Anlatmak istediğimi çok net anlamissiniz, evet kesinlikle kardeş bağı değil de hep bir evebeyn gibi oluyor, yani sizde de bizde de öyle olmuş.Fazla yaş farkında evet haklisiniz daha çok abilik, ebeveyn gibi sevme durumu yaşanıyor. En küçük kardeşimle benim aramda 10 yaş var. Dediginiz gibi, onu diğerlerinden daha farklı ( anne-baba gibi) seviyorum. Ama iyiki var.
Evet düşündüğüm şey tam da bu sizin yaşadığınız.Büyük abimle aramda 7 yaş var. Asla kardeş ilişkisinde olamadık ben oyun çağımdayken o çocujluktan çıkmak üzereydi. Ergenlikte beni çocuk gördü arkadaşları ile arasına almadı. Sonra üniye gitti evden ayrıldı. Bu kadar yaş farkında çok da hayal ettiğiniz kardeşlik ilişkisi olmuyor. Geleceği düşünüyorsanız her kardeş iyi geçinecek diye bir olay yok bir bakmışsınız yıllar sonra herkes bi r yere savrulmuş. Herkes büyüyünce kendi ailesini kuracak zaten
Benim 5 bucuk yas var yani benimkilerin de yaşı yakın değilAralarının 7 yaş hatta 8 yaş olacak olması düşündürüyor en çok. Çok fazla paylaşımları olmaz diye düşünüyorum. Belki ilerleyen yıllarda daha fazla paylaşımları olabilir. O soğuk su hissini tahmin edebiliyorum. Hayatınızda çok fazla şey değişti mi? Yas aralıkları önemli mi?
Ben istiyordum 6-7 ay öncesine kadar. Su an kararsizim. En başa dönecek olmak beni korkutuyor. Burada yalnızım yani çekirdek aileyiz. Kendi ailem uzakta. Dogumumdan sonra 2 ay lohusalık depresyonu yaşadım. Cocuga kolay alışamadım. Düşününce bile sıkıntı basıyor. Aynı olur mu diye tedirginim. Asla unutamadığım zamanlardı. Ve o kadar sakin bir bebekle yaşadım bunuAnlatmak istediğimi çok net anlamissiniz, evet kesinlikle kardeş bağı değil de hep bir evebeyn gibi oluyor, yani sizde de bizde de öyle olmuş.
Mutlaka dengeyi bulan da olmuştur..
Siz istiyorsanız gerisi boş.
Mesela ola ki üçüncüyü yapsam, ilkiyle arası en az 8 9 yaş olacak, ama anne baba istedikten sonra çok da önemli bir ayrıntı değil
O his ne kadar sürüyor? 1 yıl falansa belki idare edebilirdimBenim 5 bucuk yas var yani benimkilerin de yaşı yakın değil
Bence daha az yas farki olabilirdi ama o da anneyi yıpratırdi belki en azından şimdi biri okula gidiyor diğeriyle ilgileniyorum ama tabii sınıfta kalmış en başa dönmüş hissi var
Rica ederim.Bana bu mesajiniz cok iyi geldi. Yas farkini düşünüyordum. Sanırım az çok karara vardım gibi. Çok teşekkür ederim.
Evet cevremde çok görüyorum bunu. Abiden sonra kız kardeş gelince bir de oradan uyumsuzluk oluyor haklisiniz. Evde olacak olmam beni etki altında bırakıyor. Sanki şey diyorum. Evdesin işte, diğerinde çalışıyordun herseyini kaçırdın. Bunu istediğin gibi büyütürsün. Acikcasi bebek ozlemi de var. Ülkeni istediğim gibi büyüyemedim. Bir-çok şeyine şahit olamadım. Içimde kapanmayan yaradır.Merhaba. Aynı yaşta aynı düşüncelere sahibiz. Hatta sadece konunuzda değil konunuza verdiğiniz yorumlarda bile aynı dusuncelere sahibiz. Ben de kızım bir gün yalnız kalırsa diyorum. benim bir ablam var abla demeye bin şahit ister. Görüşmüyorum. Böyle de olmaz ama teklik çok zor. Kanından ailemden biri olsa zor gunlerimi kimseden yardım istemeden asabilirdim ve kol kırılır yen içinde kalırdı. Bu sebeple hep kızıma bir kardeş kardeşe de bir abla arkadaş can istiyorum. Yani sadece kızım yalnız kalmasın diye değil ben de istiyorum ama şu şartlarda zor. Bebek bezini mamasını düşünüyorum. Çok zor. Neyse. Gelelim sizin sorunuza . Ben sizin yerinizde olsaydım 4 yıldır evdeysem bı tane daha yapardım. Ama erkekse ve sadece ve sadeceeeeee o yalnız kalmasin diye istiyorsanız yapmayın. Çünkü ikinci çocuğunuz kız olursa ,. Erkeklerde pek kızkardeş gibi olmuyor. Olanı vardır muhakkak ama olmuyor genelde.
Yetiştirme şekli çok önemli olsa da nadiren karakter meselesi de olabiliyor maalesef. Ben anneme hep diyorum senin o vasıfsız 4 erkek kardeşin olmasaydı şuan iki dairemiz daha olacaktı diyeBüyük abimle aramda 7 yaş var. Asla kardeş ilişkisinde olamadık ben oyun çağımdayken o çocujluktan çıkmak üzereydi. Ergenlikte beni çocuk gördü arkadaşları ile arasına almadı. Sonra üniye gitti evden ayrıldı. Bu kadar yaş farkında çok da hayal ettiğiniz kardeşlik ilişkisi olmuyor. Geleceği düşünüyorsanız her kardeş iyi geçinecek diye bir olay yok bir bakmışsınız yıllar sonra herkes bi r yere savrulmuş. Herkes büyüyünce kendi ailesini kuracak zaten
Huni :))) Hiç takmadım. Ama net bir karar verebilirsem öğrenmem gerekecekBiri 21 aylik biri 4 yaşına girmek üzere olan 2 oğlum var. Aralarinda 26 ay var yani. Son 3 4 aydır baya baya beraber oynuyorlar. Ama zannetmiyorum 6 -7 yaş aralığı olan 2 çocuğun aktif bir şekilde oyun oynayacağını. Zaten kardeşi oyun cağına geldiğinde büyüğü ergenus olmaya aday olacak. Siz kendiniz ne istiyorsunuz o önemli. Evet kardeşler ozellikle anne baba hastalığı zamanında birbirlerinin yuklerini hafifletebiliyor. Evet kötü örnekler de var. Ama ben yakın çevremde hic rastlamadim cok şükür. Siz öldükten sonra bir yoldas olması icin de kardes düşünülebilir pek tabii. Ha oyle olur ya da olmaz orası nasip. Ama ben şunu cok iyi anladim fazla düşününce cocuk yapmaktan soğuyorsun. Cocuk isi biraz gözükara dalınan bir iş. Benim 4 kızkardeşim var 4u de bekar. 2si bu yaz evlenecek seni görünce cocuk yapmaktan korkuyoruz diyorlar. Ben de onlara aklı olan cocuk yapmaz, cocuk yapmak icin azicik deli olmak lazim diyorum ve cocuklari uyuttuktan sonra sabah geri takmak üzere hunimi kenara koyup yatmaya gidiyorum. Hakkımızda hayırlısı ^^
Çevreden kardeşleri görünce gayet de eksikliğini çekiyor. Bilinmedik bir duygu değil kardeşlik. Sosyal öğrenme diye bir şey var. Bu forumda moda olmuş “bilmediği şeyin eksikliğini yaşamaz”. Yalan… Ben yaşadım da ordan biliyorum.
Sanki benim aile tarafımı anlatmış gibisiniz. Aynı seyleri yaşadım çocukluğumda. Benim için adalet vazgeçilmez kız erkek farketmez. Adil olmak da o kadar zor. Herkesin ihtiyacı kadar yetmek zorunda olmak.Yetiştirme şekli çok önemli olsa da nadiren karakter meselesi de olabiliyor maalesef. Ben anneme hep diyorum senin o vasıfsız 4 erkek kardeşin olmasaydı şuan iki dairemiz daha olacaktı diyeBirde böyle kardeşine sahip çıkacağı yerde hayatı ona zindan edip vicdan yaptırarak kız kardeşinden geçinende var. Annem hala ağlar yapılanları hatırladıkça. Dediğim gibi kiminde ailenin yetiştirmesi kiminde ilgilense de karakterinden kaynaklı kötü etkilerini görüyorsun.
İyilik kötülük meselesini de geçtim herkes iş güç sahibi olup ayrı bir şehre dağıldı herkes evlendi kendi eşine çocuğuna daldı. Sürekli yalnızlık vurgusu yapılıyor kardeşi olmayan yalnız kalır vs. E zaten hayat şartlarında varken de görüşülmüyor ki herkes kendi yuvasındaYetiştirme şekli çok önemli olsa da nadiren karakter meselesi de olabiliyor maalesef. Ben anneme hep diyorum senin o vasıfsız 4 erkek kardeşin olmasaydı şuan iki dairemiz daha olacaktı diyeBirde böyle kardeşine sahip çıkacağı yerde hayatı ona zindan edip vicdan yaptırarak kız kardeşinden geçinende var. Annem hala ağlar yapılanları hatırladıkça. Dediğim gibi kiminde ailenin yetiştirmesi kiminde ilgilense de karakterinden kaynaklı kötü etkilerini görüyorsun.
Daha onceki planim boyle oldugu ve simdi de yas geciyor oldugundan dolayi hizli ve mantikli bir karar verme durumundayım. Ama tabi mantık ve ben aynı cümle içinde bile geçmemiz çok komikBen oğlunuzun istediğini ona yoldaş olması için olmasını vs kısmına yorum yapmadan sadece sizin kendi içinizde bu istediğin olduğunu hissettiğim için gecikmeyin yapın diyorum. İçinizdeki bu istek varken yapmamak sizi ilerde üzecek oda belli durum buyken de yaşayacağınız tempo vs kısmınıda gözünüz görmez.
Kesinlikle olsa da bi farkı yok. Birde eskiden bir gün dahi boş kalmayan evimiz düzenli olarak görüştüğümüz akrabalarımızla bile senede iki kez anca görüşür olduk. Evler aynı yerde, işler aynı, tartışma vs. yok. Ama eski samimiyette yok.İyilik kötülük meselesini de geçtim herkes iş güç sahibi olup ayrı bir şehre dağıldı herkes evlendi kendi eşine çocuğuna daldı. Sürekli yalnızlık vurgusu yapılıyor kardeşi olmayan yalnız kalır vs. E zaten hayat şartlarında varken de görüşülmüyor ki herkes kendi yuvasında
Kesinlikle haklisiniz. Sevgi olarak için de hep varlar ama en son ne zaman görüştün deseniz hatırlamıyorum. Genelde telefonda görüşüyoruz.İyilik kötülük meselesini de geçtim herkes iş güç sahibi olup ayrı bir şehre dağıldı herkes evlendi kendi eşine çocuğuna daldı. Sürekli yalnızlık vurgusu yapılıyor kardeşi olmayan yalnız kalır vs. E zaten hayat şartlarında varken de görüşülmüyor ki herkes kendi yuvasında
Rahata öyle bir alistimki hemde. Bazen hayal ettiğimde bile bunalıyorum. Gerçekten gerek var mı düzenini kurdun, ha bir ha iki ne fark eder diyorum. Hatta bazen olmayacağını bilsem üzülür muydum diye kendimi yokluyorum. Kararımdan ne kadar eminim sorgulamak için.Benim fikrim yapmazdim.bu zamanda cocuk yetiştirmek cok zor.bende 2tane var.her saniye kavga ediyorlar.
Simdi rahata alistin .bi kahve icmek wcye girmek lüks olacak sana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?