İkinci çocuk düşüncesi….

Beş yaşa yarım gün yaz okulu yok burada. Yarım gün saadece üç yaş grubunda var bizim burada. Daha yeni oğlum için araştırdım.
Ben önceki yazdıklarına inanmadim o yüzden bu da inandırıcı gelmiyor. En adi anne miyim demiş tabiki öyle değil kimse öyle bişey demedi ki zaten. Sadece aklı mantığı yerinde olan her annenin yapacağı belli. Çocugum köpek bağlasan durmaz dediğim evde oturup aktiviteden aktiviteye kosacagina kendi evimde otururum elimde kalan parayla aktivitesini hallederim. Çünkü en başta sağlığını düşünmeliyiz ya.

Zaten söylediği senaryo baştan sona saçma.
Seneye kocası yüzde elli zam alsın. Şu an 10 bin alıyor olsa 15 bin alsın mesela, konu sahibi de beş bin alıyordu diyelim kocası hesapta iki maaşa çıktı konu sahibinin parasını da kazanıyor yani. E burada ev 3 bin kira getiriyor 2,5 lira kira geyirisi azalacak. 2,5 liraya muhtaç olmasalar o gecekonduda otururlar mı? Belli ki para bu aile için çok önemli. E o zaman seneye kendi iş bırakıp kiradan da olacak, üstüne ikinci bir boğaz ekleyecek. Mantıklı mı?

Ve en önemlisi maddi açıdan güvenmediği, bu nedenle boşanmanın eşiğinden dönüp yapıyorsunuz çocuğu. Yani bu kısım bile çok gerçeklerden uzak. Bu adam boşanınca sihirli değnekle düzeldi mi de ikinciyi yapıyorsunuz

Gerçekten öyle çelişkili yazıyorsunuz ki.
Okul öncesi öğretmenler nasıl yazında devam ediyor özeldekiler devam ediyor sadece Biz karı koca branş öğretmeniyiz bu arada bize tere satmayın yani özetle
kadrolu anaokulu öğretmeni değilmiş ki 2. çocuğu yaparken bazı imkanlardan faydalansın.az önce telefon tarifeme yüzde seksen zam geldiğini öğrendim .elektrik geldi 470 tl su geldi 260 tl 4 kişiye.bunun doğalgazı var interneti var netflix i var sinemaya para yetmediği için.apartman aidati var kirasi var benzini var haftasonları gezme parası var.okul taksidi başladı bile şimdiden o var en ucuz tesis bile olsa tatil masrafı var.sağlık masrafı var.dişlere işlem gerekiyor ona masraf var.var oğlu var.evime 5 asgari ücret giriyor ama geçinemiyorum 1 çocukla.ek işler bakıyoruz yetmiyor.kaskolar korkulu rüyam .asgari ücretle lüks yaşıyorumcular bile bdv ye 1 yıldır gelmez oldu tey teyy.gel de çocuk yap bu durumda.başka da sözüm yok.

Atma Ziya

Eline 3500 lira kalıp aylık 4000 lira aktivite parası harcayıp, 500 liraya köpek bağlasan durulmaz, içinde eşyaların curudugu evde çocuk büyütmeye çalışıp, 2. çocuğu yapicam çünkü hedehödö, sonra da kınadığını yaşamadan ölme, Allah senin de başına versin. Memleketin haline bak. Amerika faizleri yükseltmeye devam etsin, benzin fiyat artışını durduramadigi için bilmemkac ay benzin üzerinden alinan vergileri durdursun, dünya olarak tepetaklak krizin dibine doğru uçarken, biz geleceğini ongoremedigimiz, önüne bı tabak makarnayı koyup aman bugün de doydu dedigimiz, büyüyünce doğru duzgun eğitim alır mı, iş bulur mu, kendini kurtarır mı, hiç sorgulamadigimiz cocuklar doğurmaya devam edelim. Çünkü hinimin himisinda da var. Bunları yazdığım icin benim de anamin g.tü görünsün inşallah. Çünkü en sevdiğim beddua.

Hamilelik döneminde rahatlarım diye düşünmeniz büyük hata. Muayene ücretlerinden, test ve ilaç fiyatlarından haberiniz yok galiba. Neden maddi yönden bu kadar strese giresiniz ki, seneye kendi evinize geçince düşünürsünüz ikinci bebeği. Benden size tavsiye.

Dimi size göre muhteşem bana zengin olmalı :₺
Hayır tatlım. Zengin olması gerekmiyor. Ben de gecekondu mahallesinde yaşıyorum çunku benim bulunduğum ilde güzel semtlerde 30+ yaş uflesen yıkılacak rutubetli asbestli eski binalarla yaşadığım semtte yeni bina arasında seçim yapmak zorunda kaldık . Çünkü çocuğun sağlığını gözetmek zorundaydık. Üstelik biz karı koca memuruz, çocuğumuz 13 yaşında ve ihtiyaçlarına ucu ucuna yetisebiliyoruz, Birikim filan yapamıyoruz. Bu yüzden ikinci çocuğu hiç dusunmedik.

Sesli güldüm ffdsdffghs

Her gun calisan bir kadin mumkun degil cocugunu oyun alanina goturemez, her gun goturemez.. birde o kadar kisip kisip cocuga 1000 tl vercegine ben bile inanmadim, ki normade cok iyi niyetli ve cabuk inanan biriyim kaldi ki o oyun alanlarida mikrop yuvasi genelde.. cogu sey plastik zararli..
Sanki tepkilere gore hikayeyi degistirmissin.. kim cocuk uyuyunca eve tasiyacak.. benim kizim 5 yasinda nerdeyse odadan odaya tasiyamiyoruz nerdeyse.. siz her aksam evden eve mi tasiyacaksiniz kisaca hic inandirici gelmedi bana..yani millet kafasindan uydurmadi oturdugun evin sartlarinj.. Allah kimseyi yoklukla sinamasin ama senin durumun yokluk meselesi degil suan..ayrica kimseyide ilgilendirmez 2.3. Cocuk yapman.. sen sormussun herkes cevap vermis.. once dunyada olan cocugun sartlarini iyilestirmen gerek diye.. 2 x 2 : 4

Okullar kapandı yalnız. Devlet okulları yani özellerin yaz okulu hariç okul yok şu an
Cocugu yatmaya annesıne gonderıyor,okuldan haberı olmaması normal:)
Cocuk nasıl yatmaya anneanneye gıder ya ?Ne alaka.Gece uyanıp annesını sormuyor mu

Arkadasim sosyo ekonomik durumu ortalama alti bir yerde okul öncesi öğretmeni. 28 yasinda bekar, yalniz yaşıyor. Diyor ki benden küçük kadınların 2 çocuğu var ve ayaküstü sohbet ettiğimizde bile bana imrendiklerini anlayabiliyorum. Milletin ağzına pelesenk olmuş 2. ne zaman diye. Öyle is güç nasil demek gibi günlük muhabbet olmuş. Tek çocuk diye kimse depresyona girip kahrolmuyor arkadaşlar bu mit nereden türedi cok merak ediyorum

Hayır zaten pandemıde kapalıydı,ne ara goturmus?Oyun alanları yasaktı surda bıkac aydır acık.

Cocugu yatmaya annesıne gonderıyor,okuldan haberı olmaması normal:)
Cocuk nasıl yatmaya anneanneye gıder ya ?Ne alaka.Gece uyanıp annesını sormuyor mu
Gece evinde uyuyup sabah anneannede uyanda benim oğlum ertesi gece uyumadan önce tembihler beni. Tuhaf karşılar. Neden orda uyandım diye sorar. Beş yaş diyor. Mümkün değil.

Gece evinde uyuyup sabah anneannede uyanda benim oğlum ertesi gece uyumadan önce tembihler beni. Tuhaf karşılar. Neden orda uyandım diye sorar. Beş yaş diyor. Mümkün değil.
Benınm kız 3 yasında.Babası gececıyken yanıma alıyorm,uyanıp benı nıye buraya getırdın dıye aglıyor:)Yatagına goturuyorm geri.
Sacmalık yanı cocuk nıye anneannede uyusun?Cocuk bu gece kalkar anneanne duymaz Allah korusun.

Ya bide işin taşıma boyutu var yan binada annem demişti. Ben 5 yaşındaki oğlumu tasiyamam yani asla mümkün değil bence. Kaldı ki başka bina.

Hayır zaten pandemıde kapalıydı,ne ara goturmus?Oyun alanları yasaktı surda bıkac aydır acık.
Aynen birde her gun calisan kadinin perti cikiyor ev isi disari isi kolay degil…dese 3 gun calisiyorum geriye kalan 4 gun goturuyorum daha inandirici olur…birde evde durdurmuyorum ne demek o yasta olan cocuk surekli disarda olamaz, mumkun degil.

Az destekli salla .
Haftalık , 1000 TL aylık 4.000 TL yapar.
Önce rahat nefes alabileceği bir ev ortamı sapla oğluna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…