- 24 Mart 2019
- 12.717
- 57.943
- 598
- Konu Sahibi bendiyebiri1
-
Tamam o zaman ikinciyide yapip annenize verinÇocuk bu evde yatmıyor hanımefendi :) uyutup anneme çıkarıyorum dünyanın en iyi annesi
5 yaşındaki çocuğa haftalik 1000 TL'lik oyun, aktivite ben bilmiyorum ne yalan söyleyeyim. Evde de yapılır yani bencede bazı şeyler. Ben inanmıyorum maalesef her hafta 1000 TL sadece çocuğa harcadığına çünkü asla mantıklı gelmedi köpek bağlasan durmaz evde oturacak ve öyle harcama yapacak5 yaşındaki çocuğa satın alınabilir aktiviteler evde yapabilir.ben hep öyle yapmıştım.ama ev şartları rutubetli vs olmamalı.gece uykusu bile kalitesiz olur.ev eski olsun küçük olsun ama şartları sağlıklı olsun bizler ve çocuklar için.
Edin kınayın birşey demiyorum:)Tamam o zaman ikinciyide yapip annenize verin
Tek derdi kardeş ve birikim yapmak. Çocuğunun sağlığına birikim yapsa keşke yazık çocuk ya üzüldüm cidden bizimde aynı yaşta çocuğumuz var Allah mecbur bırakmasın oyle bir eveEşyaları çürütüyor yemi eşya alacağız demiş. Eşyayı çürüten çocuğun ciğerlerine ne yapmaz. Gözle görmediği için umursamıyor ama çocuğa büyük zararı var. Ama kadının tek derdi kardeş yapmak
Mükemmel miyim bilmiyorum. Bildiğim tek bir şey var o da sağlığı maddi her şeyden öndedir. Sağlık kata gelmez.Çocuk bu evde yatmıyor hanımefendi :) uyutup anneme çıkarıyorum dünyanın en iyi annesi
İşte ben yapıyorum çünkü bu evde ne kadar az vakit harcasam bizim için kar oğlum oyun alanlarında kurslarda eğlencemerkesleerşnde büyüdü çünkü bir gün götürmeyim ortalığı yıkar5 yaşındaki çocuğa haftalik 1000 TL'lik oyun, aktivite ben bilmiyorum ne yalan söyleyeyim. Evde de yapılır yani bencede bazı şeyler. Ben inanmıyorum maalesef her hafta 1000 TL sadece çocuğa harcadığına çünkü asla mantıklı gelmedi köpek bağlasan durmaz evde oturacak ve öyle harcama yapacak
ayda 500 tl lik aktivite malzemesi yeter o yaştaki çocuğa kreşe gitmiyorsa.dışarı çıktığında da 500 harcasa 1000 tl eder.ayda ortalama 250 tl de kıyafet desek 1250 ile hallolur annanne bakıyorsa.5 yaşındaki çocuğa haftalik 1000 TL'lik oyun, aktivite ben bilmiyorum ne yalan söyleyeyim. Evde de yapılır yani bencede bazı şeyler. Ben inanmıyorum maalesef her hafta 1000 TL sadece çocuğa harcadığına çünkü asla mantıklı gelmedi köpek bağlasan durmaz evde oturacak ve öyle harcama yapacak
Aşko?? Ne tarafa kusuyoruz yaEvet bende sana şunu söyleyim kınama kınadığını yaşamadan ölmezsin aşko
Böyle hayat planlamasımı olur?Eşim muhteşem bir baba… ciddi anlamda söylüyorum bu konuda asla hakkını ödeyemem… bu arada seneye Haziran da kendi evimde olmuş olacağım şuan burda durmamın sebebi bir yıl sonra maaşlar artacak olması ve annemin bu sene de bakma ihtimali olduğu İÇİN bende çalışabileceğim
Evet hic saşmaz beddua seansları.Rabbim bana şu yaşattıklarını yaşatsın size ve bana şu yazdıklarınız aynısını başkasından duyarsınız da o zaman ben napmışım dersinizpessssss
Benim kedim bile sizin çocuğunuzdan iyi sartlarda yaşıyor hanımefendi, gelmissiniz ikinci cocuk diyorsunuz. Sinir testimi yapıyorsunuz insanlara yaEdin kınayın birşey demiyorum:)
Aşko?? Ne tarafa kusuyoruz yao pis evine kus git :)
Teşekkür ederim yargılamadan aşağılamadan konuştuğunuz İÇİN… çocuğum yarım gün kreşe gidiyor diler yarım gün de ya babayla oyun alanın da yada anneanneyle . Bakalım hayırlısı olsun bu evden kurtulayım o zaman bakacağım duruma göreBöyle hayat planlamasımı olur?
Seneye maaşlar artığı gibi hayat pahalılığıda artacak
Maaşınız eğer 3-4e katlamayacaksa oh çok şükür denecek bir durumda olmayacaksınız anladığım kadarıyla
Bu durumda ilk çocuk yeterince haksızlık çekiyor, küçük ve en kötüsü rutubetli evde büyüyor. İkinciye düşünemenin bence manası yok.
Millet diyor diye çocuk yapılmaz
Ona kalsa benim şuan 3 de olurdu 4 te
Çocuk için tek kriter maddi imkan değil tabiki, onu sevgiyle büyütmek güzel ve kaliteli yetiştirmek de önemli, ama malesef bazı şeyler parasız olmuyor. Hele Türkiyede. İlerde keşke beni doğurmasaydın demesini göze alabiliyorsanız o sizin tercihiniz tabii ama bukadar olumsuzluk içinde sizin yerinizde olsam çocuk düşünmezdim. İlkine anneniz bakıyor, kreşe gönderecek durumunz yok muhtemelen, 5 yaşındaki çocuğun yeri ev ortamı değildir. O yüzden önce dünyaya getirdiğinize elinizden geleni yapın.
Ha seneye haziranda dediğiniz gibi herşey çok güzel olur, ozaman yine durum değerlendirmesi yapabilirsiniz ama şu aşamada ikinci çocuk sizin için büyüm cesaret
O evde ne kadar az dursa kâr diye düşünen anne haftalık 1000 TL'yi oyuna vermez ortalama bir ev bulur çıkar yada kendi evine çıkar. Atma ziya diyesim geliyor istemsiz.İşte ben yapıyorum çünkü bu evde ne kadar az vakit harcasam bizim için kar oğlum oyun alanlarında kurslarda eğlencemerkesleerşnde büyüdü çünkü bir gün götürmeyim ortalığı yıkar
ben her harikalar bir sene bu evde olmak zorundayım uyumadan uyumaya gelmeye çalışıyoruz bu eve
Hıhı evet...Çocuk bu evde yatmıyor hanımefendi :) uyutup anneme çıkarıyorum dünyanın en iyi annesi
anlamadınız okumuyorsunuz yargılayıp yorum yapıyorsunuz ben tabiki de bu evde çocuk doğurmayacağım hanımefendi benimseyen bu oğlum İÇİN içim kan ağlıyor bu evde bebek mi Yaşar yapmam tabiki deMükemmel miyim bilmiyorum. Bildiğim tek bir şey var o da sağlığı maddi her şeyden öndedir. Sağlık kata gelmez.
En önemlisi sırf bebek seveceğim, kardeş yaptı desinler diye düşünmeden o ortama çocuk yapmam.
Kendi evimdeyim, karı koca çalışıyoruz, iyi gelirimiz var. Ama şu ekonomik buhranda bakamayız diye yapmıyoruz kardeş. İnsan şartlarını bilir plan yapar. Çocuk öyle yaptım olur nasılsa diye yapılmamalı
Hayat bana gülmüş ama size kahkaha attıracak farkında değilsin:) yazık olduÇok şükür evim pis değil rutubetli hiç değil. Evini pis olarak yazan sensin kendi evinle mi karistirdin :)
Çocuk ev nedir bilmiyor, birgün oyun alanına gitmese ortalığı yıkıyor. Sağlıklı bu durum cidden?İşte ben yapıyorum çünkü bu evde ne kadar az vakit harcasam bizim için kar oğlum oyun alanlarında kurslarda eğlencemerkesleerşnde büyüdü çünkü bir gün götürmeyim ortalığı yıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?