ikinci bebek? ??

Tabikide değil ona kalsa üç dört aylıkken yap diyordu

kendinize bu eziyeti yapmayın, küçük bebişin de hakkını çalmayın.
11 aylık henüz yavrum minicik. onun gelişim safhalarında yanında olmanız eğitmeniz lazım.
yaşınızın geçmesi, bir daha doğuramama kaygınız varsa bilmem ama aksi türlü bence 3 yaştan önce kardeş olmamalı.
ilk çocuk ziyan oluyor çünkü tüm ilgi 2.ye kayıyor ister istemez.

Ya ben istemiyorum ikinci çocuğu olanlar kaç yaş ara vermiş onu sordum. Zaten yasim 22 bi dört sene falan sonra dogururm belki daha fazla çünkü cok zor çocuk bakmak

22 mi? bence de biraz düşünmeyin siz.
sorunuz da çok kişisel bu arada.
çocukları arası 2 yaş fark olan arkadaşım var, inanılmaz mutlu.
10 yaş fark olan akrabam var, o da mutlu halinden :)

Bir de birlikte bakmak iyi hoş ama tek elden tek tip terbiye önemli bence, sen anlatabiliyosan ne ala ama ben kv më 1 yaşına kadar şeker yok işini bile anlatamamıstım 6 aylıkken kremsanti vermisti
Kremşanti mi
Benimki de her danino diye diye başımın etini yedi. Her aradığında "aman kızım sakın daninosunu ihmal etme" diyodu.
Allah'ım görende vücut için çok gerekli bi şey sanacak

Benim büyük oğlum bir buçuk yaşındayken ikinciye hamile kaldım, aralarında iki yaş üç ay var. Yaş araları fazla değil ama az olması daha iyi. kayinvalidenizin bakması sizi psikolojik ve fiziksel olarak rahatlatacaksa iki yaşına kadar bekleyin derim. Ama tam tersi bir durum söz konusu olacaksa tavsiye etmem.

Birlikte büyütürüz ne, sanki babası eşiniz değil de o.
Vücudunuz deforme durumda, siz bebeğinizle eşinizle mutlu olun, başkalarının lafını düşünmeyin bence.
Ne zaman hazır hissederseniz, o zaman en iyisi.
Çocuklar ilkokula başlamadan önce kardeşleri doğsa daha iyi olur diyorlar genelde çünkü kıskançlık okul başarısını çok düşürüyormuş.

Ay kimseyi dinlemeyin, he he, inşallah maşallah diyip geçin; sizin ve eşinizin kararı olmalı bu.

O çocuk 2 yaşını geçtikten sonra göreceğiz çocuk büyütme heveslerini.

Canim baskilarla dusuneceksen hic dusunme derim...
Ama kv den de yardimci oluyormus zaten sagolsun...
Sen de kendini hazir hissediyorsan neden olmasin...
Benim de su an 16 aylik bir oglum var ve 16 haftalik kizima hamileyim...
Kv dem sagolsun hem oglumla ilgileniyor hemde benimle...
Ileride bizde daha buyuk eve cikmayi dusunuyoruz ama simdi boyle yakinken buyutmek en mantikli olaniydi bence...
Baska bir eve ciksaydik 2. Yi dusunmezdim sanirim...

Bu esinle senin kararin olmali, bizim veya kayinvalidenin degil

Ben kendimi daha hazır hissetmiyorum yaşımda büyük değil biraz daha oglumu büyütmek istiyorum. Onun bütün ilklerini doya doya görmek istiyorum.cocuk büyütmek çok zormuş gerçekten! !!

Biri daha bebekken bir 9 ay hamilelilk bir o kadar toparlanma süresi... İlk bebeğe haksızlık bence. En az kreş yaşı diyorum ben.

k.v ve k.p bikenara birakin sizin dusunceniz ne vucudunuz hazirmi buna?
sirf bakacak kisi hazir diye ikinci dusunulmezki, ikinciyi yapip ilkini ihmal ederseniz ilk bebeginiz icin zor bi durum olur.ikinci olunca ve bebek oldugu icin dogal olarak daha cok ihtiyac duyacak size, ilk bebeginizide kayinvalidenize devredeceksiniz muhtemelen nasil olsa bakiyor diye.

Onların demesiyle olacak iş değil bu kocanla ikinizin düşüncesi önemli.

ilk iki çocugumun arasi 19 ay
bakanim yokdu ben zorlandim ilk iki sene

senin bakanin varmis , yapsan olur beraber buyur oynarlar ama esin istemiyormus olmaz bu is
bugun misafurlige gittik, ev sahibin benimkilerin yasinda bi kizi vardi
bi sekilde tartisma çikiyordu benimkiler bi taraf o kiz bi taraf olup çikiyordu tek kaliyordu ( 3 u 19 ay içinde dogmus yani aysitlar , 6 yas civari deyim )

hosuma gitti orda birbirlerini desteklemeleri
guzel ho$ bisey beraber oynamalari

ama kv i deil kocanizi dinleyin bu konuda ..oda hazir olmali

Nereye kadar bakacaklar?
Ismarlama çocuk mu yapılırmış....Babası anası hazır olduğunda bir çocuk dünyaya gelmeli....Maddi olanaklar ikinci bebeğe kolaylık sağlanacağında bir bebek dünyaya getirilir diye düşünüyorum.Ha kazara oldu plansız programsız o bebek her türlü dünyaya getirilir ama ilk çocuğunuzu hele bir büyütün onun bebekliğini çalmayın.İlgi alakadan ne olursa olsun ikinci bebek geldiğinde mahrum kalacak bunu yapmayın....

En az 5 yas olucak bakanın varsa tabi benim 7'5aylik doğumdan bu yana destek görmedm kendim hallettim enazndn şanslısın bakanında var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…