yerine geliyor bildiğim kadarı ile..

Sorduğunun ikiside korkutucu.Bebeğimin hiç bir sorunu yoksa bu testle onu rahatsız edip onu tehlikeye atmakta kötü sonuçun kötü çıkmasını zaten apayrı bişi.Allah korusun,Allah göstermesin...

ya seni çok iyi anlıyorum , senin yaşadıklarını hatta fazlasını bende yaşadım, o belirsizlik ne kadar zor çok iyi bilirim. bende çalışıyordum.akşam eve gidiyordum. yemeği masaya koyuyordum.eşim karşımda yemeğe başlıyordu.benim gözyaşlarım çorbama dökülüyordu... ne kadar yıprattım kendimi ,ağladım gecelerce. dualar ettim.seni senden başkası anlamıyor o dönemde.eşin bile. işyerinden izin aldığımda patrona durumu ağlayarak anlatıığımda, : boşver, düşük olursa yada aldırırsan yine yaparsınız gençsiniz demesi beni en çok kıran şeydi.ağrıma gitmişti.sana ne desekte içindeki kuşku seni rahat bırakmaz. sadece allaha dua edelim biz... sağlıkla alırsın inş bebişini kucağına. aklına böyle şeyler getirme yinede. sen üzüldükçe oda üzülüyor içinde unutma.ben bebeğimi çok üzmüştümmmm. sen üzme

Ahhh bee canımmm o günleri geride bırakmana çok sevindim.Darısı bizimde başımıza..Bilmiyorum izin durumunu halen daha karar veremedik ki amniyosentez işlemine..16 hafta yaptırabilirsiniz dediler.Şuan 14 haftalığım.Bilmiyorum Kanuni Sultan Süleyman hastanesini önermişti bi doktor birde oraya sonuçları göstersem diyorum hep özellere gittim.Belki daha objektif bakarlar.Belirsizlikten nereye saldıracağımı bilmiyorum.

Allah herşeyin en doğrusunu bilir.Mevlam doğru yola yöneltsinnn aminn....

kanuni daha önce yenimahalle kadın doğumdu ikitelliye taşındı. ben eski yerindeyken yaptırdım. çok memnun kaldım. iyice düşün, karar ver. imza atarken zorlanıyorsun.ama şunuda düşün. sonuç temiz çıkarsaki ben inanıyorum bundan sonraki günler rahat geçecek senin için...zaten işlem sonrası hastane seni 3 saat yatırıyor.evdede 2- 3 gün sadece uzabırsın.inşşşş rahatça atlatırsın.sana güç vermek için değil ama ben şimdi yine hamileyim , eğer değerim düşük çıkarsa ki inş çıkmaz ama yine yaptırırım .allah güç veriyor .
bide şöyle düşün. dr um bana demişti 276 da 1 ihtimal sana düşük gelebilir. şuraya 276 kişi dizsem 1 taş atsam sana gelme ihtimali çok düşük ama 30000 kişide sana gelme ihtimali daha düşük. başkasının 30000 çıkar ama o taş ona denk gelir. senin 276 yazar sana denk gelmez demişti rabbim kimseye denk getirmesinde) sonuç 30000 lerde çıksada 1 ihtimal yine var be canım. bozma moralini. önce bi rahatla. sağlıklı düşün ki bebişinde rahat etsinnn yerinde.

Evet canım aynı hastaneye bu akşam o hastaneden randevu almayı deniycem çok yoğun olduğundan alamadım internetten.Orda asistanlar yapmıyor değil mi bu işlemi.Devlet hastanesi deyince diyorlar ki sıradan bi asistana yaptıırlar işlemi oda ürkütücü..

Dediğin gibi Rabbimmm kimseye denk getirmesin o ihtimalleri.Herke mutlu hamilelik yaşasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…