İkinci çocuk düşüncesi….

32. Haftaya kadar çalışma planım suya düştü . Mecbur işten ayrıldım o ayki maaşımı bile vermedi pisler . Aksine çok fazla masrafimiz artti öyle planlarıniza göre gitmeyebilir . Ayrıca çocuk malzemelerinin fiyatlarını araştırmanızı öneririm geçen seneye göre üç kat arttı sadece . Sizin daha eşyanız oturdugunuz ev düzeniniz bile yok . Eşinizle arayı yeni duzeltmissiniz . Bence düzeniniz oturunca düşünün

1+1 rutubetlı eve nereye sıgdırcagınız bebegı?Bıde esle ayrılınmıs tekrar barısılmıs.Emın mıyız?Bır de 32.haftaya kadar calısabılecegınızın garantısını kım verıyor?<Burdan bakınca tek cocukta kalmanız mantıklı gıbı duruyor.Ozellıkle bu araya gıren ayrılıgın sebebı neydı mesela?

Su kosullar altinda lutfen heves icin bebek yapmayin. Diger arkadaşlar sebeplerini saymış hepsi dogru söylüyor. Dunyaya getirdigimiz bebege anne baba olarak iyi kosullar sunmak zorundayiz. Hamileyken tasinamazsiniz. Yeni dogmus bir bebek rutubetli evde hasta olur. Hele birde cigerleri gelismeden erken dogarsa bebegin hayatini tehlikeye sokarsınız.

Ayrica dogum oncesinde yatan para dogum masraflarina yetmez ben üniversite hastanesinde ögretim görevlisi muayenesi oluyordum yari ozel yari devlet olmasina ragmen dogum ucretine ek olarak 3000tl masraf cikti. Yatak koruyucu örtüsü, mamasi, bilmem nesi bir suru ihtiyac oluyor.

Heves icin cocuk yapilmaz, bencil olmayin

Kopek bağlasan durmaz evde 5 yaşında masum yaşarken ay içim kıpırdadı ay o nispet yaptı ay bu tek çiçekle bahar olmaz dedi diye bir masum daha getirin kafalar baya güzel doğur anacım doğur bacım senin bir tarafın eksin kalmasın helal olsun sizin gibi annelere .....dogurun ureyin çocuklar hangi şartta nasıl büyüyor ne önemi var ki.. kutsal olan analık çünkü bebeler değil

Bırıkım yapmak ulkemızde yanlıs anlasılıyor olabılır mı?Gecekondu da yasıyor,o evde bır cocuk var.Asgarı sartların altınsa yasıyor muhtemelen.Herseyı gec o rutubetı soluyor.Ama kadın bırıkım yapıyorz dıyor.
Yapma ablacım bırıkım ,evıne tasınana kadar dogru duzgun bı eve kıraya cık.O cocukta rahat nefes alsın.Yazıktır ya.

Yani maaşından şuan 3 kalıyorsa misal bşr sene sonra 6 kalır ayrıca ğç ayda bşr çift maaşı var dengelerim diye düşünüyorum:)
Cunku hersey oldugu gıbı kalır sızın maas artar.Avrupada falansınız dıyecem,orda gecekonduyu nerde buldunuz?

Cunku hersey oldugu gıbı kalır sızın maas artar.Avrupada falansınız dıyecem,orda gecekonduyu nerde buldunuz?
Konu sahibinin dusuncesi ne kadar anormalse, arkadadlarinin da ayni derecede anormal.
Sahsen gecekonduda su sartlarda yasayan arkadasima son verecegim tavsiye bile olmaz 2.cocuk yapmak.

Bende aynen böyle gelgitli olduğum dönem sürpriz bi şekilde hamile kaldım sürpriz olunca hazırlıksız yakalanıyorsun ama şu an iyi ki olmuşum diyorum ben memurum çalışma şartları. İyi siz kendi hayatınıza göre karar verirsiniz fakat bu zamanda bin kere düşünmek lazım sürpriz olmasaydı kendim olumlu karar veremezdim bu zamanda

Çalışan biriyim ama ben bulantılarımdan çalışamadım ve ayrılmak zorunda kaldım, isteğe ve planlara göre olmuyor böyle çalışma durumu.. Hem ayrılıp barışmışsınız nerden biliyorsunuz tekrar ayrılmayacağınızı da tekrar çocuk düşünebiliyorsunuz, o kadar güven yerine mi geldi geri. Çocuk sizin üstünüze 2 çocuk sorumluluğu olarak kalmasın!!
Ben derdim ki hele 1 çocuğu hak etsin...

Konu sahibinin dusuncesi ne kadar anormalse, arkadadlarinin da ayni derecede anormal.
Sahsen gecekonduda su sartlarda yasayan arkadasima son verecegim tavsiye bile olmaz 2.cocuk yapmak.
Dunyaya gecekondudan baktıkları ıcın.O ortamda aksını beklemek hata olur,surdn cıkayım cocugumu kurtarayım dıyecegıne 2.cocık yapalım mı dıyor entresan.

bu krizde hala kinci çocuğu düşünen kaldı mı ya, bi de daha önce ayrıldığı eşinden ve köpek bağlasan durmaz bir yerde otururken , maddi olarak bakıcı tutabilecek durumda değilken ve anneannenin bakıp bakmayacağı belli değilken falan neyse sayarken tükendim...ben olsam yapmam

Eşinizin maaşına zam gelse bile krediden kalan para aslında yok çünkü gelen zamlara gidecek.
İlk çocuk okula başlayınca masrafı daha da artacak ve 2. çocuğun maması,bezi v.s. derken daha zorlanacaksınız.

Anladığım kadarıyla tek kişinin çalışmasıyla geçinemiyeceksiniz (maalesef bu orta sınıf herkes için geçerli ) Allah rızkını verir diyecekler ama Allah çalışmaya rızk vermez.

Bir çocuğun boğazından kesip diğerine vereceksiniz. Rabbim isteyen herkese versin ama 2. veya 3. çocuğu yaparken çok iyi düşünmek lazım mağlum Türkiye ve dünya iyiye gitmiyor. Eğitimleri var .

Doğan her çocuktan anne , baba olarak sorumluyuz. Eğitim şart eğitim masrafları bir dünya . Onlar büyürken biz yaşlanıyoruz unutmayın.

Allah gönlünüze göre versin.

bir de 27 yaşındasınız sanki arkanızdan atlım kovalıyor, ilk çocuk olsa neyse de ikinciyi durumunuzu düzeltince 30 dan sonra da düşünebilirsiniz...

Bu şartlarda nasıl çocuk düşünülebilirsiniz?
Eşinizle boşanmış, yeniden devam etmişsiniz, yaşadığınız yer ev değil, borcunuz var,sizin hamile kalsanız ne kadar çalışabileceğiniz belli değil. Şu halinizle var olan çocuğu o rutubetli ev denmecek yerden kurtarmanın derdine düşmeniz lazım. Onun ihtiyaçları adam akıllı sağlanıyor gibi ikinciyi düşünüyorsunuz. Eşiniz dahil bir tane aklı selim insan yok etrafınızda.

Ben cok seviyorum cocukama senin durumunda suan mantikli mi 2. Bebek
Daha ilkinin temel ihtiyaclarini tam saglayamazken.. cunku kopegin bile durmayacagi bir yerde yasiyoruz diyorsun..

Yasin kac, ondan mi heves ediyorsun? Ya da acele ediyorsun? Bu oyle heves edebilecegin birsey degil bence.

Beben kac yasinda bilmem ama..Buyudukce masraflqrida artiyor.. bir kac ayda hatta bazen bir kac haftada ayakkabi eskitiyolar..ilk giydikleri pantolonlari yirtiyolar.. hele hele erkek cocuklari bu konuda 1 numara.. bogazlarini ve kurs murs bunlari soylemedim bile..

Bunlar biraz buyuyunce hadi bebekken mamasina insan yetisemiyor.. 1 haftadan biraz uzun sure gidiyor 800 gramlik mama paketi..

Bence isi birakma 5-6 gun calisamasan bile bir kac gun calis mesela..anneler icin ideali budur bana gore.. imkani olanlar icin tabii..

Lütfen çocuklarınızı okul yaşına getirdik diye büyüttük yenisine geçelim diye çocuk yapmayın. İyi bir eğitim almayan çocuk kayboluyor ülkemizde. Öğretmene güvenip evde eğitimini boşlamayın. Eğitimin hali ortada ülkede nasıl daha verimli eğitim aldırırım diye sürekli araştırıcı ve çocuğunuzla yeniden her şeyi öğrenecek veli olun. Unutmayın eğitim her yaşta!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…