İKiNCİ ÇOCUK KARARSIZLIĞI 2 ÇOCUKLU ANNELERDEN FIKİRLERİNİZİ RİCA EDİYORUM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben oğlunuzun istediğini ona yoldaş olması için olmasını vs kısmına yorum yapmadan sadece sizin kendi içinizde bu istediğin olduğunu hissettiğim için gecikmeyin yapın diyorum. İçinizdeki bu istek varken yapmamak sizi ilerde üzecek oda belli durum buyken de yaşayacağınız tempo vs kısmınıda gözünüz görmez.

Çocuk istedi diye çocuk yapılmaz. Oyuncak değil ki veresiniz eline oynasın. Yeni dogan oynayacak yaşa gelince diğeri büyüyecek zaten. Benim de 6 yaşında bir oğlum bir buçuk yaşında kızım var. Şunu söyleyeyim ilk çocuktan çok daha zor oluyor. Kıskançlık mutlaka oluyor. Ne kadar severlerse sevsinler birbirlerini fark etmiyor. Masraflar aşırı fazla oluyor. Duygusal anlamda zaten anne harap düşüyor. Ne büyüğe ne küçüğe yetemiyormuş gibi geliyor. Benim imkanlarım olmasına rağmen zordu. Ha şimdi olsa yine yaparım çünkü birbirlerine olan sevgilerini görmek herşeyi siliyor.

ben tek çocuğum. Açıkçası büyürken bir eksiklik, kardeş isteği falan duymadım zaten insan bilmediği bir duyguyu özleyemez, eksikliğini çekemez.
Çevreden kardeşleri görünce gayet de eksikliğini çekiyor. Bilinmedik bir duygu değil kardeşlik. Sosyal öğrenme diye bir şey var. Bu forumda moda olmuş “bilmediği şeyin eksikliğini yaşamaz”. Yalan… Ben yaşadım da ordan biliyorum.

siz yaşamışsınız fakat ben yaşamadım. Yalan diyecek birşey yok. Yani tüm tek çocuklar eksiklik çekiyor gibi birşey de yok. Bir tek çocuk olarak aklıma birgün kardeş gelmedi, aksine annem babama başka birinin de anne baba dediği düşüncesi bana garip geliyor.

Bütün yorumları okumadım ama herkesin fikrine saygı duyuyorum fakat ben kardeşler arasında bu kadar yaş farkı olmasını doğru bulmuyorum.
Çocuk yapana kadar çocuğunuz 8 yaşında olacak bence çok fazla bi yaş.Birlikte oyun oynamayacaklar tam tersi belki çoğu zaman büyük çocuğunuz ergenliğe girerken dışarıda arkadaşları ile zaman geçirmek isterken küçüğü ayağına dolaşacak.Sonra büyüyecekler biri 30 yaşında mesleğini eline almış senelerce çalışmış uğraşmış olacak biri hayata yeni başlayacak 22 yaşında olacak.Bu sefer onun elinden tutması için abisi ablası uğraşacak.Dediğim gibi asla tasvip ettiğim bişey değil.

Bu arada ben tek çocuğum kardeşim olmadığı için de aşırı mutluyum.Bence bir insanın kardeşi ile en fazla 4-5 yaş fark olmalı.O da en fazla.Sonrası için kardeş kardeş değil daha çok yük oluyor bana göre.

Araları 2-3 yaş olsa da anne büyük çocukla yeterince ilgilenemiyor. Anne yıpranıyor ve çocuklara yansıyor

Araları 2-3 yaş olsa da anne büyük çocukla yeterince ilgilenemiyor. Anne yıpranıyor ve çocuklara yansıyor
Dediğim gibi ben tek çocuk olduğum için tek çocuk bana göre en mantıklı olanı maddi manevi herşeyini sadece çocuğuna veriyorsun.Ne çabanı ne yorgunluğunu ne de enerjini paylaştırmaya gerek kalmıyor.
Ama illa insanlar 2.çocuk istiyorsa psikolojisi kaldıran dünyaya getirmeli.Evet arada az yaş farkı olması anneyi yorar ama en fazla 3-4 sene yorar.Ama çok yaş farkı olunca büyük çocuk çok yoruluyor hem de ömür boyu.

Kardeşler evde ne yapıyor ben niye yalnızım diye düşünmediniz demek ki. Sonuçta yaşanmayan şeyin eksikliği çekilmez demek yanlış. Gayet de çeken çekiyor
Gerçekten yaşanmayan şeyin eksikliği çekilmez ama
Ben de hiç kardeş eksikliği yaşamadım.
Bence eksiklik yaşayan hayatında bir takım şeyler yolunda gitmemiş belki iyi bi arkadaş çevresi olmamış insanlar kardeşim olsaydı keşke onunla sohbet ederdik diye düşünebilir ama sonuç itibariyle şu da bi gerçek ki belki sohbet edebileceğin kafada olmayacaktı olmayan kardeşin… eee o zaman bu belirsizlikle nasıl eksiklik hissedebilirsin ki

Yaşanmayan şeyin eksikliği de çekilir. Ben de çektim. Siz yaşamadınız diye konu sahibinin çocuğu yaşamayacak değil. 30+ yaşındayım. 15-20 yıllık arkadaşlarımın yanı sıra bebeklikten beri arkadaş olduğum 2 kişi var. Ama onlar benim kardeşim değil. Kardeş gibi de olamazlar. Tamamen kişisel deneyimlerime bakarak sizin söyledikleriniz maalesef herkese hitap etmiyor diyebilirim.

siz mantık kuruyorsunuz (kendinize göre)

siz mantık kuruyorsunuz (kendinize göre)
Evet tabi ki söylediklerim tamamiyle bana göre..Kendi görüşümü yazdım sadece…

Üç çocuk anasi olarak tek çocuk hiç çocuk diyorum kardeş şart bence :) arkadas olarak birbirlerine yetiyorlar çok guzel birsey bu

sevmeme olayı kesinlikle olmuyor olamaz da çok seviyorsunuz deliriyorsunuz ama rahata alıştıysanız da çok zor oluyor,oyun oynama. konusunda oynayacaklarını sanmıyorum yaş farkı var ha ilerde bir destek olurlar birbirlerine o ayrı ama çok zor olduğunu bilin 2 çocuklu hayatın

Üç çocuk anasi olarak tek çocuk hiç çocuk diyorum kardeş şart bence :) arkadas olarak birbirlerine yetiyorlar çok guzel birsey bu
Benim iki tane bu ara 3. düsündüm olsamı diye ama 3 çocuk çok fazla gibi geliyor bana da .ama yaşlanınca etrafmda olsun çocuklar hayali kuruyorum .)) .

Emin olun 2. 3. De olsa çok seviliyor . Bende 9 sene araya zman koydum ve gözümü karartıp oğluma bı kardeş dünyaya getirdim aralarında 9 yaş var kcuugum 4.5 yaşında bazen iyi bazen tartışma oluyor aralarında ama büyük oğlum tek kalmadı kardeşini çok seviyor abilik yapıyor bazen inanın ikisi bana karşı olabiliyorlar ama yapın derim pişman olmazsınız.
Bende rahatım bozulacağı için ilk gebeliği duyunca çok ağladım halbuki isteyerek olmstu ama bı şoklama oldu tabi. Ama çokta rahat büyüttüm küçüğümu simdi onun peşindeyim kursuydu parkiydi gayet güzel geçiyor zamanlarimiz. İyiki dogurmusum. Hatta 3. Fikri bile var ama yaşım 34 yeterli diye düşünüyorum.

Benim fikrim yapmazdim.bu zamanda cocuk yetiştirmek cok zor.bende 2tane var.her saniye kavga ediyorlar.
Simdi rahata alistin .bi kahve icmek wcye girmek lüks olacak sana.

Bende bu lafa gıcık oluyorum.
Ben bekarken belli yaşı gecince cocuk isteğim depreşti.
Daha önce çocuğum yok böyle duygum olmasin gibi bir durum olmadi.
Anneleri görünce gayet anne çocuk ilişkisinden yola cikarak bende anne olmak istedim.
Çocuk ilerde kardeşleri görünce illa onu hissedecek.
Yapmama tercih meselesi o ayri.
Ama insan yaşamadığı duyguyu daha çok hisseder.

8 yaşla böyle düşünmenize çok sevindim benimkiler arası da 8 yaş paylaşacak bir şeyleri olmayacak diyordu çevremdekiler. Demek ki arkadaş da olabiliyorlarmış.
Benm kardeşim erkek olmasına rağmen çok düşkün bana. Biraz da benden kaynaklı sanırım abladan çok çocuğum gibi oluyor kendisi :) biraz da ben çalışmaya başladıktan sonra birlikte dışarıda paylaşımımız da artınca arkadaş gibi olduk fazlasıyla :) dilerim sizinkiler de öyle olur :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…