İkinci Çocuk Dert Oldu

sagolun. ama cok ustume geliyolar. bazi insanlar niye boyle bilmiyorum
Sanane deyin geçin. Bende 2. Ye artık çocuk istemiyorum dediğim anda kaldım. 32 de doğurdum. 2. Bana kök söktürdü. Allah hayırlısını versin illa kardeş olsun diye hazır olmadığın bir duruma sokma kendini. Enerjini yavruna harca. Nasipse olur olmazsada hiiiç üzülme.

Reactions: KV_
Kuzum sen doğur kim takar ötesini
Sağlıkmış allah büyüktür
Madiyattır allah verir
Rahatlıktır allaha güven
Sanırsın allah iradeyi sana değil onların amacına hizmete vermiş
Arkadaşım kendine güvenmiyorsan sen bakamayacağın çocuğu doğurma!!!

Herkes "Doğur doğur"der kendileri bakıyormuş gibi..Sizin sağlığınız daha mühim acele etmeyin bunun için, ben de 31 yaşındayım ve daha çocuğum 1.5 yaşında..

Reactions: KV_
Oyle tabii. Sorun kimde olursa nasip olmadan olmuyo bu cocuk isi. Elbet zamanini bekliyor Rabbim, ol demesi gerekiyor.

Ha birde ben normalde 2-3 cocuk derim. Cocuklarin kardesli buyumeleri gercekten onlarin yararina diye dusunuyorum. Ha ilerde dost ya da dusman olmayi secerler onlarin bilecegi is. Amaaa saglik sorunu varsa herseyden onde gelmeli

Etrafın ne dediğine kulak asma. Sen ve eşin gerçekten 2. Bir çocuk daha istiyor musunuz? Eğer cevabın evetse normal yolla olmadı tedavi elindeki tüm imkanları degerlendir. Eğer cevabın hayırsa normal hayatına devam et. Insanlar sadece konuşur ne hissettiğini anlamazlar.

28 yasindayim. Evleneli 3 sene oldu. Kismetse ilk cocuguma hamileyim. Gecen yil kucagima almak nasip olmadi, kaybettim. Evlendigimizden beri herkesin dilinde bir cocuk temennisi... istiyor musun maddi olarak hazir misin diye soran yok. Bak yas ilerliyor 2.icin gec kalirsin diyen bile oldu. 1.oldu da 2.nin derdine dustuk yani. Elalemin lafiyla hareket etmeye kalksak ohoo. Esim zaten cok cocuk istiyordu ben kendim hazir olunca hamile kaldim.2.yi de kendimi hazir hissedersem yaparim. Sen ne istiyosun çocuğun ne istiyo ona odaklan

valla kusucam artık bizim türklerin çocuk muhabbetinden. sa-na-ne, sanane?
insanların yatak odasını sormak nasıl bişey allahım yaaa. belki olmuyo? belki yapamıyoruz? belki kocamın sorunu var? Sana mı anlatayım.

Ben olsam aynen böyle cevap verirdim. Biliyorum kendimi; bi yerde çok fena patlardım. Hep böyle oluyo zaten ama sorun değil çünkü bu şekilde mesafe koyabiliyorum

ölüm riskli ameliyata girip ne kadar abartmışssınız durumu ne demek?
ayrıca herkes farklı tecrübeler edniyo, karakterler farklı. Herkes sizin gibi ‘rahat’ olamaz ki veya ‘güçlü’

ölüm riskli ameliyata girip ne kadar abartmışssınız durumu ne demek?
ayrıca herkes farklı tecrübeler edniyo, karakterler farklı. Herkes sizin gibi ‘rahat’ olamaz ki veya ‘güçlü’
evet bnde hep guclu girunmeye calistim guclu olmaya calistim basaramadim demekki. evet ic kanama esnasinda kanama kesilmis kendiliginden doktor yiyecek ekmegin varmis yasadigina sukret demisti. herkes guclu olamiyo malesef

Hic bunalima girmeyin. Elaelem ne derse desin. Hayatınız size ait. Baskasinin cocuk olayina bile laf eden insanlar var. Keske herkes sadece kendi hayatina odaklansa.Benim dolu arkadaşım var tek çocukta kalan. Laf söyleyene cevabını veriyorlar.

Kızım 6 yaşına girecek,ben 35 yaşındayım ikinci bebegimi bekliyorum. Bende eşimin geçirdiği ağır bir rahatsızlık nedeniyle psikolojik anlamda asla hazır değildim. 2.5 sene olacak o atlattı ama ben yaşadığım korkuyu hala atlatamadım. Hep erteliyordum ama kendi geldi bebeğim,sürpriz oldu,kabullendim. Şu an hazırım.
Yaşınız öyle geç değil ki acele etmeniz gerekmiyor. Önce sağlığınıza kavuşun,psikolojiniz düzelsin,sonra hazır hissedersiniz kendinizi denersiniz. Ha istemiyorum derseniz bu da bir seçenek. Sonuçta önemli olan yetebilmek maddi manevi.

erteledigim icin cok pismanim ama diyorum kismetimde bu varmis demekki. zaten hep calistim. kizimda cok zir bir bebekti. kok sokturdu. genede cok karisik duygulardayim

ben bu ülkede, bu sistemde, geleceğini kendim maalesef belirleyemediğim bir durumda 1 tane için bile zor gelecek kuruyorum 2. çocuk artık şart felan değil kesinlikle lüks. önemli olan senin, eşinin ve evladının sağlığı. ne kardeşler var birbirinin gözünü oyan.. kardeş olup da çok iyi olacak diye bir şey de yok. kardeş yapmalısın diye bir mecburiyet de yok. bana da diyorlar haydi bir tane daha diye çok istiyorsanız kendiniz yapın benim mahremime de karışmayın diyip susturuyorum milleti.
kendini üzmene değmez kısacası.

Nedir bu insanların çocuk baskısı ya?
Çok bilmişiz milletçe..
Oğlum 2 yaşına girecek şimdiden başladılar ufaktan konuşmaya sormaya..

Çocuğum daha 7 aylıkken ikinci şart diye ısrar eden hiç tanımadığım bir teyze bile vardı. Ona neyse?

Ben de kararsızım mesela. Günden güne fikrim değişiyor. Oğlum zor bir bebek değil ama çok kolay da değil. Orta şeker..

Yine de çocuk büyütmek bu zamanda daha zor. Maddi ve manevi zorluyor..
Allah'a eğer ileride ikinci çocuğu yapmadım diye pişman olacaksam, çocuğum ve bizim için hayırlı olacaksa gönlüme düşür veya kaza ile olsa da nasip et diye dua ediyorum..
Çünkü ben kolay kolay cesaret edemem şu şartlarda..

Etraftaki insanlardan çok senin ne düşündüğün önemli. Benim kızım d 2 yaşından beri hep kardeş istedi ben asla olmaz bidaha çocuk yapmam kesinlikle diyordum ama düşündüm taşındım ve onu kardeş duygusundan mahrum bırakmamam gerektiğine karar verdim. ( simdi 7 yasinda )Biz 4 kardeşiz ve insanın kardeşi olması çok güzel bi duygu. Bu duyguyu kızım da yaşamalıydı üstelik kendisi çok istiyordu. Kendi rahatım için ona bunu yapamam dedim ve hamile kaldım simdi doğuma günler kaldı ve kızım basta kabullenmedi istemedi ama bi kaç hafta içinde kabullendi simdi öyle çok istiyor ki sürekli kardeşim kardeşim diye karnımı öpüyor onun adını yazıyor heryere resimler yapıyor. Bunu görmek bile çok güzel emin olun. Eğer hazırsanız kesinlikle yapın

Ülkenin %70-80'i yoksulluk sınırında yaşarken,ülkenin dört bir yani çocuğa,damacanaya hallenen sapiklarla doluyken ve bunlar doğru düzgün ceza almiyorken,çocuğuna doğru düzgün istediğin gibi bir eğitim aldirmak için dünya paran olmasi gerekirken,paran yoksa bu çarpik eğitim sistemine mecburken,Allah korusun bir sağlik sorunu olduğunda yine paran yoksa ameliyat,ilaç vs. için mali mülkü satman gerekirken ben insanlarin 1 çocuk yapabilmelerine bile şaşırıyorum açikcasi. 2.çocuk luks.Milletin ne dediğine bakmayin onlar mi büyütecek,koruyup kollayacak çocuğunuzu?

Reactions: 000
Canim bunu en iyi sen bilirsin, eğer maddi manevi gücün var ise kendine güveniyorsan neden olmasın...Sen yine gerekeni yapta olur veya olmaz en iyisini yüce Rabbim bilir sonuçta evladın varmış ....

İkinci yapsan üçüncüyü yap derler üçüncüyü yapsan bu ne arka arkaya doğuruyo derler. Hiç yapmasan kısır derler. Derler de derler.. Ölümden dönmüşsünüz kolay değil. Arkanızda bir yavrunuz boynu bükük kalabilirdi. Korkmanız çok normal. Ama sizde gerçekten istiyorsanız doktor kontrolünde, psikolojik olarakta yardım alıp kendinizi tam anlamıyla hazır hissetinizde elbette deneyebilirsiniz. Allah en hayırlısını versin hakkınızda

8 yaşında bir oğlum var bizde ilk cocuğuma hamileliliğimden itibaren evliliğimde büyük sorunlar yaşadık, panik atak da geçirdim hepsi geçti gitti hersye geride kaldı sil baştan yaptığımızda karar verdim hamile kaldım ve bugün 40 günlük bir kız bebeğim var şükürler olsun ara sıra sorunlarımız tabiki oluyor ama 2. çocuğun getirdiği bi sakinlik dinginlikde oluşuyor insanda.. Oğlum çok mutlu en çok o istemişti kardeşi .. Sağlığınızı dikkate alarak bir yol izleyin ve yapın bnece Asla pişman olmazsınız.. ikincide daha tecrubeli daha kendinizde olursunuz emin olun .. hep derim ilki acemlik ikincisi tecrube kıdemli oluyorsunuz artık herseyi daha basit hallediyorsunuz zor bebek yok dilinden anlayamayan anne vardır diyorum herseyin bir cözümü var artık size kolaylıklar diliyorum.. cesur olun pişman olmazsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…