Gebeliğe Hazırlık Ikinci cocugun olmamasi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Siyahaura

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2019
643
1.109
113
İstanbul
Merhaba hanimlar
Benim 4 yaşında bir oğlum var ve plansız şekilde ilk aydan hamile kalmıştım
Öncesinde beslenmeme dikkat ediyordum zayıftım adetim de düzenliydi. Yaklaşık 2 yıldır korunmamamiza rağmen ikinci kez hamile kalamadım. Doğum sonrasından beri çok kötü beslendim ve oldukça kilo da aldım. Bi kaç doktora gittiğimde hepsi hormonlarda problem olmadığını spor yapmam karbonhidrati kesip kilo vermem sonucu herseyin düzeleceğini söyledi. Kısacası polikistik over sendromum var. Adetim de çok düzensiz bu arada. Bu şekilde olup kilo vererek hamile kalan var mı aranızda tecrübelerinizi yorumlarınızı paylaşır mısınız?

Ari sutu bal polen propolis karisimi kullan ve ovulasyon testi yao o gunu değerlendir

İki yıl uzun bir süre yumurtlama da olmuyorsa infertilite bölümüne gidip yumurta takibi, çatlama iğnesi, gerekirse aşılama şeklinde yöntemlere başvuru yapılması gerekiyor, sanırım 1 yıl düzenli ilişkiye rağmen çocuk olmuyorsa bu bölüme basvurabilirsin, ama kilo verip hamile kalman senin için iyi olur zaten kilo alacaksın bir de küçük bir oğlun var bu dönemi rahat atlatman açısından da kilo vermen güzel olur

İlk önce kilo ver bedenin sağlıklı hale gelsin öyle bebeğe yoğunlas dedi gittiğim iki ayrı doktor. Hiçbir tedavi vermediler. İnsülin direnci yumurtlamani engelliyor diyorlar.

İlk önce kilo ver bedenin sağlıklı hale gelsin öyle bebeğe yoğunlas dedi gittiğim iki ayrı doktor. Hiçbir tedavi vermediler. İnsülin direnci yumurtlamani engelliyor diyorlar.
Evet doğrudur ama bu şekilde yol haritası çizilmez kilo veremedin diyelim çocuk yapma fikrinden mi vazgeçeceksiniz, eğitim araştırma hastaneleri veya şehir hastanelerinden infertiliteye randevu alın kadın doğum degil

Bende pkoluydum ve hiçbir sorun olmamasına rağmen gebe kalamıyordum...Öyle aman aman kiloluda değildim halbuki ama yine de "tığ gibi olacaksın" denilince ve doktorumunda tavsiyesiyle diyetisyen eşliğinde zorda olsa "gaps diyeti" yaptım...Tabi vücudumda bütün hormonlarım bakıldı ve sorun olmadığı için yaptım...Ciddi bir istikrarla yapmak gerekiyor..Hayatımdan paketli gıdayı çıkarmıştım...Hatta eşimle sinemaya gitmiştik o mısır yerken bende bir avuç çiğ bademimi yemiştim o derece..İnsülin direnci için hapta kullanmıştım ki şekerle alakalı sorunumda yoktu aslında istedim yazdı doktorumda ..Kilo vermede onunda etkili olduğunu düşünüyorum...

Size uygun en iyi diyet neyse hemen zaman kaybetmeden başlayın..Pko kilo yapar,kilo pko yapar demişti doktorum..Bu bir kısır döngü ve biz bütün gücümüzle millet 1 enerji harcıyorsa,biz 100 harcayarak o döngüyü kırmak zo-run-da-yız...

Evet cok etkili gercekten paketli gıdaları cikarmak bu konuda.

Ben varım. İlk çocuğuma bir ay korunmayı bırakıp hamile kalmıştım. 4 yaşına gelince ikinciyi istedik bir türlü olmadı. Ben korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra doktora gittim. Bende de Pcos var. Hormon tahlili kan testleri rahim filmi eşimin testleri her şey normal gözüküyordu. Benim pcoya bağlı kilo almam sorun gibi görünüyordu. Doktor sonuçları bana gösterdi eğer kilo verirsem tedaviye gerek kalmadan hamile kalabilirsin dedi, eğer olmazsa da artık aşılamaya geçeceğiz diye 3 ay sonraya randevu vermişti. Bende o gün tatlı hamur işlerinin çoğunu beslenmemden çıkardım. Diyabet ve folik asit de kullanmaya başladım. 3 ayda 12 kilo verdim. Kontrolümü 1 ay kala test yaptım hamile olduğumu öğrendim. Doğumdan sonra da korunmadım 2 ci 9 aylıkken hamile kaldım. Şimdi 7 yaşında 27 aylık ve 11 aylık 3 çocuğum var. Darısı size ve tüm isteyenlere inşallah

Pkoslularda kilo varsa gebelik zorlasiyormus gercekten

Bı kilo verirseniz herşey çözülür zaten kilonun üstüne gebe kalmasaniz daha da gebe gibi durmaz misiniz
Ne güzel gorunursunuz

Bende ikinci çocuğuma hamilelikte biraz zorlandım. İlki hemen olmuştu ama ikinci yaklaşık 7-8 ay sürdü doktora gittim kist olduğunu söyledi, ilaçdahi vermedi iki ay sonra tekrar kontrol verdi, soğan suyu kürü yapıp içtim 15 gün ama bende kilo problemi yoktu, 1 ay sonra hamile kaldım, test yapıp hamileliğimi öğrenince doktora gittim kistin olmadığını söyledi, kür mü işe yaradı onu bilmiyoruz ama

Cok guzel bir cevap oldu umutlarimi yeserttiniz bende aylardir kilo ver denmesine ragmen hic caba göstermedim aksine yedikçe yedim.. umarım kilo vermeyi basaririm Allah bagislasin cocuklarinizi

Bende kist gormediler hic ama yumurtlama sorunum var malesef

Pkoslularda kilo varsa gebelik zorlasiyormus gercekten

Bı kilo verirseniz herşey çözülür zaten kilonun üstüne gebe kalmasaniz daha da gebe gibi durmaz misiniz
Ne güzel gorunursunuz
Bana doktorum da buna benzer seyler soyledi daha embriyo iken bebegimize iyi bakmamiz icin once vucudunu hazirlaman saglikli olman gerekir dedi

Bana doktorum da buna benzer seyler soyledi daha embriyo iken bebegimize iyi bakmamiz icin once vucudunu hazirlaman saglikli olman gerekir dedi
Vinalac diye uzerinde yetişkin kadınlar için tarzında bir not bulunan folik asit vardı arkadaşım kullanıyordu

Gebe kalmayı düşünenlerin yumurtalıklarınj hazirliyormus doğruysa

Belki kullanırsınız ben tecrübe etmedim

Folik asit yalnizca bebegin gelisimi için gerekli kedili. Hamile kalmayi kolaylaştirici bir etkisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…