İkinci çocuk düşüncesi….

Maaşlar artarken enflasyon artmayacak mı?
Geçen seneki düşük sandığınız maaşınızla hesaplayın bir et süt yumurta fiyatını? Geçen sene maaş düşüktü ama kiralar daha uygundu, Evler bir milyondan azdı, yakıt lt 7 TL idi. Şu an maaşınız arttı yakıt 30 lira oldu, peynirin kilosu oldu 80 tl, zeytin oldu 50 tl ve süt oldu 15 tl, yumurta desen tanesi 2,5 tl.
Maaşımız zaten eriyecek zamlı gelmeyecek.

Eşim ve ben çalışıyoruz. Eve asgari ücretin 4 katı maaş giriyor. 1 çocuğum var. Evim arabam var. Bu imkanlarımın şu ülke ekonomisinde 2. Çocuk için yeterli olmayacağını biliyorum. Yaşarız öyle böyle diye düşünemiyorum,önümü göremiyorum. Şu an karnı doyar da ya geleceği? Keşke içimizin kıpırtısının tüm kolaylıkları da getireceğini bilsek:)

Borçlarınız bitmeden ve o evden tasinmadan 2.cocuk cok mantıksız. Ya zor bir gebelik geçirmeniz gerekirse ya mesela bebeğin tedavi gerektiren bir durumu olursa? Bunlara durumunuz el vermiyor. O arkadaşlar da kendi bebeklerinin dertlerine düşerler zaten yeni düzene soktuğunuz evlilikte böyle risk almak ne biliyim...

Yazık değil mi ama 5 yaşındaki çocuğunuza o rutubeti hergun soluyor olması. Değer mi aradaki paraya cidden? Bence kiracıyı çıkartıp kendi evinize cikmalisiniz.

Para da para cidden hem bu kadar para derdiniz var hem ikinci çocuk olsa mi diyorsunuz inanın hiç ucuz değil yani ikinci cocukta. Çocuk direkt masraf yani 5 yıl onceyle suanki fiyatlar o kadar farklı ki..

Bunu bende sormak istedim. Belki ikinci cocugu esi onu tekrar baglamak icin de simdi istiyor bilemeyiz.
Eviniz o kadar kötüyse bekleyin daha. Ve maddi anlamda zora düsecekseniz beklemekten baska care yok

içinde eşyaların çürüdüğü evde yaşamanız ve hamilelik geçirmeniz doğru değil. durumunuz şu an 2. ye müsait değil. seneye birikiminizi vs yapıp evinize çıkıp öyle yapın diyorum. Allah rızkını verir olaylarına girmeyin sakın.

Bu şartlar altında büyük çılgınlık diye düşünüyorum. O sağlıksız ortama bu kadar maddi sıkıntı yaşarken bir bebek daha getirmenin ne anlamı var? Heleki bir ayrılık yaşamışsınız yine yaşamayacağınızın garantisi var mı? En kötüyü düşünerek hareket edin iki çocuğa tek başınıza kalırsanız bakabilecek misiniz? Eş ister tabi neden istemesin o fazladan bir bez parası verecek , senin hayatını tümüyle etkileyecek. Resim atan arkadaşların da senin özgürlüğünü kıskanıyordur inan.Sabahlara kadar uykusuz kalıp eve bağlanmak çok özenilesi bir şey değil ama hem para kazanan hem de çocuğunun zor zamanlarını atlatmış bir kadın evet çok daha özenilesi.

Bizde bi laf var. El adamin düsünü azdırır suyunu kızdırmaz der buyuklerimiz. Es dost akraba hamile diye koca cok istiyo diye bu sartlarda cocuk yapmak akil kari degil. Kopek baglasan durmayacak rutubetli evde zaten bi cocyk buyutuyosunuz. Minicik bebek nasi dayansin o sartlara. Az makul olun

Neden tek ile kalmazmış onu anlamadım. Gerekçe nedir yani illa ikinci çocuğun olması için? Arkadaşlarınızın söylediklerine de kulak tıkayın derim maddi manevi her şeyiyle siz ilgileneceksiniz ayda yılda bir sevmeye gelecek insan tabi der yakışır yap bir tane daha diye.
Sizin koşullarınızda bence ikinci çocuk düşünmeyin. Seneye maaş artacak evet ama hayat da giderek aynı oranda pahalılaşacak. Ülkenin hali de gittikçe daha kötüye doğru gidiyor. 32.haftaya dek çalışabileceğinizin garantisi yok, anladığım kadarıyla ortada bir birikim de yok kredi ödüyorsunuz. İlla yapacağım diyorsanız da erteleyin derim daha düzeninizi yeni yeni oturtuyorsunuz.

Şu ekonomik şartlarda 4 kişilik ailenin açlık sınırı 6 bin tl iken ayda 3.5 bin tl elinizde kalıyorken rutubetli bir evde oturuyorken neden 2. Çocuk düşünüyorsunuz?
Bir çocuk dünyaya gelmeyi kendi istemiyor ama madem biz getiriyoruz, onun geleceğini de garanti etmek zorundayız.

aynı durumdayız bende ikinci bebeği istiyorum ama özellikle son dört yıldır maddi anlamda zorlanmalar borçlar var ikinci bebeğe sağlıklı maddi manevi bir ortam hazırlamak için gerçekten maddi olarak iyi durumda olmak lazım kızım ikinci sınıfa geçti herkesin iki yada üç çocuğu var aileden baskıda var arkadaşlardanda hali hazırda bekliyorlar ama ben iyice düşünüp taşının derim ben şahsen öyle yapıyorum :)

Yorumlaranız için teşekkür ederim hanımlar :) rabbim borcu olanlara ödeme kolaylığı versin. Herkesin gönlüne göre versin inşallah… ben zaten bu çocuğum İÇİN içim yanıyor o kadar güzel evi odası vardı… şimdi burda bu evde yaşaması içim kan ağlıyor ama bşr an da hayatım tepe taklak oldu.. daha sonra durumları düzelttik. Kendi evime taşınmamın sebebi işten ayrılmış olacak olmam. Şuan bu mümkün değil benim en az bşr sene çalışmam şart. Eşime zam gelene kadar… tabi ki de bu evde çocuk doğurmayı düşünmüyorum.. akıl işi değil. Ben sadece hamilelik sürecini çalışırken geçirip sonra kendi evime düzenime geçsem nasıl olur hamile ilken çalışmak çok zor olur mu asıl onu öğrenmek istedim kafanı o kurcalıyordu. Maddi olarak evet şuan kötü durumda değilim birikim yapabilecek durumdayım çok şükür gelen kira parası hariç. Ama dediğim gibi bşr sene burdayım maalesef

Konuyla dolaylı olarak ilgisi var , bu ülkenin insanları niçin doğurmanin bir üstünlükmüş gibi konuşuyorlar anlamıyorum cahil cahil. Daha 7 aylık değil bebegim ,iş yerinden dengesizin biri ile geçen gün karşılaştık ve kızın adını inanın bilmiyorum bile resmen önümü keserek konuşmak istedi bende kırmadım ve bebeğimde arkada eşimle idi ,neyse napiyosun filan teşekkür ettim ailecek çıktık dedim ,bana demez mi 1 tane mi ? Dedim evet niçin ? Hiii benim 3.dogduda 1 aylık . Yani inanın boş boğaz ,cahil insanlardan heryerde var ..bana ne istersen bir düzine doğur bakamadiktan sonra ne kadar tuhaf insanlar var bu ülkede

Elinize kalan 3500 lira ile nasıl birikim yapiyosunuz? Yiyip içip fatura, yol parası odemiyo musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…