- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.475
- 548
- Konu Sahibi bendiyebiri1
-
1+1 rutubetlı eve nereye sıgdırcagınız bebegı?Bıde esle ayrılınmıs tekrar barısılmıs.Emın mıyız?Bır de 32.haftaya kadar calısabılecegınızın garantısını kım verıyor?<Burdan bakınca tek cocukta kalmanız mantıklı gıbı duruyor.Ozellıkle bu araya gıren ayrılıgın sebebı neydı mesela?Kızlar iyi geceler. Ben biraz bunaldım sanırım içimi döküp fikirlerinizi almak istiyorum… şuan gündem de ikinci çocuk muhabbeti dönüyor eşim aşırı çok istiyor… aslında ben de istiyorum arkadaşlarım çevrem hep ikinciyi yaptılar yada hamile özenmiyor değilim.. evde yine küçük bir bebek olması kokusu ne bilim içim kıpırdamıyor değil… ama işte maddi sıkıntılar beni düşündürüyor. Oğlum 5 yaşında. Şuan çalışıyorum annem bakıyor annemler de memlekete taşınacaktı seneye kaldı… bende kendimce diyorum şu bir sene çalışmaya devam etsem çünkü ev aldık kredi ödüyoruz eşimin maaşından 3500 kalıyor hani bir sene sonra maaşlarda artınca kredi parası erir biraz… şuan kendim gecekondu da 1-1 köpek bağlasan durmaz rutubetli bir evde yaşıyorum yaşamamında sebebi biz eşimle ayrılmıştık evi herşeyi dağıttık sonradan barışınca bu evi bulduk çok borç olunca öyle ikinci el yavaş yavaş düzdük kirası da buranın 500 dü diye tuttuk dişimizi sıkalım dedik kendi evimizi şimdi yeni kiraya verdik 3500 TL’ye. Diyorum parasına hiç dokunmasam mobilya eşyası İÇİN birikse… bende çpcuk yapsam hamilelikte çalışmaya devam edip 32. Hafta kadar çalışınca sanırım SGK bşr ödeme yapıyormuş en azından hastane doğum param çıkar… seneye de eşimin maaşı artmış olur öyle böyle geçiniriz Allah ömür verirse… ama bir yandan da diyorum çocuğu büyütmüşsün iş hayatına başlamışsın 4 yıl evde kalmanın sonunda o ekonomik özgürlük güzelmiş ne gerek var. Ama ailemden tut özellikle eşim çocuk diye tutturdu tek ile kalmaz diyor… arkadaşlarım da inatla resim atıyorlar sana da yakışır yap artık bir tane diye… böyle bşr tarafım kıpır kıpır bir tarafım korkuyor yine doğum lohusalık bunları düşününce bşr gerilmiyor değilim :) hamileyken çalışan arkadaşlar oldu mu yorum yaparsanız sevinirim. Okuduğunuz İÇİN teşekkür ederim:)
Su kosullar altinda lutfen heves icin bebek yapmayin. Diger arkadaşlar sebeplerini saymış hepsi dogru söylüyor. Dunyaya getirdigimiz bebege anne baba olarak iyi kosullar sunmak zorundayiz. Hamileyken tasinamazsiniz. Yeni dogmus bir bebek rutubetli evde hasta olur. Hele birde cigerleri gelismeden erken dogarsa bebegin hayatini tehlikeye sokarsınız.Kızlar iyi geceler. Ben biraz bunaldım sanırım içimi döküp fikirlerinizi almak istiyorum… şuan gündem de ikinci çocuk muhabbeti dönüyor eşim aşırı çok istiyor… aslında ben de istiyorum arkadaşlarım çevrem hep ikinciyi yaptılar yada hamile özenmiyor değilim.. evde yine küçük bir bebek olması kokusu ne bilim içim kıpırdamıyor değil… ama işte maddi sıkıntılar beni düşündürüyor. Oğlum 5 yaşında. Şuan çalışıyorum annem bakıyor annemler de memlekete taşınacaktı seneye kaldı… bende kendimce diyorum şu bir sene çalışmaya devam etsem çünkü ev aldık kredi ödüyoruz eşimin maaşından 3500 kalıyor hani bir sene sonra maaşlarda artınca kredi parası erir biraz… şuan kendim gecekondu da 1-1 köpek bağlasan durmaz rutubetli bir evde yaşıyorum yaşamamında sebebi biz eşimle ayrılmıştık evi herşeyi dağıttık sonradan barışınca bu evi bulduk çok borç olunca öyle ikinci el yavaş yavaş düzdük kirası da buranın 500 dü diye tuttuk dişimizi sıkalım dedik kendi evimizi şimdi yeni kiraya verdik 3500 TL’ye. Diyorum parasına hiç dokunmasam mobilya eşyası İÇİN birikse… bende çpcuk yapsam hamilelikte çalışmaya devam edip 32. Hafta kadar çalışınca sanırım SGK bşr ödeme yapıyormuş en azından hastane doğum param çıkar… seneye de eşimin maaşı artmış olur öyle böyle geçiniriz Allah ömür verirse… ama bir yandan da diyorum çocuğu büyütmüşsün iş hayatına başlamışsın 4 yıl evde kalmanın sonunda o ekonomik özgürlük güzelmiş ne gerek var. Ama ailemden tut özellikle eşim çocuk diye tutturdu tek ile kalmaz diyor… arkadaşlarım da inatla resim atıyorlar sana da yakışır yap artık bir tane diye… böyle bşr tarafım kıpır kıpır bir tarafım korkuyor yine doğum lohusalık bunları düşününce bşr gerilmiyor değilim :) hamileyken çalışan arkadaşlar oldu mu yorum yaparsanız sevinirim. Okuduğunuz İÇİN teşekkür ederim:)
Kopek bağlasan durmaz evde 5 yaşında masum yaşarken ay içim kıpırdadı ay o nispet yaptı ay bu tek çiçekle bahar olmaz dedi diye bir masum daha getirin kafalar baya güzel doğur anacım doğur bacım senin bir tarafın eksin kalmasın helal olsun sizin gibi annelere .....dogurun ureyin çocuklar hangi şartta nasıl büyüyor ne önemi var ki.. kutsal olan analık çünkü bebeler değilKızlar iyi geceler. Ben biraz bunaldım sanırım içimi döküp fikirlerinizi almak istiyorum… şuan gündem de ikinci çocuk muhabbeti dönüyor eşim aşırı çok istiyor… aslında ben de istiyorum arkadaşlarım çevrem hep ikinciyi yaptılar yada hamile özenmiyor değilim.. evde yine küçük bir bebek olması kokusu ne bilim içim kıpırdamıyor değil… ama işte maddi sıkıntılar beni düşündürüyor. Oğlum 5 yaşında. Şuan çalışıyorum annem bakıyor annemler de memlekete taşınacaktı seneye kaldı… bende kendimce diyorum şu bir sene çalışmaya devam etsem çünkü ev aldık kredi ödüyoruz eşimin maaşından 3500 kalıyor hani bir sene sonra maaşlarda artınca kredi parası erir biraz… şuan kendim gecekondu da 1-1 köpek bağlasan durmaz rutubetli bir evde yaşıyorum yaşamamında sebebi biz eşimle ayrılmıştık evi herşeyi dağıttık sonradan barışınca bu evi bulduk çok borç olunca öyle ikinci el yavaş yavaş düzdük kirası da buranın 500 dü diye tuttuk dişimizi sıkalım dedik kendi evimizi şimdi yeni kiraya verdik 3500 TL’ye. Diyorum parasına hiç dokunmasam mobilya eşyası İÇİN birikse… bende çpcuk yapsam hamilelikte çalışmaya devam edip 32. Hafta kadar çalışınca sanırım SGK bşr ödeme yapıyormuş en azından hastane doğum param çıkar… seneye de eşimin maaşı artmış olur öyle böyle geçiniriz Allah ömür verirse… ama bir yandan da diyorum çocuğu büyütmüşsün iş hayatına başlamışsın 4 yıl evde kalmanın sonunda o ekonomik özgürlük güzelmiş ne gerek var. Ama ailemden tut özellikle eşim çocuk diye tutturdu tek ile kalmaz diyor… arkadaşlarım da inatla resim atıyorlar sana da yakışır yap artık bir tane diye… böyle bşr tarafım kıpır kıpır bir tarafım korkuyor yine doğum lohusalık bunları düşününce bşr gerilmiyor değilim :) hamileyken çalışan arkadaşlar oldu mu yorum yaparsanız sevinirim. Okuduğunuz İÇİN teşekkür ederim:)
Cunku hersey oldugu gıbı kalır sızın maas artar.Avrupada falansınız dıyecem,orda gecekonduyu nerde buldunuz?Yani maaşından şuan 3 kalıyorsa misal bşr sene sonra 6 kalır ayrıca ğç ayda bşr çift maaşı var dengelerim diye düşünüyorum:)
Konu sahibinin dusuncesi ne kadar anormalse, arkadadlarinin da ayni derecede anormal.Cunku hersey oldugu gıbı kalır sızın maas artar.Avrupada falansınız dıyecem,orda gecekonduyu nerde buldunuz?
Bende aynen böyle gelgitli olduğum dönem sürpriz bi şekilde hamile kaldım sürpriz olunca hazırlıksız yakalanıyorsun ama şu an iyi ki olmuşum diyorum ben memurum çalışma şartları. İyi siz kendi hayatınıza göre karar verirsiniz fakat bu zamanda bin kere düşünmek lazım sürpriz olmasaydı kendim olumlu karar veremezdim bu zamandaKızlar iyi geceler. Ben biraz bunaldım sanırım içimi döküp fikirlerinizi almak istiyorum… şuan gündem de ikinci çocuk muhabbeti dönüyor eşim aşırı çok istiyor… aslında ben de istiyorum arkadaşlarım çevrem hep ikinciyi yaptılar yada hamile özenmiyor değilim.. evde yine küçük bir bebek olması kokusu ne bilim içim kıpırdamıyor değil… ama işte maddi sıkıntılar beni düşündürüyor. Oğlum 5 yaşında. Şuan çalışıyorum annem bakıyor annemler de memlekete taşınacaktı seneye kaldı… bende kendimce diyorum şu bir sene çalışmaya devam etsem çünkü ev aldık kredi ödüyoruz eşimin maaşından 3500 kalıyor hani bir sene sonra maaşlarda artınca kredi parası erir biraz… şuan kendim gecekondu da 1-1 köpek bağlasan durmaz rutubetli bir evde yaşıyorum yaşamamında sebebi biz eşimle ayrılmıştık evi herşeyi dağıttık sonradan barışınca bu evi bulduk çok borç olunca öyle ikinci el yavaş yavaş düzdük kirası da buranın 500 dü diye tuttuk dişimizi sıkalım dedik kendi evimizi şimdi yeni kiraya verdik 3500 TL’ye. Diyorum parasına hiç dokunmasam mobilya eşyası İÇİN birikse… bende çpcuk yapsam hamilelikte çalışmaya devam edip 32. Hafta kadar çalışınca sanırım SGK bşr ödeme yapıyormuş en azından hastane doğum param çıkar… seneye de eşimin maaşı artmış olur öyle böyle geçiniriz Allah ömür verirse… ama bir yandan da diyorum çocuğu büyütmüşsün iş hayatına başlamışsın 4 yıl evde kalmanın sonunda o ekonomik özgürlük güzelmiş ne gerek var. Ama ailemden tut özellikle eşim çocuk diye tutturdu tek ile kalmaz diyor… arkadaşlarım da inatla resim atıyorlar sana da yakışır yap artık bir tane diye… böyle bşr tarafım kıpır kıpır bir tarafım korkuyor yine doğum lohusalık bunları düşününce bşr gerilmiyor değilim :) hamileyken çalışan arkadaşlar oldu mu yorum yaparsanız sevinirim. Okuduğunuz İÇİN teşekkür ederim:)
Dunyaya gecekondudan baktıkları ıcın.O ortamda aksını beklemek hata olur,surdn cıkayım cocugumu kurtarayım dıyecegıne 2.cocık yapalım mı dıyor entresan.Konu sahibinin dusuncesi ne kadar anormalse, arkadadlarinin da ayni derecede anormal.
Sahsen gecekonduda su sartlarda yasayan arkadasima son verecegim tavsiye bile olmaz 2.cocuk yapmak.
Konudaki en üzücü kısım o 5 yaşındaki yavrucak.Dunyaya gecekondudan baktıkları ıcın.O ortamda aksını beklemek hata olur,surdn cıkayım cocugumu kurtarayım dıyecegıne 2.cocık yapalım mı dıyor entresan.
bu krizde hala kinci çocuğu düşünen kaldı mı ya, bi de daha önce ayrıldığı eşinden ve köpek bağlasan durmaz bir yerde otururken , maddi olarak bakıcı tutabilecek durumda değilken ve anneannenin bakıp bakmayacağı belli değilken falan neyse sayarken tükendim...ben olsam yapmamKızlar iyi geceler. Ben biraz bunaldım sanırım içimi döküp fikirlerinizi almak istiyorum… şuan gündem de ikinci çocuk muhabbeti dönüyor eşim aşırı çok istiyor… aslında ben de istiyorum arkadaşlarım çevrem hep ikinciyi yaptılar yada hamile özenmiyor değilim.. evde yine küçük bir bebek olması kokusu ne bilim içim kıpırdamıyor değil… ama işte maddi sıkıntılar beni düşündürüyor. Oğlum 5 yaşında. Şuan çalışıyorum annem bakıyor annemler de memlekete taşınacaktı seneye kaldı… bende kendimce diyorum şu bir sene çalışmaya devam etsem çünkü ev aldık kredi ödüyoruz eşimin maaşından 3500 kalıyor hani bir sene sonra maaşlarda artınca kredi parası erir biraz… şuan kendim gecekondu da 1-1 köpek bağlasan durmaz rutubetli bir evde yaşıyorum yaşamamında sebebi biz eşimle ayrılmıştık evi herşeyi dağıttık sonradan barışınca bu evi bulduk çok borç olunca öyle ikinci el yavaş yavaş düzdük kirası da buranın 500 dü diye tuttuk dişimizi sıkalım dedik kendi evimizi şimdi yeni kiraya verdik 3500 TL’ye. Diyorum parasına hiç dokunmasam mobilya eşyası İÇİN birikse… bende çpcuk yapsam hamilelikte çalışmaya devam edip 32. Hafta kadar çalışınca sanırım SGK bşr ödeme yapıyormuş en azından hastane doğum param çıkar… seneye de eşimin maaşı artmış olur öyle böyle geçiniriz Allah ömür verirse… ama bir yandan da diyorum çocuğu büyütmüşsün iş hayatına başlamışsın 4 yıl evde kalmanın sonunda o ekonomik özgürlük güzelmiş ne gerek var. Ama ailemden tut özellikle eşim çocuk diye tutturdu tek ile kalmaz diyor… arkadaşlarım da inatla resim atıyorlar sana da yakışır yap artık bir tane diye… böyle bşr tarafım kıpır kıpır bir tarafım korkuyor yine doğum lohusalık bunları düşününce bşr gerilmiyor değilim :) hamileyken çalışan arkadaşlar oldu mu yorum yaparsanız sevinirim. Okuduğunuz İÇİN teşekkür ederim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?