- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.392
- 83
Ben o treni kaçırdım malesef.Bütün yorumları okumadım ama herkesin fikrine saygı duyuyorum fakat ben kardeşler arasında bu kadar yaş farkı olmasını doğru bulmuyorum.
Çocuk yapana kadar çocuğunuz 8 yaşında olacak bence çok fazla bi yaş.Birlikte oyun oynamayacaklar tam tersi belki çoğu zaman büyük çocuğunuz ergenliğe girerken dışarıda arkadaşları ile zaman geçirmek isterken küçüğü ayağına dolaşacak.Sonra büyüyecekler biri 30 yaşında mesleğini eline almış senelerce çalışmış uğraşmış olacak biri hayata yeni başlayacak 22 yaşında olacak.Bu sefer onun elinden tutması için abisi ablası uğraşacak.Dediğim gibi asla tasvip ettiğim bişey değil.
Bu arada ben tek çocuğum kardeşim olmadığı için de aşırı mutluyum.Bence bir insanın kardeşi ile en fazla 4-5 yaş fark olmalı.O da en fazla.Sonrası için kardeş kardeş değil daha çok yük oluyor bana göre.
Ilk düşündüğüm maddiyatı ne yalan söyleyeyim. Zaten düşünmekte gerekir. Çok zorlanacagimizi sanmıyorum. Bunun için 2 yıl idare edebilecek kaynağımız var. Sonraki 2 yıl biraz zor olabilir ben tekrar çalışana kadarKardeşimle aram 9 yaş, beraber oynar mıydık hatırlamıyorum ama zaten sadece oyun olarak düşünmeyin ki. Büyük olan sorumluluk almayı, paylaşmayı , abi/abla olmayi öğreniyor. Elindekiyle yetinebilmeyi ögreniyor. Anne babaya yardimci olmayı ögreniyor, empati daha iyi yapıyor.
Küçük olan da daha uyumlu oluyor ileride, abi/abla görüşemese bile ileride varlığını bile hissetmek güzel. Maddi olarak cok zorlanmayacaksiniz evdeyseniz bence yapın
3 çocukla hayat nasıl gidiyor anlatsanıza çok güzel sen de gelsene dediler ben de yakında aranıza geliyorumÜç çocuk anasi olarak tek çocuk hiç çocuk diyorum kardeş şart bence :) arkadas olarak birbirlerine yetiyorlar çok guzel birsey bu
Ileride pişmanlık hissi olma ihtimali de eş geçemeyeceğim kadar düşündürüyor beniYaşım 34, oğlum 3 yaşında. Çok çok kararsızım ikinci çocuk konusunda. Maddi şartlarım yeterli. Memurum iki yıl ücretsiz izin kullandım. Tekrar kullanabilirim. Yardımcı tutabilirim. Eşimle evde iş bölümümüz vardı.Beni düşündüren şey şu ki çalışan biri olarak zaten zamanım ne gönlümce kitap okuyabiliyorum, ne dizi izleyebiliyorum, ne gezebiliyorum. İlk çocukta fiziksel zorluklardan ziyade manevi zorluklar ve uykusuzluk yordu beni. Bilemiyorum Altan.
Benim çok kardeşim var bu arada. Çocuk bakmak gözümde büyümese, maddi olarak bu kadar külfetli olmasa 3-4 kardeş çok güzel bence.
36 yaşındayım 3. Sürpriz yumurta geliyor.. siz daha gençsinizEmin olun 2. 3. De olsa çok seviliyor . Bende 9 sene araya zman koydum ve gözümü karartıp oğluma bı kardeş dünyaya getirdim aralarında 9 yaş var kcuugum 4.5 yaşında bazen iyi bazen tartışma oluyor aralarında ama büyük oğlum tek kalmadı kardeşini çok seviyor abilik yapıyor bazen inanın ikisi bana karşı olabiliyorlarama yapın derim pişman olmazsınız.
Bende rahatım bozulacağı için ilk gebeliği duyunca çok ağladım halbuki isteyerek olmstu ama bı şoklama oldu tabi. Ama çokta rahat büyüttüm küçüğümu simdi onun peşindeyim kursuydu parkiydi gayet güzel geçiyor zamanlarimiz. İyiki dogurmusum. Hatta 3. Fikri bile var ama yaşım 34 yeterli diye düşünüyorum.
Aa ciddimi ne güzel ama benimde gözüm korkuyo ne biliyim iki tane yaptım çıktı aradan gibi dusunuyorum ama sizi çok tebrik ederim çok sevindim36 yaşındayım 3. Sürpriz yumurta geliyor.. siz daha gençsiniz
Bende çoğu şeyini hatırlamıyorum. Sanki herşey toz pembe gibiydiBilmem ki benim de birinci ayım
Bence cocuk gece kalmazsa problem çözülür
Sanki benim büyük kiz bir yaşından sonra gece uyanmiyordu diye hatırlıyorum ama o kadar unutmusjm ki
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Çok guzel bir haber36 yaşındayım 3. Sürpriz yumurta geliyor.. siz daha gençsiniz
Biraz idare edebilirsiniz bence siz belki en güzeli olsun eksik kalmasinlar diye düsünüyorsunuz çok da haklısınız ama geçici bir süre olacak, bence altından kalkabilirsiniz gibi geldi. En iyisini siz bilirsiniz tabi bir de maddiyattan önce kişisel olarak buna hazır misiniz, rahatınıza düskün özgürlük seven kendinizle baş başa kalmayı seven biriysrniz 2. Çocuk zor oluyor çoğu kimseden böyle duyuyorum en azından :)Ilk düşündüğüm maddiyatı ne yalan söyleyeyim. Zaten düşünmekte gerekir. Çok zorlanacagimizi sanmıyorum. Bunun için 2 yıl idare edebilecek kaynağımız var. Sonraki 2 yıl biraz zor olabilir ben tekrar çalışana kadar
3 çocukla hayat nasıl gidiyor anlatsanıza çok güzel sen de gelsene dediler ben de yakında aranıza geliyorum
Daha onceki planim boyle oldugu ve simdi de yas geciyor oldugundan dolayi hizli ve mantikli bir karar verme durumundayım. Ama tabi mantık ve ben aynı cümle içinde bile geçmemiz çok komikGenelde duygularıma göre karar verip hep pişman olanlardanım.
Yani yaptığınız için pişmanlık duysanız bile yapmadığınız için duyacağınız kadar olmaz gibime geliyor ben başka birşeye odaklanmıyorum şartlar vs. Sadece sizin içinizde baskın olan isteğin yapmak olduğunu ve yapmazsanız pişman olacağınızı anladığım için yazdıklarınızdan o yüzden yapın diyorum. Bende 2. Çocuğu istediğim için ve herhangi bir sebeple erteleyip sonra böyle ikilemde kalırım diye düşündüğüm için hemen 2.yide istedim yolda.Aslında ta en başından beri hep 2 çocuk diyordum. 4 yaşına gelince kardeşi olur diye düşünmüştüm. Ev kredisi, borçlar vs. çalışmak zorundaydım kısmet olmadı. Şimdi kredi bitiyor. Ki bitmese bile çok cüzi bir miktar ödüyoruz. Hayatımızı etkilemiyor. Ileride pişmanlık net yasarim gibime geliyor.
Benim annemin kardeşleriyle arası çok iyi. 6 kardeşler. Birinin başına bir şey gelse hemen kenetlenirler. Birinin maddi sıkıntısı olsa hemen tedarik ederler. Ama gel gör ki benim düşmana ihtiyacım yok, kardeşlerim var! Ablam kafamda telefon parçalamış bir psikopat. Bu bence tamamen aileden kaynaklanıyor. Benim annem pasif bir kadın. Babam hayattayken yine çocuklar arasında adalet sağlıyordu. Haksız olana “Sen haksızsın” diyordu. Çocuklar birbirini sevmese bile kavga hır gür yoktu. Annem beceremedi bunu. Torunları arasında da eşit olmadı. Diğer torunlarına baktı. Benim çocuğum olunca “Ben yaşlıyım” dedi. Bir de damatlar var. Damatlar arasında da ayrım yapıyor. Küçük kardeşimin eşine kendi oğlu gibi davranıyor. Benim eşimle konuşmuyor. Haş böyle olunca artık herkes birbirine yabancı.Sanırım özellikle annenin kardeşleriyle ilişkisi nasılsa çocuklar da aynı şekilde ilerliyor. Annemin kardeşleriyle ilişkisi, abimle bizim ilişkimiz, abimle çocuklarımızın arasındaki ilişki birebir aynı.
Hamileliği seven var mı acaba? “Hani hamileyken kendimi çok seksi hissediyorum” filan diyen. Bence korkunç bir dönemhamilelik ve dogum kismi olmasa
Tabiki kalabalık aileyi çok severim yaşım 23 2 tane çocuğum var sadece fazl kilomdan dolayı yapmak istemiyorum şuan zayifladiktan sonra yapacağım mutlakaaaa bakımı çok zor fazlasıyla zorlanıyorum ama çok seviyorum cocukAile cok önemli. Yas farki olmasına rağmen anlaşabilmek eminim harika bir duygudur. Bunu duymak iyi geldi. Teşekkür ederim.
Oglum 12, kizim 8 bucuk yasinda. Son 1 senedir 3. Çocuk icin ugrasiyoruz. Erken yasta anne oldum 33 yasima yeni girdim sayilir. Eger imkaniniz varsa dusunmeyin vakit kaybetmeyin derim. O kadar pismanim ki bu kadar ara verdigime.cocuklarimi severken keske sizden birer tane daha olsaydida daha daha cok sevebilseydim sevgimi gosterseydim diye seviyorum. Yani cocuk sevgisi tartisilmaz Rabbim cumlemizinkini bagislasinMaddi olarak aşırı sıkıntıda değiliz. Bakabiliriz. Zaten aksi olsaydı düşünmezdim bile. En başta doğacak olana haksızlık olurdu. O duygunun için de titrediği yer var ya işte, orası vuruyor beni son zamanlarda. Neden diyorum, kendi yasadigin bu kadar güzel birseyden çocuğunu mahrum bırakasın?? Ben kardeşlerimi aşırı seviyorum, onlar da beni. Umarım olursa da bizim gibi olurlar. Öyle olacaklarını bilsem zaten saniye düşünmem. Aradaki 8 yaş farkı da düşündürmüyor degil tabi
Esim de öyle diyor büyük için ki o kolikti gazından çok çektik hatırlıyor musun o günleri sanki bu da büyüyecek diyorAnnemler yeğenlerin zorluğunu unutunca benim çocuklara canavar gözüyle bakıyor, bana acıyorlar :) Halbuki onlar da aynı şekilde kavga edip gürültü yapıyorlardı. İnsan zaman geçince zorluğunu unutup güzelliğini hatırlıyor demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?