İKiNCİ ÇOCUK KARARSIZLIĞI 2 ÇOCUKLU ANNELERDEN FIKİRLERİNİZİ RİCA EDİYORUM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşimle aram 9 yaş, beraber oynar mıydık hatırlamıyorum ama zaten sadece oyun olarak düşünmeyin ki. Büyük olan sorumluluk almayı, paylaşmayı , abi/abla olmayi öğreniyor. Elindekiyle yetinebilmeyi ögreniyor. Anne babaya yardimci olmayı ögreniyor, empati daha iyi yapıyor.

Küçük olan da daha uyumlu oluyor ileride, abi/abla görüşemese bile ileride varlığını bile hissetmek güzel. Maddi olarak cok zorlanmayacaksiniz evdeyseniz bence yapın

Ben o treni kaçırdım malesef.

Ilk düşündüğüm maddiyatı ne yalan söyleyeyim. Zaten düşünmekte gerekir. Çok zorlanacagimizi sanmıyorum. Bunun için 2 yıl idare edebilecek kaynağımız var. Sonraki 2 yıl biraz zor olabilir ben tekrar çalışana kadar

Ileride pişmanlık hissi olma ihtimali de eş geçemeyeceğim kadar düşündürüyor beni

36 yaşındayım 3. Sürpriz yumurta geliyor.. siz daha gençsiniz

Bilmem ki benim de birinci ayım
Bence cocuk gece kalmazsa problem çözülür
Sanki benim büyük kiz bir yaşından sonra gece uyanmiyordu diye hatırlıyorum ama o kadar unutmusjm ki
Bende çoğu şeyini hatırlamıyorum. Sanki herşey toz pembe gibiydi

Biraz idare edebilirsiniz bence siz belki en güzeli olsun eksik kalmasinlar diye düsünüyorsunuz çok da haklısınız ama geçici bir süre olacak, bence altından kalkabilirsiniz gibi geldi. En iyisini siz bilirsiniz tabi bir de maddiyattan önce kişisel olarak buna hazır misiniz, rahatınıza düskün özgürlük seven kendinizle baş başa kalmayı seven biriysrniz 2. Çocuk zor oluyor çoğu kimseden böyle duyuyorum en azından :)

2 abim 1 ablam var maddi manevi her türlü desteği gördüm kardeşlerimden.ama... ama'sı var işte... abimin biri evlenince uzaklaştı eskisi gibi bir bağ yok aramızda.kardesin olsa da günün sonunda yalnızsın dogum yaptım ablam bir iki kere geldi bir iki saat durdu gitti.iyi günde kötü günde elbette destek oluyorlar ama evlendikten sonra aradaki bağ zayıflıyor öncelikler değişiyor doğal olarak. Hatta davranışları sana yakınlıkları huyları değişiyor çünkü insan eşine benzemeye başlıyor bence.benim yaşım da 38. 1 yaşında kızım var beklemeden 2.düşünüyorum ama ben kardesi olsun diye degil de bir cocugumuz daha olabilir bakabiliriz diye istiyorum.

3 çocukla hayat nasıl gidiyor anlatsanıza çok güzel sen de gelsene dediler ben de yakında aranıza geliyorum

Tam ikisini büyüttüm rahat edecegim derken geldi 3 üncü :) benim ilk iki çocugumun arası iki yaş. Beraber büyüdüler güzel anlaşıyorlar çok şükür tabi benim için iki yıl çok zordu ama sonradan iyi ki dedim. Küçüğüm 9 yıl aradan sonra geldi evde oyuncak top gibi elden ele geziyor :) tek çocuk gibi anneye de bagimli değil şu an 17 aylik abisi ablasiyla oyun oynarken bende işlerimi hallediyorum. En zoru tek çocuk bence. Bir de ben çok cocuk kalabalik aile seviyorum hamilelik ve dogum kismi olmasa iki çocuk daha yaparim o kadar seviyorum ama anaç olmayan kendi özel alanina düşkün biri için tek çocuk bile çok agir oluyor. Kişi kendini bilir. İnşallah hayirlisiyla kucağınıza alirsiniz sizde :)

Yani yaptığınız için pişmanlık duysanız bile yapmadığınız için duyacağınız kadar olmaz gibime geliyor ben başka birşeye odaklanmıyorum şartlar vs. Sadece sizin içinizde baskın olan isteğin yapmak olduğunu ve yapmazsanız pişman olacağınızı anladığım için yazdıklarınızdan o yüzden yapın diyorum. Bende 2. Çocuğu istediğim için ve herhangi bir sebeple erteleyip sonra böyle ikilemde kalırım diye düşündüğüm için hemen 2.yide istedim yolda. aralarında 1.5 yaş olacak bir kaç sene delircem ama olsun

Benim annemin kardeşleriyle arası çok iyi. 6 kardeşler. Birinin başına bir şey gelse hemen kenetlenirler. Birinin maddi sıkıntısı olsa hemen tedarik ederler. Ama gel gör ki benim düşmana ihtiyacım yok, kardeşlerim var! Ablam kafamda telefon parçalamış bir psikopat. Bu bence tamamen aileden kaynaklanıyor. Benim annem pasif bir kadın. Babam hayattayken yine çocuklar arasında adalet sağlıyordu. Haksız olana “Sen haksızsın” diyordu. Çocuklar birbirini sevmese bile kavga hır gür yoktu. Annem beceremedi bunu. Torunları arasında da eşit olmadı. Diğer torunlarına baktı. Benim çocuğum olunca “Ben yaşlıyım” dedi. Bir de damatlar var. Damatlar arasında da ayrım yapıyor. Küçük kardeşimin eşine kendi oğlu gibi davranıyor. Benim eşimle konuşmuyor. Haş böyle olunca artık herkes birbirine yabancı.

Benimde 3,5 yas oglum var hayatımız yeni yeni düzene giriyor diyebilirim çok zor bir bebekti oglum, sabahlara kadar uyumazdi ve sürekli ağlardı. 3 yasa kadar aşırı mızmız bir cocuktu. Yazıp geciyorum simdi ama yasarken cok zordu. Bunları düşününce hamilelik, dogum, büyümesi.. bu sürecleri bastan yasamak korkunc geliyor. Ana başlık bunlar tabi. Alt başlıkları da var. Diş çıkarma, 2 yas sendromu, 3 yas sendromu, gece terörü, hastalıklar.. Aynı seyleri bile isteye yasamak da delilik gibi geliyor. Bende dusunuyorum dönem dönem. Yapsam mi yapmasam mi diye düşünürken kendiliğinden olsa da kurtulsam bu ikilemden diye dusundugum bile oldu! Böyle giderse treni kacıranlardan biri de ben olacağım.

hamilelik ve dogum kismi olmasa
Hamileliği seven var mı acaba? “Hani hamileyken kendimi çok seksi hissediyorum” filan diyen. Bence korkunç bir dönem Şu an 32. Haftama girdim. Gecede net 10 kez tuvalete kalkıyorum. Yatakta bir sağa bir sola uyumam 45 dk aşağı değil. 24 saat uyusam yine uykum oluyor. Geçen kargoyu getiren adamın kokusu yüzünden kustum.

Tam olarak aynı durumdayız 35 yaş 7 yaş bir çocuk ben de ne yapsam falan derken şiddetli adet sancısı nedeni ile Dr gittim ve çikolata kisti olduğunu öğrendim Dr bebek düşünüyorsan hem yaştan hem kisten dolayı acele etmelisin dedi şimdi de olmadı birkaç aydır velhasıl siz de bir de gidip genel muayene olun önce derim karasız kararsız bekler iken Dr korkutunca aslında istediğimi fark ettim ben

Aile cok önemli. Yas farki olmasına rağmen anlaşabilmek eminim harika bir duygudur. Bunu duymak iyi geldi. Teşekkür ederim.
Tabiki kalabalık aileyi çok severim yaşım 23 2 tane çocuğum var sadece fazl kilomdan dolayı yapmak istemiyorum şuan zayifladiktan sonra yapacağım mutlakaaaa bakımı çok zor fazlasıyla zorlanıyorum ama çok seviyorum cocuk

Oglum 12, kizim 8 bucuk yasinda. Son 1 senedir 3. Çocuk icin ugrasiyoruz. Erken yasta anne oldum 33 yasima yeni girdim sayilir. Eger imkaniniz varsa dusunmeyin vakit kaybetmeyin derim. O kadar pismanim ki bu kadar ara verdigime.cocuklarimi severken keske sizden birer tane daha olsaydida daha daha cok sevebilseydim sevgimi gosterseydim diye seviyorum. Yani cocuk sevgisi tartisilmaz Rabbim cumlemizinkini bagislasinBide hemen olur diyip 1 senedir olmamasi üzdü bizi zaten istiyorsaniz vakit kaybetmeyin

Esim de öyle diyor büyük için ki o kolikti gazından çok çektik hatırlıyor musun o günleri sanki bu da büyüyecek diyor
Dogru, insan unutuyor gerçekten
Ama bir bakıyorsun bu arada da yıllar geçmiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…