İkimizi okula gönderdiler beni göndermediler sizce

esma5599

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2025
2
1
1
20
Öncelikle herkese merhaba benim ikizim var . Geçen yıl üniversite sınavında ikiz kız kardeşim ODTÜ bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandı ailem o şehire yolladı hatta babam ev tuttu her ay yanına gidip geliyorlar . Bende Niğde güzel sanatlar bölümü kazandım ama babam yollamadı . Normalde çok baskıcı bı ailem var ama ikizimi yolladılar bana gelince baskıcı olucakları tutuyor ne işin var orda der gibisine . Madem öyle ikimizi niye yolladılar o şehire bana gelince mi baskıcı olucakları tuttu

Öncelikle herkese merhaba benim ikizim var . Geçen yıl üniversite sınavında ikiz kız kardeşim ODTÜ bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandı ailem o şehire yolladı hatta babam ev tuttu her ay yanına gidip geliyorlar . Bende Niğde güzel sanatlar bölümü kazandım ama babam yollamadı . Normalde çok baskıcı bı ailem var ama ikizimi yolladılar bana gelince baskıcı olucakları tutuyor ne işin var orda der gibisine . Madem öyle ikimizi niye yolladılar o şehire bana gelince mi baskıcı olucakları tuttu
bölümünüzü önemsiz bulmuşlardır size bunu sorduğunuzda açıklama yapmadılar mı ? O gitti ben neden gidemiyorum die sordunuz mu ? Yani sorulması bile saçma ama içinde bulunduğunuz durumu anlamanız açısından size bi açıklama yapıldı mı ?

bölümünüzü önemsiz bulmuşlardır size bunu sorduğunuzda açıklama yapmadılar mı ? O gitti ben neden gidemiyorum die sordunuz mu ? Yani sorulması bile saçma ama içinde bulunduğunuz durumu anlamanız açısından size bi açıklama yapıldı mı ?
Malesef babam çok donuk bi insandır yok dediği zaman kimse bişey soramaz ona

Malesef babam çok donuk bi insandır yok dediği zaman kimse bişey soramaz ona
Anneniz sorabilir en azından yani . Soru soramadığı adamdan çocuklar yapmamıştır dimi ?

Ama doğru olan sizin sormanız hakkınızı savunmalısınız hayatınızı böyle babam donuk biri diyip ertelemenız doğru olmaz . Emek var sonuçta sizin emegınızın üzerine kararları siz vermelisiniz

İstediğiniz bir bölüm müydü? Ama ne olursa olsun o sizin tercihinizmiş ki kazanmışsınız. Hakkınızı arayın bence. Çifte standart olmamalı.

açıkçası niğde güzel sanatlar yanında odtü, geri çevrilemez bir fırsat olmuş. niğde güzel sanatlar'dan mezun olunca ne iş yapmayı planlıyordunuz tam olarak?

Nerede yaşıyorsunuz?
Ailenizin maddi imkanlarını bilmiyoruz. Babanız evi nasıl geçindiriyor? Aylık geliriniz nedir mesela?
Şehir dışında çocuk okutmak kolay değil.
ODTÜ bilgisayar büyük bir fırsat. Kardeşiniz büyük bir başarı göstermiş. Bunu geri çeviremezlerdi. Babanız imkan sağlamasa bile kardeşiniz bir şekilde burs bulur giderdi.
Keşke sizi de ayırmasaydı lakin Niğde’ye gittiğinize evden uzaklaştığınıza değecek bir bölüm müydü güzel sanatlar sizin için?
İstediğiniz bir bölüm mü? İlgi alanınız var mı?
Yaşadığınız şehirde alternatif bir şey okusanız daha iyi olmaz mı?
Evinizin bulunduğu yerde üniversite yoksa eğer biraz daha çaba gösterip -acı biliyorum ama- babanızın o masrafı yapmasına değecek bir şey kazanmaya çabalasınız?
Güzel sanatlar okumak biraz zengin işi gibi geliyor bana.

Babanız sizinle düzgün iletişim kursa biraz daha çalış seneye şu şu bölümü kazan yollayayım dese mesela çok daha iyi olurdu..

ODTÜ Bilgisayar tutturup fırsat yakalamış, niğde güzel sanatlarda ailene masraf yaptırıp napacaksın sonra biraz dürüst olalım. mimar sinan güzel sanatlar falan desen yine bir nebze de. Kendim ayaklarım üzerinde dururum dersen çık git. Ama konu baskıcılık değil hani

Back
X