İkinci çocuk düşüncesi….

bendiyebiri1

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2022
365
215
33
Kızlar iyi geceler. Ben biraz bunaldım sanırım içimi döküp fikirlerinizi almak istiyorum… şuan gündem de ikinci çocuk muhabbeti dönüyor eşim aşırı çok istiyor… aslında ben de istiyorum arkadaşlarım çevrem hep ikinciyi yaptılar yada hamile özenmiyor değilim.. evde yine küçük bir bebek olması kokusu ne bilim içim kıpırdamıyor değil… ama işte maddi sıkıntılar beni düşündürüyor. Oğlum 5 yaşında. Şuan çalışıyorum annem bakıyor annemler de memlekete taşınacaktı seneye kaldı… bende kendimce diyorum şu bir sene çalışmaya devam etsem çünkü ev aldık kredi ödüyoruz eşimin maaşından 3500 kalıyor hani bir sene sonra maaşlarda artınca kredi parası erir biraz… şuan kendim gecekondu da 1-1 köpek bağlasan durmaz rutubetli bir evde yaşıyorum yaşamamında sebebi biz eşimle ayrılmıştık evi herşeyi dağıttık sonradan barışınca bu evi bulduk çok borç olunca öyle ikinci el yavaş yavaş düzdük kirası da buranın 500 dü diye tuttuk dişimizi sıkalım dedik kendi evimizi şimdi yeni kiraya verdik 3500 TL’ye. Diyorum parasına hiç dokunmasam mobilya eşyası İÇİN birikse… bende çpcuk yapsam hamilelikte çalışmaya devam edip 32. Hafta kadar çalışınca sanırım SGK bşr ödeme yapıyormuş en azından hastane doğum param çıkar… seneye de eşimin maaşı artmış olur öyle böyle geçiniriz Allah ömür verirse… ama bir yandan da diyorum çocuğu büyütmüşsün iş hayatına başlamışsın 4 yıl evde kalmanın sonunda o ekonomik özgürlük güzelmiş ne gerek var. Ama ailemden tut özellikle eşim çocuk diye tutturdu tek ile kalmaz diyor… arkadaşlarım da inatla resim atıyorlar sana da yakışır yap artık bir tane diye… böyle bşr tarafım kıpır kıpır bir tarafım korkuyor yine doğum lohusalık bunları düşününce bşr gerilmiyor değilim :) hamileyken çalışan arkadaşlar oldu mu yorum yaparsanız sevinirim. Okuduğunuz İÇİN teşekkür ederim:)

Çocuk doğurmanın marifet olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Lafım size değil ama doğurup doğurup sağa sola sen de yap diyen insanlar bana garip geliyor. Hayatta tek başarıları bu gibi sanki. Kek yapmak kadar kolay geliyor sanırım onlara. Şu ekonomide bu bahsettiğiniz imkanlarla ve o evde ikinci çocuk sizi çok yorar. O çocuk çocuk diyen eşiniz de ilk kaçan kişi olur.

Eşim muhteşem bir baba… ciddi anlamda söylüyorum bu konuda asla hakkını ödeyemem… bu arada seneye Haziran da kendi evimde olmuş olacağım şuan burda durmamın sebebi bir yıl sonra maaşlar artacak olması ve annemin bu sene de bakma ihtimali olduğu İÇİN bende çalışabileceğim

1,5 sene oldu barışalı.. iki ay ayrı kalmıştık… olaylar ortadan kalktı.. bşr yanlış yaptı eşim borç çıkardı karşımıza… şimdi tamamen bütün kontrol ve maddi şeyler benim elimde harçlık dahi alamıyor öyle diyeyim..

Yok ayarlamayı zaten ona göre planlama yapmak istiyoruz eşime kalsa şimdi taşınalım kendi evimize bu evden kurtulalım ama ben bu bir seneyi hem çalışarak hem hamilelikle geçirip biraz rahatlamak mobilya eşyası almak istiyorum. Çünkü aldıklarım burda hep çürüdü

1,5 senede sorunların giderildiğinden emin olmuşsunuzdur. Bir çocuğunuz var diye anladım, ev kötü diyorsunuz, çocuk hastalanmıyor mu o evde? Sizin hamileliğiniz nasıl geçecek o evde? Sağlık sorunlarına neden olabilir mi?

Boşanmış barismissiniz ikinci için acele etmeyin.
İkinciye ara verin benim ilk çocuğuma ikinci arasında sekiz yaş var mesela ne olmuş.cokta iyi oldu biri büyüdü ortaokullu diğeri seneye anaokuluna başlayacak.
Sizde öbür sene eve geçip yapın bu acale niye

Ben de eşim de memuruz.
Ev ve araba kredimiz var.
Kızım 3 yaşında. Ben ise 37 yaşındayım.
Çevreden herkes ikinci çocuk baskısı yapıyor.
Sırf ikinci çocuğu yapmıyorum diye beni kotu, düşüncesiz anne bile yaptılar.
Evet bende isterdim kızımın kardeşi olsun, yaşım daha da ilerlemeden hamile kalmayı ama hayat şartları o kadar zor ki kalbim istese de beynim yapma diyor.
Kızıma anneannesi bakıyor bu sene Allah nasip ederse kreşe başlayacak. Bir kreş olmuş en az 3000. Bazen diyorum keşke eşim çift maaş kadar yüksek bir meblağ geliri olsaydı da ben ev hanımı olsaydım. Çocuklarıma evde kendim baksaydım.

Çocuk demek gelecek demek. Onun geleceğini ortalama şartlarda saglayamayacaksaniz ikinciyi asla düşünmeyin. Bebekken bir şekilde zaman geçip gidiyor asıl büyüdüklerinde masrafları artıyor.

İşte ben kendi evime taşınırsam doğum parası alamam… çünkü aldığım ev buraya uzak iki vesait. Bende dedim ki kendimce hamile kalsam hamileyken çalışsam 7.ayda çıkışımı verir evime taşınırım

hamile iken calismak sansa bagli .benim rezalet gecti maddi manevi olarak cok hirpalandim .arkadasim 36 ya kadar gule oynaya calisti ne cikarsa bahtina gibi bir sey aslinda nasip

hamile iken calismak sansa bagli .benim rezalet gecti maddi manevi olarak cok hirpalandim .arkadasim 36 ya kadar gule oynaya calisti ne cikarsa bahtina gibi bir sey aslinda nasip
Hımmmm öyle mi diyorsunuz benim de korkum erken doğum riskim vardı oğlumda o yüzden yatarak geçirdim bunda dantel olursa çalışamam. Kaçıncı haftaya kadar çalıştınız doğum parası aldınız mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…