- 4 Kasım 2018
- 26.784
- 110.322
- 598
- Konu Sahibi bendiyebiri1
-
Hemsireyim huzur evinde. Isim yorucu, yinede 36. Haftaya kadar calistim ikisindede.Evet zor muydu ? İşim masabaşı muhasebe yapıyorum ama arada yemek de yapıyorum patronun eli ile dönüşümlü küçük bir iş yeri kurumsal değil
Maaşlar artarken enflasyon artmayacak mı?Eşim muhteşem bir baba… ciddi anlamda söylüyorum bu konuda asla hakkını ödeyemem… bu arada seneye Haziran da kendi evimde olmuş olacağım şuan burda durmamın sebebi bir yıl sonra maaşlar artacak olması ve annemin bu sene de bakma ihtimali olduğu İÇİN bende çalışabileceğim
Yazık değil mi ama 5 yaşındaki çocuğunuza o rutubeti hergun soluyor olması. Değer mi aradaki paraya cidden? Bence kiracıyı çıkartıp kendi evinize cikmalisiniz.Yok ayarlamayı zaten ona göre planlama yapmak istiyoruz eşime kalsa şimdi taşınalım kendi evimize bu evden kurtulalım ama ben bu bir seneyi hem çalışarak hem hamilelikle geçirip biraz rahatlamak mobilya eşyası almak istiyorum. Çünkü aldıklarım burda hep çürüdü
Para da para cidden hem bu kadar para derdiniz var hem ikinci çocuk olsa mi diyorsunuz inanın hiç ucuz değil yani ikinci cocukta. Çocuk direkt masraf yani 5 yıl onceyle suanki fiyatlar o kadar farklı ki..İşte ben kendi evime taşınırsam doğum parası alamam… çünkü aldığım ev buraya uzak iki vesait. Bende dedim ki kendimce hamile kalsam hamileyken çalışsam 7.ayda çıkışımı verir evime taşınırım
Barışalım ne kader zaman oldu, ayrılığınıza sebep olan olaylar ortadan kalktı mı? Biraz hızlı gidiyorsunuz gibi geldi bana ama ayrılık sebebinizi ve barışalım be kadar oldu bilmediğim için bişey diyemiyorum
içinde eşyaların çürüdüğü evde yaşamanız ve hamilelik geçirmeniz doğru değil. durumunuz şu an 2. ye müsait değil. seneye birikiminizi vs yapıp evinize çıkıp öyle yapın diyorum. Allah rızkını verir olaylarına girmeyin sakın.Yok ayarlamayı zaten ona göre planlama yapmak istiyoruz eşime kalsa şimdi taşınalım kendi evimize bu evden kurtulalım ama ben bu bir seneyi hem çalışarak hem hamilelikle geçirip biraz rahatlamak mobilya eşyası almak istiyorum. Çünkü aldıklarım burda hep çürüdü
Bu şartlar altında büyük çılgınlık diye düşünüyorum. O sağlıksız ortama bu kadar maddi sıkıntı yaşarken bir bebek daha getirmenin ne anlamı var? Heleki bir ayrılık yaşamışsınız yine yaşamayacağınızın garantisi var mı? En kötüyü düşünerek hareket edin iki çocuğa tek başınıza kalırsanız bakabilecek misiniz? Eş ister tabi neden istemesin o fazladan bir bez parası verecek , senin hayatını tümüyle etkileyecek. Resim atan arkadaşların da senin özgürlüğünü kıskanıyordur inan.Sabahlara kadar uykusuz kalıp eve bağlanmak çok özenilesi bir şey değil ama hem para kazanan hem de çocuğunun zor zamanlarını atlatmış bir kadın evet çok daha özenilesi.Kızlar iyi geceler. Ben biraz bunaldım sanırım içimi döküp fikirlerinizi almak istiyorum… şuan gündem de ikinci çocuk muhabbeti dönüyor eşim aşırı çok istiyor… aslında ben de istiyorum arkadaşlarım çevrem hep ikinciyi yaptılar yada hamile özenmiyor değilim.. evde yine küçük bir bebek olması kokusu ne bilim içim kıpırdamıyor değil… ama işte maddi sıkıntılar beni düşündürüyor. Oğlum 5 yaşında. Şuan çalışıyorum annem bakıyor annemler de memlekete taşınacaktı seneye kaldı… bende kendimce diyorum şu bir sene çalışmaya devam etsem çünkü ev aldık kredi ödüyoruz eşimin maaşından 3500 kalıyor hani bir sene sonra maaşlarda artınca kredi parası erir biraz… şuan kendim gecekondu da 1-1 köpek bağlasan durmaz rutubetli bir evde yaşıyorum yaşamamında sebebi biz eşimle ayrılmıştık evi herşeyi dağıttık sonradan barışınca bu evi bulduk çok borç olunca öyle ikinci el yavaş yavaş düzdük kirası da buranın 500 dü diye tuttuk dişimizi sıkalım dedik kendi evimizi şimdi yeni kiraya verdik 3500 TL’ye. Diyorum parasına hiç dokunmasam mobilya eşyası İÇİN birikse… bende çpcuk yapsam hamilelikte çalışmaya devam edip 32. Hafta kadar çalışınca sanırım SGK bşr ödeme yapıyormuş en azından hastane doğum param çıkar… seneye de eşimin maaşı artmış olur öyle böyle geçiniriz Allah ömür verirse… ama bir yandan da diyorum çocuğu büyütmüşsün iş hayatına başlamışsın 4 yıl evde kalmanın sonunda o ekonomik özgürlük güzelmiş ne gerek var. Ama ailemden tut özellikle eşim çocuk diye tutturdu tek ile kalmaz diyor… arkadaşlarım da inatla resim atıyorlar sana da yakışır yap artık bir tane diye… böyle bşr tarafım kıpır kıpır bir tarafım korkuyor yine doğum lohusalık bunları düşününce bşr gerilmiyor değilim :) hamileyken çalışan arkadaşlar oldu mu yorum yaparsanız sevinirim. Okuduğunuz İÇİN teşekkür ederim:)
Bizde bi laf var. El adamin düsünü azdırır suyunu kızdırmaz der buyuklerimiz. Es dost akraba hamile diye koca cok istiyo diye bu sartlarda cocuk yapmak akil kari degil. Kopek baglasan durmayacak rutubetli evde zaten bi cocyk buyutuyosunuz. Minicik bebek nasi dayansin o sartlara. Az makul olunKızlar iyi geceler. Ben biraz bunaldım sanırım içimi döküp fikirlerinizi almak istiyorum… şuan gündem de ikinci çocuk muhabbeti dönüyor eşim aşırı çok istiyor… aslında ben de istiyorum arkadaşlarım çevrem hep ikinciyi yaptılar yada hamile özenmiyor değilim.. evde yine küçük bir bebek olması kokusu ne bilim içim kıpırdamıyor değil… ama işte maddi sıkıntılar beni düşündürüyor. Oğlum 5 yaşında. Şuan çalışıyorum annem bakıyor annemler de memlekete taşınacaktı seneye kaldı… bende kendimce diyorum şu bir sene çalışmaya devam etsem çünkü ev aldık kredi ödüyoruz eşimin maaşından 3500 kalıyor hani bir sene sonra maaşlarda artınca kredi parası erir biraz… şuan kendim gecekondu da 1-1 köpek bağlasan durmaz rutubetli bir evde yaşıyorum yaşamamında sebebi biz eşimle ayrılmıştık evi herşeyi dağıttık sonradan barışınca bu evi bulduk çok borç olunca öyle ikinci el yavaş yavaş düzdük kirası da buranın 500 dü diye tuttuk dişimizi sıkalım dedik kendi evimizi şimdi yeni kiraya verdik 3500 TL’ye. Diyorum parasına hiç dokunmasam mobilya eşyası İÇİN birikse… bende çpcuk yapsam hamilelikte çalışmaya devam edip 32. Hafta kadar çalışınca sanırım SGK bşr ödeme yapıyormuş en azından hastane doğum param çıkar… seneye de eşimin maaşı artmış olur öyle böyle geçiniriz Allah ömür verirse… ama bir yandan da diyorum çocuğu büyütmüşsün iş hayatına başlamışsın 4 yıl evde kalmanın sonunda o ekonomik özgürlük güzelmiş ne gerek var. Ama ailemden tut özellikle eşim çocuk diye tutturdu tek ile kalmaz diyor… arkadaşlarım da inatla resim atıyorlar sana da yakışır yap artık bir tane diye… böyle bşr tarafım kıpır kıpır bir tarafım korkuyor yine doğum lohusalık bunları düşününce bşr gerilmiyor değilim :) hamileyken çalışan arkadaşlar oldu mu yorum yaparsanız sevinirim. Okuduğunuz İÇİN teşekkür ederim:)
aynı durumdayız bende ikinci bebeği istiyorum ama özellikle son dört yıldır maddi anlamda zorlanmalar borçlar var ikinci bebeğe sağlıklı maddi manevi bir ortam hazırlamak için gerçekten maddi olarak iyi durumda olmak lazım kızım ikinci sınıfa geçti herkesin iki yada üç çocuğu var aileden baskıda var arkadaşlardanda hali hazırda bekliyorlar ama ben iyice düşünüp taşının derim ben şahsen öyle yapıyorum :)Kızlar iyi geceler. Ben biraz bunaldım sanırım içimi döküp fikirlerinizi almak istiyorum… şuan gündem de ikinci çocuk muhabbeti dönüyor eşim aşırı çok istiyor… aslında ben de istiyorum arkadaşlarım çevrem hep ikinciyi yaptılar yada hamile özenmiyor değilim.. evde yine küçük bir bebek olması kokusu ne bilim içim kıpırdamıyor değil… ama işte maddi sıkıntılar beni düşündürüyor. Oğlum 5 yaşında. Şuan çalışıyorum annem bakıyor annemler de memlekete taşınacaktı seneye kaldı… bende kendimce diyorum şu bir sene çalışmaya devam etsem çünkü ev aldık kredi ödüyoruz eşimin maaşından 3500 kalıyor hani bir sene sonra maaşlarda artınca kredi parası erir biraz… şuan kendim gecekondu da 1-1 köpek bağlasan durmaz rutubetli bir evde yaşıyorum yaşamamında sebebi biz eşimle ayrılmıştık evi herşeyi dağıttık sonradan barışınca bu evi bulduk çok borç olunca öyle ikinci el yavaş yavaş düzdük kirası da buranın 500 dü diye tuttuk dişimizi sıkalım dedik kendi evimizi şimdi yeni kiraya verdik 3500 TL’ye. Diyorum parasına hiç dokunmasam mobilya eşyası İÇİN birikse… bende çpcuk yapsam hamilelikte çalışmaya devam edip 32. Hafta kadar çalışınca sanırım SGK bşr ödeme yapıyormuş en azından hastane doğum param çıkar… seneye de eşimin maaşı artmış olur öyle böyle geçiniriz Allah ömür verirse… ama bir yandan da diyorum çocuğu büyütmüşsün iş hayatına başlamışsın 4 yıl evde kalmanın sonunda o ekonomik özgürlük güzelmiş ne gerek var. Ama ailemden tut özellikle eşim çocuk diye tutturdu tek ile kalmaz diyor… arkadaşlarım da inatla resim atıyorlar sana da yakışır yap artık bir tane diye… böyle bşr tarafım kıpır kıpır bir tarafım korkuyor yine doğum lohusalık bunları düşününce bşr gerilmiyor değilim :) hamileyken çalışan arkadaşlar oldu mu yorum yaparsanız sevinirim. Okuduğunuz İÇİN teşekkür ederim:)
Elinize kalan 3500 lira ile nasıl birikim yapiyosunuz? Yiyip içip fatura, yol parası odemiyo musunuz?Yorumlaranız için teşekkür ederim hanımlar :) rabbim borcu olanlara ödeme kolaylığı versin. Herkesin gönlüne göre versin inşallah… ben zaten bu çocuğum İÇİN içim yanıyor o kadar güzel evi odası vardı… şimdi burda bu evde yaşaması içim kan ağlıyor ama bşr an da hayatım tepe taklak oldu.. daha sonra durumları düzelttik. Kendi evime taşınmamın sebebi işten ayrılmış olacak olmam. Şuan bu mümkün değil benim en az bşr sene çalışmam şart. Eşime zam gelene kadar… tabi ki de bu evde çocuk doğurmayı düşünmüyorum.. akıl işi değil. Ben sadece hamilelik sürecini çalışırken geçirip sonra kendi evime düzenime geçsem nasıl olur hamile ilken çalışmak çok zor olur mu asıl onu öğrenmek istedim kafanı o kurcalıyordu. Maddi olarak evet şuan kötü durumda değilim birikim yapabilecek durumdayım çok şükür gelen kira parası hariç. Ama dediğim gibi bşr sene burdayım maalesef
Eşimin maaşından kalan o kredi ve ödemeleri yapınca o kalıyor bende çalışıyorumElinize kalan 3500 lira ile nasıl birikim yapiyosunuz? Yiyip içip fatura, yol parası odemiyo musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?