İkinci çocuk düşüncesi….

Yani maaşından şuan 3 kalıyorsa misal bşr sene sonra 6 kalır ayrıca ğç ayda bşr çift maaşı var dengelerim diye düşünüyorum:)
Bu arada evet enflasyondan dolayı bu sene 100/100 zam yapıldı iyi bir firma da olduğu İÇİN o konuşa haklarını yemiyorlar Allah için

evinizin yeri mükemmelmiş o anlaşıldı, keşke rutubetli olmasaymış..hadi küçüklüğü geçtim...
ama
1) anneniz 1 sene sonra memlekete gidecekmiş
2) sizin çocuğunuz seneye okula başlayacak

hamilelikten önce anneniz gidince bu çocuğu kim okula götürecek getirecek onu evde kim karşılayacak gibi şeyleri düşünseniz?

çocuğu yine bu oturduğunuz yerde mi okula göndereceksiniz? benim bildiğim adres göre otomatik kaydoluyor zaten.
kendi evinizde haziranda taşınsanız çouğu orada yakında okula göndrebilecek misiniz?

yani ben olsam

seneye haziranda annem gidiyorsa
kendim de evimi taşırım, çocuğu okula evime yakın yere yollamaya çalışırım. gerekirse işimi değiştirir oralarda bir iş bakmaya bşalarım.
çocuk okua alışır ben evin eşyasını hallederim
elimde param kalıyorsa bunlar düzne girdiyse ondan sonra hamilelği düşünürüm.
sizin şu 1 sene sıkıştıracağınız şey değil şu şartlarda hamilelik.

Çocuk olursa uzun süre çalışamazsınız anneniz baksa bile bir yere kadar, ona göre karar verin

Yaşadığım evde köpek bağlasan durmaz diyosun ve hala ikinci çocuk düşünebiliyorsun öyle mi? Doğum parası mı cazip geliyor size anlamadım ki ben??
İçinde bulunduğun şartlar kendi evinde otursan bile ikinci bir çocuğa müsait değil. Olana allah sağlık versin ona bakabildiğin kadar iyi bak. Millete özenip onun bunun lafına bakıpta çocukta yapılmaz ayrıca. Allah akıl fikir versin,amin.

Bu arada evet enflasyondan dolayı bu sene 100/100 zam yapıldı iyi bir firma da olduğu İÇİN o konuşa haklarını yemiyorlar Allah için
Çocukların asıl masrafları ikisi de okula başlayınca ortaya çıkar. Bu sene bağımsız devlet anaokulları bin TL aidat alacaklar. Devlet okulu bakın bin TL.
Az iki çocukla kaynak kitap, kalem defter, giysi, aidat, okul bağışı fln düşünün biraz. Hep bebek kalmıyorlar.
Biraz gerçekçi ve mantıklı düşünün bence

Ben seneye kendi evimde olacağım ona göre düzen oluşturacağım bu evde o çocuk hep hasta olur zaten… olanımızda seneye hazşranda kendi evimizde olmak var
o halde kendi evinize geçince hamile kalman en doğrusu
ilk hamileliğin nasıl geçti bilmiyorum ama bu çok rahat olmayabilir, allah korusun tabi ama sürekli yatmak zorunda kalabilirsin çeşitli sağlık sorunları olabilir bunları da düşünmek lazım.
kaldı ki bir de şu an yaşamak zorunda olduğunuz evin bırak bir çocuğu bebeği yetişkin için bile uygun olmadığını kendin söylüyosun. bence şartların hepsini uygunlaştırın sonra planlayın bebeği.

Zor bir yaşamınız var Allah yardımcınız olsun inşallah

Rutubetli bir evde çocuklar hasta olur yapmayın çalışın ve iyi bir eve geçince çocuk yapabilirsiniz daha mantıklı öncelikle o çocuğunuzu o evden kurtarın

B yasam sartlariniz hic musait degil bebege. Rutubetli evde nasil bakacaksiniz oncelikle..o olsa bu olsa diye plan olmaz. Aldiginiz evde yaşayip maddi anlamda da geliriniz olmasi lazım. Bekleyin bir kac yil bence

Maaşa yapılan senelik zamlar doğalgaz, elektrik, gıda vs vs yapılan zamları karşılamıyor. Hayat pahalılığı artıyor. Bebek olunca hem kendi evinize geçip kira gelirinizden olacaksınız hem de çalışmayı bırakacağınız için tek maaşla hem kredi borcunu kapatmaya çalışıp hem de geçinmek zorunda kalacaksınız. Konunuzun özeti bu.

Bence yapmayın aceleniz ne? Daha 27 yaşındasınız. Yine çalışın birikiminizi yapın. Seneye evinize geçip istediklerinizi yaptıktan sonra da çocuk yaparsınız. Biraz planlı programlı olun ki yeni bebek geldiğinde hem maddi hem manevi olarak zorlanmayın.

Ben saka yaptığınıza inanmak istiyorum.
Sizin tabirinizle kopek baglasan durmaz bir gecekonduda ilk çocuğunuza nasil bir ortam sağlayabiliyorsunuz ki ikinci cocugu dusunebiliyorsunuz?

Benim de 5 yaşında oğlum var. Esim 2.cocuk, oğlum kardes istiyor. Ev kendimizin, maddi sorunumuz cok sukur yok. Ben bu sartlarda dahi, dünya bir savasa sürükleniyor diye ikinciyi düşünemiyorum. Sizdeki de iyi cesaretmis dogrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…