İKiNCİ ÇOCUK KARARSIZLIĞI 2 ÇOCUKLU ANNELERDEN FIKİRLERİNİZİ RİCA EDİYORUM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz babamın vefatında kardeş ne demek olduğunu anlamıştık ablam var günde 5-6 kere konuşuruz hem çocuklarımızda kuzen olarak çoook güzel arkadaşlar ,
Kardeş gibiler ,erkek kardeşim yurt dışına yerleşti ama o da hergün arar demem o ki kardeşlik güzel şey ,tek çocuk olan arkadaşlarım da var kendi ailesini kurmuş olsalar bile kardeş olmadığı için yanlızlar sadece arkadaşlarıyla görüşüyorlar ,tek çocuk yalnızlıktır benim fikrim ama her yönden hazırsanız kardeş kesinlikle şart

Beş yıldızlı otele gitmedin ama gitmek isteyebilirsin. Arabaşı yemedin ama merak edersin. Sanki kapsül içinde yaşıyormuş çocuklar ve kardeşi olan kimseyi görmüyormuş gibi konuşmak komik.

Beş yıldızlı otele gitmedin ama gitmek isteyebilirsin. Arabaşı yemedin ama merak edersin. Sanki kapsül içinde yaşıyormuş çocuklar ve kardeşi olan kimseyi görmüyormuş gibi konuşmak komik.
İnsan zaten olmayana meyilli.
Sosyal öğrenme ile zaten görüyoruz istiyoruz hissediyoruz.
Lisede kizlar diğerlerinin sevgilisi olunca hemen ozenir.
O da hemen sevgili ister.
Zaten insan toplumsal varlik.
Dağ başında yaşamıyoruz.
Aile olma üreme kardeşlik hepsi sosyal öğrenme ile gerçekleşiyor.
Ben çevremde bakıyorum çocuk anne ilişkisine çocuğum olsun isterdim.
Veya tek çocuklarda okulda çevrede illa kardeşi olanı görecek.
Kardeş olsun diye yapanda olur istemeyen de.
Herkesin tercihi farkli.
Ben bir ara çok istiyordum şuan hevesim yok.
Tercih meselesi.

Yaşım 34, oğlum 3 yaşında. Çok çok kararsızım ikinci çocuk konusunda. Maddi şartlarım yeterli. Memurum iki yıl ücretsiz izin kullandım. Tekrar kullanabilirim. Yardımcı tutabilirim. Eşimle evde iş bölümümüz vardı.Beni düşündüren şey şu ki çalışan biri olarak zaten zamanım ne gönlümce kitap okuyabiliyorum, ne dizi izleyebiliyorum, ne gezebiliyorum. İlk çocukta fiziksel zorluklardan ziyade manevi zorluklar ve uykusuzluk yordu beni. Bilemiyorum Altan.
Benim çok kardeşim var bu arada. Çocuk bakmak gözümde büyümese, maddi olarak bu kadar külfetli olmasa 3-4 kardeş çok güzel bence.

Allah'ım acaba gerekli koşullar sağlandığında benim de çocuğum olacak mı?

Çocuk kardeş istiyor diye ya da ileride birbirlerine yoldaş olurlar diye çocuk yapılmaz. Maddi manevi bir çocuk daha büyütebileceginizi düşünüyorsaniz, gündeme alın. Ayrıca yaş aralığı itibariyle oyun anlamında birbirleri ile pek paylaşımları olmayacaktır. Küçük oyun çağına geldiğinde büyük ergenlik çağına gelmiş olacak

1 yaş arayla iki oğlum var, yapmayın
Ev boks ringi sanki, ağlama kaza bela eksik olmuyor, ne oynaması yahu.

Şaka bir yana, bir çocuk için en büyük mirasın kardeş olduğuna inanan biriyim lakin şu ekonomik durumda çok refah içinde olmalısınız.
Oldukça fazla bir şeyden söz ediyorum çünkü tek çocuğa benzemiyor ikinci.
Her şeyden çift ve hatta diğerine alınanı kıskandığı için ona da alınan, sonra o ona alındığı için kıskanması yaygarası derken 3 çocuk masrafına denk geliyor.
Ve ayrıca, yaşı 7 şuan hamile kalsanız 8 yaş fark olacak.
8 yaş farkın aynı dili konuşması, küçüğün 20 yaşına gelmesi demek.
Hiçbir zaman ortak bir alanları, çalışmaları, eğlenceleri olamayacak.
Çocuk, kardeş istiyor diye yapılmaz, siz ebeveyn olarak maddi manevi bu durumları kotarabilir ve iki çocuğa da layığıyla yetebilirseniz yapılır.

ikinci o kadar O
Aynen.İkinci bebeğime hamileyken çevreden hep şunu duydum,ins 2. De erkek olur diye.Aksine gönlüm hep kız istedi.iki cinsiyet birbirine daha çok yoldaş oluyor diye düşünüyordum öylede oldu.
şimdi biri 5 diğer 2 yaşında.Cok güzel evcilik oynuyorlar,toka takıyorlar falan,tütü etek giyip dans ediyorlar:))
Bebek uyuturlar..kısaca zevkleri çok benziyor o yüzden oyun kurabiliyorlar.Bir kız bir erkek olunca durum pek aynı olmuyor

Benim üç tane 5 ve 3 yasindalar bir taneside 4 aylık ikisi oynuyorlar kucugude besikde beraber salliyolar

8 yaşla böyle düşünmenize çok sevindim benimkiler arası da 8 yaş paylaşacak bir şeyleri olmayacak diyordu çevremdekiler. Demek ki arkadaş da olabiliyorlarmış.
20 den sonranyaşın önemi olmuyor arkadaş olunabilinir öncesi sıkıntı birlikte oyun oynamıyorlar yaştan dolayı

2. cocugu bugun 1 aylık olmus bir anneyim şu biraz soğuk ama girince alisiyorsun
İkinciyi kizimin kardeşi olsun diye yaptım biz 3 kardeşiz ve kardeş gerçekten önemli
Bence dusunuyorsaniz beklemeyin

Benim iki tane bu ara 3. düsündüm olsamı diye ama 3 çocuk çok fazla gibi geliyor bana da .ama yaşlanınca etrafmda olsun çocuklar hayali kuruyorum Bende

2. cocugu bugun 1 aylık olmus bir anneyim şu biraz soğuk ama girince alisiyorsun
İkinciyi kizimin kardeşi olsun diye yaptım biz 3 kardeşiz ve kardeş gerçekten önemli
Bence dusunuyorsaniz beklemeyin
Aralarının 7 yaş hatta 8 yaş olacak olması düşündürüyor en çok. Çok fazla paylaşımları olmaz diye düşünüyorum. Belki ilerleyen yıllarda daha fazla paylaşımları olabilir. O soğuk su hissini tahmin edebiliyorum. Hayatınızda çok fazla şey değişti mi? Yas aralıkları önemli mi?

Bana bu mesajiniz cok iyi geldi. Yas farkini düşünüyordum. Sanırım az çok karara vardım gibi. Çok teşekkür ederim.

Aslında ta en başından beri hep 2 çocuk diyordum. 4 yaşına gelince kardeşi olur diye düşünmüştüm. Ev kredisi, borçlar vs. çalışmak zorundaydım kısmet olmadı. Şimdi kredi bitiyor. Ki bitmese bile çok cüzi bir miktar ödüyoruz. Hayatımızı etkilemiyor. Ileride pişmanlık net yasarim gibime geliyor.

Benim bir ablamla 10, diğeriyle 12 yaş var aramda.
Ben kendi ozelimde bu kadar yaş farkını sevemedim.
Kardeş elbette kardeştir, ama siz yaptınız, büyüdü diyene kadar araları iyice açılacak.
Oynayacakları zamanlar değil de, yaparsa buyugunuzun abilik yapacağı zamanlar olabilir..
Sırf bunun için de çocuk yapılmaz, gerçekten istiyorsanız yapın derim.
Çünkü uzun aradan sonra, rahata da alismisken, çok istenmeli ki anca öyle..
Yoksa zorlar, bence tabi.
Bu arada benim çocukların arası 4 yaş.
Biz ikinci çocuğu kesin istiyorduk, iyi ki de olmuş, ama şimdi düşünüyorum da ikisi de iyi kötü büyüdü, biri 6.5 diğeri 2.5.
Üçüncü olsa depresyon coming

Aile cok önemli. Yas farki olmasına rağmen anlaşabilmek eminim harika bir duygudur. Bunu duymak iyi geldi. Teşekkür ederim.

Fazla yaş farkında evet haklisiniz daha çok abilik, ebeveyn gibi sevme durumu yaşanıyor. En küçük kardeşimle benim aramda 10 yaş var. Dediginiz gibi, onu diğerlerinden daha farklı ( anne-baba gibi) seviyorum. Ama iyiki var.

Tabi ki karar yine sizin olacak fakat bende tek çocuk olarak büyüdüm iyi ki öyle büyümüşüm diyorum. Ne zaman konusu açılsa '' ay ya kardeş isterdim ama dimi?, kardeş başkadır kız gidecek bi yerin olurdu. '' sözlerini duyardım ama hiçte öyle hissetmedim. Aksine bizim sülalede kardeşler hep hayırsızdır atsan atılmaz satsan satılmaz dediklerinden Hiç kimseye ihtiyacım olmadı bilmiyorum yalnızlığı severim ama yalnızda değilim tabi kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm zamanında arkadaşlarım var zaten bi aktiviten işin olduğunda bunları pek düşünmüyorsun. Tabi zamanında Antalya'da rahat okuyor olmamda tek çocuk olmamdan kaynaklıydı kardeşim olsa gidemezdim ekonomik açıdan. Çocuğun bunu sorgulayacağını pek düşünmüyorum. Ben istemedim hiç annem sorduğunda da istemem dedim tabi oda bakamayacağını biliyordu yoksa beni dinlemezdi İyi düşünün bence.

birinciyi yaptığına pişman edecek üyeler gelmediler mi, uyuyorlardır
Bilmem olabilir Benim hamileligin, ilk bebeklik zamanları çok rahattı. O yuzden cok pisman olmadim. Gerci kime sorsan pisman değildir. Herkesin evladı gözünde bir tane. Gözüm korkmuyor aslında onu demek istiyorum.Sadece gelecek kaygısı, yas farkı ve son zamanda yaşadığım ultra rahatlığın bitecek olması beni düşündürüyor

Benimki istiyor başına geleceklerden habersiz olarak. Tabiki kararı ona bırakamam. Benimkinin kuzen vs. var ama çok iyi anlaşamıyoruz aile olarak. Birbirimizden kopuguz. Zaten onların kardeşleri de var, benimkini kucaklamazlar tek diye yani. Tek çocuk sultanlık bence de bir çok açıdan. Kendim için ve çocuğum için en doğru kararı vermeye çalışıyorum.Tesekkur ederim farklı bir bakış açısı geliştirmeme yardımcı oldunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…