İkinci çocuk düşüncesi ve eşim...

İpek'e aynen katılmakla beraber ;

insanların dört duvar arasında ne yaşadığını bilemeyiz nasıl bir ilişkileri nasıl bir iletişimleri olduğunu bilemeyiz kızlar

ben de ihanete uğradım jet hızıyla da boşanma davamı açtım inşallah yakın zamanda da boşanacağım..çevremde ve ailemde bana sonuna kadar destek olanlar da oldu 'sen evliliğini çok önceden kafanda bitirmişsin,ihanet de bahanen oldu boşanmak için ' diyecek kadar ileri gidip bu abuk yorumu yapanlar da oldu reel hayatımda.

nefertity nin önceki konusuna ben de yazmıştım iki konusunu da biliyorum ama ilk konusu üzerinden yorum yapmak istiyorum.

nefertity evliliğine ve eşine bir şans daha vermeyi seçmiş bu onun seçimi onun evliliği

eşiyle olan iletişimini, geçmişte yaşadıklarını,gelecekten beklentilerini ve hayallerini bilmeden böyle sağlıksız yorumlar yaparak yardımcı olmuyorsunuz aksine çok antipatik geliyor yorumlarınız ben bile gerildim konunun sahibi olmamama rağmen

nefertitiy nin haklı korkuları,çekinceleri var eğer sizin tabir ettiğiniz gibi bu durumu kanıksamış olsaydı bu konuyu açmazdı

'Aldatmak, evliliklerin bitiminde en çok ilk üç madde arasında bulunmaktadır. Aldatma olayını doğru göremeyen ve süreci doğru sürdüremeyen tarafların % 75 ,i ayrılmış veya boşanmıştır. (Z.Sungur) Aldatma sonrası, ilk öğrenilmek istenen “neden yaptı” sorusudur. Aslında herkes yaşadığı ve yaşattığı travmanın gerçek nedenini bulmak-bilmek ister. Kişi de bazen nedenini bilmeden aldatır. Ta ki derin sorgulamalar veya danışman desteği ile bunu bulana kadar. ışte sorun,nedeni bulurken aldatılanın nedeni, kendine mal etmemesidir. Neden ne olursa olsun aldatılan kişi, suçluluk içinde değildir.'
alıntıdır...

sana çok samimi birşey söyliycem şimdi.
şuna inan kesinlikle kötü niyetli yazmıyorum iyi oku.
beni sırtımdan vuran kadın var ya, hani eşimin beni aldattığı...
biliyor musun aynı senin gibi sivri, keskin ve "erdem de erdem" diye tepinip duran biriydi.
senin bu kurduğun cümleler beyaz olsun mesela o kırık beyazını kullanırdı.
yani hemen hemen aynı konuşma tarzınız.
herkes ona çok delikanlı hatunsun derdi.
ve yediği o halta kadar kimseyi de benim kadar yaralamamıştı biliyorum.
hatta şunu da biliyorum ki "ben bunu nasıl yapabildim tanrım, nasıl" diye çok ağlayıp, duvarları yumruklamışlığı, hatta ve hatta sinir krizi geçirip hastanelere taşınmışlığı vardır.
açıkçası bu ve daha uzak geçmişte yaşadığım benzeri sebeplerden dolayı artık bu cümleler bana sadece gösteri gibi geliyor.
kendi hayatında yaşatarak göster arkadaşım doğrularını, yazmakla olmuyor.
50 defa aynı şeyleri söylemek de "delikanlı hatunu" oynamak oluyor.
bu ne ki böyle topiğimde en fazla yorum senin!
kime neyi ispatlamaya çalışıyorsun, yeter artık daha fazla kendini yormasan?
bu tür büyük laflara karnım tok.
benim gözümde "üsluptan bi haber, vakit geçirmek için yorum yazan ve düşüncelerini dayatmaya çalışan, kesinlikle olgunlaşmamış biri" olmanın dışına çıkamazsın.
gövde gösterini başka konulara sakla.
bir abla olarak tavsiyem kendini boşuna yıpratma.
amacın bana yardım etmekse üzgünüm ama seni hiç kaale almıyorum.

"Evliliğinizi daha önce kafanızda bitirmiş olduğunuz" gerçek olsa bile.. Bu sadece şunu göstermez mi.. Ne kadar da doğru yapmışsınız, kafanızda bitirmekte haklıymışsınız.. Size
Allah sabır ve kolaylık versin, çarçabuk kurtulun inşallah.

Herkes haklı.

Aldatıldığı halde, yoluna devam eden, kendi tercihi olduğu için, haklı. Bu durumda bu kadın küçülmez, aynı zamanda fazlalaşmaz. Hayat onun, istediği şekilde yaşar.

Aldatmayı, kesinlikle affedilecek birşey olarak görmeyen de haklı. Aslında bu konu, her bayanı aynı şekilde zorlar. Kaldıran kaldırır, kaldıramayan kaldıramaz, yolunu ayırır. Bu duruma tabi ki, ne kadar normal, aman yapsın, denecek bir durum yok, ki karşı tarafta bunu demiyor sonuçta.

Eğer izlerini hala taşımıyor olsaydı, ikinci çocuğu yapayam mı diye düşünmezdi arkadaş. Aslında oda normal görmemiş, etkilenmiş, ama kaldırmış ve kabullenmiş durumu, o sebepten ya da bu sebepten.

Böyle bir konuda kim ne tepki verirse haklı. Herkes kaldırabildiğini yaşar, kararlarını kendi verir.

Ortak nokta şu ki, kimse aldatmayı normal görmüyor.

Farkındayım konuna çok yazdığımı...
Ne demişler:
'ınsan inandığı şeyler uğruna mükemmel hatalar yapabilir.
Ben de üzgünüm ama hayat da seni kaale almıyor...
:hulya:
Umarım tedavi olmaya yanaşırsın...
Ve umarım gün gelir tekrar aldatıldığında inşallah böyle birşey olmaz ama olduğunda geriye dönüp bizi hatırlarsın...
Aşkla kal nefertity...
Hayat gövde gösterisi değildir.
Herkesi kendin gibi show insanı zannetme.
Ben sadece doğruları savundum.
Bundan sonra kimsenin namusuna dil uzatmadan önce kendi hayatına bak olur mu?
Sen karşındakini bezdirmek için ona çamur atan birisin çünkü.
Allah senin gibileri dünyada fazlalaştırmasın.
Erdemli insanlara çamur atmaktan vazgeç.
Kendi çamurunda boğul umarım....
Hayatta iyi aldanmalar.
sositososito

Son düzenleyen: Moderatör:

Ay Allah iyiliğini versin kız çok güldürdün beni :roflol: :roflol: :roflol:

sırnaşık şey

alkisalkisalkis

Son düzenleme:
Ay Allah iyiliğini versin kız çok güldürdün beni :roflol: :roflol: :roflol:

sırnaşık şey

alkisalkisalkis

Gülme blush ya...
Şimdi gene gövde gösterisi cart curt diyecekler...
aklinialirimsmile
İnsanı bezdirme politikası artık böyle biraz fikrini savunmak için ortaya çık...
Yapılan hakaretleri filan eleştir.
Hemen gövde gösterisi yapma diye başlıyor halkımız...
Ne o, gösteri yapınca para mı verecekler sanki?
Ne kazanacağım ya?
Alakaya maydonoz işte...
:umursamaz:
Kendimi ispat etmeme gerek olsaydı bunun için bu konuyu filan seçmezdim dışarı çıkardım orada söylerdim fikrimi.
sengözlerimebaksanab
Gerçi şimdi böyle demeyelim namus kavramı tuhaf olan bu insan olan dil uzattığı haysiyet ve şeref kavramlarımızı da elimizden almaya cüret edecek...
Az kaldı...
:umursamaz:
Neyse nefertity, seni namuslu hayatında yalnız bıraktım son...
aklinialirimsmile

Konu dışı ve hakaret içeren yorumlar dışında içi dolu çok az yoruma rastladım.
Herkes silahlarını döşenip atağa geçmiş yine, yapmayın arkadaşlar, kalp kırdığınıza değmez.
Küçük bir oyun içinde herkes en iyi asker rolünü almaya çalışıyor da diğerini vurduğunun farkında değil.

Şu andan itibaren her yorumumuza dikkat edelim.
Bu bir uyarıdır.

Yeter ki sen iste Çene Ablam buyrunnnnnnnnn

opuyorumnanaktan

Bence bu konu nefertity80'in bu yorumundan sonra bitmiş. Ve daha sonra Hayyal sen bu yorumu yazmışsın ve ortamı germek için çaba sarfetmişsin resmen. Sana saldıran olmamış ben bu konuda bunu görüyorum. Bu durumda söylediklerinde haklı bile olsan %100 haksız duruma düşüyorsun.

Ve işin acısı seninle beraber bu bayrağı taşımaya hevesli bikaç kişi daha olmuş. Nedeni ne olursa olsun el birliğiyle yaşanan acılarla resmen dalga geçmişsiniz.

Önceki konuda değiliz. Bu apayrı bir başlık. Eğer önceki konuyla ilgili kişisel bir hesabınız varsa bunu özel mesajlarla halledebilirsiniz. Bu arkadaşın bir problemi var ve akıl danışmak istemiş ve siz bunu imkansız hale getirmişsiniz. Siz konu sahibinin önceki konudaki tavırları nedeniyle yaşadığınız kızgınlığı bu başlıkta dile getirip arkadaşın konusunu sabote ederek çok büyük ayıp ediyorsunuz bence.

Söylediklerinizin ana fikrine (aldatılmayı kabullenmemek gerektiği vs.) katılmakla birlikte tavrınızı korkunç buluyorum. Kendi çamurunda boğul umarım diye bir temenni bile var yazılarda. Beddua, mutlaka sahibine geri döner, ben hep buna inanmışımdır. Ve bu tavrı anlamakta hakikaten güçlük çekiyorum.

Diyeceksiniz ki onun tavrı daha kötü, olumsuz yorumlara gelemiyor, sizin kocalarınız cok mu iyi diyor, herkes aldatır diyor vs. vs...

Ne bekliyorsunuz? Sizin başınıza böyle bir şey gelmemiş. Umarım da kimsenin başına gelmez. Allah bozmasın ruh sağlığınız gayet iyi, doğru düşünüp doğru kararlar alabiliyorsunuz. Ne kadar güzel ve ne kadar büyük bir ayrıcalık aslında.

Fakat şunu unutuyorsunuz ki karnında çocuğuyla çok yakını tarafından aldatılan biri var karşınızda. Bir karar vermiş ve bu kararla yaşamaya çalışıyor. Hayatını bu seçimle idame ettirmeye uğraşıyor ve çok da başarılı olamıyor, kafasında soru işaretleri var ki gelip burada akıl danışıyor. Nasıl mantıklı tepkiler bekliyorsunuz ki? Psikolojisinin altüst olması, olmayacak tepkiler vermesi, ve hatta psikolojisinin bozulduğunu bile kabul edememesi size çok mu anormal geliyor ben anlamıyorum gerçekten.

Böyle bir "DRAM"'ın tam göbeğindeyken bir adım geriye çekilip kendi hayatına objektif bakabileceğine ihtimal veriyor musunuz gerçekten??? Siz yapabilirsiniz belki, ruhsal açıdan çok sağlamsınızdır. Ama herkes yapamıyor işte. Herkesten de aynı ruhsal dengeyi beklemek abesle iştigaldir.

Ayrıca tam tersini yapıp kocasından boşansaydı da yine benzer başka psikolojik sorunlarla boğuşacaktı belki de. Benim annem 17 yıl önce "aldatılma" nedeniyle boşandı ve hala bunun psikolojik izlerini taşıyor mesela. Ben o boşanma sonrası annemin yaşadıklarının her anını çok net hatırlıyorum. Boşanmak da neredeyse boşanmayıp katlanmak kadar insanı yaralıyor ruhsal olarak. Her zaman "iyi ki boşanmışsın anne" demişimdir, ama boşansın veya boşanmasın işin içine böyle "DRAM"lar girince ruh sağlığı bozulabiliyor insanın. Herkesin ruhsal dengesi sizin kadar iyi olamayabiliyor.

Boşansaydı da gelip burada başka konularda akıl soracaktı ve belki de başka yorumlara ters tepkiler verip sizin deyişinizle saldıracaktı. Psikolojisi doğal olarak çok normal olmayan problemli bir insan yardım istiyor ya... Bu kadar empatiden yoksun olmamalı insan...

Son olarak nefertity80, bence 2. çocuk fikrini biraz daha düşünme kararınız çok doğru. Ben de diğer bir çok arkadaş gibi boşanmanın en mantıklısı olacağını düşünüyorum aslında. Ama eğer kendine güveniyorsan, bunu atlatıp kafamdan silerim, kocama tekrar güvenebilirim diyorsan o zaman devam et. Ama emin ol, 12 yaşında babanın aldatması sonrasında anne-babası boşanmış bir ailenin çocuğu olarak söylüyorum ki, ailede huzur yoksa baba figürü bir figürden öteye geçmiyor.

Eğer çocuğunun ve olursa çocuklarının huzurlu bir ortamda büyümesini istiyorsan, bu konuyu onların asla öğrenmemesini sağlamalısın. Bu konuda asla çocukların duyacağı bir şekilde tartışmamalı ve asla hissettirmemelisin. Eğer öğrenirlerse çok büyük ihtimal ne sana ne babaya bir saygıları kalmayacaktır. Aldatma aldatılma konularıyla ilgili çok sağlıksız fikirleri ve deneyimleri olacaktır. Ben bu aldatılma konusunu annemle aynı anda tesadüfen 12 yaşımda öğrendim, ve annemin boşanma kararı kendisine zaman içinde müthiş bir saygı duymamı sağladı. Psikolojisi senelerce düzelmedi ama bu kadar güçlü durabildiği için onunla gurur duydum. Ve malesef hala babama karşı içim soğumaz.

Demek istediğim, sen bir annesin. Kendinin yanı sıra çocuklarını da düşünmen gerek. Onlara hiçbirşey hissettirmeyeceğine eminsen, eşinin yaptığının tek seferlik tekrarlanmayacak bir şey olduğundan eminsen, o zaman 2. çocuğu da düşün, evliliğine de devam et derim. Bir evlilik terapistine gidin mutlaka destek alın tekrar tekrar. Ama eğer kuşkuların hala geçmiyorsa emin ol geçmeyecektir. O zaman çocuğun ve kendin için en doğru kararı verecek kadar güçlü olmanı umarım. Sevgiler.

Fragola...
öncelikle kafa yoduğun, emek verdiğin ve vakit harcayarak uzun uzun düşüncelerini yazdığın ve samimi olduğun için çok teşekkür ediyorum.
"hala umut var" diyebiliyorsam senin kalitendeki insanların varlığını hissedebildiğim içindir.
yoksa çoktan güvene ve insanlığa dair beklentilerimi sıfırlar, gerçekten "çamur"lar içinde boğulabilirdim.

evet başıma gelen en büyük haksızlığa karşın ilişkimi sürdürmeye, beni yaralayanla yaralarımı sarmaya çalışıyorum. ayrılmaya karar verip ayrı yaşadığım dönemde aylarca, oğlumun geceleri yataktan fırlayıp "babam nerde" diye feryat etmelerine, gece sabahlara kadar onu yatıştırmaya çalışmaktan dolayı uykusuz, ceset gibi işe gelmelerime, yaşıtlarını parklarda anne babalarıyla görüp gözümün içine büyük bir eksiklikle "benim babam neden gelmiyor" gibi içimi yakan sorularına, bunu haketmediğini düşünerek kendimi suçlamalarıma, ağlamadan uyumadığım tek bir gece olmamasına ve eşimin gerçekten pişman olduğunu görmeye yenilip, gelecekte (%1 bile olsa) oğluma zarar verebilecek bir üvey babanın hayatıma girme olasılığından korktuğum ve son bir şans verdiğim için belki gurursuz, onursuz, midesiz görünebilirim.
belki yine benzer şeyleri yaşatacak eşim bilemiyorum, açıkçası güvenmiyorum da ama 2 yıldır oldukça hassas ve özenli yaklaşıyor ilişkimize, sonuçta son şansını yaşıyor ve bunun farkında.
aynı potansiyele sahip her erkekten farklı olarak, siciline işlenen bu suçtan dolayı elbette güven duyamıyorum.

2.çocuk meselesi de benim için kapandı çünkü o riske giremeyeceğime karar verdim.
günün birinde boşanma ihtimali diğer çiftlere nazaran benim ilişkim için daha yüksek olduğundan, bunun bilinciyle doğurduğum, sıkıntı yaşayabilecek başka bir çocuğa haksızlık etmiş olmayı, kendimi suçlamayı istemiyorum.
psikolojim de sağlıksız bir karar alacak kadar vahim değil.
hatta gayet de sağlıklıyım aslına bakarsanız.
kaldı ki kişinin ruh sağlığının bozuk olması hakaret cümelelerinin içine sıkıştırılacak bir şey değil.
bir insanı nasıl nezle-grip olduğu için utandıramazsak, ruh sağlığı bozuk diye de utandıramayız.
bu, saçmalıktan başka bir şey değil.
çocuğuma da eşimle aramızdaki bu konuyu hiç bir zaman yansıtmadım hatta insanüstü bir çabayla bir defa bile ağlarken görmedi beni ya da ateşli bir tartışmanın içinde.
evlilik ve anne olma bilinci bambaşka bir güç ve olgunluk katıyor insana.
kim ne derse desin, nasıl görmek istiyorsa öyle görsün ama ne mağrur tavrımdan ne asaletimden ne de onurumdan, gururumdan kaybettim.
yanlışı yapan ben değilim, başı önde olan da.
artık eşimle bir süredir bu konuyu açmıyorum bile.
çabalarını görmek yetiyor şimdilik.
bir gün biterse bile artık herşeye karşı gardımı aldım.

Nietzsche'nin de dediği gibi "beni öldürmeyen şey güçlendirir"...

Son düzenleme:

Kişinin ruh sağlığının bozuk olmasının tıpkı grip, nezle olmak gibi olduğunu, asla utanılacak bir şey olmadığını ve bir şekilde "iyileşeceğini" o kadar iyi biliyorum ki. Sadece zaman gerekiyor.

Ve ihtiyacın olduğunu hissedersen, profesyonel desteğin gücünden de kendini lütfen mahrum bırakma. Benim annem ruh sağlığını önemli ölçüde düzeltebildiyse, psikiyatristleri sayesindedir.

Bütün kalbimle dilerim bu sorunları atlatır ve huzura kavuşursun. Senin mutlu olman çocuğunun mutlu olması demektir zaten. Hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Eşinin pişman olup bir daha aynı hataları yapmaması da imkan dışı değil. Belki ilerde bir gün tekrar güvenebilirsin de. Umarım böyle olur. Olmazsa da hayatın sonu değil. Bu problemin üstesinden de gelebileceğini düşünüyorum. Seni öldürmeyen şey seni gerçekten çok güçlendirdi, ve aynı hatayla tekrar karşılaşırsan ne kadar güçlü olduğunu görüp şaşıracaksın bile bence. Eğer Allah korusun bunun tekrarı olursa, çocuğunu babasından ayrı büyütmeye seni zorlayan, çocuğu ve seninle birlikte bir geleceği kendisi için bile bile imkansız hale getiren, bu şansı kaybeden sadece ve sadece eşindir. Bu konuda sakın vicdan azabı çekme. Bunun sorumlusu asla sen olmayacaksın. Ve emin ol çocuğun da ilerde asla seni sorumlu görmeyecek. Herşeyin en iyisini dilerim gerçekten.

bu olayı öğrendikten ve evi terketmemden sonra, 2. gün psikologda aldım soluğu.
onun bana söylediği herşeyi hatta fazlasını ben kendime söylemiştim zaten. o yüzden bana hiç bir faydası olmadı açıkçası. üstelik verdiği ilaçlar yüzünden hem ruh gibi dolaştım bir kaç ay, hem de 48 kg.dan 57'ye yükseldim. bu durum tabii ki hiç hoşuma gitmedi :) sonuçta yeni bir hayat başlıyordu ve o yeni hayatta daha önce kendimde hiç görmediğim bir vücuda alışamazdım :))
bir iki defa daha gittim ve bana benden başka kimsenin yardımcı olamayacağını anlayıp bıraktım terapistimi.
yazdığın herşeye sonuna kadar katılıyor ve inanıyorum.
güzel dileklerin için de ayrıca teşekkür ediyorum.
umarım hayat karşına hep senin gibi insanları çıkartır...

Hayret bu sefer kocan arkadaşlarına bi yerlerini göstermemiş....:roflol:
Yada birlikte olmamış..:jeyyar:
Şaşırdım doğrusu....şakkıdı
Seninki yavaş yavaş yola geliyor demekki
sengözlerimebaksanab
Şaka bi yana nasıl uyduruyorsun bu kadar konuyu işin sırrı ne???şakkıdı:1closedeyes:

sana neyin iyi geldiğini senden daha iyi kimse bilemez. demek ki psikiyatriste ihtiyacın yok veya psikolog daha iyi çare olabilir; ilaçsız terapi yani :) en iyisini yine sen bilirsin tabi. burada da aynı şekilde, fikir alırsın fakat zaten senin için iyi olanı doğru olanı işin içinde olmadığımızdan hiçbirimiz bilemeyiz. en doğru kararı yine sen vereceksin ya da verdin bile. burada sadece belki gözünden kaçan birşeylere dikkatini çekebiliriz, başka bir bakış açısı sunabiliriz bir ihtimal, o kadar.
ben de güzel dileklerin için teşekkür ederim. güzellikler ve iyilikler dilerim tekrar.

Konularınız,tarzınız,hayatınız,komik düzeyde olan hayal gücünüz ve özgüveniniz..
Hepsi öyle garip ki,gerçek bir hayat olmamasını umuyorum.
Yakın zamanda bir arkadaşınıza poposunun hatta popo deliğinin fotosunu göstermiş bir adama çocuk yapmam.
Aldatır vs geçtim bu adamın zekasında bir problem var,normal bir insanın yapamayacağı kadar ucuz şeyler yapmış biri..
Korkarım,anlatabiliyor muyum..?
Hamile kalmanızı istemekle belki "yeniden ihanet etmek istiyorum" diyordur,ne dersiniz.?
Sizi acıtacak veya pohpohlayacak bir sürü yorum yapabilirim ama siz ne yazılırsa yazılsın..
Ben mükemmelim,eşim mükemmel,bana aşık,poposunu arkadaşıma gösterdi ama manyak değil türünde çıkarımlara devam edeceksiniz.
ışinize gelmediğin de siz kimsiniz ki eğitiminiz ne ki tek öğrendiğiniz özdeyişi kullanıp "dal ve ağaç" muhabbetine gireceksiniz..

Son düzenleme:

:roflol:

bana sadece altına imza atmak kalmış ağzına sağlık arkadaşım

bana sadece altına imza atmak kalmış ağzına sağlık arkadaşım

neden arkadaşım?
tahrik etme özelliğin en az bu "üfürükten prenses" kadar gelişkin. altına imza atılacak nitelikte bir yorumu kendin de yazabilirsin. ne de olsa yandaşların kadar uzman görünüyorsun bu konuda. şakkıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…